Old English sheepdogs since 1984 - Suomen Kennelliiton myöntämä Vuolasvirtapalkinto #449 vuonna 2000
Näyttelyt ja uutiset vuodelle 2014
Tänään on maanantai 19.8.2019


Voittaja Winner 2014 Helsinki INT Dog Show 07.12.2014
Kuvaus
photo: BOS-puppy Grey Coats Royal Highness & Suvi ja BOB-puppy Grey Coats Rhapsody Lady & Ulla
tuomari / judge: Pamela Runderkamp , Netherlands

Parhaat Onnittelut GC pentuesisaruksille Romeolle ja Elsalle VSP & ROP pennuille :) kuin Romeon omistajalle Suville jolle näyttelypäivä oli toinen tässä harrastuksessa :)
Onnittelut myöskin Pentu 2 , KP velipoika "Rocky´le " Grey Coats Rocky Adams & Essille :)
Nyt on näyttelykehät avattu paljon onnea ja menestystä tulevaan :)
Urokset /Pentuluokka 7-9 kk / Males / Puppy Class 7-9 month
Paras Pentu 1 , KP , VSP-pentu / Best-Puppy 1 HP , BOS-puppy

Grey Coats Royal Highness
om. Suvi Heinonen
Urokset /Pentuluokka 7-9 kk / Males / Puppy Class 7-9 month
Paras Pentu 2 , KP / Best-puppy 2 , HP
Grey Coats Rocky Adams

Rockyn arvostelu:7 months. Masculine well formed head. Dark eyes. Pigment needs to come. Nice ears. Topline OK for age. Nice body, nice bone. Coat coming nicely. Moves well for age. Friendly temperament.

om. Essi Jyrkinen
Nartut /Pentuluokka 7-9 kk / Bitches / Puppy Class
Paras Pentu 1 , KP , ROP-pentu / Best-Puppy 1 , HP , BOB-puppy
Grey Coats Rhapsody Lady

"Elsan" arvostelu: 7 months . Beautiful puppy bitch. Excellent in all parts. Very typical topline. Lovely head. Expenssive dark eyes with lovely expression. Good bite. Lovely coat. Sound mover . Lovely temperament.
judge: Pamela Runderkamp , Netherlands

Helsinki Winner 2014 INT Dog Show 06.12.2014
Kuvaus
photo: "Elsa" Grey Coats Rhapsody Lady & Ulla

Nartut /Pentuluokka 7-9 kk / Bitches / Puppy Class
Pentu 2 , KP / Best puppy 2 , HP
Grey Coats Rhapsody Lady

Tuomari / Judge : Koltes Minna-Liisa USA

"Elsan" arvostelu:
Pretty in type. beautiful head piece, beautiful flowing neck to the topline, Nice front and rear. Nice rean and front angulation. Uses herself wery well.

Helsinki Winner 2014 INT Dog Show 06.12.2014
Kuvaus
photo: "Romeo" Grey Coats Royal Highness & Suvi Heinonen & Judge: Koltes Minna-Liisa, USA
Urokset /Pentuluokka 7-9 kk / Males / Puppy Class 7-9 month
Pentu 1 , KP , VSP-pentu / Best Puppy 2 , HP , BOS-puppy

Grey Coats Royal Highness
om. Suvi Heinonen
Urokset /Pentuluokka 7-9 kk / Males / Puppy Class 7-9 month
Pentu 2 , KP / Best Puppy 2 , HP
Grey Coats Rocky Adams
Rockyn arvostelu:
Cute male, in growing stage. Pleasing head, nice proportions in muscle to skull. Good length of neck. Nice rear and front angulation. Would watch for the bite.


om. Essi Jyrkinen

Parhaat Onnittelut Rockille ja Essille :)

Helsinki Winner 2014 INT Dog Show 06.12.2014
Kuvaus
photo: Male -puppys 7-9 months "Rocky" Grey Coats Rocky Adams & Essi and "Romeo" Grey Coats Royal Highness & Suvi

"Moby" Saxen Farm´s American Mob Boss saapui Suomeen :) 24.11.2014
Kuvaus
photo: Moby ja GC -R pentueen "tyttöt" Elsa ja Martta

Kiitos Elaine Saxen´le Saxen Fram´s kenneliin Colorado , Denver , USA ,tästä komeasta ja erittäin ihana luonteisesta Moby -pojasta . Matkamme USA:n kesti 8 vuorokautta ja paluulennolla matkusti lampuripoika Moby meidän kanssamme Suomeen . Matka meni erittäin hyvin:) kun saimme Helsinki Vantaa lentoasemalla meitä oli vastassa reipas Moby-boy ei mitään arastelua, vapinoita tai pelkotilaa pitkästä lentomatkasta :) Parkkipaikan lumipenkkaan teki pitkät pisut . Poksiin ei ollut tehnyt mitään tarpeitaan :) Vesi maistui mutta aivan normaalisti ja ruokaakin Moby söi mutta ei mitenkään et olisi ollut hurjan nälkäinen matkan jälkeen . Kotimatka sujui aivan samoin kuvion kuin tutustuminen uuteen kotiin ja rotukaverehin , tällä pennulla on kaikki kohdallaan päänupissa:) jonka huomasin kyllä heti ,kun Elainen luona pentu tuli luoksemme :) Hieman harmittaa tuo hännän puuttuminen mutta tiesin kyllä ettei häntää tule olemaan Moby´la . Näyttelyihin sentään pääsemme muutamiin maihin ja suomeenkin kun täällä milloin on sellaiset näyttelyt joihin typistetyt saa osallistua ;) Pääsia kuintenkin oli Moby´a varatessa, että olisi sitten aikanaan jalostuskelpoinen eli terve kaikilta näiltä osin . Sukutaulussa ei ole juurikaan koiria mitä on meillä suomessa tai saatikka euroopan puolellakaan. Elaine on tutkittanut Mobyn emän enemmän kuin osasin edes toiveajatella, suurkiitokset siitä hänelle . Jos jotain teistä kiinnostaa niin ememmän tietoa Moby´sta löytyy kotisivuiltani Omat koirat "Moby" jossa nähtävänä myöskin sukutaulu .
Pentu on sopeutunut meidän laumaan erinomaisesti ja mikä luonne :) Nyt Moby- pentu saa kasvaa ja varttua yhdessä Martan ja Elsan kanssa ja kunhan ollaan junnuiässä niin sitten katsellaan maata johon voidaan mennä kehään lampurin kanssa jolla on typistetty häntä ;) Suuri Kiitos Elaine Moby´sta !!!
Toivon todella että Moby´ta saadaan sitten aikanaan " uutta verta rotuumme" ainakin muutaman yhdistelmän kautta :)

Best-In Puppy Show 2014 / Kaikkien rotujen pentunäyttely Helsingin Messukeskus 08.11.2014
Kuvaus
photo:Tiina Maalahti : ROP-pentu "Elsa" Grey Coats Rhapsody Lady om. kasvattaja & tuomari Tarja Löhman FI & VSP-pentu "Sulo" Ricky Rambler om. Katja Tarkkala & Simo Syväjärvi

Lemmikkimessuihin oli yhdistetty myöskin kaikkien rotujen Pentunäyttely 8.- 9.11.2014 Helsingin Messukeskus OES -pentuja oli ilmoitettu 7 eli 3 uros ja 4 narttupenua mutta paikalla oli vain 1 uros ja 3 narttupentua . Harmi vain Grey Coats R-pentueesta 3 pentua jäi pois eri syistä mutta joulukuussa varmaan nähdään sitten isommalla joukolla pentuesisaruksia kisaamassa pentuluokassa ;)
Isot KIITOKSET kaikille ensikertaa mukana olleille penukoille omistajineen oli mukava viettää päivää yhdessä ja osallistua tovi myöskin rotujärjestömme Vanhaenglanninlammaskoita ry:n messuosaston tapahtumaan joka oli upea osasto englantilaisineen nummikuvin :)
Meidän Elsalle päivä oli todella erikoislaatuinen eka kertaa kaikki se kokemus jota päivä toi mukanaan ja miten Elsa otti ne todella hienosti voi vai kuvitella pennun tunteet, kun eka kertaa maalla asuva tulee tällaiseen messutapahtumaan jossa näkee valtavan paljon ihmisiä, kuin kaikenrotuisia pentuja ja vielä tulee esiintyäkin kehässä , tästä kaikesta" Elsa"♥ ansaitsee isot halaukset kiitoksin samoin kuin velipoika "Sulo "♥ ja siskolikka "Nuppu" ♥:) Kiitos Katja & tytöt ja Tiina & Enni :)
_____________________________________________________________________________

En koskaan olisi uskonut kohtaavani edes sellaista järkytystä minkä näyttelypäivä toi myöskin mukanaan:( josta en halua edes toistaiseksi puhua ..... sillä se tulee viemään aikaa itseltänikin nyt on vain vastaamattomia kysymyksiä MIKSI ja MITÄ VARTEN??? eikö ihmisellä ole enää pienintäkään vastuutuntoa ottamastaan vastuusta .......... olen todella järkyttynyt ja vihainen nyt . ... mutta joku päivä tulen keskustelemaan tästä jotta tulevaisuudessa ei kenenkään kasvattajan tarvitsisi kokea samaa järkytystä .............
_______________________________________________________________________________

Urokset /Pentuluokka 5-7 kk Males /Puppy Class 5-7 month old
1 KP , PU-pentu 1, VSP-pentu
Grey Coats Ricky Rambler

om. Katja Tarkkala & Simo Syväjärvi

"Sulon" arvostelu: Tasapainoisesti kehittynyt urospentu. Erinomaisen vahvat leuat ja kuono-osa.
Oikeat pään mittasuhteet. Hyvin kulmautunut edestä. Kevyt eturinta.
Oikeat rungon mittasuhteet. Liukuu hyvällä askelpituudella, ahtaasti takaa.
Hoidettu laadukas pentukarva. Mukava käytös.
Nartut /Pentuluokka 5-7 kk / Bitches / Puppy Class 5 - 7 months old
1 KP , PN-pentu 1 , ROP -pentu / 1 Best Bitch-puppy , BOB -puppy
Grey Coats Rhapsody Lady
om. kasvattaja

"Elsan" arvostelu : Femininen narttu pentu jolla erinomaiset rungon mittasuhteet. Vanha kuono-osa .Oikeat pään mittasuhteet . Tasapainoiset kulmaukset . Mukavasti täyttynyt runko. Ylälinja voisi olla parempi. Liikkuu eriomaisella askelpituudella lähes yhdensuuntaisesti. Kauniit ääriviivat. Hoidettu pentukarva.
Nartut /Pentuluokka 5-7 kk / Bitches / Puppy Class 5 - 7 months old
pentu 2.
Grey Coats Romantic Rose

om. Enni Maalahti

"Nupun" arvostelu : Tasapainoisesti kehittynyt, hyvä purenta, vahvat leuat, hyvin kulmautunut edestä niukemmin takaa. Hieman pitkä lanneosa. Oikea ylälinja. Liikkuu hyvällä sivuaskeleella, ahtaasti takaa. Hoideltu pentukarva. Mukava käytös.


