Old English sheepdogs since 1984 - Suomen Kennelliiton myöntämä Vuolasvirtapalkinto #449 vuonna 2000
Näyttelyt ja uutiset vuodelle 2015
Tänään on maanantai 19.8.2019


"Jukka-poika" päivää vaille 7 viikon ikäisenä 03.12.2015
Kuvaus
photo: "Jukka-poika" Grey Coats Special Boy 7 viikon ikäisenä

Uusi kuva "Veeran" & "Nallen" 7 viikkoisesta poijasta lempinimeltään "Jukka-poika" virallisemmin Grey Coats Special Boy aivan ihana penukka , poseerauskuva jää myöhempään nyt vain kotoisammat otokset hirvenluun parissa :) ps. lisää kuvia katseltavana FB -sivuillani

Riga Latvia International Dog Show " Riga Winner 2015 " 15.11.2015
Kuvaus
photo: "Martta" ja handler

OES´s 0+1 , 2 + 5 ( kaikki OES´s Suomesta ;)
Grey Coats Rosetta Stone " Martta" oli ilmoitettu nimenomaan Nuortenluokkaan jonne kuuluukin ...... mutta yllätys ...yllätys olikin näyttelytoimikunta siirtänyt "Martan" Narttujen AVO luokkaan ikää 18 kk:tta ????? näin mentiin tämä näyttely ....
Isot Kiitokset Päiville :) olit kuskina viikonlopun reissun , kuin "meidän mummomaisen" mukavasta matkaseurasta , samoin "Martta" lipaisee hellästi "Vellun" poskea viikonlopun leppoisasta matkailusta hotelissa kuin näyttelypaikan seurasta:) Onnittelut Vellulle & Päiville Kiitos meidän handleritytöille:) jouduitte aika yllättäen esittämään lampurit kehässä kuin rotuna ensimmäistä kertaa ;) Isot kiitokset hienosti menitte kuin vanhat tekijät :)
Nartut Avoinluokka (virallinen olisi ollut Nuortenluokka ) / Bitches Open Class
EXC.1 / 1 , CQ , CAC , BB 4 Grey Coats Rosetta Stone
G.site & formad, strong bone , v.nice feminin head , strong muzzle, nice neck & topline, well developed chest correct quartes ? and move.

Grey Coats S-pentu syntyi 16.10.2015 16.10.2015
Kuvaus
photo: Grey Coats S-pentueen ainut pentu (uros)

Eilen en jaksanut viesteillä koska en voi ymmärtää miten sydäntä särkevä tämä kasvattajan elämä voi olla vaikka kaiken olisi pitänyt olla kunnossa , UÄ:ssä pentuja näkyi selvästi 5 ja tiineysajasta Veeran vatsan koosta jopa pari enemmänkin . Veera kantoaika meni hyvin eikä siinä ollut mitään joka olisi ennakoinut tällaistä "synnytyksessä" päiviä oli 62 vrk. synnytyksen alettua .Tiineysajassa ei mikään tuonut ilmi ,että tänään meillä on Veeran nisillä vain yksi ainoa uros pentu ❤ kun ensimmäinen pentusyntyi normaalin mukaan oli hyvin "pussissa" samalla myöskin istukka. Urospentu näytti ainan normaalille mutta , kun emän kanssa yhdessä rikoimme sikiöpussin ei pentu reagoinut mitenkään oli normaalin värinen ja täysin kehittynyt mutta kaikesta elvytyksestä huolimatta ei alkanut hengittämään.Veera oli selvästi hädissään minne pentu hävisi .....laitoin vain pois emän näkyviltä 😢 kurkkua kuristaen ja kyyneleet peittäen Veeralta. Noin tunnun kuluttua Veera synnytti toisen urospennun samoin sikiöpussi ehjänä ja istukan mukana. Pentu on ainakin elävä ❤ vain hieman pienempi kooltaan kuin ensimmäinen. Emä oli selvästi huolissaan ettei vain häviä mihinkään. Tässä välillä olin yhteydessä omaan eläinlääkäriini ja hänen ohjeitaan noudattaen. Onneksi olin aikaisemmin varautunut jos ei menisikään normaalisti. Kolmas urospentu syntyi parin tunnin jälkeen pussissa +istukka mutta tästä pennusta näki heti .... on menehtynyt kohdussa jo aikaisemmin . Emälle en voinut edes näyttää tätä viimeisenä syntynyttä elotonta urospentua , joka oli muuten normaalin kokoinen ja kehittynyt tämä viimeisenä syntynyt lähetetään tutkittavaksi Evira'n koska haluan tietää mikä on syy kahteen kuolleena syntyneeseen pentuun ja minne "hävisi" ne kaksi muuta pentua jotka näkyivät selvästi ultrassa ? Nyt meillä ei ole pentuja kuin yksi urospentu ja tulen pitämään sitä kotona pidempään. Olen todella pahoillani heidän puolestaan joilla oli ennakkovaraukset pentueesta mutta koskaan ei tiedä etukäteen mitä kaikkea voi tapahtua ja jos mikä niin tämä pätee kasvattajan elämässä yhtään synnytystä ei ole samanlaista ja koskaan et tiedä etukäteen mitä ne tuovat tullessaan . Nyt toivon sydämestäni ettei vastoinkäymiset koettele enempää tälläkertaa❤
Tähän näyttelyluokka
Tähän tulokset

Porvoo KR Koiranäyttely / Porvoo National Dog Show 12.09.2015
Kuvaus
photo : "Martta" Grey Coats Rosetta Stone

OES´s 10 ( 4+ 6 ) Tuomari : Leif-Herman Wilberg , Norja

Kiitokset mukavasta seurasta Lilian & Stefan :) Halit "Aengus´le ja Ennj`le :)
Onnittelut tasapuolisesti kaikille menestyneille OES´lle omistajineen ja kasvattajineen ! Porvoo on mukava paikka näyttelylle mutta parkkipaikat ovat turhan hajallaan ja jopa kaukana itse näyttelyalueesta minkä menee miinukseksi :( Sää oli syksyinen kaunis ja yllävättävän lämminkin .

Sitten kommettia näyttelykehän kuvioista : Ensinäkin lampuri on kaikkea muuta kuin "buudeli " sen pehmeä näkymätön trimmaus on ok mutta "patsasmuotoilu" on kaukana mitä rotumääritelmässä lukee , saksen jälki ei saisi näkyä ! Samoin OES paimenkoira eikä mikään riistaa ajava jonka täytyy juosta kehässä kuin " juoksukisassa " rodun liikkuminen on maatavoittavaa liikettä niin etu kuin takaraajoilla mutta se ei saa nousta korkealle ilmaan .

Entäpä jos koiralla on "ongelmia" etu tai takapäässä se juoksutetaan vauhdilla jotta esim. tuomari ei "huomaisi" ontumista tai varomista raajassa .

Valvotaanko yleensä pistokokeilla koirien lääkityksiä lähinnä kipulääkityksiä ? onko esim. pistokokeita turkkin luonollisuudesta " kuitenkin näytteissä osa koirista "kärsii" tästäkin koska turkit eivät pysy niin tiptop´pina niilä jolla on vain luomuturkki yllä , vaikka olisi karkeakin niin ei pysy kehässä samalla lailla kuin käsitelty karva kuosissa .
Kiertää sitten koti tai ulkomaiden näyttelyissä molemmissa käytetään aika vapaasti "tukiaineita" koiran turkin laittamiseen mennestyskuntoon . Vesi ja harjausneste on huono pari hiuslakalle , geelille tai talkille , jos menet turkkikoiran kanssa kilpailemaan lakalla ym. laitetun koirien kanssa samaan kehään niin ei huoli arvailla kumpi vie pidemmälle jatkoissa....... eipä siinä paljon turkin sisäpuoli anna tasoitusta .

En halua tästä mitään "soppaa" aikaiseksi mutta jos säännöt on tehty noudatettaviksi niin eikö ne koske silloin ihan jokaista rodun edustajaa .

Aika usein tulee myöskin esille se miten paljon esittäjän "naama" jakaa sijoituksia... ompa joskus valistanut itsestään ,että hän voitaa vaikka veisi kehään " minkä hyvänsä " remminpäässä ....

Nykyisin käyttäytyminen näyttelyissä on muuttunut aika totiseksi kilpailuksi ...... kuin myöskin rotumme lieve" ilmiöiksi " jolle tuskin tulee muutosta jatkossakaan ..... ihmisiähän me vain olemme ominne tapoinemme , kilpailuhenkinemme ja jokainen loppukädessä päättää itse omasta moraalistaan ja kriteereistään miten kehässä koiransa esittää ;)

Urokset /Nuortenluokka / Males Intermediate Class
EH / VG
Grey Coats Robust Jester
om. Lilia & Stefan Jansen

"Aengus" arvostelu :
lisätään myöhemmin
Nartut Nuorten luokka / Bitchs / Intermediate Class
ERI 1/ 1 , SA , PN 4 , SERTTI , EXC.1 , CK . BB4 , CAC
Grey Coats Rosetta Stone

"Martan" arvostelu :
Excellent type. Still very yong looking. Medium size. Very nice head & expression .Good neck . Could have more typical topline. Needs to drop in body. Good angulations and movement . Good coat structure but not in best coat condition today .

