Old English sheepdogs since 1984 - Suomen Kennelliiton myöntämä Vuolasvirtapalkinto #449 vuonna 2000
Näyttelyt ja uutiset vuodelle 2013
Tänään on maanantai 19.8.2019


HYVÄÄ JA ONNELLISTA ALKAVAA VUOTTA 2014 TEILLE KAIKILLE !!! 30.12.2013
Kuvaus
FOR A GOOD AND HAPPY NEW YEAR 2014 TO ALL OF YOU !!!

Toivotamme halauksin :) / To wish with hugs :) ULLA , Aimo and Grey Coats kennel OES´s & Coton de Tulear


Helsinki International Dog Show x 3 results ! 14.12.2013
Kuvaus
photo: 14.12.2013 NORDIC WINNER 2013 BOB Grey Coats Old Of The Show & handler Reetta & BOS NORDIC WINNER 2013 Azedagi´s My Secret Adventure & Lene Johansen Sweden and Judge: Wulteputte Johan , Belgium

Tuomari / Judge : Caudio Montefusco , Italy 13.12.2013" Helsinki Winner 2013"
OES´s 11+12

Tuomari / Judge : Wulteputte Johan , Belgium 14.12.2013" Nordic Winner 2013"
OES´s 0+1 , 11+16

Tuomari / Judge Janger: Nina , Finland 15.12.2013 " Winner 2013 "
OES´s 9 + 11

Onnittelut kaikkille voittajille tasapuolisesti omistajineen ja kasvattajineen ! Erikois Onnittelut ja kiitokset Tuijalle ja handleri Reetalle ja "Waldolle " FI CH & NORDIC WÍNNER 2013 Grey Coats Old Of The Show tittelistä kuin päivän ROP / BOB ,CACIB voitosta :)
Onnittelut ja Kiitokset Lealle ja Tuomolle ja "Kaapolle"Grey Coats Perfect Pal Helsinki Winner 13.12.2013 päivän parhalle GC-kennelin kasvatille tuloksena SA , SERTTI ja PU 3 EXC,1 , CK , BM 3 , CAC :)
Itse en ollut enää sunnuntaina Winner 15.12.2013 näyttelyssä .
Mutta Tuijan "Waldo" eli FI& NORDIC Winnet -13 Grey Coats Old Of The Show sai ERI , SA , PU 4 / EXC.4 BM 4.
ja "Kaapo " Grey Coats Perfect Pal ERI 1 / EXC 1 . Onnittelut "pojille" omistajineen :)
Urokset Avoinluokka / Males Open Class
Helsinki Winner 13.12.2013 Judge .Montefusco Claudio, Italy

ERI 1, SA , PU 3 , SERTTI / EXC. 1 , CK , BM 3 , CAC
Grey Coats Perfect Pal
own. Lea Kestiö & Tuomo Heimosalmi
Urokset Avoinluokka / Males Open Class
NORDIC WINNER 14.12.2013 judge: Wulteputte Johan , Belgium
EH 1 / VG 1
Grey Coats Perfect Pal
own. Lea Kestiö & Tuomo Heimosalmi

Urokset Avoinluokka / Males Open Class
WINNER - 13 15.12.2013 judge: Janger Nina , Finland

ERI 1/ EXC 1
Grey Coats Perfect Pal
own. Lea Kestiö & Tuomo Heimosalmi
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
Helsinki Winner 13.12.2013 Judge .Montefusco Claudio, Italy

ERI 4 / EXC. 4
CH Grey Coats Old Of The Show
own. Tuija Posti
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
Helsinki Winner 13.12.2013 Judge .Montefusco Claudio, Italy
ERI / EXC.
CH Grey Coats Only Good News
own. breeder
Kendon arvostelu:
3 years. Excellent type. Masculine important head, in harmony with the body. Compact, and strong . Very good topline, when standing & when moving . Excellent coat,
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
NORDIC WINNER 14.12.2013 judge: Wulteputte Johan , Belgium
EH / VG
CH Grey Coats Only Good News

Kendon arvostelu:
Very Good square looking. Excellent strong head,pigmentation, bite, bone,angulation& depth of brisket, light blue eyes . Excellent rising topline .Very good mover.

(* tuomari ei pitänyt sinisistä silmistä lainkaan siksi EH / the judge does not like blue eyes that's why VG ?)
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
NORDIC WINNER 14.12.2013 judge: Wulteputte Johan , Belgium

ERI 1 , SA , PU 1, CACIB , NORDIC WINNER 2013
CH Grey Coats Old Of The Show
own. Tuija Posti
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
WINNER - 13 15.12.2013 judge: Janger Nina , Finland

ERI 4 SA , PU 4 , EXC 4 , CK , BM 4
CH Grey Coats Old Of The Show
own. Tuija Posti

"Bono´n" C.I.B CH vahvistus tuli ja muutenkin mukavia uutisia 11.12.2013
Kuvaus
photo. "Bono" sai viimeisen tarvittavan CACIB´n elokuussa 2013 Druskininkaissa / Liettua , ylläoleva kuva on otettu samasta näyttelystä .
Isooot halaukset meidän uudelle ❤ C.I.B valiolle Bonolle ❤ Bono on 11:sta C.I.B CH omaa kasvatustyötäni :)

"Bono" saa nyt "tituleerata" C.I.B CH & FI & DK & LV & LT& RU CH& JV-11 ja MH luonnekuvauksen suorittanut
Grey Coats Old Good Lovin s.20.11.2010 FI60606/10

isä: C.I.B POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA LV MVA EE MVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA LTJV-08 ARGOVIAN GOOD NEWS
emä: FI & RU CH Blueshire´s Canadian Lady

Tästä pentueesta syntyi 20.11.2010 5 urospentua joista 3 on valioita ja yhdellä vara SERTTI ja yksi uros ei ole käynyt näyttelyissä mutta on osallistunut muutamissa mätsäreissä :)

**********************************************************************************************************
Hyviä uutisia saimme myöskin alkuviikosta "Hubert" Grey Coats Old Of The Blues oli käynyt jo 8/ 2012 terveystutkimuksissa mutta jostain syytä SKL lausuntomaksua ei ole maksettu ? Niissä oli ollut omistajan mukaan jotain epäselvyyksiä? ja kuvat oli lähetty tai pyydetty jotain lausuntoa , kuvat ottaneelta klinikalta , soitin viime vuona jo SKL:n kysellen kuvia mutta ne eivät olleet silloin SKL:ssa . Joten asia jäi odottelun kannalle kyselin ja opastin omistajia miten maksetaan jne... ehkä maksu sitten unohtui heltäkin

Kiitos Marikalle neuvosta ! Maksoin kasvattajana lausuntomaksun ja nyt minulla on mustaa valkoisella Hubertin lonkka / kyynärpää tuloksista , tulevat kyllä Koira-Net´n Jalostustietokantaan piakkoin:) Lonkat eli HD A-A ja kyynärät eli ED 2 -2 kohtalaisilla muutoksilla :( lausunnossa ei ollut erikseen sanottu mitä muutoksia tai onko lievää epämuodostusta ? Hubert otettiin perheen lemmikiksi ja näin ollen varmasti pärjäilee kyynärpäidensä kanssa rauhallisella liikunnalla .

****************************************************************************************************************
Viikonlopulla 13 -15.12.2013 on Helsingissä Messukeskuksessa Kansainvälinen näyttelyviikonloppu Grey Coats kotikennelistä osallistuu vain yksi lampuriuros "Kendo"
Kun yksin lähtee matkaan niin tällä iällä riittää oikein hyvin myöskin yksi koira ;) Mutta omia kasvatattejani on tulossa ainakin 2 lampuria "Waldo" ja "Kaapo" omistajineen :)
Onnea ja menestystä teille kaikille tasapuolisesti näyttelypäiviin !
Kuin myöskin mukavaa Joulun odottelua - sehän on melkein jo ovella ❄❆❅


Mukavaa alkanutta talvea ja Joulua odotellen 07.12.2013
Kuvaus
photo: meidän koti talvimaisemassa

Toivottelee ❄ Grey Coats kennelin väki ❄

Tällainen vie voimavaroja aika lailla ............ 06.12.2013
Kuvaus
Eipä todellakaan olisi arvannut mikä ylläri "kitisijäneidillä" on mielessään. Lukaisin illansuussa s.postiani ja sinne tulut viesti rotujärjestömme henkilöltä välittäen sen minulle ja toiselle kasvattajalle koska olimme käyttäneet samaa urosta , itse yli 3 vuotta sitten ja toinen kasvattaja ainakin 4 vuotta sitten , rotujärjestölle oli tullut viesti / tai ihan vaatimus ,että meidän molempien pentueet tulee välittömästi poistaa tiedoista jossa pentueet olivat PCD terveistä vanhempien kautta ...... koska hänen uroksensa tunnismertintä ei NYT olekkaan virallinen??? eli ei ole tarkastettu tunnismerkintää koska jossain (muka) vanhassa lomakkeessa ei ole ollut siihen kohtaa ? Eikö noin kaikkitietävä henkilö joka muutenkin juoksuttaa koiriaan tutkittavana kuononpäästä hännänpäähän olisi voinut viestiä / ilmoittaa meille nartujen omistajajille, että uroksen PCD lausunto ei olekkaan sitä mitä hän aikaisemmin on kertonut ja allekirjoituksellaan vahvistanut astutus-sopimuksessa ja vastaavasti kasvattaja maksanut astustus / pentuemaksut terveen PCD uroksen käytöstä ? Kuin myöskin se tosiasia ,että vain kasvattajana (minulla) on oikeus vaatia poistamaan pentueen isän PCD terveystulos oman pentueeni kohdalta jos se todistetusti minulle esitetään , kuitenkin uroksen omistaja on informoinut julkisesti seuraavan tiedon :
* Uroksen PCD näyte on tutkittu Belgiassa 14.9.2010 tukoksella PCD+/+ terve !

Onneksi tukimustulokset pentueen kohdalla jäävät edelleenkin voimaan eli ovat sitä mitä ovat olleet tähänkin asti :)

Oma eläinlääkärini ei ota yhtään koetta / näytettä ei edes rokota ennenkuin tarkastaa koiran tunnimerkinnän vaikka olen käyttänyt hänellä koiriani vuodesta 1988 alkaen.

Eipä tässä osaa muuta sanoa kuin tälläistäkin inhottavaa mahtuu maalimaan muodossa jos toisessa ja kitisiä pitää siitä huolen ettei se pääse vain loppumaan mutta eiköhän jokainen aikanaan löydä edestään sen mikä kylvääkin jne...

Jos lähitulevaisuudessa tulisi tilanne ,niin vähintään( pentueen) kolmelta urokselta otettaisiin PCD- näytteet edelläolevan tiimoilta niin se kyllä onnistuu ja virallisesti . Kyseisen pentueen emältä on otettu asianmukainen PCD näyte ja testattu PCD terveeksi virallisesti tunnismerkein :) joten sitä ei tarvitse kyseenalaistaa .

Eiköhän fiksu uroksenomistaja tässä tilanteessa toimisi niin, että otattaisi omalta urokseltaan uuden PCD testin VIRALLISESTI , syyhän ei ole kahden kasvattajan jotka käyttivät nartuileen urosta uskoen siihen mitä kerrotiin PCD testistä ,mutta kyseinen henkilö tuskin tulee sitä tekemään .... vaan tästäkin tempusta maksajiksi joutuisivat henkilöt joilta asia salattiin monen vuoden ajan. Toivon todella etten koskaan vastaisuudeessa joutuisi tekemisiin henkilön kanssa jolle mikään ilkeyden teko ei riitä jopa niin ,että olisi valmis jopa valehtelemaan tuon PCD lausunnon jotta saisi tyytyväisen mielen itselleen .........en ihmettelisi sitäkään tekoa tämän jälkeen :(

mitä on olla vanha kasvattaja tänäpäivänä ...... 03.12.2013
Kuvaus
En todella tiedä mitä mielihyvää harrastajaneiti "kitisijä" saa kirjoittelemalla omilla kotisivuillaan hyvin negatiitistä kaikesta josta vain jotain vikistävää löytyy. Onko ihan pakko puuttua pitkään kasvatyötä ja rodun parissa olleiden kasvattajien asioihin jotka eivät mitenkään kuulu kyseiselle kitisijälle. Sanellen / vaatien määräyksiä mitä pitää tehdä ja arvostellen mitä ei ole tehty tai mitä on tehty väärin jne. valitettavaa löytyy aina vain lisää kaikista muista mutta ei omasta itsestä kaikkitietävänä . Tosiasia kuitenkin on meistä jokainen kasvattaja vastaa ainoastaan ja yksin omasta kasvatustyöstään niin koirien terveystutkimuksista kuin kaikesta muustakin mikä kuuluu kasvattamiseen . Ei ulkopuolinen kitisijä ole vastuunkantaja yhdekään kasvattajan tekemisistä tai tekemättä jättämisistä!
Jos on noin erinominen ihan kaikessa niin ei muuta kuin aloittamaan kasvatustyö ja näyttämään esimerkkiä kuin erinomainen kaikessa osaamisessa on ..... no kannattaa kuitenkin muistaa tai ottaa huomioon tällainen pikkuasia , että aina ei todellakaan mene niin kuin on erinomaisuudessaan suunnitellut jalostukselliset seikat ...... kas, kun tuo luontoäiti loppukädessä sanelee miten asiat menevät niin terveydessä kuin kasvatuksen onnistumisen puolesta .

Itse sain maksaa melkoiset "oppirahat " uskoessani kitisijää vuokraamalla emän pennutukseen , palkaksi hän sai "osaavasta avustaan" TERVEEN pennun alle puoleen hintaan , pennun hän sijoitti ja nyt antanut sen omaksi sijoituskotiin koska ei halua pitää kennelnimelläni olevaa koiraa omistuksessaan mutta miten sen toisen nartun kanssa jonka emä ja kolme sukupolvea taaksepäin on myöskin kennelnimelläni olevia lampureita eiköhän sekin jouda pian pois kitisijän mieliharmin tuottajana, kun on vielä kuulossakin sanomista kuten hän kertoi Baer- testin jälkeen tulosta tosin ei koskaan julkaistu ?