MH-luonnekuvaus Kennelhovi , Suvipielinen Renko & MH-character description / Renko 05.10.2014
Kuvaus
photo: "Kendo"

MH-luonnekuvaus pidettiin tällä kertaa 5.10.2014 paikkana Kennelhovi , Suvipielinen Renko lähellä Hämeenlinnaa. Vanhaenglanninlammaskoiria osallistui kuusi joista 5 urosta ja 1 narttu .
viisi lampuria suoritti MH -luonnekuvauksen loppuun ja 1 keskeytti etujalan ontumisen ( satuttanut ) vuoksi koska se voi vaikuttaa katselmukseen ja keskeyttänyt lampuri saa osallistua seuraavan kerran MH-katselmukseen.

Sunnuntai meni ulkoillen "lievän jännityksen" ja palelun merkeissä, tarkemmin paikassa Kennelhovi , Suvipielinen / Renko MH-luonnekuvauspäivät johon osallistui viikonloppuna yhteensä 20 koiraa eli 10 koiraa per päivä. Minulla oli mukana "Kendo" GC Only Good News ja "Mape" Show Me´s Talk of the Town . Tapahtumaan osallitumaan oli myöskin ilmoitettu kasvattini "Eawokki" GC Proud Monarch omistajineen.
Olimme Päivin kanssa sopineet ,että mennään loppumatka samalla autolla joten treffattiin Päivi ja Nalle " Renkomäen ABC:llä.
Kendon vuoro oli aamupäivän viimeisenä , kun kaikki osiot oli viety läpi ja sain palutteen papereineen tuomarilta olin iloinen kuin onnellinen :) Kendo oli suorittanut MH-luonnekuvaukasen :) . Tom oli "Eawokin kanssa MH-luonnekuvauksessa aamun toisena lampurina kuin suoritti myöskin sen , Kiitos Tom ja Saana :) Lounastauon jälkeen meidän "Mape " oli päivän ensimmäimen narttukoira MH-kuvauksessa jännityksestä huolimatta myöskin "Mape" suoritti MH-luonnekuvauksen läpi (ampuminen oli se jota hieman" pelkäsin" ettei menisi ihan nappiin - kuin ei sitten mennytkään mutta jotain siinäkin osiossa oli plussan puolella tuomarin palautteessa ) . Kuitenkin päivä oli kylmyydestä ja palelusta huolimatta onnistunut GC-kasvateista "Eawokki " ja "Kendo" kuin USA:n tuontini "Mape" ovat nyt uusia MH-luonnekuvauksen suorittaneita lampureita :) tuplasti halaus ONNITTELUJA kolmikko ♥ ♥ ♥. ISOT KIITOKSET järjestäjille kuin kaikille mukana olleille erittäin mielenkiitoisesta kuin jännittävästä MH-luonnekatselmus päivästä . Erikoiskiitokset mukavasta päivästä kuin matkaseurasta Päiville ja" Nallelle" :)

* MH-kuvaus on kiinnostava jo kokemuksena ja kasvattajana toivonkin, että omalta osaltaan useampi Grey Coats kasvatti osallistuisi jossain vaiheessa 2 ikävuoden jälkeen MH-kuvaukseen näin testaamalla saataisiin kartoitusta kokonaisvaltaisemmin rotumme luonnekuvasta :)
Tähän mennessä MH -lunnekuvauksen on suorittanut Grey Coats kasvateista ja omistamistani tuontikoirista seuraat Vanhaenglanninlammaskoirat :
1. Grey Coats Old Good Lovin om. kasvattaja
2. Grey Coats One For All om. Saana Forsblom
3. Grey Coats Perfect Pal om. Tuomo Heimosalmi & Lea Kestiö
4. Grey Coats Proud Monarch om. Tom Forsblom
5. Grey Coats Only Good News om. kasvattaja
6. Show Me´s Talk Of The Town ( imp. USA) om. Ulla Hellman
Onnittelut kiitoksin kaikille :)

* Samasta GC O-pentueesta (5+0 pentua) MH-kuvauksen on suorittanut 3 urosta ja pentueen emä "Veera" Blueshire´s Canadian Lady (imp. Canada) on menossa suraavan kerran järjestettävään MH-kuvaukseen . Jo mielenkiinnon vuoksikin toivoisi ,että myöskin uroksen omistaja käyttäisi GC O-pentueen isän MH-kuvauksessa ?

MH-Examination took place in 10.05.2014 at this time Kennelhovi , Suvipielinen Renko place near Hämeenlinna. Old English Sheep Dogs were six of which 5 males and 1 female.
five OES´s completed MH shooting to the end and interrupted one front leg lameness (hurt)'s because it may affect the on-site inspection and siirtuyen below we once MH to participate in the on-site inspection.

Sunday went to outdoor activities in "of mild excitement" and feeling cold marks near Hämeenlinna (Renko) MH-character description of the day of the test, I was involved in "Kendo" GC Only Good News and the "Mape" Show Me's Talk of the Town as breeding "Eawokki" GC Proud Monarch & Tom and Saana We had agreed noon to go with the rest of the same car so we met Päivi and Teddy Bear "Renkomäki on ABC. Kendo turn was the morning of the last, and that all partitions had been through and I got palutteen papereineen judge, I was happy as happy Kendo was completed MH-kuvaukasen Tom was "Eawokin with the description of the MH-morning on the second a keeper of sheep as passed also MH.kuvauksen Thank you Tom and Saana after the lunch break, we" Mape "was the day enimmäimen bitches MH-description also exciting for them," Mape "conducted by the MH-shooting (shooting was the one I feared that would go just perfect - as there is then gone either, but something even section was on the plus side of the day was cold and feeling cold in spite of the successful GC-breedings "Eawoki" and "Kendo" than the USA's tuontini "Mape" are now the new MH-character description of the completed Twice a hug Congratulations to all BIG THANKS to the organizers to all who were very delightful and entertaining as exciting MH-date Examination Special thanks to the nice day as the travel company and the Festival "Nalle"

* MH-description is an interesting and an educator, I hope that contribute to more Grey Coats increased involvement at some point after the age of two MH description of this can gradually obtain a more comprehensive survey of our race nature of the picture :)
So far, MH - description has completed the Grey Coats dogs bred and owned by the import of dogs:
1. Grey Coats Old Good Lovin own. breeder
2 .Grey Coats One For All om. Saana Forsblom
3.Grey Coats Perfeckt Pal om. Tuomo Heimosalmi & Lea Kestiö
4. Grey Coats Proud Monarch om. Tom Forsblom
5. Grey Coats Only Good News om. breeder
6. Me's Show Talk Of The Town (imp., USA) om. Ulla Hellman
Congratulations on a vote of thanks to all :)

* For the same GC O-litter (5 + 0 pups) MH-description has completed 3 males and litter "Veera" Blueshire's Canadian Lady (imp. Canada) is going below we once held in the MH-description. Already interest vuoksikin would like to see that also the male owner who would use the GC O-litter father's MH-description?

Tampere RN ryhmät 1 ja 3 Kaupin Vinttikoirata 20.09.2014
Kuvaus
photo: left. Ami and sire "Kendo" FI& EE & LV CH & LVW-14 Grey Coats Only Good News & Saana and "Hups" Grey Coats Rousing Roxanna & Katja and "Sulo" Grey Coats Ricky Rambler & Maria and "Boby" Grey Coats Ritz or Ritzy :)

Aamulla suuntasimme Tamperetta kohti tarkemmin Kaupin Vinttikoirarataa jossa oli ryhminen 1 ja 3 näyttelypäivä .Olin ilmoittanut "Kendon" vain siksi ,että olimme sopineet R-pentujen tapaamisesta juuri tässä näyttelyssä " Kendo" on pentujen isukki . "Boby" perheineen asuu lähellä näyttelypaikkaa Saana tuli hiemman pidemmältä eli Orivedeltä" Hups´n" kanssa ja Katja "Sulon" kanssa Julkujärveltä . Oli todella mukava nähdä pennut pitkästä aikaa ja miten pennuilla oli hauskaa ensin leikkivät /painivat "Hups" ja "Boby" , hieman myöhemmin leikkiin osallistui myöskin "Sulo" Isot Kiitokset Saana , Katja ja Maria perheineen pentujen erinomaisen hyvästä hoidosta
Lampureita oli ilmoitettu ryhmikseen 10 Tuomarina Per Kristian Andersen Norjasta ( en ole koskaan aikaisemmin käyttänyt lampureitani hänen kehässä )
"Kendo" FI & EE & LV CH LVW-14 Grey Coats Only Good News ERI , SA , PU 2
hyvin arvosteluin
Mukavasta iltapäivästä napsittuja kuvia isukista ja kolmesta 5 kk:n ikäisestä pennusta omistajineen :)

****************************************************************************************************************
In the morning we headed in more detail in towards Tampere place the Kauppi Greyhounds running track was where were by groups 1 and 3 show day. "Kendo" indicatedonly because the we had agreed to the R-litter meeting just in this show, "Kendo" is a puppy daddy. "Boby" family live close to the exhibition place Saana became a little no further, or Orivesi "Hups'n" with Katja and "Sulo" with Julkujärvi. It was really nice to see the puppies for a long time and how the puppies had fun playing in the first / wrestle with, "Hups" and "Boby", a little later, also attended the play "Sulo" Big thanks to Saana, Katja and Maria and their families puppies excellent good care of her
A farmer had been informed of homogeneous fractions 10;) Judge Per Kristian Andersen from Norway (I have never used a sheep farmer in his ring)
"Kendo" FI & EE & LV CH LVW-14 Grey Coats Only Good News EXC, CQ, Best Male 2
excellent critiques
A nice afternoon photo snapshots of a father and three to five months of age puppies and their owners picture also my husband Aimo."Einari" Grey Coats Perfect Gentleman s.29.10.2011 k.11.09.2014 11.09.2014
Kuvaus
kuva: Einarista syksyllä 2013

"Einari" Grey Coats Perfect Gentleman s.29.10.2011- k.11.09.2014

Oli aika raskaiden päätösten,
saattaa sut huomaan enkelten.
Nyt saat juosta seuraten heitä,
ei kipu enää elämääsi peitä.
Suru on suuri ja lohduton,
mut tiedän - sun hyvä olla nyt on..