Porvoo KR Koiranäyttely / Porvoo National Dog Show 12.09.2015
Kuvaus
photo: Lilia ja Stefan ja pentusisarukset "Aengus" Grey Coats Robust Jester & "Martta" Grey Coats Rosetta Stone

Norjan OES Club´n Show Lilleström 05.09.2015
Kuvaus
photo: "Martta" Grey Coats Rosetta Stone & kasvattaja / omistaja

Kaksi Näyttelyä Norjan Lilleström`ssä 05.09.2015 Norjan Old English Sheepdog Show ja European Dog Show 06.09.2015 .Nämä ovatkin minulle ensimmäiset näyttelyt Norjassa . Matkaan lähdimme ke 3.9.15 Päivin ja "Vallun" Ladykin´s Quincey kanssa minulla oli mukana nuortenluokkaan ilmoitettu "Martta" Grey Coats Rosetta Stone ikää hieman vaille 17 kk:ta ja turkinvaihto "parhaimillaan"
Paljon Kiitoksia Päiville ja Vellulle mukavasta matka kuin näyttelyseurasta. Matkaa oli kotoa maanteitse edestakaisin n. 2100 km , laivamatkat Turku - Tukholma -Turku joten päivää vaille viikon olimme reisussa . Mitään suuria saavutuksia emme odottaneet mutta eipä tullut pettymyksiäkään ;) Kiitokset erityisesti Norjan OES väelle joka oli järjestänyt mukavan erikoisnäyttelyn , hyvin palkinnoin .
Kaikkiaan OES oli 31 EN:ssä . Euroopan Voittajanäyttelyyn OES oli ilmoitettu 37 mutta sieltä puutui muutamia lampureita .
Tuomarina Norjan OES EN-15 oli Helen Harris Kennel Beauvallon , Englanti / UK
ja European Dog Show tuomarina : Leif Ragnar Hjorth , Norja
"Martta" Grey Coats Rosetta Stone tulokset 5.9.15 Norjan OES EN -2015
EXC. 1/1 , CK , BOB Intermediate :)
6.9.15 EXC 1 /1 ei sijoitusta tällä kertaa ( tuomari haluaisi nähdä Martan 2 vuoden päästä kehässään ;)
Harmi kuvat jäi taas kerran omalla kameralla hyvin vähiin Martasta on vain EN:n kehästä muutama otos ja kotona kuvatut "erkkari palkinnot " .
Onnittelut tasapuolisesti kaikille mukana olleille kuin menestyneille OES`le omistajineen kuin kasvattajineen :)

"Martan" Grey Coats Rosetta Stone palkintopokaali ruusukkeineen Norjan OES´n Club Show 05.09.2015
Kuvaus
"Martta" oli Nuortenluokan ROP / BOB :)

Kouvola KR Näyttely / Kouvola National Dog Show 22.08.2015
Kuvaus
photo: vas. "Iita" FI CH Grey Coats Pick Of The Bunch om. Tiia Rintakoski ja oik. "Aengus" Grey Coats Robust Jester om. Lilia & Stefan Jansen
Kiitokset Onnitteluin Lilia & Stefan ja Tiia :) tuotte mukavasti GC- lampureita esille :) Jo kuvistakin näkee ,että koirat ovat erinomaisen hyvin hoidetut ja laitetut näyttelyyn :)

Kouvolan KR näyttelyyn oli ilmoitettu 3 OES mutta paikalla olikin sitten vain 2 ja molemmat GC lampureita Valioluokan narttu ja Nuortenluokan uros . Tuomarina : Markku Kipinä , FI .

Nuorissa uroksissa esitetty "Aengus " Grey Coats Robust Jester palkittiin ERI 1/1 ilman SA ´ta . Valioluokan narttu "iita" FI CH Grey Coats Pick Of The Bunch palkittiin myöskin ERI 1/1 ilman SA´ta .

Olen käyttänyt yhden kerran tuomarilla uroksen " Elsa-siskon" kanssa silloinkin saatiin kyllä ERI ja ilman SA`ta mutta Junnuluokan lampuri olisi pitänyt olla "valmiimpi" ? Aikuinenko ? ....... Joten jatkossa en esitä omia lampureita . Oletan , että tuomari arvostelee koirat ikäluokan mukaan eikä jollain "aikuiskaavalla" :( yli 30 vuotta rodun kanssa harrastaneena / kasvattajana tiedän/ tunnistan omien koirieni virheet kuin hyvät puolet , ollen myös sitä mieltä ns. hyvä rotutuomari on hän joka löytää rodusta ne samat ottaen myöskin huomioon iän kuin senkin ,että lampuri valmistuu todella hitaasti , etenkin urokset ovat ns. valmiita vasta 4-5 vuoden iässä ja jos virheistä sanotaan on se ok mutta "tekaistuista" virheitä niitä en ihan pureksimatta niele ;) En myöskään jatkossa esitä lampureitani kehässä . Tämä on yksin minun päätökseni .En kiellä kasvattieni omistajia viemästä kellekkään tuomarille mutta kerron omaa kokemustani kyllä miten missä näyttelyssä on käynyt . Erinomaisia rotumme tuomareita on paljon ja heillä jokaisella on myöskin " oma makunsa" rotutyypistä:) niin meillä kasvattajilla kuin oes´n omistajilla . Minusta hyvä tuomari on hän joka todella löytää koiran virheet kuin hyvätkin puolet ja nimenomaan sen rodun jota arvostelee samoin tulisi ottaa huomioon se missä luokassa kukin koira esitetään ...

Me vanhat kehäkonkarit omaamme paksumman nahkan mutta aloittelevalla näyttelykävijällä tätä "paksua nahkaa" ei vielä ole ja mieli pahoittuu tarpeetomasti jo siksi ,että kehäkokemusta ei ole ja vain harva osaa heti esittää koiransa "mallikkaasti " , samoin se, ettei koira ole saanut minkäänlaista kehäkoulutusta ennen ensimmäistä näyttelyä . Näitä vain ei uudella näyttelykävijäparilla ole .... kokemus ja varmuus esittämiseen ja esiintymiseen tulevat vain käymällä näyttelyissä .
Jokainen meistä kuitenkin sen tietää ettei yhden yhtä virheetöntä koiraa ole kuin sekin ,että "esittäjällä" on oma osuutensa tässäkin show´sa ;)


Liettua / Druskininkain INT Dog Show 07. - 09.08.2015
Kuvaus
photo: Iira & "Moby" LVJW-14 & LTJCH Saxen Farm´s American Mob Boss ( d.o.b 09.07.2014 )

Kolmen päivän näyttelyviikonlopun tuomarit Liettuan Druskininkain INT Dog Show´sa olivat seuraavasti 7.8.15 tuomarina : Manola Poggesi , Italia
OES´s 5 +2 ( 3) poissa meidän "Elsa" Grey Coats Rhaosody Lady koska juoksut alkoivat ja ns. tärppipäivät osuivat juuri viikonlopulle .... harmitti mutta näin kävi tälläkertaa ja vaihto toiseen narttuun ei enää onnistunut :(

8.8.15 tuomarina : Sean Delmar , Irleland
OES´s 5 + 2
-Tästä tuomarista pidin koska oli niin rennon leppoisaa työskentelyä koiria arvostellessa :)

9.8.15 tuomarina : Yulia Ovsyannikova , Russia
5 + 1(2)

* kenelläkään näistä tuomareista en ole aikaisemmin lampureitani käyttänyt joten kaikki olivat ns. uusia tuttavuuksia .