Sitten aivan uskomaton terveyden tukiminen jotta ollaan vaatimassa toistenkin tekeväksi oli sitten syytä tai ei mutta viimeistään vaikka vain varmuuden vuoksi kunhan nyt tutkitaan..... tällainen varmuuden vuoksi "tutkiminen" on asia jota ei todellakaan ymmärrä vanhana kasvattajana , olin marraskuussa SKL:n järjestämällä Jalostusneuvojien koulutuspäivässä ( itse maksavana) jossa mm. luennoitsija toi esille haitat ns.varmuuden vuoksi otetuista rtg-tutkimuksista joita ei koiralle tulisi tehdä muutoin kuin siihen on todellista tarvetta.
Luenolla tuettiin erittäin selvästi myöskin jalustuksellisesti ns. kantajia , joita ei tulisi sulkea pois jalostuksessa koska se tulisi vaikuttamaan erittäin paljon pienissä roturyhmissä jalostuksellisesti monimuotoisuuteen tulevaisuudessa .
Toki silloin , kun kantajaa käytetään jalostukseen kasvattajalla on tieto ja vastuu miten menetellään jos molemmat vanhemmat ovat PCD-testattu terveiksi niin pentuja ei tarviste testata ne ovat terveitä PCD sairaudesta . Mutta jos käytettään yhdistelmää terve /kantaja ( kantaja on itse terve ) niin silloin kantajaosapuoli jättää pentueeseen noin puolet kantajia ja puolet terveitä .Mistään ei ulkoiseti voida sanoa mikä pennuista on terve mikä kantaja ? ainoastaan PCD testauksella tiedetään terve- kantaja ja näin kasvattajan vastuun kantaneina ei ole mitään syytä poistaa rodusta kantajakoiria pienentämään rodun monimuotuisuutta tulevaisuudessa.

PCD -testiä on tehty lampureille koska kyseistä vakavaa keuhkosairautta on ollut euroopan puolella ja muutamia pentueita on menehtynyt. PCD -testi on helppo ja sen ottaa eläinlääkäri . Tutkimus maksaa n 70 € per /koira näytte lähetetään Ranskaan Antagene ´le tutkittavaksi ( omien koirien näytt. menneet vain sinne ). Näytetteenotto pak. on tilattava itse kyseisestä lab: sta ja näyte maksetaan valmiiksi ennen lähetystä (esim. Visalla) Vaikka me vanhat kasvattajat olemme niin tyhmiä ettemme ymmärräkkään mitään kitisijän mielestä. Kyllä koiriamme testataan silloin, kun on tarve testata , ei vain siksi ,että julistaisimme minun koiraltani on otettu se ja se testi jne.....

Vanhalla kasvattajalla on myöskin oikeus ( vaikka eivät tajuakkaan mitään /kitisijän sanoja lainaten) tuoda julki omaa ajatustaan jottei tulisi aivan yksipuolista luettavaa siitä miten osaavia ei kasvattajia on vaikka ei ole ainuttakaan pentuetta kasvattanut mutta se näkyy riittävän erinomaisen hyvin moralisointiin ,kun omistaa muutaman lampurin .......

* Vierailijoita käy kotisivuillamme siksi omasta puolestani esitän pahoittelut kirpeästä kirjoitus-sävystä , kuin aina ei ihan kaikkea jaksa nieleksiäkkään :(

Tanska Herning KV näyttely / Danmark Herning International Dog Show 02.11.2013
Kuvaus
photo: "Bono" uusi Tanskan valio > DK CH Grey Coats Old Good Lovin

Matka Tanskan Herning´n International Dog Show 2.-3.11.2013. matkaseurueeseen kuuluivat "mummot" Ulla & Päivi kuin lampurit "Bono" & "Lily" , kilometrejä auton mittariin kertyi hieman reilut 2400 viiden matkapäivän aikana kuin laivamatkat Turku -Tukholma ja Tukholma-Helsinki . Itselläni oli toiveena saada Bonolle Tanskan sertti eli DK CH sillä
cacib´a Bono ei tarvitse koska odotamme virallista vahvistusta C.I.B CH tittelistä
Päivi toive on saada "Lily´le" myöskin Tanskan sertti ja cacib näin "Lily´tä" tulisi myöskin C.I.B CH.
Ensinmäisen näyttelypäivän jälkeen olimme enemmän kuin onnelliset ja hymyssäsuin meillä oli kaksi uutta Tanskan valiota ja Lilystä tulee uusi INT CH Parhaat Onnittelut "Lily" ja Päivi

Ensimäisen päivän näyttelyssä oli kaikkian 18 OES. Tuomarimme oli vaihtunut Australialaiseen Carol Mulcahy

"Bonon" ensimmäisen näyttelypäivän tulos :
EXC. , CK , BM 2 , CAC > uusi DK CH & res. CACIB
JV-11& FI & LT & LV & RU CH *C.I.B CH(* vahvistamaton)
Grey Coats Old Good Lovin

Toisen päivän näyttelyssä oli kaikkiaan 17 OES.
Tuomarimme : Rita Kadike-Skadina , Liettua

"Bonon" toisen näyttelypäivän tulos :
EXC. , CK , BM 2, res. CACIB
JV-11& FI & LT & LV & RU & DK CH *C.I.B CH(* vahvistamaton)
Grey Coats Old Good Lovin
Isot halaukset meidän "Bonolle "
Bonon näyttelytulokset nähtävissä mutta arvostelun kirjataan myöhemmin.

Parhaat Onnittelut molempien päivien BOB & BOS ja kaikille palkituille OES´s omistajineen ja kasvattajineen Kiitos todella mukavista ja viihtyisistä näyttelypäivistä , Tanskalaiset osaavat !!!
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
EXC.2 , CK, BM 2, CAC > new DK CH res. CACIB

JV-11& FI & LV & LT & RU CH
Grey Coats Old Good Lovin

Bonon arvostelu 2.11.2013
Excellen breed type., good quality head, trunka ted muzzle.correct length of neck into wither, firm topline, balanced front and rear, good quality coat, moved well.
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
EXC. 2 , CK, BM 2, res. CACIB

JV-11& FI & LV & LT & RU & DK CH
Grey Coats Old Good Lovin

Bonon arvostelu 3.11.2013
Strong male, good condition maskulin head, goo could be stronger in neck and loin, correct tail, moven good, correct angulation ,good coat.

ETSIMME "EMMALLE" PYSYVÄÄ HYVÄÄ KOTIA ! 25.10.2013
Kuvaus
photo: Emma ja velipoika Kaapo kesällä -12

PYSYVÄÄ, HYVÄÄ JA VASTUUNTUNTOISTA PERHETTÄ / KOTIA ETSITÄÄN 2 - VUOTIAALLE VANHAENGLANNINLAMMASKOIRA "EMMALLE" GREY COATS PERFECT MELODIE . s. 29.10.2011
HD D-D , ED 0-0 , terveet silmät , PCD +/+ terve vanhempien kautta .
"Emman" vanhemmat :
isä: "Leon"
DK & VDH & D& FI CH & V-12 Niedersachsen´s Pride Gentleman d.o.b 04.03 2009 , VDH/ZBrH OES 16723 , HD A-A , ED 0-0, eyes clear , BAER-tested clear (+/+) ,PCD +/+ test result 03.02.12012
(Saksalainen isä)

emä: "Emmi"
ESTJW & ESTW-09 & BALTJW-09 & LVW-10 & ESTJCH & EST V CH & LVCH & FI CH & LV CH & BALTW-11
Argovian Irresistible Emotions d.o.b 10.04.2008 , EST-03878/08 / FI 41286/11
HD A-A , ED 1-0 , eyes clear , PCD +/+ test result 27.10.2011
( emä Sveitsiläinen ostettu pentuna Viroon. GREY COATS kenneliin vuokrattu narttu )

"Emma" omaa avoimen ja sosiaalisen luonteen . Emma on terveystarkastettu ja rokotettu . Emma jäi kotikenneliin kasvamaan toiveena saada aikanaan jatkoja kasvatustyöhömme.

Emman sisaruksista on tutkittu 2 narttua jotka molemmat ovat terve lonkkaiset kyynärpäiset ja silmäiset , toinen siskoista muutti jo pentuna Ruotsiin . Velipojat tutkitaan tässä loppuvuodesta .

Se miksi "Emma" etsii nyt uutta kotia vaikeiden päätösten jälkeen on, että kasvattajalla ei ole aina mahdollisuuksia jättää mukavaa avoimen luonteen omaavaa nättiä lampurinarttua kotiin vain seurakoiraksi :( Koska meillä D lonkat eivät ole jalostukseen kelvolliset ........
vaikka vanhemmat olisivat kuinka tervelonkkaiset niin se ei todellakaan takaa ,että kaikki jälkeläiset olisivat auttomaattisesti terveitä lonkiltaan :(
Emman toinen lonkka on löysä sen verran, että se menee D:si. Emma ei ole oireillut lonkkiaan ei myöskään ne ole haitannut Emman menoa. ( toinen lonkka oli kirjaimellisesti parempi oman ell. arvioimana eli b tai c ) mutta sillä ei ole kuitenkaan "väliä" onko siinä B/C tai D , kun toinen on selvä D löysyyden takia . Kyynärpäät ovat täsysin terveet samoin silmät ovat terveet . Emman polvihan oireili kasvuiässä alle vuoden vanhana sitä hoidettiin pitkään ja ell. mukaan se on oikein hyvä nyt . polvesta oli irronnut pieni rustosiru joka aiheutti vaivaa likkuessaan. Tämän vuoksi myöskin näyttelyt jäivät käymättä .Nyt Emma voisi jopa käydä mutta leikkasin turkin lyhyeksi elokuussa .....
Tässä tällainen historiikki kuvaus Emmasta jos olet / olette kiinnostunineita niin kerron mielelläni lisää kaikesta mitä haluatte tietää kuin olette Tervetulleita luoksemme katsomaan ja tutustaman Emmaan!
ps.
yhteystietoni on nähtävillä sivujen alareunassa !


Seinäjoki KV näyttely / Seinäjoki INT Dog Show 19.10.2013
Kuvaus
photo. "Waldo" FI CH Grey Coats Old Of The Show & Tuija Posti and judge: Vigsö-Nielsen Kim, Danmark .

OES´s 6 + 4 (5)

Seinäjoen näyttelyyn olimme sopineet lähteä yhdessä Päivin & "Lilyn" kanssa , koska toiveissani oli saada "Kendolle " se puuttuva kolmas sertti ja näin pojasta tulisi kolmen näyttelyn jälkeen FI MVA melkein pikavauhdilla . Päivi oli varannut yöpaikan meille hotelli Cumuluksesta. Matkaan lähdimme perjantaina niin ,että Päiviä ja "Lilyä " oltiin hakemassa Mikkelistä noin klo 13 maissa . Onneksi säätila oli suhteellisen hyvä ajomatkaa, kun olisi muutamia satoja kilometrejä kuitenkin edessäpäin.

Saavuimme hyvissä ajoin alkuillasta hotelille ,lampurit ja kassit huoneeseen pisulenkin jälkeen molemmille ruokaa ja vesikuppi tietenkin.
Tämän jälkeen menimme itse ruokalemaan hotellin ravintolaan ja kyllä se maistuikin, kun emme olleet pysähtyneet kertaakaan Mikkelin - S:joen välillä edes kahville.

Minulla oli edessä pieni urakointi eli Kendon kuono-osan pesu joka on aina ylen tummaa aluetta ;) kuin etujalat ( olivat kotona edellisenä päivänä kalunneet hirvenluita ).
Olin ottanut mukaan vain matkakuivaajan ..... hieman harmitti ,kun sillä kuivaus tahtoo kestää ikuisuuden . Mutta kuivuihan ne pestyt alueet sitten uurastuksen jälkeen .

Lilyn & Kendon ilta ulkoilu jonka jälkeen omat iltatoimet ja jostain syystä sänky veti kummasti vaakatasoon , itse nukahdin todella äkkiä no hyvähän se oli ennen lauantaista näyttelypäivää reilu 7 h yöuni oli herkkua . Kendo ja Lily nukkuivat päät vastakkainen Päivin ja mun sänkyjen välissä :)

Aamulla herätys klo 6 aikaan normaalit aamutoinet , koska lampureilla ei näyttänyt olevan juurikaan kiirettä ulos joten me käväisimme ensin aamupalalla ja sen jälkeen oli lampureuíden vuoro ja tavaroiden vieti autolle . Näyttelypaikka oli lähellä mutta lähdimme kuitenkin hallille hyvissä ajoin .
No ihan ekoja me emme kuitenkaan kehänlailla olleet ;) Mutta oli hyvää aikaa kiertää katsomassa myyntikojut ja aikaa laittaa koirat .

Tuomari oli aivan "uusi Tanskanmaalta " eikä kellään lampuriporukasta ollut tietoa hänestä. Päivä tulisi olemaan mielenkiitoinen ...... Tuija ja Niina tulivat" Waldon" kanssa joten GC edustusta olisi parin uroksen verran .

Kendo oli yksin AVO luokan uroksissa ja vein pojan itse kehään tuloksella ERI ja SA ... yes! Kendo saisi sittenkin sen kolmannen sertinsä koska kaikki 5 urosta olivat jo valioita
olin todella iloinen Kedosta tuli sittenkin valio kolmen näyttelyn "putkessa" . Kysyin Jonnaa josko hän veisi Kendon PU luokassa jotta saisin napsittua muutamia kuvia .

Valiouroksia oli siis 5 ja Waldo järjestyksessä se viides , mikä tunne kun Waldo voitti valiourokset SA:lla tämän jälkeen oli vuorossa PU luokka johon Kendo meni Jonnan kanssa .
Muutamat normaalit juoksutuskuviot yhdessä ja erikseen . Hieman alkoi tykytellä jo rinnassa ylimääräistä . Sitten sijoitukset PU1 , CACIB Waldo Tuijan kanssa :) PU 2 SERTTI > uusi FI CH ja res. CACIB Kendo handlerina Jonna :) nyt oli pakko jo miunkin tuulettaa :) eipä ole aikoihin näin hienosti näyttelyssä mennyt veljekset veivät kaksi ensimmäistä sijaa ,vaikka Kendon turkki ei ole vielä normaali pituinenkaan ja tuomari oli sanonut Jonnalle, että "turkki olisi voinut ollut hieman pidempi " .
Tuntui todella upealle ja vaikka itse sanonkin niin komeita ja vahvoja rodun edustajia nuo " veljekset" ovat ja luonteet aivan mahtavat , kuin emä Veeralla .

Narttuja oli paikalla neljä ja 1 poissa, 1 juniori & 1 nuortenluokan ja 2 valioluokan narttua . Päivin Lilyn esitti Jonna ja ninusta hyvin esittikin. Lily sai ERI´n ollen kilpailuluokan 2. mutta tuomari rokotti silmäpigmentin puutteesta ? kuin liian karkeasta turkista joka ei saa olla yhtään karkeampaa? no näitä "rokotuksia" ei voi muuta kuin ihmetellä Lily on vasta 3 vuotias ja koko lampuriniänhän sitä pigmenttiä tulee lisää entä sitten turkin karkeus pehmeitä turkkeja pitäis "rokottaa" ei karkeaa turkinlaatua .