Kuunsäde tarttui Einari untesi leijaan,
nukkua saat sinä tähtien heijaan.

Ulla , Aimo ja kotikennelin väki

Einarin elämästä .............
Polvet aikoivat vaivata Einaria jo pentuiässä 6-7 kk ikäisenä. Kokeiluksi lepoa, kipulääke ja injektiot , näin mentiin eteenpäin viiko pari kerrallaan. Polvet , lonka ja kintereet kuvattiin vajaa pari kuukautta myöhemmin, polvissa oli nivelrikko ja rustopaloja . Hoito ei kuitenkaan auttanut tilannetta vaan aristaminen ja ontuminen jatkui saaden kipulääkettä ja injektioita . Pikkuhiljaa Einarin luonnekkin muuttui.... ei olisi antanut harjata ja hoitaa , oli agressiivinen hoitotilanteissa :( samoin meidän toiset lampurit eivät olleet enää "mukavia kavereita" . Mietin pitkään olisiko Einarista seuraksi perheeseen jossa ei olut toista koiraa ? ehkä jokunen vuosi olisi mennyt jos luonne ei olisi muuttunut , sillä missään nimessä en anna koiraa uuteen kotiin joka on agressiivinen omistajalle . Näin päätökseen luopua Einarista ei jäänyt vaihtoehtoa :( Polvisaisauden vuoksi en myöskään kuvauttanut Einaria virallisesti , kun ell. kuvasi Einarin aikaisemmin niin lonkat olivat hänen arvionsa mukaan luokkaa B -C kintereet ok. tieto siksi jotta "kiinostuneiden" ei huoli "puida" Einarin lonkkalausuntoa myöhemmin , miksi ei kuvattu aikuisiässä . Miksi ihmeessä ei voida puhua avoimesti sairauksista ? niin koti kuin ulkomaalaiset kasvattajat kertokaa omien koiriensa sairauksista ,tiedetään ,että niitä on mutta ei kuitenkaan puhuta mitä puhumattomuus palkitsee kasvatuksessa /jalostuksessa ?. Tässä pentueessa polvivaitaa on myöskin Einarin siskolla Emmalla joka on kasvattajan omistuksessa , Emmalla polvivaiva ei ole niin kivulias ,että olisi muutanut luonetta agressiiviseksi ja Emma pärjää hyvin laumassa tarpeen mukaan lääkityksin . Emman terveystiedot ovat virallisesti esillä.

Toivon nöyrästi ettei raskaita päätöksiä joutuisi tekemään koska ne eivät ikinä ole yksinkertaisia :( ja ottavat oman osansa aina kasvattajasta ............. Meidän toinen polviongelmainen lampurimme on nyt poissa ja saman vuoden aikana :( Sukutaustassa on yhtenäisyys joka on pistänyt miettimään linjaa enemmänkin ? Ehkä tulevaisuudessa pystymään puuhumaan muistakin rodun sairauksista kuin vain lonkista ...... mutta milloin ?
Estonia ,Tallinn International Dog Show 24.08.2014
Kuvaus
photo: BOS "Kendo" CH Grey Coats Only Good News & Ulla and judge : Cindy Kessermeijer , The Netherlands
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
EXC. 1 , BM 1 , CACIB , BOS
FI & LV & LVW-2014 & EE CH Grey Coats Only Good News

Estonia ,Tallinn International Dog Show 23.08.2014
Kuvaus
photo: "Kendo" FI & LV CH & LVW-2014 and news EE CH Grey Coats Only Good News
judge: Mari Palgi, Estonia
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
Exc.1 , BM 1, CAC > news EE CH , CACIB and BOS
Grey Coats Only Good News

Helsinki WW-14 Dog Show 10.08 2014 and Old English Sheepdog Special Show 2014 Finland 11.08.2014
Kuvaus
photo: Champion Class 4 . "Bono" C.I.B & FI& DK & EE & LV & LT & RU CH & BALT CH & JW-11
Grey Coats Old Good Lovin and handler Eija Jyrkinen


Vuoden kohokohdat näyttelyiden osalta on nyt sitten takanapäin niin Maailmannäyttely & WW-2014 kuin rotumme Vanhaenglanninlammaskoirien EN-2014 Onnittelut kaikille voittajille & omistajille & kasvattajille !!! kuin kaikille sijoittuneille kuin kisaamassa olleille lampureille & omistajinen ja kasvattajineen !!!

Old English Sheepdog´s Special Show Finland osallistui ennätysmäärä lampureita :) kaikkiaan 9 :stä eri maasta, tuomarimme tulivat USA:ta
Kaksi erittäin mielenkiintoista päivää antineen ja kokemuksineen . EN-14 sisältyi myöskin seminaari kuin yhteinen illallinen ym. ohjelmaa .

Kiitos Päiville mukavasta näyttelyviikonlopun seurasta kuin "Nallelle". Kiitos Eija & Essi ja "Rocky" Grey Coats Rocky Adams (4 kk pentu turistina EN:ssä) Kiitos Tuija & Reetta ja "Waldo" & Kiitokset Lealle & Tuomolle ja "Kaapolle " :) Kiitos Suvi & " Romeo" Grey Coats Royal Highness (4 kk pentu turistina myöskin EN:ssä )

Paljon kiitoksia Eijalle "Bonon" esittämisestä molemmissa näyttelyissä kuin kiitos Päivi Sivoselle. "Kendon" esittämisestä WW-14 kehässä & kiitos Idalle "Kendon" esittämisestä EN-14 kehässä :)

Grey Coats kennelin OES osallistui WW-14 näyttelyyn 4 urosta kaikki valioluokkaan "Bono" C.I.B & FI& DK & EE & LV & LT & RU CH & BALT CH & JW-11 Grey Coats Old Good Lovin om. kasvattaja, "Waldo" FI CH & PMV-13 Grey Coats Old Of The Show om. Tuija Posti , "Kendo" FI & LV CH & LVW-14 Grey Coats Only Good News om.kasvattaja ja "Kaapo" FI CH & HEJW-12 & JW-12 Grey Coats Perfect Pal om. Tuomo Heimosalmi & Lea Kestiö

WW-14 Valioluokan uroksissa "Waldo" Grey Coats Old of the Show handlerina Reetta Posti sijottui Valioluokan 4:s. "Kendo " Grey Coats Only Good News sai ERI:n mutta ei muuta . "Bono" Grey Coats Old Good Lovin sai EH mukavan arvostelun mutta tuomarin mielestä turkkia ei ollut tarpeeksi ja näytti liian nuorelle tässä luokassa ;)
"Kaapo" Grey Coats Perfect Pal sai myöskin EH . Joten näin mentiin WW-14 kehä tällä kertaa ei ollut suuria odotuksia mutta ei myöskään pettymyksiä ;)

EN- 2014 osallistui 3 Grey Coats lampuria "Bono" & "Kendo" ja "Kaapo" kaikki valioluokan urokset kehässä . Eija vei kehään Bonon , Ida "Kendon" ja "Kaapon" Lea :)
"Bonon " handlerina oli siis Eija usean vuoden tauon jälkeen esittämässä lamupuri . Tuomarimme "tykästyi" ERI:n & SA:n verran "Bonoon" kuin vielä kilpailuluokassa Valiourosten 4 sija :) lisäksi paras liike ja turkki kisaan nauhat ;) Kiitos Eija ei taidot ole ruostuneet mihinkään :)

"Kendon" handlerasi kehässä Ida , nuorelle tytölle Kendo on iso ja vahva uros mutta suhteellisen helppo liikuttaa ja käsitellä paitsi etuosan nostaminen vaatii hieman tottumusta . "Kendo" tuli kehästä ERI:n ja SA:n kanssa lisäksi nauha paras pää kisaan , lopputulokseen ei muutoksia enää tullut .
"Kaapon" esitti kehässä omistaja Lea ja Kaapon tulos oli EH joten jatkoja ei tällä kertaa .

Kiitokset Idalle joka nimenomaan halusi esittää Bonon & Kendon parikilpailussa ihmeen hyvin hän saikin pojat juoksutettua :) mutta ei sijoitusta neljän joukkoon .

Kiitos teille kaikille olette todella suurena apuna viedessä lampureitani kehään , tosiasiahan on ,että ihminen ikääntyy ja askel sen mukana ;)

Oikein hyvää loppukesää teille kaikille ja vielä kerran isot kiitokset avustanne ja mukavasta seurasta näyttelyviikonloppuna :)
Tähän näyttelyluokka
Tähän tulokset

Vanhaenglanninlammaskoirien EN-2014 11.08.2014
Kuvaus
photo: Grey Coats kennelin lampurit Erikoisnäyttelyssä kaikki Valioluokan uroksia

vas. "Bono" Grey Coats Old Good Lovin & Eija "Kendo" Grey Coats Only Good News & Ida ja "Kaapo" Grey Coats Perfect Pal & Lea

Kemi Heinähattu KV näyttely / Kemi International Dog Show 19.07.2014
Kuvaus
photo: "Kendo" FI & LV & LVW-2014 Grey Coats Only Good News

Kesän ensimmäinen näyttely suuntautui nyt Kemiin n. 700 km päähän meiltä kotoa , olkapääni alkaa olla siinä kunnossa ,että tämäkin harrastus onnistuu pitkän tauon jälkeen ;) Muutamat näyttelythän jäivät pois juuri tästä syystä eikä niin kuin " yhden harrastajan kotisivuilla "ehdittiin tuulettamaan ettemme olisi muka "uskaltaneet" tulla kilpailemaan ryhmikseen hänen narttunsa kanssa kyseiselle tuomarille , vaan ihan oikeasti olimme ilmoittaneet juuri siksi siihen ryhmänäyttelyyn ,kun emme ole vuosiin käyttäneet lampureitamme hänen kehässään ;) No ehkä elämä opettaa tästäkin hieman muuta kuin vain omien lampureidensa "paremmuudesta" puhumisen ja arvailemisen miksi "jotkut" eivät tulekkaan aina sinne näyttelyyn johon ovat koiransa mahdollisesti ilmoittanut :(

Välikommenttini jälkeen taas asiaan .......