Parhaat Onnittelut kaikille yksin ja erikseen meidän "porukan" menestyksistä :) me Päivin kanssa saimme Moby´le ja Vellu´le sen mitä toivoimmekin saavamme :) Matka oli pitkä ja sanoisko saunakuumaa perillä . Majoituspaikka oli aivan ihana koska siellä oli kylmälaitteet jäähdyttämässä huoneet , majoitus n. kilometrin päässä näyttelystä . Kiitokset Päiville joka etsi meille majoituspaikat valmiiksi :) Nämä näyttelyt toivat 3 x Moby´le lisää näyttelykokemusta eli nyt on käynyt yhteensä 4 x kehässä koska hännättömyys sanelee maat aika tarkaan vähäisiksi jonne pääsee osallistumaan :( niin mukava matka muutenkin "pojat " Vellu & Moby olivat parhaat kaverukset :) samoin pikkukoirat otettiin isolla sydämellä kaveriksi joskin ne hieman "arastelivat kait kokoeroa " paitsi Tarmo joka oli välillä Vellun etujalkojen välissä ottamassa ovella tulijoita vastaan :) Isot kiitokset vielä kerran teille kaikille "meidän porukka" ❤
_____________________________________________________________________________

Extra Kiitokset teille kaikille halauksin etenkin Päiville ja "Vellulle" Liettuan 5.-10.8. 2015 Druskininkain näyttelyviikonlopusta ja mukavasta matkaseurasta vaikka välillä "eksyksissä " autoporukat toisistaan olikin ;) mutta hyvin yhtämatkaa kuitenkin kuljettiin takas kotosuomeen .
Meille kylmästä kesästä tulleille kahden päivän hellesää oli kyllä melkoinen koetus......joten ukkoskuurot olivat sunnuntaipäivän vilvoitajana jopa ok ☺ Paikkana Druskininkai on todella kaunista ja hintataso aika paljon halvempaa kuin meillä suomessa ......ajomatkaa mennen tullen kertyi n. 3200 km pakuun , lisäksi parin tunnin laivamatkat molempiin suuntiin ja melko hyvinhän me "vanhat ladyt" jaksamme vielä
ps. joskin koirien pönötyskuvat jäi jälleen kerran ottamatta mutta FB puolella on muutamia lisää sarjassa "vapaa-aika"
Urokset /Juniorluokka / Males / Junior Class
07.08.15 Tuomari / Judge : Manola Boggesi Italia / Italy

EXC.1/ 1 CQ, JUN CAC, JUN BOS ,DZUKJA- 2015
LV JW-2015 Saxen Farm's American Mob Boss
Urokset /Juniorluokka / Males / Junior Class
08.08.15 tuomari: Sean Delmar , Ireland

EXC. 1 / 1 , CQ , JUN CAC >uusi Liettuan Junnior valio/ new Junior champion LTJCH , JUN BOS, Druskininkai CUP´2015
LVJW-15 Saxen Farm's American Mob Boss
Urokset /Juniorluokka / Males / Junior Class
09.08.15 Tuomari /Judge Yulia Ovsyannikova , Russia

EXC. 1/1 CQ , JUN CAC , BOS JUN, Druskininkai´2015
LVJW-15 & LTJCH Saxen Farm´s American Mob Boss

"Moby" LVJW-2015 Saxen Farm´s American Mob Boss new LT JCH ! 09.08.2015

Joensuu KV koiranäyttely / Joensuu International Dog Show 08.08.2015
Kuvaus
photo: Essi Immonen & "Herkko" Grey Coats Renewably Energy

Joensuun näyttelyt 8.-9.8.2015

Parhaat Onnittelut hienosti menneistä näyttelypäivistä "Herkko" & Essi :)
Urokset /Juniorluokka / Males / Junior Class
9.8.2015 tuomari/ judge :Robin Searle , Iso -Britania

1/1 , SA , PU 1, SERT , ROP / EXC. 1 , CQ , CAC , BM 1 , BOB
Grey Coats Renewable Energy

own. breeder & Essi Immonen
Urokset / Junior luokka / Males / Junior Class
8.8.15 tuomarina : Marjatta Pylvänäinen -Suorsa , FI

ERI 1/1 , SA , PU 1 , SERT , ROP / EXC. 1 , CQ , CAC and BOB
Grey Coats Renewable Energy
own. breeder & Essi Immonen

Iisalmi KV koiranäyttely / Iisalmi International Dog Show 02.08.2015
Kuvaus
photo: ROP- koira "Martta" Grey Coats Rosetta Stone´n kuva otettiin kotona patiolla, kun vettä satoi kaatamalla näyttelypaikalla .

Näyttelytuloksia sateisesta tuulisesta ja kylmästä Iisalmen KV koiranäyttelystä sunnutaina 2.8.2015.
Tuomarimme oli uusi tuttavuus Anca Giura , Romania
OES´s 1+ 1
ERI 1/ 1 ( ei SA :ta , syynä liian lyhyt turkki show koiralla )
"Kendo" FI & EE & LV CH & LVW-2014 Grey Coats Only Good News
ERI 1 /1 , SA , PN 1 , SERTTI , CACIB ja ROP
"Martta" Grey Coats Rosetta Stone ( 15 kk :ta )
Kiitokset Eijalle & Essille ja " Rocky´le " , oli mukava nahdä pitkästä aikaa :) Kiitokset Essille ,kun esitit Kendon kehässä , harmi vain et turkki on liian lyhyttä show koiralle .
Isossa kehässä ei ROP lampuria nähty mutta poistuminen kyllä ilmoitettiin näyttelytoimistoon .
Mutta vielä on kesää jäljellä ja muutamia näyttelyitä ja itse ainakin toivon että yhtään vesitippaa ja kovaa tuulta ei silloin olisi riesana .
Luumäen Ryhmänyttely oli samana päivänä eli 2.8.2015
Tuomarina Tarja Löfman , FI
OES´s 1 + 2
ERI 1 /1 , SA , PU 1 , SERTTI , VSP
"Aengus" Grey Coats Robust Jester om. Lilia ja Stefan Jansen
ERI 1 / 1 , SA , PN 1 , SERTTI , ROP
"Iita" FI CH Grey Coats Pick Of The Bunch om. Tiia Rintakoski
ERI 1 / 2 , SA , PN 2 , SERTTI > uusi FI CH
"Ella" Blockhead´s Ella Enchanted , om. Päivi Kakriainen & Laura Pylvänen
Paljon Onnea teille kaikille hienosta näyttepäivän menestyksestä ja suuret Kiitokset "Aengus " & omistajat Lilia ja Stefan :)
Kiitokset " Iita" & Tiia perh. Onnittelut kasvattaja Päiville uudesta valiosta "Ellasta " kuin myöskin Onnittelut Laura ja perhe :)
Kuvia Iisalmen ja Luumäen näyttelyistä kuitenkin rankkasateen koitellessa Iisalmen ROP lampurista jäi kuvat ottamatta joten se korjattiin tänään kotimme patiolla ;)
Tähän näyttelyluokka
Tähän tulokset

Luumäki Ryhmänäyttely ryhmät 1 ja 5 / Luumäki Group Dod Show 1 & 5 02.08.2015
Kuvaus
photo: BOS & CAC "Aengus" Grey Coats Robust Jester & Lilia own. Lilia & Stefan Jansen

Luumäki Ryhmänäyttely ryhmät 1 ja 5 / Luumäki Group Dod Show 1 & 5 02.08.2015
Kuvaus
photo: Luumäki BOS Grey Coats Robust Jester & Lilia & BOB FI CH Grey Coats Pick Of The Bunch & Tiia
Tuomari : Tarja Löfman , FI
OES´s 1+2
Paljon Onnitteluja teille kaikille kotikennelin väeltä :)

Kemi Heinänäyttely KV- näyttely / Kemi International Dog Show 19.07.2015
Kuvaus
photo: "Martta" Grey Coats Rosetta Stone ( 15 kk ikäisenä )

Kemin KV näyttelyn tuomari : Katarzyna Fiszdon , Poland

OES´s (1) + 1

Kemin KV Heinänäyttely 19.07. 2015 tuli kuitenkin käytyä "Martan " kanssa kahdestaan kotoa lähdettiin lauantaiaamuna klo 6 ja kotona sunnuntai-iltayöstä klo 23.30 , autonmittariin kertyi kilometrejä n. 1400 kuin ajoaikaa mennen tullen yhteen suuntaan n. 8 h pysähdysten kanssa. Alunalkaen olimme Päivin & "Vellun" kanssa lähdössä mutta Päiville tuli eläntilanne jonka vuoski näyttelyt ovat se joka jätetään pois . Mietin kuitenkin lähdenkö edes yksin , sitten vain tuntui ,että olen ajellut kilometrejä kuluneen kesän aika jo mukavasti niin meneehän se tämäkin matka Ylivieskan näyttely jonne olimme myöskin ilmoittaneet lampurimme jäi pois, aikataulu meni liian tiukaksi enkä olisi ehtinyt kunnolla Martan kanssa kehään . Joten matka suoraan Kemiin ja hotelliin .
Säätila oli suhteellisen lämmin mutta sunnuntaille oli luvattu ukkoskuuroja ja viileää kesäsäätä . Onneksi tuo ennuste ei pitänyt paikkaansa muilta osin kuin ilma oli todella viileä ja auringosta ei näkynyt sädettäkään joka olisi lämmittänyt . Menimme näyttelypaikalle jo klo 9 aamulla hyvä sinänsä sain auton mukavalle paikalla . En ottanut edes telttaa yksin kasattavaksi /purettavaksi vain isot sateenvarjot ja vettä kestävän häkkisuojan kehän laidalle. lampurit oli laitettu kehän viimeiseksi roduksi, joten viileä sää sai aikaiseksi itselleni aika karsean migreenin joka vain pahentui iltapään mentäessä.