Narttujen jälkeen oli vuorossa ROP & VSP valinat ja Waldo oli päivän BOB :) Koska oli mahdollisuus ottaa kuvia niin pyysin VSP koiraa myöskin kuvaan niin tylyn EI vastauksen saaneena kerroin Tuijalle että narttu ja omistaj eivät tule kuvaan :( joten Tuija sanoin otetaan sitten vain Waldosta ROP kuvat mutta hetken kuluttua tuli tuomari paikalle ja näin sain otettua ROP kuvat Waldosta & Tuijasta ja tuomarista :)
Parhaat Onnittelut hienosta menestyksestä "Waldo" ja Tuija !!! Ryhmäkehässä Waldo poimittiin vielä kahdeksan joukkoon mutta ei sen pidemmälle tällä kertaa.

Me Päivin & Lilyn ja Kendon kanssa päästiin lähtemään kotimatkalle jo hyvissä ajoin iltapäivällä . "Sinisilmä Gibson-Kendosta " tuli FIN MVA :) Harmittaa Lilyn kohdalla noin tiukka pingenttivaade kuin ihmeelinen liian karkea turkinlaatu ? Lily on kaunis erittäin narttumainen eli hyvän sukupuolileiman omaava narttu ....
Paljon Kiitoksia mukavasta matka kuin näyttelypäivä seurasta Päivi ja "Lily" kohtahan meillä on edessa hieman pidempi "mummomatkailu" paitsi et miulla vaihtuu lampuriuros matkaan ;)

Urokset Avoinluokka / Males Open Class
ERI 1 , SA , PU 2 , SERTTI > uusi FI MVA , res. CACIB / EXC.1 BM 2 , CAC > new FI CH :) and res.CACIB
Grey Coats Only Good News
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
ERI 1 , SA , PU 1, CACIB , ROP / EXC.1 , BM 1 , CACIB and BOB
FI CH Grey Coats Old OF The Show
own. Tuija Posti

Uusi FI MVA / New FI CH Grey Coats Only Good News 19.10.2013
Kuvaus
photo: "Kendo"

FI CH Grey Coats Only Good News d.o.b 20.11.2010 FI60605/10 HD A-A ED.1-0, eyes clear 9/2013 , PCD +/+ healt .

sire: C.I.B & NORD CH& FI & SE & NO & LV & EE CH LTJ CH & LVJ CH & EEJ CH & LTJW-08
Argovian Good News HD A-A , ED 1-1 , eyes clear , PCD +/+

dam : FI & RU CH Blueshire´s Canadian Lady HD A-A , ED 0-0 , eyes clear , PCD +/+ , DNA -verinäyte Lohen geenipankkiin

"Rubertin" Grey Coats One For All hyvät uutiset Saanalta ! 17.10.2013
Kuvaus
photo: "Rubert" & Saana

Kiitos Saana Ruberin hyvistä uutisista ! lisään sen sellaisenaan tänne sivulle kuin sain viestisi ,näin säästytään niiltä iänikuisilta ....." tiedät sä mä kuulin jne..... puheilta " jolloin asia muuttaa muotoaan ihmiseltä toiselle :(

Isot halaukset Rubertille ja Eawokille :)

Saanan e.mail viesti 17.10.2013

Hei!

Käytiin tänään ultraamassa Rubertin sydän sen sivuäänen takia.
Kirjotan tähän sen mitä saatin sieltä mukaan

"Rubertille tehtiin sydämen ultraäänitutkimus sydämessä todetun lievän sivuäänen takia.
Askultaatiossa todettiin lievä (1/6) ajoittainen sivuääni vasemmasta kainalosta kuunneltuna.
Sydämen UÄ-tutkimuksessa todettiin ylärajalla oleva aortan maksimivirtausnopeus (2,2m/s). Lievä sivuääni johtuu todennäköisesti lievästä aortan ahtaumasta (/rajatapaus)
Sydämessä ei todettu muuten rakenteellisesti poikkeavia muutoksia, seinänpaksuudet, vasemman kammion ja eteisen koko normaalit. Keuhkovaltimovirtaus normaali. Supistuvuus normaali.
Rubertin aortan virtaus on ylärajalla, rajatapaus/hyvin lievä aortan ahtauma. Tämä ei tule aiheuttamaan Rubertille oireita."

Tehtiin samalla virallinen sydämen kuuntelu ja tulos menee kennelliitton eli sivuääni.

Eawokille on varattu joulukuun alkuun luustokuvaus.

Terveisin
Saana

Hämeenlinna Tuulos RN ryhmät 1 & 5 ja 4 / 6 & 9 05.10.2013
Kuvaus
photo: "Kendo" ja handleri Jonna

Tuomari : Astrid Lundava , Viro
OES´s 5+ 4

Kiitos mukavasta näyttelypäivästä ja kehänlaita seurasta kuin erikoiskiitokset handleri Jonnalle joka vei ensimmäisen kerran kehään meidän molemmat "pojat" eli ensin "Antin" Coton de Tulear junnuluokan uroksiin joita oli paikalla kaikkiaan 4 handleeraten Antin enesimmäiseksi ERI:llä & SA:lla parhaassa urosluokassa Antti sijottui PU 3 ja sai vara serttin. Olin todella iloinen upeasta Antin & Jonnan sijoituksesta Antin saadessa todella hyvän arvostelun:)

Pian Coton kehän jälkeen oli jo vuorossa " Kendon " esittäminen kehässä Jonna handleerasi todella hyvin vaikka Kendo on suurikokoinen uros . Avoluokan uroksia oli 2 josta Kendo sijoittui ykköspaikalle ERI 1 ja SA:lla , kun paras uros kehän vuoro tuli , niin SA:n saaneita uroksia oli 4, tuomari tarkasteli / "kopeloi " ja liikutti uroksia kuin laittoi sijoitukset 3 ja 4 , nyt uroksista kaksi joiden kesken hän teki vielä " tarkastelun " & katsoi liikkeet , ensimmäiselle sijalle meni PU 1:ski ja ROP :ksi valiouros "Vesku" Marikan kanssa Onnittelut Veskulle ,Minnalle ja kasvattaja handleri Makilalle :) ja toiseksi PU 2 & SERTTI sijalle "Kendo" & Jonna Onnittelut ja suurkiitokset Jonnalle :) Onnittelut PU 3 "Paavolle " & Lealle :) kuin narttujen PN 1 , SA , SERTTI & VSP "Lumikille " & Heikille perheineen :) ja kaikille kehässä olleille lampureille omistajineen :)
Urokset / Avoin luokka / Males Open Class
ERI 1 , SA , PU 2 , SERTTI , / EXC.1 , BM 2 , CAC
Grey Coats Only Good News

"Kendon" arvostelu:
Hyvä koko. Hieman pitkäkunkoinen . ( ? ) Hyvänmallinen pää vankka kaula . Hyvä ylälinja. Rintakehä saisi olla vielä leveämpi . Edestäkatsottuna yhdenmukaiset liikkeet takaa hieman ahtaat liikkeet , tasaisesti kulmautunut , erittäin hyvä turkinlaatu .

Hämeenlinna Tuulos RN ryhmät 1 & 5 ja 4 / 6 & 9 05.10.2013
Kuvaus
photo: "Antti" Vancot Xodus kuva otettu kotona olkkarin nojatuolissa kun kameraa purkaessa onnistuin hävittämään ne muutamat Antista otetut kuvat näyttelypaikkalla :(

Coton De Tulear Tuomarina : Helin Kasuk-Tenson, Viro
Coton de Tulear´s 7 + 4

Kiitos mukavasta näyttelypäivästä ja kehänlaita seurasta kuin erikoiskiitokset handleri Jonnalle joka vei ensimmäisen kerran kehään meidän molemmat "pojat" eli ensin "Antin" Coton de Tulear junnuluokan uroksiin joita oli paikalla kaikkiaan 4 handleeraten Antin sitten enesimmäiseksi ERI:llä & SA:lla parhaassa urosluokassa Antti sijottui PU 3 ja sai vara serttin. Olin todella iloinen upeasta Antin & Jonnan sijoituksesta Antin saadessa todella hyvän arvostelun:)

* Erikois kiitokset Vanjalle Vancot kenneliin Ruotsinmaalle tästä komeasta ♥ Cotonboy -"Anttista " ♥

Urokset / Junior luokka / Males / Junior Class
ERI , 1 , SA , PU 3 , res. SERTTI / EXC. 1 , BM 3 , res. CAC
Vancot Xodus

"Antin" arvostelu :

Erittäin kaunis ja lupaava nuori uros, jolla erinom. pään mittasuhteet . Ihana ilme.Hyvä pigmentti.Kaunis , pitkä kaula . Erinom.selkälinja. Erinomainen eturinta ja rintakehä.Hyvät etu ja taka kulmaukset. Kauniisti kannettu häntä. Upeat liikkeet ja turkki .Kauttaaltaan erittäin lupaava yksilö .

Kasvattajan "ilot ja murheet " 18.09.2013
Kuvaus
photo: "Armi" Grey Coats Quality Foxy Lady etsi hetkenaikaa uutta kotia elämäntilanteen vuoksi ja löysikin sen pian jonne on muuttamassa lähiaikana :) Armin kasvattajana olen erittäin iloinen uudesta perheestä ja kodista koska tunnen heidät ennestään. Kaikkea hyvää Armille uuteen kotiin joka on tullut tutuksi vierailujen ja leikkikaverien myötä.

*********************************

On aikoja jolloin ei jaksa sulattaa ihan mitä vain , miksi jotkut ihminet ovat niin itsensä ymmärillä pörrääviä ettei muuta nähdä kuin omat koirat ja oma minänsä ...niin täydellisen hyvinä ja tietoisina kaikesta höystettynä vielä aikamoisella ilkeydellä onko se sitten narsistista vai halu vain mollata ja ilkeillä .
Varmasti meidän ihmisten ei tarvitse pitää toisistamme mutta se ei myöskään anna lupaa jatkaa toistuvaa lapsellista viestintää omilla kotisivuillaan kuin erinäisissä keskuteluryhmissä puhumattakaan siitä miten rönsyilevää se onkaan omassa "ystäväpiirissä" . Miten olisi kerrakin peiliin katsominen ja mitä onkaan kirjoittelemassa ennenkuin viestii niistä julkisesti ........

Voin myöskin rehellisesti vastata , että en koskaan olisi käyttänyt tiettyä urosta ( vajaa kolme vuotta sitten ) jos olisin tuntenut uroksen omistajan edes hieman paremmin tai uskonut sen mitä hänestä oli kerrottu ...... Toki pidin uroksesta ( en muutoin edes olisi kysynyt sitä nartulleni ) yhdistelmä kuitenkin natsasi aika hyvin yhteen , molemmat vanhemmat periyttivät mukavasti omia hyviä puoliaan ja nartun tuntien luonteet ovat todella sosiaaliset samoin yhdistelmän terveyspuoli .

Nyt uroksen omistajan "murheena" on ,kun jälkeläisiä on "annettu" ? törkein julkinen kommentoiti häneltä on ensimmäisen nartun kohdalla jolle hän toivoi , että koko pentue kuolisi ......... ja minulle kasvattajana lisäksi vielä ,kun olin antanut urostani niin saisin kärsiä jatkossa mahdollisimman paljon kasvatustyössäni kaikkea pahaa :(

Jokainen voi itse miettiä miltä tällainen tuntuu lukea keskutelupalstalta ja hekilökohtaisena e.mail postina :( tämä "manattu" yhditelmä ei sitten onnistunut eli pentuja ei synytynyt .

En kuitenkaan näe ,että uroksen omistaja määräisi jälkeläistensä käytön tai sanelee kasvattajalle säännöt jälkeläisten käytöstä.
Enköhän voi myöskin todeta ,että vuodesta 1988 jolloin meille syntyi ensimmäinen oes- pentue ja sen jälkeen 25 oes pentuetta kasvattaneena osaan jo päättää kenelle nartulle annan urostani / uroksiani .

Kyseisen pentueen uroksista KAHTA on käytetty jalostukseen näistä 2 pentuetta suomessa KAHDELLA ERI NARTULLLA JOTKA EIVÄT OLE SUKUA KESKENÄÄN !!! ja tällä toisella uroksella pentue Ruotsissa jossa myöskin NARTTU ERILINJAINEN !!!. Astutukset näihin pentueihin on sujuneet niinkuin pitääkin luonnollisesti ja VAIN YHDELLÄ astutuskerralla , uroksen ja nartun omistajien ollessa paikalla ( ei monia henkilöitä tarvita " apukäsinä" normaalissa astutuksessa ) Urokset kuin nartutkin ovat hyväksyneet toisensa ilman pienintäkään "turinaa" ja haluttomutta kumppania kohtaan :) jos mikään niin eikö tämä puhu jo puolestaan luonnonvalinnasta ♥ .
Eli nämä kaksi urosta ovat osanneet hommansa kuin kaikille kolmelle nartulle syntyi pentueet ♥
Jokaisen pentueen alkutaival on mennyt hyvin ja aika näyttää mitä vuodet tuovat tullessaan.

Kirjoitan siksi , ken teistä nyt sitten sattuukin lukemaan milloin kenenkin kotisivuja niin näkee ,että asiolla on aina kaksi puolta .

*********************************

Ei kasvattajan murheet kuitenkaan tuohon loppuneet . Meidän P-pentueessa oli aika paljon kaikkea jota ei ollut aikaisemmin kohdalle tullut , suurimmat murheet niistä oli yhdellä narttupennulla olkapääongelmat ( OD ) ne joduttiin operoimaan kahteen kertaan . Pentueesta meille kotiin jääneet uros ja narttupentu alkoivat aristaa /ontua liikkuessa takajalkojaan n. 7 -8 kk ikäisenä , alkoi ell. käynnit rtg-kuvaukset polvista , lonkista ja kintereistä syynä oli polven rustopinasta ironneet pienet "hitulat" narttupennulla oli vain 1 toisessa polvessa ja urospennulla muutamia pieni hituloita myöskin vain toisessa polvessa , ell. ei lähtenyt leikkauslinjalle koska se voisi jopa pahentaa tilanetta joten alkuhoitoina Cartophen inj. + kipulääke , jatkohoitona molemmilla Cartophen inj.hoito kestäen liki vuoden verran , kerran kk:ssa annettuna + kontr. käynnit, nyt polvet ovat olleet kunnossa :) Alkukeväästä ajoin molempien turkit lyhyeksi siksi näyttelykäynnit ovat jääneet myöhempään ajankohtaan .