Meillä on muutenkin ollut aika työntäyteinen kevät ja alkukesä Mapen & Kendon 13 pennun pentueessa , Nyt ovat kaikki omissa kodeissaan paitsi ne kaksi "kaunokaista " jotka jäivät kotiin kasvamaan eli Martta <3 ja Elsa <3 . Joten n. 1400 km edestakaisesta ajamisesta huolimatta lähdimme mieheni Amin kanssa Kemin Heinähattu KV näyttelyyn perjantaina 18.7 aamulla ajelemaan kohti pohjoista Kendo mukanamme , tosin kyseiseen näyttelyyn ei ollut ilmoitettu muita lampureita.... jota hieman kummeksun olihan se kuitenkin INT- näyttely ? Tuomarina uusi tuttavuus Puolasta joten mielenkiitoinen päivä tältä osin odotettavissa ;)

Yövyimme Cumulus hotelissa Kemin keskustassa josta ei ollut pitkä matka edes näyttelypaikalle . Lauantai 19.7 aamu oli kaunis joten odotettavissa oli kuuma päivä urheilukentällä , lampuri olisi kehässä noin klo 14 paikkeilla tai sen jälkeen..... tuomarimme otti todella napakasti arvosteltavat rotunsa , niin tuli Kendon vuoro mennä kehään lopputuloksena oli ERI 1 , SA , PU , ROP ja CACIB ja erittäin mukava arvostelu :) kehän jälkeen aloimme pakata tavaroita ja viedä ne valmiiksi autoon ja tulla siiten uudestaan näyttelyalueelle ryhmäkehään . Laittaessamme viimeisiä tarvaroita autoon alkoi sataa ja hetken kuluttua vettä tulikin kunnolla eipä siinä sitten juuri jäänyt vaihtoehtoja en halunnut kastella Kendoa likomäräksi ja mennä sellaisen lampurin kanssa ryhmäkehään samoin kuin en itseänikään . Joten katsottuamme ettei säätila ihan heti muutu paremmaksi niin lähdimme ajelemaan kotiinpäin . No tämä on sitä meikäläisen "tuuria" kun pitkään aikaan olisi ollut kiva käydä juoksemassa ryhmäkehässä niin siiten säätila oli se mikä oli ;)

Olin todella hyvilläni Kendon CACIB´sta nyt pojalla on 4 valkoista ruusuketta yhtä pitäis yrittää ulkomailta vielä sen jälkeen voitais hakea int ch titteliä Kendolle :)

Pohjoisessa satoi matkan aikana vettä ja välillä rankkoja sadekuuroja salamoiden välkehtiessä jolloin oli vaarana jo vesiliirto ajaessa . Kotiinpäin tulessa säätila parani ja loppumatkan sai ajella kuivilla tienpinnoilla. Kotona oltiin hieman vaille puoltayötä ja arvata saatoi et vanhaa paria hitusen väsytti vaikka puoliksi ajoimmekin matkan , samoin Kendo oli väsynyt matkailusta mutta, kun pääsi kotiin niin näytti miten mukavalle se tuntuikaan näyttelymatkaajasta :)

Helteisen mukavaa heinäkuun loppupuolta kaikille :)
ps.
Ensi viikonloppuna sitten Helsingin KR- näyttelyssä ;)
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
Judge: Stepinski Andrzej, Poland

ERI 1 , SA , PU 1 , ROP , CACIB / EXC. 1 , BM , BOB , CACIB
FI & LV & LVW-2014 Grey Coats Only Good News

"Kendon" arvostelu:
Strong male. Well balanced. Exc. shape of body . Very good topline.Very good angulations in rear , good in front. Good reach of neck . Very nice strong masculine head. With big black nose. Well tilled muzzle. Very good coat condition

Kemi Heinähattu KV näyttely / Kemi International Dog Show 19.07.2014
Kuvaus
photo:
"Kendo" FI & LV CH & LVW-2014 Grey Coats Only Good News d.o.b 20.11.2010 HD A-A , ED 1-0 , eyes clear 9/2013 , PDC +/+ healthy , 4 x CACIB

Grey Coats R-pennut 3 kuukauden ikäiset :) 12.07.2014
Kuvaus
photo: "Martta" Grey Coats Rosetta Stone

Kesäiset haliterveiset kaikille Grey Coats R -pentueen sisaruksille "Romeo´le " ♥ " Marti´le" ♥ " "Ricky´lle" ♥ "Roope´le " ♥ "Herko`le " ♥ "Eaugus´le" ♥ "Bobby´le" ♥ "Sulo¨le " ♥ & "Hups´le" ♥ " "Nupu´le" ♥ "Bertta-Maria´le" ♥ kuin meille kotiin jääneille "Elsa´le " ♥ ja "Marta´le" ♥
Ihanaa kesäaikaa pentusille perheineen kuin lämpimästi Tervetuloa käymään luonamme :)
Helleterkuin kotikennelin väki :)

"BERTTA-MARIA" GREY COATS RAGGELY ANN lähdössä omaan kotiin Joutsenoon :) 04.07.2014
Kuvaus
photo: "Bertta-Maria" Grey Coats Raggely Ann ja omistajat Harri Iitiä & Päivi Siirilä-Iitiä ."Bertta-Maria" on heidän ensimmäinen lampurinsa ja olen todella iloinen siitä ,että useampi tästä pentueesta jäi lähelle kotikenneliä :) Kaikkea hyvää Päiville ja Harrille uuden perheenjäsen kanssa tuleviksi vuosiksi :)

"Sulo" Grey Coats Ricky Rambler lähdössä omaan kotiin Ylöjärvelle (Julkujärvi) 23.06.2014
Kuvaus
photo: "Sulo" Milla & Emilia ja Katja-äiti

Tänään noudettiin omaan kotiin Ylöjärvelle Grey Coats R-pentueen 10 pentu virallisemmin "Sulo" Grey Coats Ricky Rambler . Sulo on perheen neljäs GC- kennelin kasvatti joten kotona odottaa lampuriuros "Veeti" tulevaa leikkikaveria Suuret kiitokset perheelle kasvattieni hyvästä hoidosta ja huolenpidosta , Tarkkala-Syväjärven perheen koti on koti jossa lampureiden on hyvä olla ja elää :)

"Rokcy" Grey Coats Rocky Adams noudettiin omaan kotiin Joensuuhun :) 19.06.2014
Kuvaus
photo: Essi & "Rocky"
"Essinpoika" muutti elinen omaan kotiin Joensuuhun Essi Jyrkisen luokse .Essillä on ollut aikaisemmin GC lamuri "Albert" joka on muuttanut sateenkaaren sillalle vanhuutaan noin pari vuotta sitten. Kaikkea hyvää Essin ja "Rockyn" yhteiselämään , itse pidin todella paljon tästä uroksesta joka olisi jäänyt kotiin vain vaihtoehtona oli jos Essi päätyisi lampuripennun ottamaan niin silloin hän tämän pojan saa.
Suuret kiitokset jälleen (Essin äiti) Eijalle ja Essille noutaessanne pentua kotiin :)

"Herkko" Grey Coats Renewable Energy noudettiin sijoituskotiin Outokumpuun 19.06.2014
Kuvaus
photo: Essi ja "Herkko"

Olen tuntenut Essin jo useiden vuosien ajan jolloin hän oli välillä auttelemassa minua lampureiden laitossa kehään . Nyt Essi on jo nuori nainen ja kyseli pentua tai olisinko valmis sijoittamaan pennun koska minulla ei ole vuosiin ollut sijoituskoiraa niin lupasin sijoittaa ensin nartun joka kyllä sitten vaihtui urokseen Eilen sitten se päivä jolloin Essi kävi noutamassa "Herkko-pennun" ja uskon että hän oli tyytyväinen pentuunsa . Essin kanssa yhteydenpitomme tuleekin olemaan tiuhempaa ainakin näiden muutamien vuosien ajan . Samalla toivon kaikkea hyvää Essin ja "Herkon" yhteiselämään tuleville vuosille . Tarkoitukseni on olla apuna kaikessa missä vain voin ja opettaa Essille lampureista oman tietoni mukaan . Ehkäpä jonakin päinä Essistä tulee uusi kasvattaja rotuumme toivon ainakin niin.


"Roope" Grey Coats Rhythmical Boy vietiin uuteen kotiin Tuuriin 18.06.2014
Kuvaus
photo : Heikki & Anja ja "Roope "

"Roopen " uusi koti on Tuurissa jonne olimme luvanneet pennun viedä , näin saimme samalla pienen lomapäivän aika kiireisien viimekuukausien palkaksi . Heikki ja Anja olivat käyteet meillä katsomassa pennut ja valinneet "Roopen" itselleen , tuon matkan he tekivät moottoripyörräillen . Heillä on myöskin aikaisemmin ollut koiria mutta ei vanhaenglanninlammaskoiraa kuitenkaan . Olivat nähneet ja ihastuneet niin, että päättivät hankkia sellaisen rodun seuraavaksi koirakseen :)
Roopella on hyvä ja upea koti toivomme kaikkea hyvää yhteiselämään uuden perheenjäsenen kanssa:) .
Kiitokset hyvästä ruuasta ja kahfeista Anjalle ja Heikille :)
Mieheni ei ole koskaan näynyt Tuurissa joten senkin puoleen se oli samalla niinkuin turistimatka "nähtävyydetkin" pikaisesti käytiin katsomassa .

"Hups" Grey Coats Rousing Roxanne noudettiin omaan kotiin Orivedelle 17.06.2014
Kuvaus
photo: Saana & "Hips"
"Hups" muutti Orivedelle Saana Forslbom kotiin ennestään Saanalla on "Rubert" ja isä Tom´lla lampuri "Eawokki" molemmat GC kennelin kasvatteja :) Kaikke hyvää Saanalle ja "Hups´le tulevaan :) kuin erikoisesti isot kiitokset Saanalle erinomaisesta lampureiden hoidosta ja huolenpidosta :)
"poikein " seurana on nyt pikkuinen lampurityttö "Hups" :)

"Aengus" Grey Coats Robust Jester noudettiin omaan kotiin Lappeenrantaan 17.06.2014
Kuvaus
photo: Lilia & Stefän ja "Aengus"

"Aengus" Grey Coats Robust Jester noudettiin omaan kotiin tänne Lappeenrantaan perhe on Islannista mutta asuu täällä Kaakonkulmalla ,heillä on ennestään etelävenäjänpainenkoira (narttu) he ovat kovasti ihastuneet myöskin vahaenglanninlammaskoiraan, kävivät tutustumassa pentuihin ja päätöksenä oli ottaa perheeseen nyt lampuripentu kasvamaan, joten "Aengus`n koti on nyt heidän luonaan:) On myöskin mieluisaa kasvattajalle kun näkee pentua useammin . Kaikkea hyvää tulevaan uuden pennun kuin rodunkin kanssa perheelle :)