Tuomarimme oli Puolasta enkä ole aikaisemmin hänen kehässään lampureitani esittänyt eli näillä mentiin "Martan " kanssa kehään . Eikä edes ketään tuttua jolta olisi kysynyt juoksuttaisiko hän Martan mahdollisessa ryhmäkehässä , itse en siihen kyennyt päänsäryn ja huonnon voinin takia . Joten vihdoin ,kun sain tavarat kasaan ja autoon suuntasin kohti paluumatkaa. hieman harmitti ......sillä aurinko kurkisteli jo pilviverhon takaa näyttelypaikalla . Mutta alkumatkasta satoi paikoin vettä kaatamalla. Paluumatkakin sujui yhdellä pysäyksellä Iisalmen ja Kuopion välillä .

ps. Martta täytti 12.7 viisitoista kuukautta . Kuvat näyttelypaikalla jäivät ottamatta joten nämä otettu kotona .
Nartut Nuorten luokka / Bitchs / Intermediate Class
ERI 1 / 1 , SA , PN 1 , SERT, CACIB , ROP / EXC.1 , CK , CAC , BB1, CACIB , BOB
Grey Coats Rosetta Stone
own. breeder

"Martan" arvostelu :
Young bitch with typical breed expression, Nice head. Correct pigmentation. Good topline. Deep wide chest. Typical movement.

UUSI FI MVA "IITA" GREY COATS PICK OF THE BUNCH ! 16.07.2015
Kuvaus
photo : UUSI > FI MVA GREY COATS PICK OF THE BUNCH " IITA" om. Tiia Rintakoski / photo T.R
PARHAAT ONNITTELUT OMISTAJALLE PERHEINEEN " IITAN " VALIOITUMISESTA !

"Iitan" vanhemmat :
isä: C.I.B CH & FI MVA & DK MVA & VDH MVA & HeW-12 NIEDERSACHSEN'S PRIDE GENTLEMAN
HD A -A , ED 0-0 terv. silmät , PCD +/+ terve

emä: FI MVA & EE MVA & LV MVA & EE JMVA & EEJV-09 & EEV-09 & LVV-09 ARGOVIAN IRRESISTIBLE EMOTIONS
HD A-A , ED1-0 , terv. silmät , PCD +/+ terve

Latvia Riga International Dog Show Latvian Winner-2015 27.06.2015
Kuvaus
photo: "Moby" Saxen Farm´s American Mob Boss

Tuomari /Judge: Lim Aramis Joey , AU
OES´s 5 + 3 (4)
Tuomarimme oli uusi tuttavuus ja käsitteli koiria erittäin hyvin , samoin miellyttävä myöskin esittäjille .
Se mitä hän lampureissa katsoi jäi hieman ?-merkiksi mutta se oli selvää ,että juniorikoirat hän sijoitti "omille paikoilleen " Liiklkeet ratkaisi narttujen parhaan mutta uroksissa se ei sitten mennyt samalla kaavalla ;) Onnittelut tasapuolisesti kaikille menestyneille lampureille omistajineen & kasvattajineen ! Kiitokset mukavasta seurasta kuin matkaseurasta Päiville ja komealle "Vellulle " :) Yksi näyttely jälleen takanapäin ....... seuraavaa jo alkaa odottamaan ;)

❧❧❧❧❧
Latvia Rigan International Dog Show 27.06.2015 näyttelymatka on takanapäin ja olemme onnellisesti kotona , auton mittariin kertyi ajomatkaa n 1300 km + laivamatkat .Hali Onnittelut meidän junnuille Moby`le ja Elsa´le ja isot kiitokset Elaine´lle Golorado´n komeasta ja ihanaluonteisesta "Moby´ta ikää Moby´la on nyt 11 kk jolloin osallistui ensimmäistä kertaa näyttelyyn ,kun sentään vielä on maita Euroopan puolella joissa hyväksytään typistettyjen OES`n esittäminen näyttelykehissä . Isot kiitokset Päiville ja" Vellulle" mukavasta matkaseurasta kuinkahan mones tämä onkaan meillä vain lampurit ovat vaihtuneet vuosien saatossa . Ikävä vain näyttelypaikalta emme saaneet otettua kuvia .... mutta napsittiin niitä sitten ulkopuolelta hallin, kuin muutamia matkan varrelta , kotona piti sitten kuvata "Mobyn" ja" Elsan" tuliaiset Riga´ta . On viellä kerrottava hieman jännitti miten Moby-boy ottaa matkustamisen kuin ison näyttelypaikan tuomat kokemukset 11 kk ikäisenä mutta kaikki uudet kokemukset koki todella hienosti , vain ohut metaliketju kaulassa näyttelykehässä hieman "jarrutti" liikettä ja tuntui varmaan Moby´ta epämukavalle mutta tämän oli omistajan oma moka . Nyt pidetään hieman taukoa ja sitten matkataan elokuussa jälleen näyttelymatkalle "Moby´n" ja "Elsa´n" ja Päivin & "Vellun" kanssa . Helteistä alkavaa heinäkuuta teille kaikille no.... ei kuitenkaan ihan mahdottoman lämmintä toivotella mutta nautitaan kesästä yhdessä OES´n kanssa .
Urokset /Juniorluokka / Males / Junior Class
EXC. 1 ,PP , JUN CAC , LVJW- 2015

Saxen Farm´s American Mob Boss

"Mobyn" arvostelu : Young male , v g strong masc. head, could have a better bite, v g reach of necu, v g body shape , moves with suf. reach & dtriwe

* ( liikeessä junnasi aika lailla , kun kaulassa oli ohut metallinen esityshihna ensimmäistä kertaa tämä oli omastajan mokaa )
own. Ulla Hellman
breeder : Elaine Saxen kennel Saxen Farm´s , Colorado , USA
Nartut Junior luokka / Bitchs / Junior Class
EXC. 1 / 1 , PP , JUN CAC , LVJW-2015 , PN 3

TLN JWCUP-2015 Grey Coats Rhapsody Lady
own. breeder

"Elsan" arvostelu : Young bitch, v g head, v g reach of neck, vg body prop for its agl, v g type , w ? balanced moves w ? for agl.

"Elsa" Grey Coats Rhapsody Lady Rigan INT DOG SHOW Latvian WINNER 2015 27.06.2015
Kuvaus
photo: "Elsa" Grey Coats Rhapsogy Lady

Mänttä-Vilppula KR Näyttely / Mänttä -Vilppula National Dog Show 31.05.2015
Kuvaus
photo: "Elsa" TLJW CUP15 Grey Coats Rhapsody Lady ( 13 kk ikäisenä)

Mänttä- Vilppula KR Näyttelyssä tuomarina Markku Kipinä , FI
OES´s 1+1
Aikaisemmin en ole kyseisellä tuomarilla lampureitani käyttänyt joten hän on aivan uusi tuttavuus meille. Näyttelyyn oli siis ilmoitettu vain 2 lampuria ja kumpikin oli GC kennelin kasvatteja Lea oli ilmoittanut Kaapon jo lyhyen matkankin puolesta ei aina tarvitse ajella satoja kilometrejä.Joskun on mukava kun se on melkein kotinurkalla :)

Isot Kiitoksemme "Kaapo" ja Lea :) mukavasta näyttelypäivästä ja Paljon Onnea ROP / BOB " Kaapo´le" ♥ & Lea´le ja Tuomo´le :) Ryhmäkehässä meni niin arvailtiikin jo Lean kanssa ;) Kiitos Lea kun , olitte mukana vaikka olikin tulokesena kierros ja näkemiin komealla Kaapolla ♥
Muuten tuomarin työskentely oli ok mutta toivoisi tuomareiden ottavan koirien ikärakenteekin mukaan ja arvostella koirat niinden iän kuin luokankin perusteella koska 13 kk ikäinen turkinvaihdossa oleva junnu ei voi olla samalainen rakenteeltaan kuin esim. 4 vuotias uros eikä niitä voi verrata toisiinsa ;)

Sanoin ääneen ,että "Elsa" seisoo montussa jotta olisin voinut korjata selkälinjaa oikeaksi mutta tuomari ei noteerannut siihen mitenkään joten en myöskään siirtänyt koiraa pois vaan takajalta olivat kuopassa paljon alempana kuin etujalat ......... no nämä ovat näitä juttuja jotka harmittaa pikkuisen mutta eipä tässä ole mistään sertistä tai muustakaan kiinni joten pelkkä ERI 1 / 1 oli tällä kertaa tuloksena.