Kerron tämän uudestaan siksi , että meidän viimeisestä Q- pentueesta kotona oleva narttupentu ikää 7 kk alkoi vähänaikaa sitten aristella ensin toista ja sitten toista polveaan, olemme käyneet ell:sä ekapolven kohdalla hoitona Cartophen inj. + kipulääke + lepoa sitten toinen polvi alkoi aristaa jälleen ell. aika mutta nyt kuvattiin polvet kuin lonkat alustavasti , lonkkakuvat näyttää todella hyvälle :) mutta povissa on sama vaiva kuin P -pentueen kahdella oli samassa iässä ... ell. kysyi ovatko sukua ?

Sukulaisuus tulee seuraavasti viimeisen pentueen isän puolelta jolloin mennään edelleen niin ,että yhditetään Q -pentueen isä ja P -pentueen narttu niin päästään näiden sukutaustoilla samoihin linjoihin joissa viellä kummankin puolelta tulee sama yhdistelmä isä/ emä yhdistelmässä ..... näin tuon pentuiän polviongelman voisi kartoittaa kyseiseen linjaan ? Onko näitä ongelmia ollut linjoissa ennenkin olisi erittäin tarpeellista tietoa tulevaan ?
Olen surullinen kuin harmissani pennun vuoksi kipua ,rajoitusta liikkumiseen ja ennestään tiedän, että edessäpäin on pitkä hoitojakso .... toivon kuitenkin , että polvivaiva paranisi mahdollisimman pian ilman ,että jäisi vauriota .
Miksi ongelmista ei voida puhua, kyllä näitäkin aivan varmasti on tullut kasvattajien kohdalle , halutaan näyttä tai antaa kuvaa ,että meillä ei koskaan ole mitään ongelmia kasvatustyössä kaikki ovat terveitä upeita valioyksilöitä , jos joku sanoo muuta niin se onkin sitten ihminen /kasvattaja jolle toivotaan kaikkea pahaa tapahtuvaksi :(
Tuntuu kuin koiraharrastuksen myötä silloin ,kun terveysongelma sattuu "omalle kohdalle" on helpompi vaieta ja "lakaista ongelmat maton alle piiloon",kuin otta ongelmat esiin mietittäväksi mitä näille oikesati voitaisiin tehdä . Tuskin koskaan saadan täysin terveitä koiria mutta avoimuus kertoa tosiasiat voisi olla hyvä apu parantaa ainakin osa niistä.

"Kendo" Grey Coats Only Good News kävi silmätarkastuksessa > terveet oireettomat silmät ! 16.09.2013
Kuvaus
photo: "Kendo" Grey Coats Only Good News d.o.b 20.11.2010 , HD A-A , ED 1-0 , eyes clear (9/2013)
PCD +/+ .
sire: C.I.B & NORD CH & FI & S EE & LV & NO CH & LT & LV & EE & BALT JCH & LTJW-08
Argovian Good News HD A-A , ED 1-1 , eyes clear , PCD +/+
dam: FI & RU CH
Blueshire´s Canadian Lady HD A-A , ED 0-0 , eyes clear , PCD +/+, DNA

Mäntsälä MH-luonnekuvaus tapahtuma 07.09.2013
Kuvaus
photo: Minna L. MH-kuvauksen "aaveet" Bono & Ulla

"Bono" Grey Coats Old Good Lovin suoritti MH -luonnekuvauksen hienosti loppuun . Vaikka itselle se oli jännitystä aikaansaava täysin uusi ja ennen kokematon tapahtuma.
Mukana oli myöskin "Veera" Blueshire´s Canadian Lady aloitimme MH-kuvausta ja päästiin muutama kohta eteenpäin , kun minulta tultiin kysymään olinko huomannut ,että Veera aristelee toista eturaajaansa eli ontuu ? ja jos halua ,että kuvaus keskeyttetään niin se ei tässä tapauksessa tule vaikuttamaan myöhemmin suoritettavaan kuvaukseen joten pyysin kuvauksen keskeytystä fyysisen vamman vuoksi . Toki se harmitti mutta en myöskään halunnut, että Veera joutuisi liikkumaan kentällä jossa oli paljon irtokiveä , karkeaa hiekkaa . Joten Veeran MH -kuvaus jää myöhempään ajankohtaan .

Olin tutustunut lukemalla MH-kuvauksesta mutta näin aitona suorituksena se oli mielenkiitoinen tapahtuma jota suosittelen myöskin omille kasvateille :) Tämänkertainen MH-kuvaus oli Westiekerho ry ja Vanhaenglanninlammaskoirat ty:n järjestämä lampureita oli ilmoittautunut kaikkiaan kahdeksan ja kaikki paikalla . Kiitos järjestäjille etenkin Minnalle joka jaksaa olla niin monessa mukana :)
Kiitos mukavasta ja mielenkiitoiseta päivästä kaikille mukana olleille .

Tiedot suoritetusta MH-luonnekuvauksesta :

1a KONTAKTI
Tervehtiminen 4 > Ottaa itse kontaktia ja vastaa siihen

1b KONTAKTI
Yheistyö 3 > Lähtee mukaan mutta ei ole kiinnostunut TO:sta

1c KONTAKTI
Käsittely 3 > Hyväksyy käsittelyn

2a LEIKKI 1
Leikkihalu 2 > Ei leiki -osoittaa kiinnostusta

2b LEIKKI 1
Tarttuminen 2 > Ei tartu , nuuskii esinettä

2c LEIKKI 1
Puruote ja taisteluhalu 1 > Ei tartu esineeseen

3a TAKAA-AJO 1. kerta
1 > Ei aloita

3b TARTTUMINEN 1.kerta
1 > Ei kiinnostu saalista/ Ei juokse perään

4 AKTIVITEETTITASO
2 > Tarkkailevainen, rauhallinen, voi istua , seistä tai maata

5a ETÄLEIKKI
Kiinnostus 3 > Kiinnostunut avustajasta seuraa ilman taukoja

5b ETÄLEIKKI
Uhka/ aggressio 1 > Ei osoita uhkauseleitä

5c ETÄLEIKKI
Uteliaisuus 1 > Ei saavu avustajan luo

5d ETÄLEIKKI
Leikkihalu 1 > Ei osoita kiinnostusta

5e ETÄLEIKKI
Yhteistyö 1 > Ei osoita kiinnostusta

6a YLLÄTYS
Pelko 2 > Kyykistyy ja pysähtyy

6b YLLÄTYS
Puolustus/ aggressio 2 > Osoittaa yksittäisiä uhkauseleitä

6c YLLÄTYS
Uteliaisuus 3 > Menee haalarin luo, kun ohjaaja seisoo sen edessä

6d YLLÄTYS
Jäljellejäävä pelko 4 > Niiaus tai nopeuden vaihtelu samanlaisina vähintään kahdella ohituskerralla

6e. YLLÄTYS
Jäljellejäävä kiinnostus 2 > Pysähtyy, haistelee tai katselee haalaria yhdellä ohituskerralla

7a ÄÄNIHERKKYYS
Pelko 3 > Väistää kääntämättä pois katsetta

7b ÄÄNIHERKKYYS
Uteliaisuus 4 > Menee räminälaitteen luo , kun ohjaaja on edennyt puoliväliin

7c ÄÄNIHERKKYYS
Jäljellejäävä pelko 1 > Ei minkäänlaista liikkumisnopeuden vaihteluita tai väistämistä

7d ÄÄNIHERKKYYS
Jäljellejäävä kiinnostus 1 > Ei osoita kiinnostusta räminälaitetta kohtaan

8a AAVEET
Puollustus / aggressio 2 > osoittaa yksittäisiä uhkauseleitä

8b AAVEET
Tarkkaivaisuus 3 > Tarkkailee aaveita, pitkiä taukoja , kumpaakin puolet ajasta tai koko ajan toista

8c AAVEET
Pelko 1 > on ohjaajan edessä tai sivulla

8d AAVEET
Uteliaisuus 1 > Menee katsomaan, kun ohjaaja on ottanut avustajalta hupun pois / Ei mene ajoissa

8e AAVEET
Kontaktinotto aaveeseen 3 > Vastaa avustajan tarjoamaan kontaktiin

9a LEIKKI 2
Leikkihalu 1 > Ei leiki -ei osoita kiinnostusta

9b LEIKKI 2
Tarttuminen 1 > Ei tartu esineeseen

10 AMPUMINEN
Häiritsevyys lisääntyy leikin/ passiivisuuden aikana sen jälkeen välinpitämätön

Tuomarin antamaan suulliseen kuin kirjalliseen palauteeseen olen todella tyytyväinen "Bonon" luonnekuvauksesta ja siitä ,että oma tuntemukseni Bonosta on ollut aika yksi yhteen tämän kanssa :)


Mäntyharjun KR näyttely / Mäntyharju National Dog Show 31.08.2013
Kuvaus
photo: "Kendo" Grey Coats Only Good News

Tänään 31.08.2013 olin "Kendon" Grey Coats Only Good News kanssa Mäntyharjun KR näyttelyssä / Mäntyharju National Dog Show . Lampureita oli ilmoitettu kaikkiaan 7 mutta kaksi oli pikku tapaturmien vuoksi jäänyt kotii eli narttujen pentuluokkan ja urosten juniorluokan lampurit
paikalla oli siis 2+3 OES´s
tuomarina / judge : Jaana Hartus , FI

"Kendo" on muuttanut kotikenneliin takaisin kesäkuussa eli heti juhannuksen jälkeen jolloin Lotta toi Kendon meille ja teimme alustavaa sopimusta , sillä halusin nähdä miten Kendo soveltuu "meidän laumaan " erinomaisesta luonteestaan huolimatta ,niin siinä vain kävi kuten oletinkin , heti alusta alkaen on molemminpuolinen sopeutuminen ollut kuin aina oltaisiin yhdessä oltu niin urosten velipoika Bonon kuin Einarin kanssa ja samoin narttujemme kanssa .

Koska näyttelyt olivat Kendon kohdalta jääneet muutamaan pentunäyttelyyn ja 2 junnuluokassa käyntiin niin nyt alkoi olla sopiva aika lähteä harrastuksen pariin , turkkikin alkaa olla sen verran pitempi, että voidaan pyörähtää kehissä . Olin erittäin mielissäni ja jopa hivenen ylpeä miten hienosti Kendo otti vastaan kaikki uudet "tapahtumat" päivän aikana kuin haluten nuuskutella ja leikkiä uusien "kavereiden kanssa " . Kehässä esiintyminen meni hienosti kuin " vanhalta" kehässä kävijältä Nyt odottelemme jo uutta näyttelymatkaa
Urokset / Avoin luokka / Males Open Class
ERI 1 , SA , PU 2 , SERTTI / EXC. 1 , BM 2 , CAC
Grey Coats Only Good News

arvostelu:
Erinomaista tyyppiä oleva , erittäin tasapainoisesti rakentunut kompakti nuori uros jolla lupaava täyteläinen runko, eturinta saa vielä täyttyä.Lupaava oikeanmuotoinen pää, hyvä kaula.Tasapainoisesti kulmautunut, liikkuu hieman ahtaasti takaa , joustavat hyvät sivuliikkeet , karvapeite tulossa.

Ryhmänäyttely Luumäki Jukolan kenttä ryhmät 1 ja 5 / Luumäki Group 1 and 5 Dog Show 25.08.2013
Kuvaus
photo: ROP / BOB JV-11& FI & LV & LT & RU CH & INT CH * ( vahvistamaton* / unconfirmed *)
"Bono" Grey Coats Old Good Lovin Judge: Maija Sylgren ( FI )

OES´s 1+3

Onnittelut kaikille osapuolille ja kiitos mukavasta kehänvieri juttuhetkistä .Näyttelypäivää helli kaunis sää ja paikkakin oli yllättävän mukava ryhmikselle . Olin ilmoittanut myöskin Mapen (valioluokkaan) vaikka turkki on edelleen pentujen jälkeen puolitiessä korjaantummassa.... olin todella iloinen Mapen ERI 1 ,SA ja PN 2 sijoituksesta Lämpimät terveisemme "Mape- Mablen " kotikenneliin USA:n Lindalle ja Waynille :)
Kuin kiitokset miehelleni Amille "apukäsistä " hänen synkkäreitään vietettiin tällä kertaa Luumäen ryhmiksessä :)
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
ERI 1 , SA , PU 1 , ROP / EXC. 1 , BM 1 , BOB

CH Grey Coats Old Good Lovin

" Bonon" arvostelu :
2,5 v Rungon mittasuhteiltaan tasapainoisesti liikkuva uros , jolla erinom. pää ja luuston vahvuus ihana iso kirsu, purenta ok. Kaunis kaula , hieman tasainen ylälinja, tilava rintakehä, tasapainoiset kulmaukset, hyvä häntä, tasapainoinen liikunta , miellyttävä kokonaisuus .

Nartut Valioluokka / Bitches Chanpion Class
ERI 1 , SA , PN 2 / EXC.1 , BB 2

CH Show M e´s Talk Of The Town

"Mapen" arvostelu:
3 v. Oikeat rungon mittasuhteet hyvä rungon ja luuston vahvuus. hyvä pää ja ilme . purenta ok. hyvä kaula , tilava rintakehä , riittävä etukulmaus , voimakas takakulmaus , karva ei parhaimmillaan , liikkuu hyvällä askeleella, miellyttävä käytös.

Liettua Druskininkai Durkininkai CUP` 2013 INT Dog Show 03.08.2013
Kuvaus
photo: "Bono" BOB , CAC & CACIB & Druskininkai CUP`2013 Wnner Grey Coats Old Good Lovin & handler Mariella and judge: Jadranka Mijatovic (Croatia)
OES´s 2+3

*************************************************************************************************************
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
EXC.1 ,BM 1 , CAC , CACIB and BOB

JW-11& FI & LT & RU CH
Grey Coats Old Good Lovin

Lithuania Druskininkai INT Dog Show x 2 02.08.2013 ja 03.08.2013 02.08.2013
Kuvaus
photo: 03.08.13 BOB & CAC & CACIB "Bono" Grey Coats Old Good Lovin & handler Mariella Judge: Jadranka Mijatovic (Croatia) and BOS & CAC & CACIB Qubic´s Almost A Dream & Päivi

Druskininkai INT Dog Show 02.08.2013
Dzukija Summer ´2013
Judge:Boris Spoljaric , Croatia
OES´s 2 +2
BOB , CAC , CACIB and new INT CH & LT CH & Dzukija Summer` 2013
"Bono" CH Grey Coats Old Good Lovin


Druskininkai INT Dog Show 03.08.2013
Druskininkai Cup´2013
Judge:Jadranka Mijatovic , Croatia
OES´s 2 + 3
BOB , CAC , CACIB and Druskininkai Cup`2013
"Bono" CH Grey Coats Old Good Lovin

*****************************************************************************************************************
Parhaat Onnittelut & Congratulations to the best "Lily´le" CH Qubic´s Almost A Dream new INT CH & LT CH and BOS & Päivi !!!