"Martti" Grey Coats Realistic Man lähdössä omaan kotiin Kotkaan 14.06.2014
Kuvaus
14.06.2014 oli sitten sovittu Tiinan & Ollin kanssa jolloin he noutavat oman pentunsa kotiin Kotkaan "Martti" Grey Coats Realistic Man , niin matka kuin ensimmäinen vuorokausi uudessa kodissa olivat nenneet pienin ikävöinnin ja sunnuntaina pihanurmikolla oli ollut niin juoksukisaa kuin välillä nurmikon maistelua

"Bobby" Grey Coats Ritz or Ritzy lähdössä omaan kotiin Tampereelle 13.06.2014
Kuvaus
13.06.2014 olimme sopineet,että Raittisen perhe tulee noutamaan "Bobby" Grey Coats Rizt or Ritzy omaan kotiin Tampereelle ,automatka oli mennyt hyvin ja uudessa kodissa odotti kaksi koirakaveria ,kun ensin tutustuminen oli nuuhkailtu niin pian " Bobby" olikin pyytänyt kavereita leikkiin :) Tuntui todella mukavalle saadessani muutaman kuvan miten perheen aikuiset koirat ottivat vastaan uuden tulokkaan Bobby´n :)

"Veeti" & Katja & Milla ja Emilia vierailulla Kaakonkulmalla meitä ja pentuja katsomassa ! 10.06.2014
Kuvaus
photo: " Veeti " Grey Coats Nonstop Poser s. 5.3.2009 sire: AM CH Bugaboo Big Puff Daddy dam: FIN CH & JW-06 Grey Coats Kissing Lady

Monet lämpimät kiitokset käynnistänne tiistaina 10.6 Katjalle , Emilialle ja Millalle kuin OES "Veetille " Grey Coats Nonstop Poser
Extrakiitokset erittäin mieluisista tuliaisista huovutetuista tossuista joissa on ihanat lampurinkuvat ja kassillisesta villasukkia ja kaikki sukat on kudottu lampureiden karvasta kehrätyillä langoilla Kiitokset lampureiden puolesta pussillisesta "herkkuluurullia " Kyllä oli mukava nähdä pitkästä aikaa Katjaa ,tyttöjä ja "Veetiä" kuvankin sain otettua . Samoin Katja hieman lupaili jos vaikka Veeti pääsis osallistumaan tämän vuoden EN:n luokkaan" tule sellaisena kuin olet " Oli niin mukava nähdä harmi vain ettei Simo ei päässyt työkiireiden takia tällä kertaa mukaan mutta Katja lupaili et he tulevat sitten yhdessä kesemmällä käymään
Halaukset teille kaikille ja kiitokset vierailustanne

Grey Coats R-pentueen toinen lähdössä omaan kotiin 08.06.2014
Kuvaus
photo: "Nuppu" ja perhe

Tänään muutti uuteen kotiin "Nuppu" Grey Coats Romantic Rose Hempan & Tiinan ja lasten Eetun & Ennin luokse "Nuppua" perheineen näemme jatkossa useammin koska välimatkamme on vain parinkymmenen kilometrin luokkaa Kaikkea hyvää "Nupun" & perheen elämään Muutamia kuvia ennen kotimatkaa .

Grey Coats R-pentueen ensimmäinen lähdössä uuteen kotiin 07.06.2014
Kuvaus
photo: Suvi & "Romeo"

Aika kuluu todella nopeaan "Romeo" Grey Coats Royal Highness on 8 viikon ikäinen ja lähti ensimmäisenä R-pentueen pennuista omaan uuteen kotiin omistajansa Suvin kanssa Kaikkea hyvää tulevaan kuin näyttelyissä sitten aikanaan nähdään "Romeo" & Suvi


Keuruu Ryhmänäyttely / Keuruu Group Dog Show 01.06.2014
Kuvaus
photo: uusi FI MVA "Kaapo" ERI1, SA, PU1, SERT, MVA, ROP
HEJW-12 JV-12 Grey Coats Perfect Pal
i. Niedersachsen's Pride Gentleman e. Argovian Irresistible Emotions
om. Lea Kestiö & Tuomo Heimosalmi
Parhaat Onnittelut uudelle FI MVA "Kaapolle" ja omistajille Lealle ja Tuomolle :)
Urokset Avoinluokka / Males Open Class
ERI, PU1, ROP, SERT ja uusi FI MVA :) / EXC. 1 , BM 1 , CAC > new FI CH and BOB
HEJW-12 JV-12 Grey Coats Perfect Pal

tuomari / judge: Pirjo Aaltonen , FI

"Kaapon" arvostelu :

Vankka runkoinen uros, jolla selvästi sukupuolileima. Tyypillinen pää ja ilme. Sopusuhtaisesti kulmautuneet raajat. Hyvä runko. Kaunis karvapeite. Tyypillinen ylälinja. Liikkuu hyvin sivulta.

Joensuun KV näyttely / Joensuu International Dog Show 17.05.2014
Kuvaus
photo: "Aada" Grey Coats Playgirl Of Shepton own. Vili Ronkainen

"Aadan " ensimmäiset viralliset näyttelykäynnit olivat Joensuun KV 17.05.2014 ja Joensuun KR näyttely 18.05.2014
Paljon Onnitteluja halausten kera Aadalle ja isot kiitokset Onnitteluineen Vilille :) Mahtava viikonloppu näyttelyavaukselle <3
Nartut / Avoinluokka / Bitches Open Class 18.05.2014
ERI 1 , SA , PN 1 , SERT , ROP / EXC.1 , CAC , BOB
Grey Coats Playgirl of Shepton
own. Vili Ronkainen

judge: Lena Danker , FI
Nartut / Avoinluokka / Bitches Open Class 17.05.2014
ERI 1 , PN 1, SA, SERT, CACIB ja VSP / EXC. 1 , BB 1, CAC , CACIB and BOS
Grey Coats Playgirl of Shepton
own. Vili Ronkainen

judge: Marie-Josee Melchior , Luxembourg

Kuvassa oleva lampuri ei liity mitenkään allaolevaan :) 16.05.2014
Kuvaus
En voi olla ottamatta kantaa siksi ,että saman rodun harrastaja jaksaa aina vain kotisivullaan arvostella ja tuoda omia päätelmiään kuinka hän " ohjeistaa ,esittää miten hommat tulisi hoitaa , pitää negatiivisesti huolta toisten lampureista ,oikeasti kasvatustyötä vuosia tehneistä kasvattajista ja heidän kasvatustyöstään, puuttumala kaikkeen mistä vain voi vähänkin saada aihetta kirjoitella miten hän ei ainakaan tekisi tai toimisi kaiken niin osaavana :( No..... jokainen saa olla itsestään mitä mieltä haluaa mutta onko pakko puuttua asiaan kuin asiaan jotka EI kuulu henkilölle edes karvankaan vertaa!!!!!!! kannattaisi ainakin joskus vilkaista peilin edessä ja kysyä rehellisesti itseltään ......... miksi ???
Käytöksen voisi korjata sillä et hommaisi itselleen edes "oikean elämän " jolloin toisten tekemisille tai tekemättä jättämiseille kuin vatvomiselle omilla sivuillaan ei jää tuota luppoaikaa kantaa huolta hänelle "ulkopiirin" kuuluvista henkilöistä ;)

Lappeenranta International Dog Show Imatran Avia Sport-Areena 20.04.2014
Kuvaus
photo: "Kendo" CH Grey Coats Only Good News & handler Simo Jyrkinen

tuomari/ judge: Stefan Sinko ,Slovenia , OES´s 7+ 6
Urokset / Valio luokka / Males / Champion Class
ERI 2 , SA , PU 2, res. CACIB
FI & LV CH & LV Winner-2014 Grey Coats Only Good News
Urokset / Valio luokka / Males / Champion Class
ERI 3, SA , PU 4 / EXC. 3 ,BM 4
C.I.B & FI & DK & EE & LV & LT & RU & BALT CH & JW-11
Grey Coats Old Good Lovin
Nartut / Juniorluokka / Bitches / Junior Class
ERI 2 / 2 / EXC 2 / 2
Grey Coats Quality Foxy Lady
own. Riitta Heikkinen & Henry Lindström

Koiraharrastus ............. 02.04.2014
Kuvaus
photo: "Aada" GREY COATS PLAYGIRL OF SHEPTON om. Vili R. piristämään luettavaa ;)

On todella ikävää ,että koiraharrastus on myöskin hyvin raadollista toisia harrastajia kohtaan . Toivoisi vain , kun vierailijoita käy lukemassa rotuharrastajien kotisivuja niin ymmärtäisivät hieman paremmin miksi puran omia tuntemuksia . Olen ollut rodun parissa 30 vuotta kasvattanut vuodesta 1988 jolloin meille syntyi enimmäinen pentue. Olemme omistaneet ja omistamme edelleenkin useamman lampurin , olemme tuoneet eli ostaneet lampureita ulkomailta ehkä eniten suomalaisista lampurikasvattajista . Kuin se tosiasia ,että tuonneissa on ollut onnistuneita tuonteja mutta myöskin epäonnistuneita . Ikävä kyllä koskaan et voi etukäteen tietää mitä pennusta loppujenlopuksi tulee nimenomaan terveyden puoleen .

Aivan samoin omissa kasvateissa eivät kaikki ole olleet 100% tervettä , osa lampureista on pärjännyt pidempään osan kohdalla olemme joutuneet tekemään surullisemman ratkaisun aina eläinlääkärin sanaan luottaen, koska minusta ennenkaikkea tulee ajatella koiraa ei omaa itseään röyhistelemällä isoon ääneen ja pöngittämällä omaa minäkuvaa muka hyvästä koiranomistajasta välittämättä oikeasti siitä miten paljon kipua tai kärsimystä kyseinen vaiva / sairaus koiralle aiheuttaa :(
Tällaisella henkilöllä ei koskaan pitäisi olla mitään eläintä jolle "oma hyvän minä " on niin ehdoton ettei koiralle jää muuta vaihtoehtoa huonosta terveydentilastaan ,kun se itsekkään ei voi päätöstä tehdä :(
Myöskin se mikä ihmetyttää on jälleen "hyvä minä" olettamusta / koirani on varmasti jotenkin sairas .... josta voi sopivasti ilmoitella sivuilla miten" hyvä minä" vien/ käytän koirani eläinlääkärillä tutkittavana ja miten erinomaisen hyvin juuri minä pidän huolta koirastani .... niinkuin kukaan muu ei huolehtisi omasta koirasta/ koiristaan . Jatkuva esille tuominen omien koiriensa tutkittamisesta on enemmän oman minän kuin oikeasti koiran terveydestä huolehtimista.

Surullista .... ystävystyvä tällaisen henkilön kanssa ja joutuvat jopa tahtomattaan samaan kierteeseen oman / omien koiriensa kanssa , tosiasiat hämärtyen .