Muutenkin meillä oli menoa heti kehän jälkeen, kun saatiin tavarat kasaan . Meidät oli kutsuttu Emilian lakkiaisjuhliin Julkujärvelle :) Parhaimmat Onnittelut uudelle ylioppilaalle Emilialle kuin vanhemmille ! Isot kiitoksemme kutsusta kuin erittäin maistuvista tarjoiluista oli mukava käydä luonanne pitkästä aikaa ja nähdä samalla lampuripoikia Veetiä ♥ ja Suloa ♥ Kaikkea hyvää teille kaikille ja ihanaa alkanutta kesäaikaa .
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
ERI 1 / 1 , SA , PU 1 , ROP / EXC. 1 , BM 1 , BOB
JV-12 & HEJW-12 & FI CH Grey Coats Perfect Pal
own. Lea Kestiö & Tuomo Heimosalmi
Nartut Junior luokka / Bitchs / Junior Class
ERI 1/ 1 / EXC 1/ 1
TLJW CUP15 Grey Coats Rhapsody Lady
own. breeder

"Elsan" arvostelu:
Lupaava raaminen juniori.Eturinta saa täyttyä & runko vahvistua , Vielä turhan suora ylälinja .
Riittävät kulmaukset Hyvä luusto & purenta . Ikäisekseen riittävä kallo , hyvä kaula. Näyttävä sivuliike mutta vielä löysyytä edessä, ahdas takaa . Hyvälaatuinen karva.

ps.
Elsa seisoi takajalat montussa sanoin siitä mutta tuomari jatkoi arvaostelua enkä käynyt siirtämään Elsaa kesken arvostelun , samoin tuosta takaahtaudesta en ollut saanut junnua tekemään pisuja koko päivänä eli se suurin syy taka-ahtauteen......... kokemusta on ennestään koska on niin narttua siinä ettei pissi käskystä vaan pihtaa kuin pihtaakin todella pitkään reisunpäällä :( harmittaa mutta toivon et iän karttuessa sekin asia helpottuu .Eikä Elsa ole ensimmäinen narttu meillä joka käyttäytyy samalla lailla pihistäen tarpeintaan viimetippaan silloin , kun ollaan reissunpäällä/ näytelyissä .......

Mänttä -Vilppula KR Näyttely " Kaapo " & Lea 31.05.2015
Kuvaus
photo: ROP & BOB "Kaapo" JW-12 & HEJW-12& FI CH Grey Coats Perfect Pal & Lea

Tuomari / Judge : Markku Kipinä , FI

EURO OES SHOW 2015 NYBORG , DENMARK 24.05.2015
Kuvaus
photo: handler Sanna Laivo and "Elsa" TLJW CUP 15 Grey Coats Rhapsody Lady own. breeder
Judge: Mr. Woody Nelson , USA
A total of OES 's 125 junior bitches 20 the largest class of the show :)

Kaikkiaan Old English Sheepdog´ja oli ilmoitettu 125 joista junior narttuja 20 joka oli myöskin näyttelyn suurin luokka ;) Elsalla on menossa vahvasti turkinvaihto eli karvaa lähtee kunnolla , harmitti aika lailla mutta minkäs teet olin ilmoittanut Elsan ja tuolla turkilla nyt mentiin Euro OES Show´n 2015 Tanskaan.

Olimme lähdössä torstaina 21.5 matkalle Tanskaan Tintin ja "Zigin" kanssa , heidät poimittiin kyytiin Turusta josta matka jatkui iltalaivalla kohti Tukholmaa ja sieltä perjantaiaamuna 22.5 jatkoimme matkaa Tanskaan ja Nybork´n hotelliin . Ajomatkaa maanteitse kertyi kotonta määränpäähän noin 1200 km matkan ajoin yksin koska Tintti ei ole ajanut pakua , joten hän piti seuraa matkan aikana , pysähdyimme menomatkan aikana vain 3 kertaa jalottelemaan ja nauttimaan joko kahvit tai pientä naposteltavaa Elsa ja Zigi ulkoilivat samalla ;) .Elsalla on ikää 13 kuukautta ja matkustaminen sujuu ilman minkäänlaista arkuutta tai pelokkuutta auton takaosasta ei kuulu mitään ääniä :) Zigi oli hyvänä esimerkkinä myöskin junnutytölle :)

Ainut mikä nosti pulssia oli viikonlopun ruuhkaliikenne Tanskan puolella johtuen suureksi osaksi tietöistä tuo 30 km viikonlopun ruuhkassa ajaminen nopeuden olessa vain 20 km / tunnissa :( arvatkaapa tuntuiko matka pitkälle ?
Perille saavuimme kuitenkin hyvissä ajoin , harmituskin unohtui . Salaattipöydän ja siiderin jälkeen ei todellakaan tarvinnut unta houkutella senverran meitä kaikkia väsytti .

Lauantaina 23.5 oli aikaa käydä ajelemassa lähiseuduilla katselemassa maisemia ,kierros kirpputorilla ja kaupassa.Illansuussa käytiin pystyttämässä teltta ja vietiin tavarat valmiiksi kehien läheisyyteen samoin pesin ns. valkoiset osat Elsasta ja myöhemmin menimme Tintin kanssa syömään hotellin ravintolaan jonka jälkeen istuimme Ruotsalaisten kanssa tovin ennen kuin luomet alkoivat lumpsahdella silmien päälle . Huomiselle päivälle toivoimme kaunista säätä ja ainakin sitä punaisen nauhan menestystä ;)

OES Euro Show 2015 aamu lupaili kaunista päivää hyvä niin . Elsan ja Zigin aamupisulenkit merenrannalla sitten meidän aamupalan vuorossa . Jonka jälkeen olikin aika siirtyä näyttelypaikalle , Oma selkäni oli siinä kunnossa etten pystyisi kunnolla juoksemaan joten olin todella kiitollinen , kun Laivon Sanna lupautui viemään Elsan kehään :) Isot kiitokset Sannalle :) Tintti olisi vienyt mutta, kun Zigi oli samaan aikaan kehässä . Näyttelypaikalla menikin sitten koko päivä aina iltaan asti. Päivä oli kaikin puolin antoisa . Tanskan OES tiimille annan super kiitokset järjestelyistä he osaavat tehdä näyttelystä viihtyisän :) Onnittelut kaikille menestyneille OES`le omistajineen ja kasvattajineen kuin myöskin mukana olleille vaikka menestystä ei tällä kertaa tullutkaan oli kuitenkin antoisaa olla mukana joukossa .
Show päivän loputtua oli edessä teltan ja "kamojen " vienti autoon ja meille Tintin kanssa jäi aikaa noin 10 minuuttia, kun olisi pitänyt olla jo Iltajuhlassa .... no myöhästyttiin vähän ja shamppania lasi jäi nostamatta ;) Illallinen oli ok etenkin jälkiruoka . Tanskalaisten pienet oes yllätykset oli vielä illaispöydässä meille kaikille :) Ohjelma oli hauskaa kaikin puolin mutta meidän osalta juhliminen oli jätettävä kesken joten poistuimme Tintin kanssa hotellihuoneeseen ,syynä pitkä ajomatka maanantaiaamuna.

25.5 startasimme pakun klo 8.30 Nyborgista jotta ehtisimme illaksi Tukholmaan ja Turkuun lähtevään laivaan . Kiitos teille kaikille teitte hienon OES Euro Show 2015 pahtuman Nyborgissa :)

Laivamatka meni hyvin kuin kotimatkakin vaikka Turun moottoritien tunnelit olivat huollossa ja liikenne ohjattu vanhalle Turuntielle . Muutama päivä menee palautumiseen kaikesta huolimatta vanhalta naiselta :) Ehkäpä ensivuona voisi lähteä Barselona´n OES Euro Show 2016 jos matkaseuraa löytyy ;)
Halauskiitokset mukavasta matkasta Tintille & "Zigi´le" ja meidän junnutyttö "Elsalle" :)
Junior Nartut 9 -18 kk / Junior Bitch 9 - 18 months
Excellent
Grey Coats Rhapsody Lady

"Elsan " arvostelu :
Very good front and rear. Nice dark eyes , very good bite. Good head, good angels front and rear. Well balanced.