Kiitokset Päivi & "Lily" mukavasta seurasta . Automatkaa oli aika lailla yli 1900 km edestakaisin . Mutta kotiin tuomisena saimme kaksi uutta Liettuan valiota ja kaksi uutta INT valiota Näin näyttelymatka onnistui niinkuin olimme kovin toivoneet ja "tuomisista" olemme erittäin onnellisia !
Hotelli oli upealla paikalla ja hisroriallisesti vanha koska se oli ollut aikanaan Venäjän staarin lomapaikka. Sen mikä hieman harmitti oli hotellin hinnottelemat koiramaksut joka oli melkein yhtä paljon kuin ihmisten :( Näyttelypaikkana oli vanha lentokenttä jossa hyvin hoidettu nurmikko. Säätila on melkoisen lämmin kumpanakin päivänä joskin perjantaina tuuli oli kovaa . Se miten hyvin kaikki oli järjestetty ja opastajat neuvoivat ja ohjasivat autonkin aivan kehän lähelle ,matkaa kymmenkunta metriä kantaa tavarat paikalle , kuin pystyttää teltta aivan kehämme reunaan :) koska monilla roduilla oli samat kehät kuin koirien numerot molempina päivinä( joskin saimme kehästä toisena päivänä eriväriset numerolaput mutta lampurin numero pysyi samana) . Myyntikojuja melkein pilvin pimein ja osaksi ehdimme niittä kiertääkkin:) Jätimme teltan yöksi tavaroineen paikaolleen (kuin monet muutkin näyttelyissä olevat ) ja mitään ei hävinnyt kuin tuulen möräkkäkään ei telttaa vienyt.

Ensimäisen päivän tuomarilla olen käyttänyt kerran Oulun näyttelyssä, muistaaksen "Vienon" , mutta toisen päivän tuomarilla emme ole käyttäneet lampureita en edes muista hänen olleen koskaan arvostelemassa suomessa lampureita . Sen mitä seurasimme hänen työskentelyään niin vaikutti aika tiukalta mutta tarkasteli hyvin koirat kuin käsitteli niitä .

Päivi tarvitsi Lilylle esittäjät molemmille päiville ja minä sain suomalaisen handlerin juoksuttamaan ekana päivänä Bonon ryhmässä , toisena päivänä sama tyttö esitti Bonon rotukehässä kuin myöskin Lilyn ja hänen äitinsä ROP & VSP kehässä Bonon . Isot kiitokset molemmille :) ja asummehan aika lähellä toisiamme Lappeennassa :) Itselläni pitkä ajomatka kipeytti selkää sen verran , että juokseminen oli aika työlästä :( Koska molemilla niin Bonolla kuin Lilyllä oli ROP´a valitessa handlerit niin Bono hieman " jarrutteli " ja Lily vuorostaan" ei tahtonut seisoa " joten tuomari pähkäili jonkun aikaa.... kumman laittaa ROP`si ja päätyi sitten urokseen sen jälkeen halusi harjan jotta voi harjata Bonon "mieleisekseen" ROP & VSP kuvaan ;) Päivi seisotti Lilyn itse ja Mariella Bonon ja mie koitin ottaa "rupukameralla" kuvia .
Suomalaisia oli aika paljon Druskininkain näyttelyssä ja paikalla oli ihania ihmisä joilta saimme esittämisapua kuin muutakin infoa , useammat olivat käyneet aikaisemminkin Druskininkai´sa. Kiitokset osaaville handlereille vaikka olittekin eka kertaa kehissä lampureiden kanssa !

Toisena päivänä emme jääneet enään ryhmiin vaan lähdimme ajamaan kohti Tallinnaa tarkoituksemme oli yöpyä matkalla mutta viimekädessä se meni niin, että yövyimmekin vasta Tallinnassa joten ajokilometrejä tuli hieman yli 700 ja aamuyöllä klo 2 jälkeen uni kyllä maittoi meille kaille .

Päivi soiiteli eri laivayhtiöille vaihtaa laivapikkoja sunnuntaille mutta eipä ollut tilaa ja onhan elokuu lomakuukausi joten suomeen tulimme maanantaina alkuperäisen aikataulun mukaan aamulaivalla .

Kiitos Päivi ja "Lily" erittäin mukavasta seurasta ja nuo meidän karvanaamat ovat todella "kamuja" niin matkalla kuin hotelissa ja missä vain kuljetaan < 3 < 3 Eiköhän me mummot jatketa taas "mummorallia" myöhemmin loppuvuodesta ;)
Päiville mahdollisimman pikaista polven paranemista ja Lilylle hellät lipaisut Bonolta ;)

Thank you very much Päivi & "Lily" for nice company journey by car to was quite a bit about 1900 km back and forth. But we gifts to bring home two new champions of Lithuania, and two new INT champions This exhibition the trip went as we were hoping for and we are very happy!

*************************************************************************************************************
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
EXC.1 , BM 1, CAC , CACIB , BOB
JW-11& FI & LT & RU CH
Grey Coats Old Good Lovin
Tähän näyttelyluokka
Tähän tulokset

Liettua Druskininkai Dzukija Summer 2013 ` INT Dog Show 02.08.2013
Kuvaus
photo: JV-11 & FI & LT CH Grey Coats Old Good Lovin BOB , CAC and CACIB uusi > LT CH & INT CH !!
Judge Boris Spoljaric (Croatia )
OES´s 2+ 2
Tähän näyttelyluokka
EXC.1 , BM 1, CAC >new LT CH , CACIB > new INT CH , BOB
JW-11& FI & LT & RU CH
Grey Coats Old Good Lovin

Helsinki KV Näyttely Tuomarinkartano / Helsinki International Dog Show 26.07.2013
Kuvaus
photo: Grey Coats Old Good Lovin

OES´s 5+4
judge: Engn Espen , Norja
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
EH / VG
CH Grey Coats Old Good Lovin

Laukaa RN / Laukaa Group Dog Show 07.07.2013
Kuvaus
photo: "Bono" CH Grey Coats Old Good Lovin

Judge: John Juslin ( Finland)
OES´s 2 +1
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
EH / VG
CH Grey Coats Old Good Lovin

Mikkeli KR Näyttely / Mikkeli National Dog Show 06.07.2013
Kuvaus
photo: BOB Grey Coats Old Good Lovin judge: Hadzic Refet ( Bosnia-Hertsegovina ) BOS Blockhead´s Cash In Pocket & Ritva
OES 1+1
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
ERI 1 , SA , PU 1 , ROP / EXC.1 , BM 1 , BOB
CH Grey Coats Old Good Lovin

Rovaniemi KV Juhannusnäyttely 2013 23.06.2013
Kuvaus
photo: "Mape" uusi FI CH Show Me´s Talk Of The Town & handler Simo and judge:Gouws Ricky ( South Afrika)
OES´s 4 + 1
Urokset /Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 1 ,SA , PU2 , SERT , res. CACIB / EXC.2 , BM 2 , CAC , res.CACIB
Grey Coats Perfect Pal
own. Tuomo Heimosalmi & Lea Kestiö
Urokset / Valioluokka Males Champion Class
ERI 2 , SA , PU 3 / EXC.2 , BM 3
CH Grey Coats Old Good Lovin
Nartut Avoinluokka / Bitches Open Class
ERI 1 , SA , SERT, uusi FI MVA , CACIB ,VSP / EXC. 1 , CAC> new FI CH , CACIB , BOS
FI CH Show Me´s Talk Of The Town

Vanhaenglanninlammaskoirat Erikoisnäyttely 2013 16.06.2013
Kuvaus
photo: "Bono" JV-11& FI & LV CH Grey Coats Old Good Lovin kuvassa viikkoa ennen EN näyttelyä , valiettavasti meiltä jäi kuvat ottamatta EN-13:stä mutta valokuvaaja kyllä kuvasi GC koiria joten kuvia tulossa myöhemmin.

**********************************************************************************************************
Tuomari:Judge : Pamela Runderkamp, Alankomaat

virallissa luokissa OES`s 14+ 14
Tulossa myöskin kaikkien EN-13 osallistuneiden Grey Coats lampureiden tulokset valokuvineen !
***********************************************************************************************************

Ensimmäiseksi ennen muuta "vuodatustani" haluan KIITTÄÄ ja ONNITELLA kasvattejani omistajineen
osallistumisesta EN 2013 kuin hyvästä ja huolehtivasta hoitamisesta :) Oli todella mukava nähdä teitä kaikkia vaikka yhdessäoloaika olikin rajallinen ja ryhmäkuvat jäi ottamatta :( Kiitos Tuija & "Waldo" :) Kiitos Mari & "Hilla " :) Kiitos Lea & Tuomo ja "Kaapo" :) Kiitos Tom & perhe ja "Eawokki" :) Kiitos Saana ja "Rubert" :) Kiitos Tiia ja " IIta" :) Oikein hyvää ja mukavaa kesänjatkoa kuin Juhannusta teille kaikille ja isot halit karvakorvillenne !

SUURI KIITOS koko näyttelytoimikunnalle avustajineen erinomaisen hyvästi järjestetystä näyttelystä palkintoineen , arpajaisineen , myyntipöydän tarvaroineen ! Kiitos mukavalle lähikehänlaita porukalle ja ONNITTELUT päivän voittajille ihan joka ikiselle omistajineen !

Joku mainitsi , että ranskalaiset olivat "ihmetelleet " suomalaisten lammaskoira ihmisien käytöstä? tämä ei ollut tarkoitettu meille , jotta ei taas tulisi väärinymmärryksiä ! otin asian esillle siksi ,että meidän teltta oli aivan heidän teltan vieressä ,kun he aamulla joukolla saapuivat näyttelypaikalle niin he eivät edes katsoneet meitä jolloin olisi voinut tervehtiä puolin ja toisin , kuin myöhemmin onnittella heidän voittojaan Samoilla linjoilla oli myöskin heidän handlerinsa . Et mitäs tähän nyt sanois kuin" kummastella " tältäkin puolelta heidän käytöstään .

sitten tähän omaan pulinaan:
Olin Ilmoittanut vain yhden lampurin erikoisnäyttelyymme , pennun olisin tuonut mutta aikaseisempien " parin vuoden takaisten sotkujen vuoksi " EN:n ei päässyt kuin 5 kk:n ikäisenä .....kannattais joskus miettiä nenänvartta pidemmälle eikä vain olla niin "minä itse" tyyppi pilaten tulevat pikkupentuluokat osallistumasta jatkossa erkkariin :(
Ei ollut paljosta taaskaan kiinni jotta en lähnetynyt koko näyttelyyn , selkä on vihoitellut aikalailla työntäysteisten viikkojen seurauksena .

En jaksa ymmärtää erästä itseään enemmän kuin täynä olevaa aloittelevaa kasvattajaa joka tuulettaa jakuvasti omista ihmeellistä upeista koiristaan miten ne ovat täydelliset joiden tulisi voittaa kaiketi joka helkutin näyttelyssä ....... Mutta sanon nyt vielä kerran EN lähtenyt enkä tullut erkkariin sen takia, että Bono olisi ROP tai VSP tällä tuomarilla !!!!!!!! vaikka hän Seinäjoella loppuvuodesta -12 tekikin Bonosta ROP:n ja jätti kakkoseksi tuon upean pienen uroksen , jota ei kätelty ulos heti ensi esittelyssä valiourosluokasta. Toivottavsti ilosi oli sen veroinen ? tästä kyseisestä sain kuulla jo ihan tarpeeksi ennen erkkaria ja piste.

Olen hyvin tietoinen Bono tämänhetkisestä turkikista , se ei ole paras mahdollinen vaan vaihtuu todella hitaasti josta tuomari huomauttikin arvostelussaan . Samoin kuin Bonon takaosaa en ollut trimmanut joka tuntui olevan tuomarille yksi mittari arvostellessaan koiran lanneosaa?

Mutta velipoika " Waldo" voitti sentään valioluokan ja ollen PU 3 joskin Waldon sijoutuksella oli ollut selittelyn makua miksi Waldo sijoitettiin PU 3:si tällainen tuntuu todella hieman kummalliselta tuomarin käytökseltä ja Tuijan "naamahan" ei ole esillä niinkuin PU 1 ja PU 2 esittäjien / omistajan , jos sijoitti koirat näin niin miksi selitellä jälkikäteen päätöstään Tuijalle ???

Meillä oli teltat vierekkäin voittaja uroksen kanssa ja katselin aika tarkkaan miltä uros näyttää , tummaa turkkia oli riitäämiin mutta urokseksi kirsu oli todella pieni samoin alaleuka pyöreä , tunnen uroksen veljen koska käytin sitä vuokranartulleni 2011 silloin velipojan päätyyppi oli se josta en pitänyt , mutta luonteesta pidin ja se ratkaisi käytön .
"Mittaillessani" myöskin EN voittajauroksen päätä se ei vaikuttanut parhaalta uroksen päältä mutta niin vain oli kuten kaikki muukin jaettiin ROP:lle joista palkittiin .... parhaita liikkeitä myöten ?
Jos nykyinen suuntaus on et lampurin pitää juosta kuin tuulispää ja tikata kuin singerkoneella niin mihin katoaa pian rodunomainen maatavoittavat liikkeet, toinen liikumismuoto on juosta kuin" X -kirjain " eli etu kuin takaraajat lentää liian ylös , tällainen liike on näyttävää afgaanille mutta ei lammaskoiran liikkeeksi .

Se ,että vanhuksena ylipainoisena naisena en saa enää lampuriin parasta liikettä on mun "vikani" ei koiran eikä tällä erää ole edes handleria jolle koirani antaisin eistettäväksi näyttelyissä .
Joten näillä mennään tulevissakin kehissä ja tuomari sitten rokottaa tai ei ;)
Käyn ja kierrän näyttelyitä jatkossakin jos lampuri on sen veroinen niin toki yritämme sertte´jä kuin cacib´ja ..... ryhmät ovat taaksejäänyttä elämää eikä ROP ole henkeen ja vereen se mikä pitäis joka näyttelyssä napsahtaa .

Kannattais´ vain muistaa ja itseään muistuttaa , että tämä on harrastus joka opettaa niin kauan kuin sitä harrastat ja sittenkään et tiedä kaikkea vaikka kuika tuntuis miten "erinomaisen hyvä olenkin " älamäkeä tulee olemaan aina enemmän kuin ylämäkeä niin näyttely kuin kasvatuspuolella.