Pitkään työelämässä hoitotyöytä tehneenä olen nähnyt paljon sairautta vakavista vähemmän vakaviin . Joten elämän tarkoitus ei ole yksin sen pituus vaan sen laatu jos tämä ei "aukea" henkilölle joka jaksaa kirjoitella omilla sivuillaan vain miten osaava, kaikkitietävä ja oikeassa hän on joka asiassa välittämättä kuuluiko kyseinen asia edes mitenkään hänelle ja miten hänen muutama koiransa voivat aina niin hyvin ......... vai voivatko ne sittenkään ja saavatko olla oikeasti koiria.........

Jos ihmisellä ei ole ns. muuta elämää niin sitten se eletään koirien kautta tällainen elämä ei koskaan tule olemaan koirien parhaaksi .Puhukoon kyseinen henkilö itse mitä haluaa mutta totuus on tämä.

Sen ,että olettaa tietävänsä kaiken kasvatuksesta vaikka ei ole kasvattanut ainuttakaan pentuetta kuin koirien terveydestä tämä kait kasvattaisi vain tiettyjä kirjaimia tai lukuja ja nämä takaisivat vain täydellisen terveyden koirille . Onko se joku kiksin paikka puuttua jatkuvasti toisten ihmisten asioihin tietääkseni suomessa ei ole lakia jolla oikeutetaan kyttäämään henkilöitä jolla ei ole mitään tekemistä keskenään . Kait siinä onkin oikeus kyttäämiseen ja kirjoitteluun ,kun omistaa trion lampureita . Mutta kun on 30 vuoden aikana omistamut yhteensä 46 lampuria , kuin kennelnimelle syntynyt ja rekisteröity 25 pentuetta ja 144 pentua joka tekee keskimäärin 1 pentue vuotta kohden ja voin sanoa ihan aikuisten oikeasti olevani pienimuotoinen kasvattaja joka monista vuosien varrella tulleista vastoinkäymisistä huolimatta jaksaa olla innostunut edelleenkin rodusta .

Pitää vain todeta omalta kohdalta , että "mitta tuli täyteen" ja seuraavaksi viedään muutamia papereita nähtäväksi viralliselle taholle ja kysellään miten toimitaan jatkossa . Tuollainen asiaton pahansuopaisuus menee jo kunnianloukkausen puolelle .

Kuinka paljon pahaa mieltä saakaan aikaan yksi" minä minä- ihminen" , koiraharrastus jonka pitäisi olla aivan jotain muuta kuin edelläolevaa jää vain yksinketainen kysmys MIKSI ?
Latvia Riga International FCI CACIB Dog Show 23.03.2014
Kuvaus
photo: "Kendo" BOB CH Grey Coats Only Good News judge Kornelija Butrimova
"Diva" BOS CH Danish Delight Presenting A Diva own. Kicki Fundin Sweden

Latvia Riga 23.03.2014 International FCI CACIB Dog Show
tuomari / judge: Kornelija Butrimova (LT) OES´s 3+3

Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
EXC.1 , BM 1, CACIB , BOB
"Kendo" FI CH Grey Coats Only Good News <3

Latvia Riga 2 x International FCI CACIB Dog Show 23.03.2014
Kuvaus
photo: "Kendon" FI CH Grey Coats Only Good News ♥ palkinnot

Latvia Riga International FCI CACIB Dog Show and Latvia WINNER 2014 22.03.2014
Kuvaus
photo: "Kendo" FI CH Grey Coats Only Good News

Näyttelymatkalta Latvian Riikasta 21.3- 24.3.2014 ja nyt palattu kotiin väsyneenä mutta onnellisena Onnittellut kaikille "meidän bussin" menestyneille koirille omistajineen Kiitos todella huumorikkaasta ja iloisesta matkaseurasta Erityisesti Päiville ja Lilylle kuin koko meidän bussiporukalle ja extrat kiitokset matkanvetäjille Onnittelut molempien päivien BOS´le "Divalle" ja Kicki´lle Ruotsiin

22.3 näyttelypäivä oli samalla Latvian Winner 2014
tuomarina / judge: Linda Jyrgens (EE) / OES´s 3 + 3
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
EXC.1 , CAC > uusi LV CH , BM1 , CACIB , BOB ja Latvian WINNER 2014
FI CH Grey Coats Only Good News
Tähän näyttelyluokka
Tähän tulokset

Veera & Bono & Kendo ja raollaan oleva takapihan portti 14.03.2014
Kuvaus
photo: Kendo loppuvuodesta 2013

Aikamoiset kauhunhetket sain kokea tänään aamupäivän parin tunnin aikana. Laitoin Veeran , Bonon ja Kendon ulos takapihalle ja puolen tunnin päästä menin ottamaan koiruleita sisälle , kauhukseni huomasin portin olevan raollaan ja koiria ei näkynyt missään oletin, että olivat menneet etupihan puolen portille odottamaan et mamma laskee sisälle mutta siellä ei ollut kolmikkoa ,( en edes huomannut että olin juossut sukkasillani ulos ) jälleen takapihan puolelle... jos ovat menneet naapurin hevosaitaukseen .....ei sieläkään , välillä huusin niin paljon kuin ääntä lähtee koiria nimiltään vuorotellen, ensiksi tuli Bono mamman luokse häntä heiluen ..tässähän mie olen , sitten jolkutteli Veera tassut rapaisina, siinä vaiheessa en tienyt missä matkassa ovat edes käyneeet ,tajusin vain sen , että Kendo ei tullut eikä näkynyt missään lähipelto aukeilla , taas huusin Kendoa tuloksetta ja siitäkös kauhuni vain yltyi sydän hakkasi ja itku kirveli kurkkua joka oli käheä kovasta huutamisesta .

Meillä on melkoinen liikkenne tuossa tie 13:sta raskasliikennettä kuin henkilöautoja eli Nuijamaan rajanylityspaikalle . Koitin siinä samalla soittaa miehelleni mutta hän ei ollut kuullut useita soittojani , koska teki töitä moottorisahan kanssa .

Juoksujalkaa hain auton avaimet ja lähdin etsimään Kendoa ei ollut ketään ratsastajaa tai naampuria edes liikkeellä keltä olisin voinut kysellä olivatko nähneet lampuria . Ajelin noin tunnin verran lähialueita sitten menin kotiin jos Kendo olis vaikka tullut sillä aikaa portin taa odottamaan .... yksi ratsastaja oli juuri menossa naapurin tallille päin ja kysyin oliko hän nähnyt lammaskoiraa niin sanoi että he näkivät 3 jotka menivät yhden naamurimme suuntaan mutta siitä olisi jo jonkin aikaa . Sanoin,että 2 koiraa on jo kotona mutta yksi on edelleen poissa . Samalla miehenikin tuli kotiin ja lähdimme välittömästi ajamaan sille suunalle jonne lampurit oli nähty menevän , olin itkenyt silmät turvoksiin huutanut ääneni käheäksi ja tuntui et saan sydänkohtauksen vielä niin kirvelevästi rintaa koski .
Ajelimme nyt talojen pihoissa jotka olivat etsimämme suunnalla kysellen josko ovat nähneet koiruleita, poistulessa kävimme tien toisen puolen talojen pihat katsastamassa ja huutelemassa Kendoa , siten oli vuorossa viimeisemmät talot lähellä meitä n. puolenkilometrin päässä olevan talon pihalle, kun ajoimme niin siinä se Kendo nukui heidän vanhan tuvan porraskivetyksellä , nyt itkin riemusta , avasin auton oven ja Kendo tuli heti luokseni samalla pakun takaovi auki ja poika hyppäsi kyyntiin tyytyväisenä niinkuin mitää ei olis tapahtunut , "karkumatkasta " huolimatta poika oli siistissä turkissa mitä nyt kuivia risuja ja kuusen havuja roikkui jaloissa ja mahanaluskarvoissa .

Juttelelimme talon väen kanssa ja he olivat kyllä nähneet et kaikki kolme oli kierellyt heidän pihassa ja luulleet ,että olivat lähteneet sitten takaisin kotiin ( talonväki kyllä tiesi että koirat ovat meidän ) mutta Kendo olikin jäänyt makoilemaan , joten Veera ja Bono palasivat kaksin olivat varmaan kuulleet kovaäänisen huutoni , Bonolla on aivan ilmiömäinen kuulo sen olen pistänyt usein merkille .

En todella ole säikähtänyt näin kauheasti aikoihin jos koskaan.... tuntuu kuin kaikki energiani olisi valunut tyhjiin tuon parin tunnin aikana . Mutta se ilon ja riemun tunne, kun näin Kendon siinä rappukivetyksellä oli sanoin kuvaamaton jonka vain "koiraihmisenä tuntee " .
Kaikki ne ajatukset jotka tulivat " esille" tuon parin tunnin aikana niitä ei halua enää koskaan kokea.

Kiitollisena siitä miten uskomattoman hyvälle tuntui , kun kaikki kolme "karkulaista " makoilivat yhdessä turvallisesti kotona:)

Estonia ,Tallinn National Dog Show 02.03.2014
Kuvaus
photo: BOB "Lily" Qubic´s Almost A Dream & Päivi and BOS "Bono"Grey Coats Old Good Lovin & Ulla and judge : Dusan Paunovic , Serbia

Tänään sijoutus oli käänteinen eli Lily oli BOB ja Bono BOS Onnittelut molemmille ja Päiville & "Lilylle" erityisesti :)

Iltapäivän puolella ,kun olimme kaikki koiria koskevat ostoksemme tehneet niin lähdimme Saku -hallilta, Päivi ja Lily eivät jääneet ryhmään ja emme olisi muutenkaan pystyneet jäämään koska laiva lähtisi ennen ryhmien loppumista .
Kävimme syömässä kuin ostoksilla ja sen jälkeen ajo satamaan , melkein samantien pääsimme laivaan. Kaksituntinen vierähti laivan myyntipaikkoja kiertäessä joskaan mitään sen kummempia ei tullut ostettua ;)

Päivin mies tulee hakemaan Päivin & Lilyn Kouvolasta . Helsinkiin saavuttiin ajoissa samoin laivalta päästiin ensimmäisten joukossa ulos . Pakun keula kohti kotimatkaa mutta eipä se niin yksinkertaista ollutkaan joku kaistapää tavara-auton kuljettaja kaahasi todella 10 cm läheisyydeltä ohitse kuluui karsea ryhähys ja tajusin, että nyt lähti kuskin puolen peili tuhanneksi nuuskaksi .Oli onni ettei tullut sentään kylkeen silloin matka olis katkennut siihen ja seuraukset no ainakin monin verroin kauheemat
:(
Tuo kaistapää jatkoi matkaan ei pysähtynyt edes mutta aivan varmasti se autosta säkyi myöskin sivupeili joka oli rikkonut meidän auton peilin . Olipa melkoista sitten ajella Helsingissä vielä iltaruuhkan aikaan ilman kuskinpuolen peiliä . Muutamat tööttäykset saatiin kuitenkin ,kun ei todella nähnyt takaikkunasta niin tarkkaan missä perässä ajava auto tuli . Vaikka heitin vilkun todella hyvissä ajoin päälle ennenkuin vaihdoin kastaa .