Hamina KV Näyttely / Hamina INT Dog Show 23.05.2015
Kuvaus
photo : "Aengus" Grey Coats Robust Jester & Lilia
Tuomari / Judge : Hilkka Salohalla , FI
OES´s 3 + 3

Kiitokset Onnitteluineen elämänne toisesta näyttelykäynnistä "Aengus " & Lilia ja Stefan :) Kiitos ihanista kuvista näyttelypaikalta :) Kaikkea hyvää tuleviin näyttelyihin ja Lilia hyvin esittäminen on mennyt kuvia katsellessa:) Toivomuksenani olisi ,että ainakin pikkuisen "näyttelykärpänen" on puraissut sinua & Stefania ja näemme "Aengus´ta" ja liliania jatkossakin näyttelykehissä :) Oikein mukavaa alkukesää teille ja Tervetuloa käymään ! välimatkakaan ei ole pitkä :)
Urokset /Juniorluokka / Males / Junior Class
ERI 1 / 1 , EXC. 1/1
Grey Coats Robust Jester
own. Lilia & Stefan Jensen

"Aengus`n " arvostelu: tulossa

VARKAUDEN KANSAINVÄLINEN KOIRANÄYTTELY / VARKAUS INT DOG SHOW 16.05.2015
Kuvaus
photo: Junior BOS Grey Coats Renewable Energy & own Essi Immonen & breeder
Judge Monica Blaha , Itävalta
Junior BOB TLJW CUP -15 Grey Coats Rhapsody Lady & handler Essi Jyrkinen own. breeder

Parhaat Onnittelut kaikille lampureille erikoisesti BOB "Vellulle" ja Päiville :) kuin kiitokset mukavasta näyttelypäivästä kesänäyttelyiden avaus on nyt takanapäin :) Erikoiskiitokset mahtaville apukäsille Eijalle , Essille , Jennille , Päiville ja Sarille kuin extrakiitokset Immosen Essille "Herkon" mallikkaasta näyttekunnostuksesta :) Onnea ja menestytä tuleviin kesän näyttelyihin :)


Urokset / Junior luokka / Males / Junior Class
ERI 1 , SA , PU3 , res. SERTTI / EXC. 1 CK , BM 3 , res. CAC , BOS-Junior
Grey Coats Renewable Energy own. Essi Immonen & breeder

"Herkon" arvostelu:
Very good type. Lovely head. Good pigment. Excellent topline and tailset. Nice body. Angulation ok . Nice coat. Movement ok.
Nartut Junior luokka / Bitchs / Junior Class
ERI 1 , SA , PN 2, res. SERTTI , ROP- Junior / EXC. 1 , CK , BB 2 , res. CAC , BOB Junior :)
TLJW CUP-15 Grey Coats Rhapsody Lady
own. breeder

"Elsan" arvostelu:
Very promising bitch. Excellet head. Good ears. Very nice pigment. Very cronpy. Very well angulated. Movement ok.
Nartut Junior luokka / Bitchs / Junior Class
ERI 2 , SA , PN 3 , / EXC. / EXC. 2 , CK , BB 3
Grey Coats Rosetta Stone
own. breeder

"Martan " arvostelu :
Nice little bitch. Excellent head.Very good pigment. Nice body. Topline ok. Angulation ok. Strong bones. Good movement.

Varkauden näyttelyssä pentuesisarukset "Martta" ja " Elsa " 16.05.2015
Kuvaus
photo : vas. Eija & "Martta" Grey Coats Rosetta Stone & Ulla & "Elsa" Rhapsody Lady :) sisarukset omistaa kasvattaja .

Grey Coats R- pesueen sisarukset "Martta" ja " Aeugus" 12.05.2015
Kuvaus
photos: vas. Jenni & "Martta" Grey Coats Rosetta Stone om. kasvattaja ja velipoika " Aengus" Grey Coats Robust Jester & om. Lilia Jansen
Toivottavat mukavaa kevättä ja kesää odotellessa lampurikamuille omistajineen :)

"Martti" toivottaa Hyvää Äidinpäivää "Mape" emolle ♥♥♥ 10.05.2015
Kuvaus
photo : "Martti " Grey Coats Realistic Man ♥ omistajat Tiina & Olli .
"Mape-äiti" oli erittäin innoissaan saamastaan onnittelusta , ilme iloinen ja häntä heilui viuhakkaasti :)

"Martti" on syntynyt 12.04.2014 8 uroksen ja 5 narttun "Mapen " & "Kendon" pesueeseen . Isot kiitokset Tiinalle ja Ollille annoitte "Martille" hyvän ja huolehtivan kodin ♥

Koiraharrastuksen harmillisempaa puolta .......... 08.05.2015
Kuvaus
photo: GC kasvatti "Tahvo" joka ei mitenkään liity kirjoitukseen

En vieraile usein muutamien suomalaisten vanhaenglanninlammaskoiria harrastavien henkilöiden kotisivuilla koska sielä oleva kirjoittelu on kakaramaista kannanottoa ja asioiden vääristelyä oman olettamuksen tuottamaksi tekstiksi jossa totuudenmukaisuus on aivan muuta . Jos ihmisellä ei ole "elämää " niin se pitää elää toisten kustannuksella oli kyseessä sitten koirat tai henkilöt .

Toki omista koiristaan voi kirjoitella vaikka romaanin miten ainutkertaisia ne ovat ja kuvia voi ottaa joka ulkoilu ja "pissitys" käynniltä , kuin miten erinomaiseti huolehtii ja huoltaa koiransa mutta ajatteleeko kyseiset henkilöt koskaan ,että nämä samat "hommat" tehdään myöskin vaikka niitä ei jatkuvasti tuodakkaan esille tekstein ja kuvasarjoin ja paljon , paljon muutakin mahtuu meidän elämään .
Koiramme ovat taatusti yhtä onnellisiä ja uskallan vaikka veikata , että ovat onnellisempiakin kuin koirat joiden huolehtimisesta omistajat pitävät kehumiskilpailua omilla sivuillaan ..... tulee itsellä mieleen sananparsi "laikat töitään laskee " ;) Jos ei muutenkaan aukase suutaan edes tervehtimiseen niin miksi ihmeessä kiinnostaa toisten asiat yleensäkään ? me vanhat kasvattajat tiedämme kyllä mitä teemme tai jätämme tekemättä , aikaa meilläkin on vuorokaudessa 24 h jonka jaamme päivien ja tilanteiden mukaan normaaliin perhe -elämään johon kuuluu läheisemme , työmme , koiramme kuin harrastuksetkin . Mitä tulee kenneltoimintaan niin jokainen kasvattaja itse on henkilö joka tekee ratkaisunsa jokaisessa asiassa / päätöksessä , koski se sitten mitä hyvänsä . On todella ilkeämielistä mennä arvostelemaan kenenkään kasvattajan päätöksiä jos ei itse ole ollut paikalla niin ei varmasti tiedä mikä tai miksi jokin asia on tehty tai päätetty ! Kannattaisi opetella katsomaan joskus peilistä ennekuin menee kirjoittelemaan omia oletuksiaan toisten luettavaksi ja kehumalla vuolaasti miten erinomainen koiranomistajana onkaan . Olettekohan ihan oikeasti sitä ? Tuollainen "ilkeily" voi tulevaisuudessa kolahtaa omalle kohdallenne ...... ehkä kannattaa miettiä sellaista vaikka ennakkoon ?

ps. ja mitä tulee omaan kirjoitteluuni niin heti ,kun jätätte omilla sivuillane toisten arvostelut pois niin jää nämäkin harvat vastakommentit ; )Lukekaapa joskus nuo omat tekstinne ja mitettikää mitä siinä todella olette " viestineet " .............

Tampere KV koiranäyttely / Tampere International Dog Show 02.05.2015
Kuvaus
photo: "Eawokki" FI CH Grey Coats Proud Monarch own. T. ja Saana Forsblom .

Onnittelut "Eawokille " ja omistajille ! Kiitokset kasvattaini hyvästä huolenpidosta kuin esilletuomisesta .
Urokset / Valio luokka / Males / Champion Class
ERI , SA , PU 3 / EXC. , CK , BM 3
FI CH Grey Coats Proud Monarch own. T , & Saana Forsblom

tuomari / Judge : LEMMER TORSTEN

Tampere KV koiranäyttely / Tampere International Dog Show 02.05.2015
Kuvaus
photo : Velipojat vasemmalla "Kaapo " ja "Eawokki "

Tampereen KV näyttelyn valiourokset
"Kaapo" FI CH & HeJV-12 & JV-12 Grey Coats Perfect Pal own. Tuomo Heimosalmi & Lea Kestiö

"Eawokki " FI CH Grey Coats Proud Monarch own. T , & Saana Forsblom

Parhaat Onnittelut "Kaapolle " & "Eawokille " omistajineen !