****************************************************************************************************************
Urokset / Valioluokka Males Champion Class
ERI / SA / EXC. CQ
Grey Coats Old Good Lovin

Bonon arvostelu:
2,5 years, Strong, well formed masculine head.lovely dark eyes, complet scissor bite. , topline OK , Nice body , a bit long in loins, movens well , lovely temperament, inbetween coats , Lovely temperament . ( toisen kerran ;) )

Tuuri KR Näyttely / Tuuri Dog Show 09.06.2013
Kuvaus
photo: "Bono" JV-11 & FI & LV CH Grey Coats Old Good Lovin

Tuomari / Judge: Tarja Löfman ( FI )

OES´s 4+2
Kiitos mukavasta seurasta ja näyttelypäivästä matkoineen Mikkeli-Tuuri-Mikkeli Päivi & Masa ja Mika lampurit "Nalle" ja" Helka" :)
Samoin kiitokset mukavasta seurasta & näyttelypäivästä Lea & Tuomo kuin "Kaapo " ja" Paavo " oli todella mukava nähdä komeaa nuortenluokassa kisavaa "Kaapoa " pitkästä aikaa Kiitokset Lealle itsetehdystä upeasta "Kaapon korttikuvasta " :)

Tuurin näyttelypäivä oli aurinkoisen helteinen eikä onneksi luvattuja sadekuuroja tullut mutta yksi harvinaisempi sääilmiö saatiin kuitenkin nähdä..... trombi varoitus annettiin jo aamula näyttelyalueelle tullessa sillä trombi oli käväissyt edelisenäkin päivänä näyttelyalueella :( Joten iltapäivällä yks´kaks ´ trompi pyyhkäisi rullaten näyttelyalueen myyntiteltan taivaalle yhdessä erinäisten tavaroiden kanssa, sateenvarjo leijaili korkealle taivaan sineen samoin jotain papereita.... toivottavasti eivät olleet korvaamattomia . Tuo pyörre kesti vain tovin mutta tuntui aika hurjalle ,kun ei tienyt minne suuntaan se oli menossa , onneksi yhtään pikkukoiraa ei joutunut trombin pyörteeseen eikä isompaakaan karvaturria .

Ensi viikonlopulla eli 16.6 ollaan sitten rotumme OES EN-13 Tuomarinkartanossa toivotaan kaunista mutta ei liian helteistä säätilaa ja sadesää pysyköön kaukana . Muutenkin tämän vuoden erkkari on saanut hieman " kihausta " Itse en ole ollut valitsemassa EN:n tuomaria mutta satuin olemaan Seinäjoen KV näyttelyssä, kun hän oli siellä rotuamme tuomaroimassa ja siellä olleiden lampureiden joukosta valitsi meidän ´"Bono" päivän ROP´ksi .... nyt olen saanut kuulla hieman ikävänmakuisia puheita , kuinka he usein voittaneet voivat jäädä nyt ilman voittoa .... mutta kuka tietää sanoa ,että juuri se sama koira olisi EN -13 ROP...... paikalla on lisäksi 13 lampuriurosta ja 14 narttua joista kuka vain voi olla erkkarimme tämänvuotinen ROP-koira . Selvennykseksi vielä sekin etten todellakaan itse luule tai oleta , että Bono tulisi voittamaan :( jos senkin takia, että vanhana naisena en pysty juoksemaan siinä missä nuoremmat ja tämä varmasti näkyy koiran liikumisessa. Oletan ,että voittaja valitaan kyseisessä kehässä eikä etukäteen kehän ukopuolella.
...... No tietty onhan tuomareita jotka tahtovat palkita samoja koiria "esittäjän naaman" mukaan . Näin oli silloin, kun itse hyvin vihreänä näyttelykehissä aloittelin ja näin on tänäkin päivänä mutta meillä jokaisella on moraalimme ja tapamme käyttää sitä ja tälle "käytännölle" emme voi mitään :( On aina ollut lampureita jotka kulkevat voitosta voittoon mutta se päättyy jokupäivä ja uusia lampureita on tulossa kisamaan päivän paremmuudesta. Nauttikoon jokainen omista menestyksistään. Toki itsekkin iloitsen koirieni voittaessa mutta olen yrittänyt pitää mielessäni vanhan sanonnan: "pidä jalat maassa äläkä anna menestysten nousta "päänuppiin" ...... ja eiköhän tuo pidä paikkansa edelleenkin ;)
Mukavaa ja menestyksellistä EN 2013 päivää kaikille mukana oleville tehdään siitä yhdessä miellyttävä erkkaripäivä !

Mukavaa kesänjatkoa kaikille Juhannusta odotellen !

Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 1 , SA , res. SERT , PU 3 / EXC.1 , res. CAC , BM 3
Grey Coats Perfect Pall
own. Lea Kestiö & Tuomo Heimosalmi
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
ERI 1 , SA , PU 1 , VSP / EXC.1 , BM 1, BOS
JV-11 & FI & LV CH Grey Coats Old Good Lovin

arvostelu:
Erinomainen tyyppi.Oikeat mittasuhteet & vahvuus. Hieno vahva pää , jossa oikeat linjat . Hyvä purenta .Riittävävästi kaulaa. Ylälinja voisi olla hieman parempi Liikkuu hyvin sivusta . Hyvn kulmautunut edestä ja takaa oikea rintakehän syvyys. Hyvä karvanlaatu .


"Piitu" Grey Coats Quality Show Lady 04.06.2013
Kuvaus
photo: "Piitu" 4 päivä kesäkuuta kotipihalla

Pitkästä aikaa tuli näpsittyä muutamia kuvia Piitusta ikää pennulla on nyt muutan päivän yli neljä kuukautta painoa 19 -20 kg välillä säkäkorkeutta en mitannut . Viralliset rokotukset SKL ry:n ohjeistuksen mukaan annettu varoaikoineen kunnossa ,vaikka pentunäyttelyyn lähdettäis ;) Piitu on erittäin reipas , sosiaalinen ja leikkisä pentu jolla on myöskin "korvat " tämä on yksi niistä luonteenpiirteistä mitä itse arvostan pennussa :) Harmi vain, kun parinvuoden takaisten silloisten "pöhlien" vuoksi vuoksi alle 5 kk:n ikäisiltä pennuilta evättiin osallistuminen rotumme erikoisnäyttelyyn joka olisi oiva paikka ensikokemuksena nyt siihen ei ole mahdollisuutta . Pennut olisivat osana näkemystä tuomarille katsastaa rodun kokonaiskuvaa näiltä osin .
Mutta yhden henkilön oli tuolloin saatava 11 viikoa vanha pentunsa EN:n , rokotettu kyllä .... mutta virallisten rokotusmääräysten mukaan kyseenalaisesti ? Tästä tehtiin valitus SKL ry:n ilman jälkiseuraamuksia mutta nyt ( ainakin tämän vuoden ) päätös oli , että alle 5 kk ikäisellä pennulla ei sitten ole asiaa rodun erikoisnäyttelyyn koska noudatetaan virallista SKL ry:n ohjetta Pentunäyttelyt eli 5-7 kk ja 7-9 kk:tta :( Kovin ikävältä tuntuu tällainen toiminta , kun kautta vuosikymmenien on OES EN :ssä ollut minipentuluokka ( 4-5 kk: n ikäiset) ja pentuluokat . Myöskin pennut ovat oma osansa rodun katselmuksesta . Vaikka eivät ns. virallisissa luokissa esitetäkään. Oliko päästös nyt vain tämän vuotinen , mielenkiitoinen todeta se ensivuoden EN miettien , vaikuttaako päätökseen mahdollisesti kenellä kasvattajalla silloin on 3 - 5 kuukauden ikäsiä pentuja ......... lievästi sanottuna rodun vanhana ja pitkäaikaisena kasvattajana olen harmistunut :(

Tapaaminen Kuopion Sorsansalossa 25.05.2013
Kuvaus
photo:
Päivi & " Tilkku " Grey Coats Quality Labels & isukki "Bono" Grey Coats Old Good Lovin ja Pekka

Kuopio KV Koiranäyttely / Kuopio International Dog Show 25.05.2013
Kuvaus
photo: Maria Ikonen "Bono" JW-11 & FI & LV CH ´Zooexpo-12´& ´Nevsky W-12 Grey Coats Old Good Lovin
Kiitokset Marialle kuvasta !

Tuomari/ Judge : Johansson Karl-Erik , Sweden
OES (4) 3+ 1

________________________________________________________________________________

Kuopion näyttelyistä olin viimeeksi käynyt kaksi vuotta sitten enkä nytkään olisi sinne pelkästään näyttelyä varten edes lähtenyt siksi ,että minulle tuomari oli aika iso ?-merkki
Muistini mukaan en ole aikaisemmin hänen kehässään edes koirieni kanssa käynyt .

Meidän Q-penuteesta "Tilkku" Grey Coats Quality Labels sai ihanan perheen ja kodin Päivin ja Pekan luonta Runnissa lähellä Iisalmea.Samalla sain vietyä Tilkun PCD näytettä varten näyteputken ja lomakkeen ohjeineen Päiville. Oli todella mukava nähdä heitä ja reipasta kaikinpuolin hyvin voivaa Tilkkua joka innokkaasti halusi heti mennä nuuskuttelemaan isukki Bonoa niin isä kuin tytär olivat innoissaan tapaamisesta joskin valokuvia otettaessa eivät olisi millään maltaneet pysyä paikollaan . Osasyynä oli kesäisen helteinen päivä aurinko porotti todella kuumasti. Kiitos viellä tätäkin kautta Päiville ja Pekalle käynnistänne Kuopion näyttelyalueella sain nähdä reippaan hyvinhoidetun ja ihanan luonteen omaavan Tilkun :) Välimatkaa meillä on senverran, että tapaamiset jäävät vähemmiksi mutta onneksi on " nykyviestintä" joka antaa mahdollisuuden kanssakäymiseen milloin vain .
Oikein leppoisan mukavaa kesäaikaa teille ja Tilkulle :)

_________________________________________________________________________________
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
ERI 2 / EXC.2
JW-11 & FI & LV CH ´Zooexpo-12´& ´Nevsky W-12 Grey Coats Old Good Lovin

"Bonon" arvostelu:
Utmärkt typ. Kraftfullt maskuliat huvud, bruna ögon, hunda ha lite mera stop. Välktfylld nosparti ,bra bett. Kraftig hals , bra bröstkorg. Borde ha en mer markerad välvning över länd parfet. Bra vinklar. Bra benstomme . Rön sig bra. Bra pöls.

ps. koitin saada selvää sihteerin käsialasta jos virheitä pahoittelut .

________________________________________________________________________________

Kovin oli tuomari tiukalla päällä .... 2 h katselin ennen omaa rotuamme kehässä arvosteltavia rotuja ja nihkeästi jaettiin eriä , jopa hylkyjä tuli . Itselleni ei "valjennut" mitä tuomari koirissa todella haki ??? Sitten, kun lampureiden vuoro tuli menin Bonon kanssa kehään ..... ensimmäisenä ollut uros alkoi heti tiukkakatseisesti tuijotella Bonoa ja liikkui pää kääntyneenä taaksepäin kuin sanoen "et odotas , kun pääsen sanomaan jotain...... "jännitystila " oli niin selvästi ilmassa joka sai aikaan et Bono ei ollut oma itsensä kehässä mutta minkäs siinä pystyit tekemään asialle :( Sitten vielä hölmönä katselin tuomarin suurta kiinostusta Bonin pienestä flash´tä jota tarkasteltiin oikein perusteelisen tarkasti ? No näyttelyitä tulee ja menee samoin tuomareita tämä oli vain yksi kehäkokemus lisää ;) Päivän kruunari Tilkun ja perheen kanssa vietetty laatuaika näyttelyalueen reunama nurmikolla .

Oliver ja perhe vihdoinkin kotona ! 09.05.2013
Kuvaus
photo: Oliver ulkoilee vauhdikkasti uuden kodin nurmikolla palmupuiden alla :)

Oliver saapui USA / New York 6.5 13 iltapäivillä , perhe ei lähtenyt silloin ajamaan kotiin vaan he yöpyivät NY:ssä ja seuraanana aamuna alkoi pitkä kotimatka , kuin vielä yhden yön yöpyminen motellissa , ajomatkan aikana pysähdyksiä oli puolentoista -kahden tunnin välein jolloin Oliver sai jalotella ja tehdä tarpeensä kuin ruokailla . Ajomatkaa NY:stä Oliverin kotiin oli 2140 km eli todella pitkä ajomatka...... tämän he olivat ajaneet jo tulessaan noutamaan Oliveria lentorahti asemalta .
Jännitys vaivasi aikalailla minua kuin miestäni miten Oliverin matka menee mutta hyvin se meni kaikin puolin, vaikka pitkä olikin :) vihdoin sain odotetun s.posti viestin " kotona ollaan " 9.5.13 täällä kaikki hyvin kuin kehuja Oliverista :)

"Oliver" Grey Coats Quality Package on kotiutunut hyvin uudessa kotimaassa uuden perheen luokse Floridaan. Ihastuttavat kuvat ovat Oliverin perheen ottamia, suurkiitokset kuvista kuin mukavista Oliverin kuulumisista kera lampurikaverin . Kunhan urkenen niin lisäilen uusia Oliverin kuvia galleriaan Q-pennut .

PCD -näytteiden tulokset "Piitu" , "Oliver" ja " Armi" 07.05.2013
Kuvaus
photo: Grey Coats Q-pennut vas. Oliver & Tilkku & Piitu ja Armi

PCD näytteet ovat antaneet "Piitu" , " Olivar" ja "Armi" ja tulokset ovat tulleet. ( Grey Coats Q-pentue 1uros +3 narttua on synt. 31.01.2013 ). "Tilkkun" Grey Coats Quality Labels antaa PCD - näyteen ja eiköhän tulos saadaan jo kesäkuun alkupuolella .
Olen menossa Kuopion näyttelyyn samalla kertaa vierailen Päivin & Pekan luona Runni´sa katsomassa "Tilkkua" , jollin vien PCD -näytteputken ja ohjeet Päiville . Kasattajana maksan pentujen PCD näytteet .

Antagene vastannut tulokset 7.5.2013

"Piitu" Grey Coats Quality Show Lady PCD MUT1/+ = itse terve mutta kantaja
"Oliver" Grey Coats Quality Package PCD MUT 1/ + = itse terve mutta kantaja
"Armi" Grey Coats Quality Foxy Lady PCD +/+ = terve
"Tilkku" Grey Coats Quality Labels antaa PCD- näytteen myöhemmin.
pentueen vanhemmat :
isä: FI MVA & JV-11 Grey Coats Old Good Lovin PCD +/+ terve = vanhempien kautta
emä: Show Me´s Talk of the Town PCD MUT1/+ = itse terve mutta kantaja

06.05.2013
Kuvaus
photo: "Oliver" Finnairin rahtiterminaalin lastauslavalla toimistovirkailijan ja mieheni Aimon kanssa vähän aikaisemmin kuin mentiin turvatarkastuksiin .