Kotimatka meni ilman takapakkeja ja Päivi & Lily jatkoivat matkaa Kouvolasta oman auton kyydissä . Eikä mulla ollut ongelmia sivupeilin puutteen vuoksi oli hiljaisen liikentee kuin kaistan vaihtojen puoleenkaan :)
Hieman harmittaa se tosiasia ,että on tulossa ylimääräsitä maksua ilman omaa syytä tai tuottamusta , tuolla kaaharikuskilla tais olla jokin "omakohtainen syy " moiseen kaahailuun heti Turunväylän jälkeen olevalla katuosuudella ennen toisia liikennevaloja oli tulossa samalta laivalta kuin mekin ???
Toivottavasti vastaavaa "kaaharia" ei osu enää kohdalleni .
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
EXC. 1 , SK , BM 1 , BOS

C.I.B & FI & DK & LT & LV & RU CH &* EE & BALT CH & JV-10
Grey Coats Old Good Lovin

Tallinn National Dog Show 01.03.2014
Kuvaus
photo: "Bono" Grey Coats Old Good Lovin

Tallinn , Estonia National Dog Show judge : Helin Kasuk - Tenson , EE

Olimme sopineet Päivin kanssa ,että lähdemme Tallinnan näyttelyyn Bonolla oli sertti jo kerran sieltä mutta tuolloin ikää alle 2 vuoden ikäinen ja CAC ei jää enää "odottamaan" vaan tuo sertti täytyy saada, kun koira on täyttänyt 2 vuotta . Päivin Lilyllä oli aikalailla sama eli me lähdimme "Serttin" metsästykseen ;)

Kiitos Päivi ja Lily mukavasta matkaseurasta kuin näyttelyseurasta . Bono ja Lily ovat jo vanhoja matkalaisia ja nauttivat toistensa seurasta nukkuivat hotelihuoneen lattiallakin selät vastakkain :)

Ilmat eivät olleet oikein suosiolliset eli satoi vettä , tihkua tai räntää säätila oli kolea kylmä mutta onneksi tämä lampuripari on siistiä plaatua eikä sotke itseään joten sen puoleen meille ei tullut edes ylimääräisiä koirien pesuja tai kuivauksia .

Lampureita oli vain kaksi eli valioluokkalaiset Bono ja Lily . Eka päivän tuomarina oli Helin Kasuk-Tenson Virosta . Bono oli ROP ja Lily VSP molemmat saivat EE Sertit ja ovat nyt uusia EE CH Bono sai samalla myöskin BALT CH tittelin haettavaksi koska on jo niin LV kuin LT valio .
Jäimme myöskin ryhmään vaikka tuomarista ei juuri ollut tietoa ja 1 tyhmän tuomari olis meillä huomena rotutuomarina ? hän pitää mitä todennäköisemmin pienistä roduista ? lampuria katsoi juuri sen verran mitä on "pakko katsoa" isossa kehässä ja näin sieltä selvittii kierros ja näkemiin esityksellä.

Kello oli jo vierähtänyt iltahämärän puolelle ,kun lähdimme Saku hallilta hotelille kuiten ennen sinne menoa kävimme syömässä koska hotelissamme ei ollut ruokatarjoilua ainoastaan aamupala .

Me mummot olimme enemmän kuin tyytyväisiä nyt ei ole mitään "painetta " huomiselle päivälle tuli sitten mitä hyvänsä ;) Bonon ja Lilyn ulkoilujen jälkeen käväisimme iltakahveilla + lämmitys naukun kera ja sen jälkeen teki lämmin suihku todella tutaa . Eikä tuota untakaan tarvinnut kovin houkutella .
Bono ja Lily taisivat nukahtaa jo ennen meitä :)
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
EXC 1 , SK , BM 1 , CAC > new EE CH and BALT CH , BOB

C.I.B & FI & DK & LT & LV & RU CH & JV-11
Grey Coats Old Good Lovin

harmi vain arvostelu on kirjoitettu Viron kielellä joten sen käänös jää tekemättä .

"Lily" & " Bono" Tallinnan näyttelymatkalla 28.02.2014
Kuvaus
photo: "Lily" & "Bono" illalla halusivat olla lähekkäin niin nukuttiin selät vastakkain :)

"Tilkku" Grey Coats Quality Labels 19.02.2014
Kuvaus
photo: "Tilkku" Grey Coats Quality Labels hieman yli vuoden ikäisenä kuvassa . Kiitokset Päivi & Pekka "Tilkun" kuvista kuin kuulumisista ;) Halaukset taputuksin Tilkulle meiltä kaikilta täältäkin kautta :)


"Piitu" Grey Coats Quality Show Lady s.31.01.2013 - k. 22.01.2014
Kuvaus
"Piitu" Grey Coats Quality Snow Lady s.31.01.2013 - k. 22.01.2014

Oli aika raskaiden päätösten,
saattaa sut huomaan enkelten.
Nyt saat juosta seuraten heitä,
ei kipu enää elämääsi peitä.
Suru on suuri ja lohduton,
mut tiedämme "Piitu" - sun hyvä olla nyt on ♥

Kyyneleet kuivuvat aikanaan,
mutta sydän ei tule koskaan unohtamaan ♥ Piitua ♥

Ulla ja Aimo
Grey Coats kennel
"emä- Mape" " isä-Bono" " Veera" "Emma" "Kendo" ja " "Einari "
"Åke" ja "Antti"

"Piitu" on poissa ..............
Vanhaenglanninlammaskoira enkelinä ennen kuin ensimmäinen syntymäpäivä oli vietetty.
Melkein vuosi sitten, kun Piitu syntyi tiesin heti ,että tämä pentu tulisi jäämään kotiin , ei sille ole mitään selitystä sen vain tuntee tuolla sisällään. Pennut vartuivat ja kasvoivat kaikin puolin hyvin emän hoitaessa petujaan erinomaiseti .
Luovutusiän jälkeen, kun toiset sisarukset olivat muuttaneet omiin koteihinsa niin Piitu kasvoi ja jokapäiväinen elämä sujui kuin pennulla pitääkin mennä ilman mitään sellaista joka oli saanut aikaan epäillä, että kaikki ei olisikaan niinkuin pitää olla, aina tuonne kesän kynnykselle jolloin ilmenivät ensimmäiset oireet takajaloissa ensin toisessa ja pian vaivaa oli molemmissa.
Oma diagnoosini oli , ettei kipuilu tule lonkkista , joten ajanvaraus eläinlääkärille tarkempiin tutkimuksiin,kokeiltuaan Piitua hän sanoi myöskin heti lonkista nämä vaivat ei johdu, joten samalla käynillä otettiin koko "takapään paketti" rtg- kuvia , lonkista, polvista ja kintereistä , lonkat olivat todella hyvät joista eläinlääkäri totesi varmistaen, ( antaen samalla oman arvionsa lonkista , erikoisen hyvät A- A) . Mutta polvikuvia katsellessa hän ei vaikuttanut iloiselta vaan niissä oli melkoiset muutokset .... jo nyt . Eikä hän myöskään antanut toiveikasta ennustetta tulevaan, leikkaushoito jopa huontaisi tilannetta.Lepoa ja särkylääkettä ja myöhemin Cartophen injektiohoidot näillä katsottaisiin miten Piitu pärjäilee eteenpäin .

Melkein samanaikaisesti Piitu sai ärhäkän ihottuman koko kehoon , myöskin pää oli ihottumaläiskiä täynä . Iho rauhoittui osaksi rasvauksilla mutta iho-oireet eivät hävinneet / parantuneet terveeksi .
Emme saaneet selvää mikä tai mitkä tuon ihottuman ryöpsäytti noinkin ärhäkäksi?

Kävimme ell. vastaanotolla aluksi viikottain sitten hieman harventaen katsoen miten Piitu voi , injektion jälkeen vähän aikaa liikkuminen oli hieman parempaa :( mutta yhdessä toisten koiriemme kanssa Piitua ei voitu pitää leikkimässä koska vauhti oli liian kovaa aikuisten koirien matkassa, joten Veera oli Piitun "kaverina" ulkoilessa aina viimeiseen päivään.

Marraskuussa Piitulla alkoi ensimmäinen juoksuaika se meni normaalin kaavan mukaan kestäen reilu kolme viikkoa mutta n. 3 viikkoa juoksun loputtua alkoi Piitulla emättimestä vuotaa paksua hieman kellertävän väristä limavuotoa joka ei haissut ei ollut märkäistä Piitu ei juonut sen enempää kuin normaalisti mutta vuoto jatkui , ihottuma oli taas röyhähtänyt ja pahempana kuin aikasiemmin ?

Piitu ei voinut hyvin :( me olimme aina vain enemmän huolissamme , pahentunut ihottuma ja limavuoto joka oli muuttunut täysin ulkonäöllisesti yhden yön aikana , märkäisen näköiseksi harmaaksi vuodoksi samanaikaisesti nousi lämpö 38.8 , soitin aamulla eläinlääkärille ja saimme ajan klo 12:sta . Liikkuminen oli huonoa ja jäykkää , ell. kysyi oletko huomannut , että Piituhan kävelee ja seisoo takajaloillaan enää "varpaillaan" selkä köyryssä toki me olimme sen nähneet liiankin hyvin .

Ensin tutkittiin UÄ:llä kohtu ja märkäkohtua ei ollut mutta erittäin paha kohtutulehdus oli , ihottuma-alueita katsellessa ell. totesi sen olevan atopia ihottuma ja vaikuttaa ,että Piitulla on immuunivaje jolla yhteys ihottumaan kuin myöskin kohtutulehdukseen .