Urokset / Valio luokka / Males / Champion Class
ERI , SA , PU 4 / EXC. CK , BM 4
FI CH & HeJV-12 & JV-12 Grey Coats Perfect Pal
own. Tuomo Heimosalmi & Lea Kestiö

tuomari / Judge : LEMMER TORSTEN

Lampurimaisen Iloista Vappua toivottaa junnu "kolmoset " kera taustajoukon !!! 01.05.2015
Kuvaus
photo:
Meidän junnukolmikko istui napotti ensin kaikki samaan suuntaan , kuonot kylälle päin ;) sitten, kun ehdin ottaa i.padin ja kuvat makkarin ikkunana läpi niin Elsa oli käynyt makuulle, keskellä katselee Moby ja edessä meidän pikku Martta joka käänsi päänsä ikkunaan päin , kuin" kuullen" nyt meitä kuvataan ;)
Mukavaa kevään jatkoa teille kaikille kesää odotellessa !

Keväiset kuvaterveiset Moby´ta & Elsa´ta kaikille lampurikavareile :) 28.04.2015
Kuvaus
photo: "Moby" Saxen Farm´s American Mob Boss vaille 10 kk:ta aidanvieressä "Elsa" TLJW CUP-15 Grey Coats Rhapsody Lady 12 kk:ta
Moby ja Elsa kuin sikso "Martta" ovat hyvä kolmikko keskenään , välillä hirvittää katsella, kun kolmikko leikkii , peuhaa tai juoksevat huimaa vauhtia pitkin pihaa jahdaten vuorollaan sitä kellä on lelu , karvaturri tai vain koivunoksa suussa :)

Outokumpu RN ryhmät 1 & 2 / Outokumpu Group Dog Show group 1 & 2 19.04.2015
Kuvaus
photo:
Outokummun Ryhmänäyttely ryhmät 1 & 2 19.04.2015 tuomari/ judge: Tarjan Annamaria Unkari / Hungary , OES´s 1+1
Junior urokset : ERI 1 , SA , SERT , ROP Grey Coats Renewable Energy om. Essi Immonen & kasv.
Junior nartut : ERI 1 , SA , SERT , VSP Grey Coats Rosetta Stone om. kasv.

Onnittelut "Herkolle" & Essille mukavasti menneestä näyttelypäivästä Herkon turkki olisi kaivannut siistimistä ennen kehää mutta hyvin meni näinkin .

"Martta" sai toisen serttinsä .Onnittelu meidän pikku-Martalle .
( ikää näillä junnusisaruksilla on 1v ja 1 viikko )

ps. kuvaaja ei onnistunut tänään otoksissa junnukoirista mutta lisäsin kuitenkin kuvan,
Kiitos Eijalle mukavasta seurasta ajelit Joensuusta Outokummun ryhmikseen . Kiitos Essi & Eija mahtavan maistuvasta kahvitarjoilusta näyttelyn jälkeen, ennen kotimatkaa .Oli mukava nähdä
" Rockia " ja saivat Martta-siskon kanssa viettää riehakkaan tapaamistovin . Kotimatkalla satoi vettä , räntää ja saatiimpa vielä ylinopeudesta sakotkin (onneksi vain rikesakon verran ) ai niin aamuvarhain ajaessa juoksi hirvi tielle automme eteen , nopea jarrutus .... josta seurauksena "lievää tykytystä rinnassa" mutta onneksi törmäkseltä vältyttiin ....... et tällainen päivä tänään .
Urokset / Junior luokka / Males / Junior Class
ERI 1 , SA , PU 1 , SERT, ROP / EXC. 1 , CK , BM 1 , CAC , BOB
Grey Coats Renewable Energy
om. Essi Immonen & kasv.

Herkon arvostelu :
Correct for the age. Masculine head. The eyelid pigment is too light. Typical topline. Good chest. Good coat. Good movements.
Nartut Junior luokka / Bitchs / Junior Class
ERI 1 , SA , SERT , PN 1 , VSP / EXC. 1 , CK , BB1 , CAC , BOS
Grey Coats Rosetta Stone
om. kasvattaja / own. breeder

"Martan " arvostelu :
Good type. Feminine head . Typical topline . Good chest . Correct front movement . A littlenarrow behinel. Typical coat.

"Tahvo" GREY COATS MADE IN SIRIUS UUSI OMA PERHE JA KOTI LÖYTYI 15.04.2015 15.04.2015
Kuvaus
photo: "Tahvo" Grey Coats Made In Sirius muutto uuteen kotiin lauantaina 18 .04.2015


"Tahvo" Grey Coats Made In Sirius s. 08.10.2007 FIN54650/07

isä: C.I.B & FIN & SE & EE & RU MVA & V-03 & EEW-04 & BALTV-04
Handsome Sirius From Beautiful Higland HD A-A , ED 0-0 , terv. silmät ( imp. Saksa)
emä: (2 x SERT , 2 x res. SERT) Show Me´s Queen Of Hearts s.20.07.2005 FIN53746/05, AKCDL1162801, HD C-C, ED 0-0, terv. silmät ( imp. USA )

7 vuotias "Tahvo" etsi kiireisesti uutta kotia veteraanivuosiksi . Luonteeltaan Tahvo on kiltti ja leikkisä, rapsutuksia rakastava lampuriuros. Asunut omakotitalossa, jossa saanut liikkua vapaasti.Omistajan elämäntilanteen muututtua, omakotitalosta kerrostaloon kaikesta kokeilusta huolimatta Tahvo ei tottunut uuteen asumismuotoon . Tästä syystä Tahvolle etsitiin mahdollisimman nopeasti uutta hyvää kotia omakotitaloon tai maaseudulle .
Onneksi uusi perhe ja koti löytyi melkein pikavauhdilla ja mikä ihaninta niin suhteellisen läheltä Tahvon kasvattajaa . Perheessä on ennestään myöskin 1 ihana lampurityttö "Nuppu" :)

Lappeenranta - Imatra KR Näyttely / Lappeenranta - Imatra National Dog Show 06.04.2015
Kuvaus
photo : S. Jensen "Elsa" TLJW CUP 15 Grey Coats Rhapsody Lady

Elsa valittiin kaikkien ROP juniorien kehässä ensin 10 joukkoon mutta sitten karsiutui pois kuuden muun rop juniorin kanssa vain 4 jäi loppukisaan . Juniorit otti tuomari Leni Finne , Finland

Tuomari / Judge ; Ramsing Jens Utke , Danmark

OES´s 6 + 6
Kiitos kaikille mukavasta näyttelypäivästä ja Onnittelut menestyksistä ! Erikois kiitokset Kirsille kehäavuista kuin muustakin avustamisesta , Kiitokset Lilia ja Stefan kuin komea " Aegnus" Lilia oli aivan ensimmäistä kertaa kehässä Aegnus´n kanssa . Isot kiitokset Stefanille monista GC kasvattien kuvista näyttelypaikalla :) Muistan omasta kokemuksesta miltä se silloin tuntuu jännitys on jotain ennen kokematonta :) Kiitokset Päiville ja Vellulle :) Kiitos kaikille kehänlaita ystäville yhdessä ja erikseen ,oli mukava nähdä Tarja kuin Postin tyttöjä :)
Mukavaa kevätaikaa !
Urokset / Junior luokka / Males / Junior Class
EH 2 / 2 / VG 2 / 2
Grey Coats Robust Jester
own. L & S Jensen

"Aengus" arvostelu :
Nartut Junior luokka / Bitchs / Junior Class
ERI 1 / 1 ,SA , PN 2 , SERTTI , ROP -Junior / EXC. 1 , CK , CAC , BB2 , BOB Junior
Grey Coats Rhapsody Lady

"Elsan" arvostelu : Well build female. Correct proportions .Good head , wiht correct bite. Good pigmentation.Good neck, topline and angulationes. Good coat and color. Free parallet movements .
Nartut Junior luokka / Bitchs / Junior Class
EH 2 / 2 / VG 2 / 2
Grey Coats Rosetta Stone
"Martan arvostelu :
Harmonic built female . Correct head from but stop should betler marked. Seissor bite missing premulars . Low earset. A pigmentation missing by the eyes . Good coat and color . Quite typical topline should be a little higher by the croup . Free movements.