" Oliver" Grey Coats Quality Package´la oli tulossa isoja muutoksia yhdellä kertaa hieman yli 3 kuukauden vanhana. Maanantaina 6.5.13 olisi se päivä jolloin Oliver lentää omaan kotiin oman perheensä luokse USA:n

Matkaa edeltävänä päivänä oli kokopesut kuivauksin ja siistimisin . Illalla katsottiin tarkistaen, että ihan kaikki tarvittavat asiapaperit ovat valmiina , mitään pehmolelua ei saa olla lentoboxissa anoastaan pojalla suojakarva ja ovessa vesikuppi säännöt ovat tiukat ja tarkat lennolle . Aamulla meillä oli aikainen herätys kuin lähtö kohti Helsinkiä ja lentorahti asemaa. Tokihan oli selvää, että saattamaan lähtivät veli- Oliveria sisko Piitu ja emä Mape . Automatka meni todella hienosti yhden pysähdyksen kanssa. vaikka kone nousee ilmaan vasta iltapäivällä klo 14.10 niin meidät oli pyydetty paikalle terminaalin asiakastoimistoon jo klo 9 :ksi ja tällä kertaa se oli todella tarpeellisen aikaisin ,kun koskaan ei voi tietää jos jotakin extraa tulla tupsahtaa matkan varteen kuten meille nyt kävikin .

Rahtikirjojen ym. papereiden jälkeen oli vuorossa tarkastaa boxi pennun kanssa onko oikean kokoinen lennolle täyttäen vaatimukset , olimme ostaneet lentoboxin muutamaa viikkoa aikaisemmin ja niinhän siinä sitten kävi boxi oli liian pieni :( Oliver oli 2 viimeisen viikon aikana kasvanut sen verran mukavasti että boxia ei tulla hyväksymään pitkälle lennolle ja siitä seurauksena tulisi jopa sakkomaksut. Entä nyt? eipä siinä muuta kuin etsimään isompaa lentokuljetus boxia .... kotona niitä olisi ollut useampikin mutta ei tietenkään mukana :(

Suureksi iloksemme rahtiaseman henkilökunta oli apunamme kysellen lähi liikkeistä onko heillä suurempia boxeja ja me ajelimme ympäri Vantaan eläinkauppoja kunnes kolmas liike oli se josta saimme sopivan ison boxin ja vauhdilla sen jälkeen rahtiasemalle. Koska vuorossa oli vielä tullissa käynti joka voi viedä kauankin aikaa ja Oliverin & boxin turvatarkastus näin saimme huokaista syvään kaikki oli ehditty saada valmiiksi lentoa varten johon oli tässä vaiheessa 2 h aikaa pennun turvatarkastuksen jälkeen , meidän oli jätettävä Oliveri henkilökunnan huomaan odottamaan siirtoa lentokoneeseen .

Sydämessä raastoi eroaminen yhdessä jännittämisen kanssa Oliverin tulevasta liki 9 h kestävästä lentomatkasta ja miten se menee ..... itkeä tilitin vielä kaiken päälle en kuitenkaan Oliverin nähden.

Vaikka tiesin miten ihanat ihmiset odottavat ja ottavat vastaan Oliverin New York rahtiterminaalissa Tuntien ja tiedän sen koska meiltä on mennyt heille aikaisemmin 13 vuotta sitten oes pentu lempinimeltään "Oskar" Grey Coats Grand Old Man. Oliverin koti tulee olemaan lähellä Orlandoa Floridassa , heidän noutomatkansa kestää ajallisesti yhteen suuntaan n 24 h ja paluumatka ainakin saman verran koska pysähdykisä tulee hieman enemmän Oliverin kanssa. He vierailevat ja yöpyvät NY :ssa ennen Oliverin kotimatkaa .

Kone New York JFK kentälle laskeutui 6.5 13 suomenaikaa noin klo 23.30 - 24 .00 odotamme malttamattomina uutisia Oliverista kuinka hän voi pitkän lennon jälkeen ja onko kaikki hyvin. Mitä uusi perhe pitää Oliverista kun näkevät ensimmäisen kerran Oliverin . Sain viestin paikallista aikaa lähettettyn iltapäivällä klo 16 jälkeen meillä klo näytti aamuyön tunteja hyvän matkaa .
Oliver oli päässyt poxista pois tullissa selvityksiä tehdessä saanut juotavaa ja hellittelyjä kaiken kokemusten jälkeen . Olin pessyt ja puunannut Oliverin komeaksi mutta kakat olivat tulleet lentomatkan aikana ja Oliver saa ensimmäisen kylpynsä uudessa kotimaassaan:)
Itse en ehtinyt ottaa kuvia eilisessä hössäkässä kuin muutaman terminaalin lastauslaiturilta ja nekin ovat kaikkea muuta kuin laadukkaat kuvat .
Sydämen täydeltä kiitoksia Alex ja Irina annatte hyvän kodin Oliverille jossa pidetään todella huolta . Uskoisin ,että Oliver tulee olemaan teille mieleinen ja jos Irina innostuisi vievään vaikka näyttelyynkin sitten aikanaan Oliveria :) Kaikkea hyvää teille moniksi vuosiksi eteenpäin Oliverin kanssa .
Paljon halauksia ja suukkoja Oliverille meiltä kaikilta täältä kotikennelistä :)

"Tilkku" Grey Coats Quality Labels lähti omaan kotiin Päivin & Pekan luokse Runniin 06.04.2013
Kuvaus
photo: "Tilkku" & Päivi ja Pekka lähdössä omaan kotiin 6.4.2013 :)

"Tilkku" on heidän ensimmäinen vanhaenglanninlammaskoiransa näin erityisesti haluamme toivottaa heille kaikkea hyvää alkavaan yhteiseen elämään :) Tilkku on pentu jonka uskon olevan juuri sellainen jonka myöskin toivoisin olevan itselle se pentu jos olisin saanut nyt ensimmäisen lampurinpennun:)
Tilkulla on värivirhettä eli valkoisia merkkejä manttelilla mutta luonteeltaan ja rakenteeltaan ihana pentu .Jos muuten ei näyttelyissä esiinnykkään niin rotumme erikoisnäyttelyyn haluan kannustaa heitä kerran vuodessa osallistumaan ;)
Lämpimästi Tervetuloa uuden rodun pariin Päivi ja Pekka :)) ehkäpä teillä muutaman vuoden päästä saataa olla toinenkin lampuri Tilkun kaverina sillä näin on käynyt aika monelle lampurinomistajalle ;)
Aurinkoista kevättä ja paljon iloa uudesta perheenjäsenestä " Tilkusta "

Lappeenrannan Pääsiäisnäyttely Lappeenranta National Dog Show 01.04.2013
Kuvaus
photo : "Waldo" & handleri Reetta ROP ja uusi FIN MVA Grey Coats Old Of The Show om. Tuija Posti
Parhaat Onnittelut Tuija ja "Waldo" kera taustajoukon :)

Tuomarimme oli Venäjältä Ekaterina Senashenko

OES vain 2 (3) + 1 nämäkin kaksi urosta ovat veljeksiä eli" Waldo "ja" Bono " ja sitten Ernon ja Merjan junnutyttö " Helinä" poissa oli Päivin junnu-uros "Nalle ".


Lappeenranna kaikkien rotujen näyttely oli jälleen kerran isojen rotujen kohdalla ns. hajoitushallissa pohjana jää vaikka nyt oli laitettu kunnon katteet jään pintaan ja kehiin matot :)
Halli oli tänään todella kylmä ja talvitakki piti pitää tiukasti päällä oskasi harjatessa koiraa , kehään menin kuitenkin ilman takkia .
Samoin kuin eilen olipa ihana tunne ...lyhyt matka kotiin ja aamulla ei tarvinnut olla heti sisälle menossa kun ovet aukaistiin . Lampurit olivat kehässä vasta iltapäivällä klo 14 paikkeilla .

Purinoita kuului autojonot olivat näyttelypaikalle tulijoita haittaamassa , jonot liikkuivat hitaasti ja parkkipaikat täytyyivät jolloin autoja joudittiin ajamaan pidemmälle. Harjoitushallli oli tupaten täynä koiria , ihmisiä ja tavaroiden kanssa kulkeminen oli hankalaa .
Tuomarimme oli jälleen "uusi tuttavuus" kuvasi ainakin mieleisiään koiria eri roduista kuin lampureistakin kaikki 3 . Bono jäi Waldon taakse oliko siksi ,että liikkeelle lähtiessä laskee niskan "alaspän" eli ei juokse pää pystyssä kuten villakoirat vaikka rotumääritelmässä tästä sanotaankin ulkomuistista jotain näin.... laskee pään hieman alaviistoon liikkeelle lähtiessään ......kohdalleni on osunut muutamia tuomareita he eivät pidä lampurin tästä" tyylistä" juostessa ??? Muutoin arvostelut oli melkein sanasta sanaan samalaiset .
Ryhmässä "Waldo" ei kivunnut 4 joukkoon jonka melkein "tiesin" ryhmätuomarista mutta Waldo poimittiin 7 joukkoon kuitenki ryhmässä 1. :) . Reetta on nuori hyvä esittäjä ja saa lampurista parhaat puolet esille :)
Kiitos kaikille kehänlaita porukoille mukavasta tunnelmasta kylmyydestä huolimatta . Tuijan ja tyttöjen kanssa "kuplivat" nautitaan myöhemmin , onhan "Waldo" Grey Coats kasvateista 32´s Champion:)
Parhaat Onnittelumme !!!
Onnittelut omistajille & kasvattajille Ernolle ja Meralle VSP & SERT -tyttö "Helinälle" !!! Kahvit juodaan toisen kerran olin luvannut siskolleni et menemme kyläilemään kun "juputusta " on kuuluvut jo pidempään miksi emme käy ....
No pääsiäispyhät ovat paremmalla puolella ja oikean kevään ja kesän odotus valtaa mielen toivottavasti tulee lämpimämpi kuin viimekesä oli ja sateet olisvat poissa ainakin näyttely viikonloppuina........ mutta ainahan sitä voi toivoa vaikka säätiloihin ei voi mitenkään vaikuttaa ;)
Mukavaa kevään odottelua teille kaikille ja halatkaa lampureitanne aina ,kun siihen on tiaisiuus :) näyttelyissä nähdään !
Urokset /Valioluokka / Males / Champion Class
ERI 1 , SA , PU 2 / ECX. 1 , BM 2
FI CH & JW-11 Grey Coats Old Good Lovin

"Bonon" arvostelu:
Correct feeth . Strong male with exc. bone, very nice head, correct topline.Nice angulation.Carry has neck too low in movemeht. Very nice Coats.
Urokset / Avoin luokka / Males Open Class
ERI 1, PU 1 , SERT > uusi FI MVA ROP / EXC 1. MB 1 . CAC > new FI CH , BOB
Grey Coats Old Of The Show
om. Tuija Posti

"Waldon" arvostelu:
Correct teeth. Exc. type. Strong male with good bone. Exc. head. Typical topline. Good angulation. Free movement. Very nice coat.


Lappeenrannan Pääsiäisnäyttely Lappeenranta National Dog Show 31.03.2013
Kuvaus
photo: "Antti" Vancot Exodus s. 12.08.2012 imp. Ruotsi breeder: Vanja Hansson Vancot kennel

Tiomari / Judge: Janiki Steinbock , Israel
pennut 1+(1) aikuiset 10 (11)

Olipa suorastaan nautinnollista lähteä näyttelypaikalle aamupäivällä klo 11 jälkeen, ajomatkaa n. 20 min. aamulla nousin klo 6 pesin ja kuivasin Antin edellisenä päivänä olin harjannut ja siistinyt pojan pesu ja kuivaus kestivät yhteensä reilu puolitoista tuntia vaikka Antilla onkin turkkia reilusti ollakseen vielä pentuikäinen.
Ystävien ja tuttavien kanssaa jutellessa laitoin Anttia kehäkuntoon vaikka eihän siinä oikeastaan sen kummempia laittamisia enää ollutkaan ;)
Ennakkoon olin kauhukseni "ounastellut " miten Antti suhtautuu kehässä kulkemiseen ... katsoa ja käsitellä saa kuka vaan mutta, kun omistaja ei ole oikeastaan talven aikana pantaa ja remmiä Antin kaulaan laittanut :( syksyllä kuljettiin kyllä opettelemassa remmikävelyä mutta se oli unohtunut talvikuukausien aikana , kun muutenkin oli kaikki niin uutta ja ennen kokematonta niin tuomarin tarkastelu oli kivaa mutta sitten, kun piti mennä esittämään liikkeitä niin se olikin aika tenkkaboota ....... onnistui sentään sen verran et tuomari sanoi kyllähän se osaa liikkuakin ;) Muuten Antti oli tuomarille mieleen :) ja omistajana minä enemmän kuin iloinen vaikka naama tais putoittaa tuosta kehäkierros kokemuksesta .
Eipä ole ennen ihan noin "jarruja " lyövää pentua remminpäässä ollutkaan , toivon että seuraavassa näyttelyssä mennään sitten jo samalla lailla kuin kotioloissa pihalla .
Jäähalilla ei saa kunnon kuvia joten kuvaaminen jäi kotiin ... toisena syynä et kädetkin alkoi olla kohmeessa kylmyyden takia .
Kiitos kaikille kehänlaita seurasta , huomenna olis uusi päivä hieman isomman karvaisen kanssa harjoitushallin puolella ...... mutta eipä tarvise lähteä taaskaan paikalle kukonlaulun aikaan :)
Mukavia Pääsiäispäiviä teille kuka sitten eksyykin tätä lukaisemaan :)
Urokset /Pentuluokka 7-9 kk / Males / Puppy Class 7-9 month
1 KP , ROP-pentu
Vancot Exodus

valitettavasti arvostelua en saa lisättyä koska jossain vaiheessa kotiintullessa oes pentumme olivat saaneet sen hampaisiinsa ja repineet Antin arvostelun silpuksi :(

"Armi" Grey Coats Quality Foxy Lady muutti omaan kotiin 29.03.2013
Kuvaus
photo: "Armi" ja oma perhe lähdössä kotiin :)

Grey Coats Q-pennut täyttivät 28.3.2013 8 viikkoa ei todella uskoisi että aika on mennyt näin nopeasti ja pennut ovat lähdössä omiin koteihinsa . On niin mukava tunne tuolla sisällä, kun Armi jää tänne lähelle kotikenneliä ja näemme jatkossa useammin .