Atopia ei tulis koskaan paranemaan. Polvet ovat nyt jo niin huonossa kunnossa joten ennuste pärjäämisestä niiden kanssa on enemmän kuin huonoa ,lisäksi juoksun jälkeen alkanut paha kohtutulehdus..... emme halua enää yhtään lisäkärsimystä Piitulle ...... eikä meillä ole antaa vaihtoehtoa jolla olisimme turvanneet Piitulle hyvän kivuttoman elämän eteenpäin :(

Näiden monien kuukausien aikana olen kysynyt itseltäni useita kertoja miksi ja mitä varten elämänsä alussa oleva pentu jolle kaikki pitäisi olla kivutonta ,vaivatonta,leikkiä , liikkua ja juosta vapaasti , näin Piitu ei ole voinut elää kuin vajaa puolet alle vuoden vanhasta elämästään :(
Siksi päätöksemme oli luopua ja antaa Piitun nukahtaa ja muuttaa koiraenkeliksi sinne jonnekin ilman jokapäiväistä kärsimystä kivuista joille ei ole varmaa parannuskeinoa :(

Nyt on mennyt viikko , kun mieheni kanssa kävimme kaivamassa haudan routaiseen metsämaahan, haudaten Piitun lähelle Linus -vaaria .
En vain ole pystynyt aikaisemmin viestimään , raskaan päätöksen ja luopumisen kivun viedessä voimat .... sitä raskaampi se oli tehdä elämänsä alkutaipaleella olevalle Piitullemme .....
pennulle jonka olisin halunnut pitää vuosia luonamme. En todella voi ymmärtää miksi ja mitä varten tämä kasvatustyö koettelee niin ankarin ja kovin ottein ...... siksikö? , että muistaisi elämän tosiasian, koskaan et voi etukäteen rakentaa tulevaa täysin omien ajatustesi ja toiveidesi mukaan .......

Eläinlääkärimme viimeinen diagnoosi "Piitusta" oli : Eutanasia, Polvet todella kipeät, Ihotulehdus/atopia joka puolella, Kohtutulehdus UÄ: ei pyometraa.

Eläinlääkärin diagnoosi 19.9.2013 rtg-tutkimusten yhteydessä - Molempien polvien kasvuhäiriö reisiluun sisäsivun teloissa+ rustonalaisia luucystia.
Piitun polvikipuja oli seurattu useiden viikkojen ajan säännöllisin ell. käynnein+kipulääkitys+ erikoisruoka + Chartophen inj.

Kajaani KV Tamminäyttely / Kajaani INT Dog Show 12.01.2014
Kuvaus
photo:" Kendo" FI CH Grey Coats Only Good News

Vuoden ensimmäinen näyttelymatka suuntautui talviseen ja pakkasviimaisen kylmään Kajaanin KV näyttelyyn sunnuntaina 12.01.2014
Kotonta lähdimme ajelemaan mieheni Amin kanssa lauantaina aamusta tuota n 500 km matkaa , mukana OES "Kendo" ja Coton-boy "Antti" . Yöpyen jo tutuksi tulleessa hoteli Kajanuksessa .
Sunnuntaiaamuna lähdimme hyvissä ajoin näyttelypaikalle .
Coton de Tulear rodun arvosteli tuomari Thorpe Marie , Ireland kaikkiaan cotonieta oli 23 ( ja Antin toinen näyttelykäynti )
Ensimmäisenä meidän koirista kehään meni "Antti " Nuortenluokan urokset ( yht. 5)
♥ "Antti" Vancot Xodus sijoitus ERI 1/ 1, SA ja luokkavoitto ♥. PU luokassa ei sijoitusta ( Antilla oli turkinvaihto meneillä viimevuoden loppupuolella joka kaiketi vaikutti loppusijoitukseen tuomarin kyselessä minne turkkia on kadonnut ? )
Jäi myöskin aikaa siihen, kun " Kendon" vuoro oli mennä kehään Tuomarina oli Maija Sylgren , FI . OES vain yksi valioluokan uros
♥ "Kendo" FI CH Grey Coats Only Good News ♥ tuloksella ERI 1 , SA , ROP ja CACIB
Ryhmäkehä jäi meidän osalta pois , josta kävin ilmoittamassa toimistolle , kerron myöskin syyn miksi ....lauantai-iltana koiria ulkoiluttaessa hotellin piha-alueella meidän coton "Antti" kieppasi arvaamatta talutinremminsä mun nilkkojen ympärille ja samalla nykäisi äkisti lähtien muka johonkin suuntaan , tajurin vain et nyt kaadun kuin "halko" .... kauhukseni ehdin ajatella ettei Antti vain ole siinä alla .... ei ollut Mutta itse kaaduin ilman, että olisin saanut mistään kiinni vasemman lonkan ja olkapään iskeytyessä maahan varroin päätäni ettei sekin lyö jäätikköön mutta kaula sai aika tärskyn siinä missä lonkka ja olkapääkin huhuilin miestäni et tule auttamaan sillä hän oli automme toisella puolella eikä nähnyt koko tilannetta en myöskään saanut itse remmiä nilkkojen ympäriltä pois vaan olin ns. Antin tekemässä "paketissa" . noustessani ylös en päässyt itse kuin polvien varaan vasta, kun mies antoi kätensä avuksi niin sain nostettua itsesi seisomaan kuulostellen et mitehän tässä kaatumisessa taas kävikään ? Näyttelypäivän aamuna troppasin kipulääkettä kuin kipukeeliä itseeni se auttoikin melko hyvin yli puolenpäivän ja sain esitettyä molemmat koirat mutta sitten isossa kehässä en olisi enää pystynyt juoksemaan joten kävin ilmoittamassa toimistossa ettei kyseinen koira ole ryhmäkilpailusa mukanan edelläkerrotuista syistä . Vois vaikka sanoa et hiukanhan tuo harmitti
Kotimatkaa oli edessä n 500 km tiekelit oli talviset mutta hyvät ajella . Niin Antin kuin Kendon kehämenestyskin oli ok ! Itselläni kipua ja jomotusta mutta eiköhän sekin sitten pikkuhiljaa taas helpota Eli kaikkea sattuu ja tapahtuu ja vanhetessa aina vain useammin............
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
ERI 1 , SA , PU 1 , CACIB , ROP / EXC 1 , BM 1, CACIB , BOB
FI CH Grey Coats Only Good News

"Kendon" arvostelu:
3-v. Oikeat rungon mittasuhteet. Selvä sukupuolileima.Hyvä vahva uroksen pää.Kauniit silmät. Oikea purenta.Hyvä kaula ja ylälinja.oikea luuston vahvuus.Hyvä tilava rintakehä.Riittävän tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu rodunomaisesti hyvällä askeleella.Erinomainen karvanlaatu. Rauhallinen käytös ja olemus.

Coton de tulear / Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate class
ERI 1 / 1 , SA / luokkavoittaja / EXC. 1 , CK > class winners
Vancot Xodus

"Antin"arvostelu :
Nice solid dog.Pleasing to go over on the table. Nice head.Very good expression. Nicely placed front.
Neck & showder ok.Good enough topline. Pleasing on the move.

tuomari/ judge: Thorpe Marie , Ireland

"Linus-vaari " on muuttanut sateenkaaren sillalle 02.01.2014
Kuvaus
"Linus" C.I.B FIN MVA SE MVA EE MVA RU MVA V-03 BALTV-04 EEV-04" Handsome Sirius from Beautiful Higland s.24.03.2002 - k. 02.01.2014

"Linus " sai elää hyvän , terveen ja onnellisen lampurinelämän . Mutta sitten pikkuhiljaa Linus alkoi menettää voimiaan, liikkuminen muutui niin ,että rappuja ei pystynyt enää kulkemaan vaan Mika kantoi Linuksen ensimmäisen kerroksen raput molempiin suuntiin, ulkona liikkuminen sujui kuitenkin Linuksen omaa tahtia mutta entiset lenkkimaastot oli pitänyt jättää pois kokonaan jo loppukesästä lähtien .
Sisätiloissa lattiapinnalla jalat kantoivat aika mukavasti pieniä liukastumisia luukuunottamatta . Linushan on ollut todella perusterve kaikin puolin ainoa vaiva joka vaati pariin kertaan ell. hoitoja on ollut hampaat joita poistettiin muutamia ja hammaskiven puhdistaminen vanhemalla iällä . Niin Lonkat kuin kyynärät olivat todella hyvät ell. kehuin silloin ,kun ne kuvattiin ja terveinä ne tuliva takaisinkin SKL:sta . Mutta vuodet tuovat omat ikälisänsä myöskin vanheneville koirille , kun liikkuminen alkaa olla elämää paljon rajoittava tekijä kivuista puhumattakaan niin raskaan päätöksen tekeminen jää perheelle ja luopuminen liki 12-vuotiaasta Linuksesta erittäin raskaalle .

Miro on kasvanut vauvasta asti Linuksen kanssa ja kiintynyt Linukseen todella paljon niin myöskin Oona vaikka on vajaa viitisen vuotta Miroa vanhempi . Olihan perheellä ollut kaksi lampuria pitkään ja Linuksen kaverina viimeiset vuodet on ollut "Morris" eli oma "poika" pentue syntyi ruotsinmaalla Old Sheepdog kennelissä .

Linus on lampuri jonka kanssa oli helppo elää ♥ vaikka nuorena lampurina olikin aikamoinen vetämään remmissä ;) Muutenkin hoiti mallikkaasti muutamien narttujen kanssa "uroksen hommat" . Linus säilyy aina meidän kaikkien ♥ "elämäni koirana ♥ myöskin siksi ,että matkasimme Linuksen kanssa monilla näyttelymatkoilla ulkomailla sen nuoruusvuosina .
Suuret Kiitoksemme Annette ja Siglinde from Beautiful Higlang kenneliin Saksaan tästä upeasta uroksesta jonka saimme pitää liki 12 vuoden ikään .
Sydämessämme tulee aina olemaan suuri paikka ♥ Linukselle ♥

Näillä säkeillä hyvästelemme Linus -vaarin matkatessasi sateenkaaren sillalle missä Linusta odottaa tuttu lampurijoukko koiraenkeleinä .

Olen tuskista vapaa ja mukana tuulen,
saan kulkea rajalla ajattomuuden.
Olen kimallus tähden, olen pilven lento,
olen kasteisen aamun pisara hento.
En ole poissa vaan luoksenne saavun,
mukana jokaisen nousevan aamun
ja jokaisen tummuvan illan myötä
toivotan teille hyvää yötä.

Ne yhteiset vuodet jättivät monta muistoa ihanaa, ja tämä muistojen kaunis maailma nyt meitä lohduttaa.

Suuret Kiitokset Kirsille , Mikalle , Oonalle ja Mirolle annoitte Linukselle kodin jossa oli hyvää elää pennusta - vaariksi ♥

Suru on hinta jonka maksamme rakkaudesta

Kirsi , Mika , Oona ja Miro & "Morris-boy "
Ulla , Aimo ja Grey Coats kennelin väki

Webpage by Ari Rusakko