"Martta" Grey Coats Rosetta Stone L:ranta - Imatra Dog Show JUN VG 2/2 06.04.2015

"Aengus" Grey Coats Robust Jester L:ranta - Imatra Dog Show JUN / VG 2 / 2 06.04.2015

Lahti KV koiranäyttely / Lahti International Dog Show Dog 22.03.2015
Kuvaus
photo: "Elsa" TLJW CUP-15 Grey Coats Rhapsody Lady ( the age of 11 months )

Lahden KV näyttelyssä tuomarimme oli Pedro Sanchez Delerue , Portugal

OES´s 6 + 7 (8)

Kiitos mukavasta näyttelypäivästä Päivi ja "Nalle " & Katja ja Simo & "Sulo" ( "Elsan" velipoika ) kuin "Bonon" & "Ellin" Blockhead´s -tytöt " Ella ja Evita " & Blockhead´s "Remu-boy" omistajineen :)
Tästä onkin muutama vuosi, kun viimeeksi olen Lahden näyttelyissä käynyt , hallit oli uusiksi rakenneltu ja hyvin ovat onnistuneet :)

Elsalla oli ensimmäinen ns. virallinen näyttely suomessa . Junior luokassa ehdittiin eka näyttely käydä Tallinnassa ;) Mutta pääsiäisenä mennään sitten (Lappeenrannan ) Imatran KR näyttelyyn yhdessä Elsan ja Martan kanssa , mukaan on tulossa myöskin velipoika "Aeugnus " ensimmäiseen näyttelyynsä samoin se tulee olemaan myöskin omistajille Kiitos Lilian ja Stefan :)

Urokset / Junior luokka / Males / Junior Class
ERI 2 / EXC. 2
Grey Coats Ricky Rambler

om. Simo Syväjärvi & Katja Tarkkala

"Sulon" arvostelu :
Strong head. Good topline. Short body. Deep chest. Still very puppy looking.
Movement a bit close behind. Coat coming nicely.
Nartut Junior luokka / Bitchs / Junior Class
ERI 1 , SA , PN 2 , SERTTI / EXC.1 , BB 2 , CAC
TLJW CUP15 Grey Coats Rhapsody Lady
om. kasvattaja

"Elsan" arvostelu :
Excellent size & type . Strong head. Good neck. Excellent topline. Correct front. Well angulated with hocks well set down . Correct body proportions . Coat of excellent quality for the age .

"Sulo" Grey Coats Ricky Rambler 21.03.2015
Kuvaus
photo: "Sulo" Grey Coats Ricky Rambler om. Katja Tarkkala & Simo Syväjärvi
Lahden näyttelyssä 22.03.2015 otettu kuva Sulosta . Isot Kiitokset Katja ja Simo tuodessanne kasvattiani kehään :)
ps. Sulon näyttelyarvostelu :
Strong head. Good topline. Short body. Deep chest. Still very puppy looking.
Movement a bit close behind. Coat coming nicely.

International Dog Show Tallinn Winter Cup 2015 15.02.2015
Kuvaus
photo: " Elsa" Grey Coats Rhapsody Lady ( 10 kk )

Tallinnan Kansainvälinen koiranäyttely 14.-15.02.2015 Saku -halli Tallinn , Estonia
Tuomari : Astrid Lundava , Eesti
OES´s 2 + 2 (3)
Nartut Junior luokka / Bitchs / Junior Class
1 SA , PN 2 , JUN SERT , TLN JWCUP 2015 / 1 EXC. , BB 2 , JUNIOR CAC and TLN JWCUP 2015
Grey Coats Rhapsody Lady

own. breeder

Ilomantsi RN osa 5 , osa 6 & 1 18.01.2015
Kuvaus
photo: "Martta" Grey Coats Rosetta Stone

Tuomari : Marja Talvitie , FI ryhmä 1 tuomati : Marja Talvitie , FI
OES 2 +1
Olin ilmoittanut Martan Ilomantsin ryhmikseen koska Martta ei ollut käynyt pentunäyttelyssä . Näin saaden alkutuntumaa näyttelykuvioista kaikki on kuitenkin uutta ja ennen kokematonta , Martta on paljon rauhallisempi luonteeltaan kuin Elsa -sisko joka käväsi jo 2014 loppuvuoden kaikkien rotujen pentunäyttelyssä ja kahdessa isossa näyttelyssä joissa esitettiin myöskin pennut . Martta otti ensimmäisen näyttelypaikan kuin näyttelykehän leppoisasti esiintyi hyvin vaikka kehäesiintymistä ei ole kovinkaan montaa kertaa kotioloissa harjoiteltu .
Mukana olivat myöskin velipojat "Rocky " Grey Coats Rocky Adams om, Essi Jyrkinen ja sijoitusurokseni "Herkko" Grey Coats Renewable Energy om, Essi Immonen
Velipojat olivat virtaa täynä ja kehäesiintyminen meni enemmän hauskanpidoksi kuin esiintymiseksi ;)
Rocky tuloksella EH 1/1 ja" Herkko EH 2/2 :) hyvät arvostelut pojat kuitenkin saivat .
Kiitos mukavasta seurasta kuin näyttelypäivästä Essi & Eija ja Essi I. taustajoukkoineen . Ryhmäkehään emme voineet jäädä mutta ilmoitin kuitenkin lampurin poisolosta toimistoon :(
* Rockin ja Herkon kuvat löytyvät näyttelyn alapuolelta *
Urokset / Junior luokka / Males / Junior Class
EH 1/1 , VG 1/1
Grey Coats Rocky Adams
own. Essi Jyrkinen

"Rockin" arvostelu :
Hyvin kaunislinjainen, vahvapäinen, edestä ja takaa oikein kulmautunut nuori uros. Hyvä ylälinja. Tulossa ok karva. Vielä hieman sekava purenta. Liikkuu kauniisti, sivulta katsoen.
Urokset / Junior luokka / Males / Junior Class
EH 2/ 2 , VG 2/2
Grey Coats Renewable Energy
own. Essi Immonen

"Herkon" arvostelu :
Hyvän tyyppinen, oikein edestä ja takaa kulmautunut. Vielä kevyt runkoinen ja kevytpäinen nuori mies. Oikea ylälinja. Hyvä häntä, vielä pentuturkki. Tarvitsee aikaa. Liikkuu löysästi.
Nartut Junior luokka / Bitchs / Junior Class
ERI 1 , SA , PN 1 ,SERTT , ROP / EXC. 1 , CAC , BB 1 , BOB
Grey Coats Rosetta Stone
own. kasvattaja

"Martan" arvostelu:
Hyvin kaunislinjainen. Ikäisekseen erinomainen runko. Hyvä pää ja kaunis ylälinja.Hyvä kaula . Polvikulma voisi olla hieman selvempi. Hyvä etuosa. Tulossa hyvä karva .

"Rocky" Grey Coats Rocky Adams Ilomantsin RN 18.01.2015
Kuvaus
om. Essi Jyrkinen
Kiitokset Essi´le ja Eijalle "Rockin" hyvästä huolenpidosta kaikin puolin, pojalla on komiat urosmaiset raamit kuten kuvasta näkyy :)
ja kunhan kehäkokeusta alkaa tulla enemmän ja hauskanpito unohtuu ......ainakin siksi aikaa ;)

"Herkko" Grey Coats Renewable Energy Ilomantrin RH 18.01.2015
Kuvaus
om. Essi Immonen
kasvattajan kommenttia>
"Herkko" on totaalisessa tutkinvaihdossa kuin pohjavillaa kammattu pois?........ ja saksilla siistiminen jäi tekemättä ennen kehää, aika ei olisi riittänyt :( Muuten Herkko alkaa olla "massallisesti" niinkuin pitääkin :) Kiitokset Essille :) .... jatka vain samoilla ohjeilla Herkkon kanssa :)

HYVÄÄ JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2015 TEILLE KAIKILLE !!! 02.01.2015
Kuvaus
photo:
Silverhorn Colorado , USA takana näkyy pieni osa upeasta Kalliovuoristosta . Matkamme 16.-23.11.2014 USA:n , jolloin paluumatkalla Suomeen ja kotiin 24.11.14 mukanamme matkusti vanhaenglanninlammaskoiran vajaa 5 kk ikäinen "Moby-boy" Saxen Farm´s American Mob Boss , tuhannet Kiitokset tästä ihanasta urospennusta kasvattaja Elaine Saxen ´le Denver ,Colorado , USA
Extra-Kiitokset Päivi & Matti kuin mieheni Aimo mukavasta matkasta & seurasta , viikko vain vierähti liian nopeaan ;) Americassa on aina niin mukava käydä ja mieli tekee jo uudestaan ;) saas nähdä miten tänävuona syksymmällä..............

KIITOKSET TEILLE KAIKILLE TAAKSEJÄÄNEESTÄ VUODESTA ♥♥♥

KUIN KAIKKEA HYVÄÄ KUKKURAMITOIN ALKANEESEEN UUTEEN VUOTEEN 2015 TEILLE KAIKILLE ♥♥♥


✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬

2015 Uuden Vuoden kynnyksellä…
Edessä on sata ovea, tuhat tietä.
Valitse sydämelläsi, punnitse tunteella,
käytä hiven järkeä.

Ovet on tehty avattaviksi,
tiet tallattaviksi, elämä elettäväksi.
Jos erehdyt uskalla itkeä, uskalla nauraa,
uskalla muuttaa suuntaa.

Ei mikään kasva ilman vettä,
ei ihminen kypsy kyynelittä.
Mutta silti odota parasta,
äläkä pelkää pahinta,
niin saat mitä ansaitset.
Onnellista Uutta Vuotta!

✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬✬

Webpage by Ari Rusakko