Tarjalle "Armi"on toinen GC - kasvatti ,noin reilu vuosi sitten "Aino" nukkui pois 11 vuoden ikäisenä :( pikkuhiljaa surun jälkeen tunne uudesta pennusta alkoi muuttua ajankohtaiseksi ja nyt " Armi " on Tarjan & Kain uusi perheenjäsen :) Kaikkea hyvää teille tulevaan yhteiseen elämäänne sen jokaiseen päivään :) kun Armi syntyi Mapen & Bono pentujen neljäntenä ja viimeisienä pentuna niin sanoin heti että nyt syntyi Tarjalle pentu :) Toivon täydestä sydämestäni monia monia hyviä onnellisia terveitä vuosia teidän yhteiselämäänne . Kiitos Tarja :)

Liettuan KV näyttelyt x 2 Liethuaniaan Winner & Vilnius Cup`2013 International Dog Show 02.- 03.03.2013
Kuvaus
photo: Merja Lindahl "Bono" FI &( EE & LV & RU CH*vahvistusta vaille ) & JW-11 Grey Coats Old Good Lovin
Judge : Yana Gavrilova , RUS ( 03.03.2013 )
Judge: Julia Ovsyannikova , RUS (03.03.2013 )

OES´s 8 + 7 ja 7+ 7

*****************************************************************************************************************

Näyttelymatkalaiset starttasivat matkaan perjantaiaamuna 1.3. 13 klo 7.30 Helsinkin Länsisatamasta Ernon ja Merjan pikkubussilla lampureita matkassa 7 joista yksi oli matkassa " seurana " ja loput 6 olivat ilmoitettu molempien päivien näyttelyyn . Ernon ja Merjan lisäksi matkustajia oli 3 eli Päivi , Kirsi ja Ulla . Auto täyttyi lampureista ja matkakamoista olihan edessä 4päivän matka Liettuaan, pari
tuntia kestänyt laivamatka meni nopeasti mukavassa seurassa aamukahveista nauttien , lampurit olivat autossa . Tallinnasta matkaa Vilnaan on 600 km joten tiedossa oli autoilua noin 7-8 h ajaksi riippuen tauoista . Mutta hyvissä ajoin me olimme perillä hotelilla Vilnassa ja mukava yllätys hotelli olikin , näyttelypaikalle sieltä matkaa n. 10 ninuuttia autolla. Hotellihuone oli suhteellisen suuri me olimme Päivin kanssa samassa huomeessa yhdessä Lilyn & Nallen ja Bonon kanssa , nämä lampurit olivat malliesimerkki miten viihdytään yhdessä :) Ainut asia joka saa miinusta oli hengareiden puute joita oli vain 2 vaatekaapissa kuin se ettei pyyhkeitä vaihdettu yhtään kertaa 3 yöpäivän aikana :( Hotellin ravintolassa oli todella hyvää ruokaa aamupalassa olisi toivonut hieman parantamisen varaa. Mutta 2 h huone + 3 koiraa oli todella edullinen hinnaltaan :)
Koirien ulkoilupaikat hyvät ja hyvin ehdittiin aamupisuille 6.sta kerroksesta .
Hotellissa asui myöskin näyttelyväkeä meidän lisäksi suomesta kuin venäjän maalta useiden linja-autojen verran . Hotelin yhteydessä on suuret kuntoilutilat ja urheiluhalli .
Näyttelypaikkana uudet modernit 2 rakennuksen hallit . Kehät joissa matot juoksualustoina ja kehänlaita tilaakin oli jätetty melko mukavasti näyttelyväelle .
Tuomarimme molempina päivinä olivat Venäjältä ja ehkäpä siksi niin monet venäläiset lampurit omistajineen olivat tulleet Moskovasta asti Vilnan näyttelyyn ;) Molempina päivä päivän lampuri ROP oli Ernon & Merjan "Hermanni" Isot Onnittelut Hermannille & Ernolle & Merjalle !!! ROP tuli suomeen mutta tästäkin huolimatta oma tutani oli et tuomarit veti ns." kotiinpäin"

Junnuissa "Nalle" oli eka päivän ROP - JUNIOR ja toisen päivän VSP- JUNIOR oli Kirsin" Bertta"
Isot Onnittelut Nallelle & Päiville kuin Bertalla & Kirsille ja kasvattajille :))))

"Bono" yritettiin vaihtaa valiolokkaan mutta eihän se onnistunut ;) Joten Avoluokassa Bono oli molempina päivä EXC. 2 ja venäläinen uros 1:n Tällä kertaa mulla ei ollut oikeastaan "odotuksia" eikä paineita .... sillä jos olisimme saaneet CAC´n olis se ollut tietenkin mukavaa mutta eiköhän se ole itse kullakin joskus niin et on kerta ensimmäinen jolloin tullaan kotiin vain sileillä EXC:llä ... Päivin Lily oli EXC. 2 ja EXC. 3 ja Nalle toisena päivänä EXC. Jun 2. kuin Berttakin . Manteli oli EXC. 2 toisena päivä ja oliko lisäksi vara .CACIB ? ja toisena päivänä oli EXC. 3 . KIITOS kaikille erittäin mukavasta matkaseura naurua riitti niin et kupeet oli kipeenä vielä muutaman päivän matkan jälkeenkin :)

Lampuriremmi saa tasan 10 pistettä niin hyvin toimeen tulivat vaikka tunnelma oli välillä tiiviskin matkan aikana :) Poistullessa kurjasta ajokelistä huolimatta ehdittiin viellä hyvin tuliaiskauppaan kuin syömäänkin vaikka matkaa "jarrutti" yksi helppoa rahaa yrittävä nuorimies mutta ei kait arvannut saavansa veriperää oli senverran tiukat vanhat naiset mukana ;)
Helsingissä olimme 4.3.13 klo 23.00 josta mieheni Ami oli meitä hakemassa ja Lahden ABC Renkomäestä Päivin mies haki sitten Päivin ja Lilyn & Nallen josta he suuntasivat kohti Mikkeliä . Kiitokset Päiville matka ja huone seurasta kuin Bono kiittää mukavia kamuja Lilya ja Nallea :))
ja kotona klo 5.3 klo 03.00
Hurjan paljon kiitoksia Erno & Merja & Päivi ja Kirsi rempseästä ja mukavasta seurasta etekin Ernolle ja Merjalle makoisista ja maistuvista matkaeväistä :) Lappeenrannan Pääsiäisnäyttelyissä nähdään :)
Mukavaa aurinkoista kevättalvea teille kaikille !
Urokset Avoinluokka / Males Open Class
EXC.2 > 02.03.2013
FI CH & JW-11 Grey Coats Old Good Lovin

EXC. 2 > 03.03.2013
FI CH & JW-11 Grey Coats Old Good Lovon

"Bonolle" molemmista näyttelyistä sama sijoitus

* arvostelut on venäjäksi jos jostain löydän kääntäjän niin lisätään tuloksiin

Bichon Frise "Luru" Grey Coats Very Victory s.24.01.1998 - k. 03.03.2013
Kuvaus
photo:
"Luru" Grey Coats Very Victor sai elää hyvän pitkän elämän 15 vuotta 1 kuukausi ja 29 päivää . Lurulla oli vanhemmiten vaivoja mutta niiden kanssa pärjäili hyvin kunnes sitten eritäin kivulias munuais-sairaus paheni nopeasti :( eikä vaihtoehoja enää ollut näin eläinlääkärin luona lempeästi Luru matkasi enkelikoiraksi sateenkaaren sillalle .
Lämmin Kiitoksemme Marjut ja Arto perheineen annoitte Lurulle hyvän ja rakastavan kodin jossa pentu sai elää pitkän onnellisen elämän ♥ .
Luru on nyt enkelikoirana emä Rosan , sisarustensa ja sukulaistensa luonna .
Suru helpottaa aikanaan ja muistoissa säilyy yhteisesti vietettyjen vuosien tapahtumamuistot kaikkien näiden yli 15 vuoden aikana kertyneet ♥

Lämmin Osanottomme Lurun poismenon johdosta Salmelan perheelle

Minä saatan sinut pehmeään lehtoon,
koirille varattuun ikuiseen kehtoon.
Tuuditan uneen, kuin pehmoiseen lumeen
Silitän kerran, itken kesäsateen verran
Ihan kaikesta kiitän,
muistot lohdukseni elämäni kirjaan liitän.

Ulla , Aimo ja Grey Coats kennelin väki"Albert" FI& LV CH & LVW-04 Grey Coats Excellend Man s. 03.12.2001 - k. 10.02.2013
Kuvaus
Lämmin Osanottomme Eija ja Essi veteraanilampuri "Albertin " Grey Coats Excellend Man´n muuttaessa sateenkaaren sillalle kuin surussanne mukanaeläen :(

Kiitos Albertin erinomaisesta huolenpidosta ja kodista jonka annoitte Albertille . Kuin kiitokset hyvästä yhteydenpidosta kasvattajaan .
Voimia ja jaksamista teille , aika kuivaa kyyneleet ja jäljelle jää yhteisen ajan muistot ❤

Harmaa pää vaipui käsivarsilleni, silmät raukeat
taisivat tähytä jo muille rannoille.
Vielä viiksi värähti, vahva sydän.
"Vielä vähän lisää lääkettä." sanoi lääkäri.
Albert oli rauhallinen. Odotimme...
Liekki sammui vanhuksen. Peittelin
kyynelin ja hellien matkaan lähetimme.
Tuli aurinko kurkistamaan harmauden keskeltä.
Tiesimme, hän perillä oli. Kello raksuttaa aikaa ...
ikäväämme.... Albert nyt poissa on.

Ulla , Aimo ja kotikennel Grey Coats ♥♥♥

Grey Coats Q-pennut ovat tänään viikon vanhoja :) 07.02.2013
Kuvaus
Q-pennut tänään viikon vanhoja:)

ONNITTELUT UPEISTA TERVEYSTULOKSISTA "Iita" Grey Coats Pink of the Bunch & Tiia 07.02.2013
Kuvaus
photo: Iitan ensimmäinen sertti ja ROP kesällä 2012 & Tiia .

Tänään sain lukea erittäin hyviä uutisia " Iitta Grey Coats Pick of the Bunch oli käynyt terveystutkimuksissa ja lonkat HD A-A kyynärät ED 0-0 :) :) Super suuret ONNITTELUT Iitalle taustajoukkoineen terveestä lampuritytöstä !

VANHAENGLANNINLAMMASKOIRAN PENNUT SYNTYIVÄT 31.01.2013 ♥♥♥♥ 31.01.2013
Kuvaus
Vanhaenglanninlammaskoiran Grey Coats Q-pennut syntyivät 31.01.2013 1 urospentu ja 3 narttupentua!

"Mape-emä" iltapäivän lepohetki ......ja ensi viikolla syntyvät odotetut Mapen & Bonon pennut :)) 22.01.2013
Kuvaus
photo:
Mieheni Aimo ja "Mape-emä " tänään iltapäiväunilla joten kamera esiin ja räpsin muutaman kuvan "vatsasta " joka alkaa olla kookkaan puoleinen , ensiviikollahan synnytys on odotetavissa viimeistään torstaina 31 päivä tammikuuta näiden laskentapäivien mukaan ;) .Mape on voinut kaikinpuolin hyvin :)
Hieman alkaa jo itseänikin jännittämään tuo ensiviikko synnytys joka vain on yhtä ainutlaatuinen tapahtumana joka kerta .......

Kajaani KV Tamminäyttely / Kajaani INT Dog Show 13.01.2013
Kuvaus
photo: "Bono" JV-11 Grey Coats Old Good Lovin uusi FI MVA :) samalla haetaan myöskin valioarvot Bonolle EE & LV & RU valioiksi !!!

Tuomari / Judge : Marja Talvitie (FI)

OES´s 3 + 3
Kajaanin Pallohalissa valaistus on todella kehno valokuvaukseen joten otimme niitä ulkosalla ja jälkeenpäin , kamerassa ei sitten sattunut astukset olemaan kohdallaan jotain kuvien laatu on sen mukainen :( Kiitos kuitenkin kuvat ottaneelle Jennille ,ulkona oli aika kylmää eikä ollut aikaakaan alkaa uusia kuvia ottamaan .
Pahoittelut kuvien heikosta "plaadusta " .
Urokset Avoinluokka / Males Open Class
ERI 1 , SA , PU 1 , SERT > uusi FI CH ,CACIB , VSP / EXC.1 BM 1, CAC > new FI CH , CACIB , BOS
Grey Coats Old Good Lovin

arvostelu:
Erinom. tyyppi & koko .Hyvä vahva uroksen pää. Kaunis ylälinja ja kaula .Riittävät etu-, hyvät takakulmaukset .Hyvä karva. Miellyttävä kokonaisuus. Miellyttävät liikkeet.

Kajaanin KV Tamminäyttely 13.01.2013
Kuvaus
photo: "Veera" CH Blueshire´s Canadian Lady

"Veeran" esitti tänään näyttelykehässä Jenni Posti , Kiitokset Jennille vaikka itse kehässä ei mennytkään ihan "nappiin" :( Veeran edellisestä näyttelystä onkin pian vuosi aikaa jolloin se oli juuri samanpainoisena kehässä , kylläkin eri tuomarilla ja silloin sijoitus oli VSP / BOS ....... . Tänään tuomarimme saneli aika erikoisesti arvostelussaan? Jälkeenpäin, kun selvisi, että tuo kaunis ylipainoinen valionarttu olikin minun niin keskustelu jatkuikin ja siinä sivussa sain tietoa missä ruokamerkissä on todella sopiva kevytruoka jolla saa nuo ylikilot pois ;) Monenlaista arvostelua on vuosien saatossa tullut mutta tämä oli varmasti erikoisin jonka Veera sai tänään olen Jennin kanssa kehässä ;) Täytyy myöskin sanoa etten oikein tiedä miten tällaisen arvostelun kanssa tehdään..... onkohan se edes ihan tomarikoulutuksen mukainenkaan ?


"Waldo" Grey Coats Old of the Show lonkkatulokset SKL:n paneeli lausunnon jälkeen HD A-B !!!!!!!!! 09.01.2013
Kuvaus
photo: "Waldo" & hander Reetta ( Tuijan tytär) kesällä 2012 Kotkan KV näyttelyssä.

Alkuillasta sain odotetun iloisen uutisen Tuijan soittaessa ja kertoessa "Waldon" Grey Coats Old of the Show´n
SKL:n paneliin lähetetyt lonkkakuvat olivat nyt lausuttu tuloksen olessa HD A-B UPEETA !!!!!!!!!! eli ne tulivat sitten takaisin juuri samoina kuin kuvanneen ell. mielipe oli ollutkin lonkista A-B :) SUPER ONNITTELUT "WALDO " & TUIJA ♥ ♥ täällä ollaan suut todella messingillä :)
"Waldon" viralliset terveystulokset ovat: HD A-B , ED 0-0 , terv. silmät , PCD +/+TERVE (vanhempien kautta) ja näyttelymenestystä 5 x BOB , 5 x CAC , 1 x CACIB , 2 x res. CACIB
"Waldo´n" omistaa Tuija Posti

Webpage by Ari Rusakko