Old English sheepdogs since 1984 - Suomen Kennelliiton myöntämä Vuolasvirtapalkinto #449 vuonna 2000
Näyttelyt ja uutiset vuodelle 2012
Tänään on maanantai 19.8.2019


Cup of President RFK 2012 International Dog Show St. Petersburg , Russia 16.12.2012
Kuvaus
photo: "Bono" & Judge

Judge; Verbitskiy V. ( Belarus )
Urokset Avoinluokka / Males Open Class
EXC. 1 , BM 2 , CAC , res. CACIB
Grey Coats Old Good Lovin

ST. Petersburg " Nevsky Winner 2012 " International Dog Show , Russia 15.12.2012
Kuvaus
photo : "Bono"

Tuomari / Judge Aleksandrov V. (RUS)

Urokset Avoinluokka / Males Open Class
EXC. 1 , CAC , CACIB , BOS and " Nevsky Winner 2012 "
Grey Coats Old Good Lovin

Voittaja 2012 Helsinki Internatuional Dog Show 09.12.2012
Kuvaus
photo : Heidi & "Kaapo"

Tuomari / Judge: Mack Wibier , Germany
Urokset / Junior luokka / Males / Junior Class
ERI 1 / 1 , SA , Junior Vinner 2012 / EXC. 1 / 1 , Junior Winner 2012
Grey Coats Perfect Pal
om. Tuomo Heimosalmi & Lea Kestiö

Helsinki Winner 2012 International Dog Show 08.12.2012
Kuvaus
photo: Tuomo & " Kaapo"

Tuomari: Oldham Rdney , United Kingdom
Urokset / Junior luokka / Males / Junior Class
ERI 1 / 1 , Helsinki Junior Vinner 2012 / EXC.1/ 1 Helsinki Junior Winner 2012
Grey Coats Perfect Pal
om. Tuomo Heimosalmi & Lea Kestiö

Puppy Show Mjölby maneesi Sweden 25.11.2012
Kuvaus
photo: Eva Sjöden & Vanja H. "Fanni" Grey Coats PastelBlue Lady own. Eva Sjöden , Sweden

Judge: Sofie Lönn ( SE)

Best Congratulations to Eva and Vanja " Fanni " wonderful 12 months " puppies show" date. Lots of hugs Fanni :)
Nartut / Pentuluokka 12 kk:tta / Bitches / Puppy Class 12 months
Puppy CL1. , HA , BOB and BIG 3
Grey Coats Pastelblue Lady

own. Eva Sjöden , Sweden

HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ GREY COATS O-PENTUE HAPPY BIRTHDAY GREY COATS O-PUPPIES !!!!! 20.11.2012
Kuvaus
photo: GC O-pesue marraskuussa 2010

HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ Grey Coats O-pesue tänään 20.11.2012 on "Ayrtonin" & "Veeran" komeiden poikien 2 -vuotis Syntymäpäivä ! Hellät halaukset Onnentoivotuksineen Waldo♥ & Kendo♥ & Hubert ♥ & Ruber ♥ ja Bono♥ perheineen !!!!!

Latvia International Dog Show "Zooexpo 2012" 11.11.2012
Kuvaus
photo: "Bono" Grey Coats Old Good Lovin and judge Griffa Adriana Bocca (IT) Group 1 judge Jaroslav Matyas (SK)

Olimme suunnitelleet Päivin & "Lilyn" kanssa matkaa Latvian KV näyttelyyn marraskuulle. Itselläni onkin vuosia aikaa siitä ,kun viimeeksi olen Riga`sa näyttelymatkalla ollut lampureiden kanssa . Joten tuntui todella mukavalle lähteä katsomaan niin Rigaa kuin melko uutta hallia jossa näyttely pidetään .

Mieheni oli lupautunut viemään minut ja Bonon Mikkeliin josta lähdimme sitten Päivin pakettiautolla matkaan , oma pakumme alkaa olla jo sen ikäinen et sovimmme tälläkertaa näin. Laiva Tallinnaan lähti illalla . Mikkelistä lähdimme kohti Helsinkiä klo 15 maissa , ajokeli oli ok. Yöpyisimme lähellä Tallinnan satamaa olevassa hotelissa ja aamiaisen ja kauppakeskuksen jälkeen suuntasimme kohti Latviaa ajomatkaan meni reilu 5 tuntia pysähdyksineen . Rigassa hotelli löytyi pienen etsimisen jälkeen vaikka olimme melkein vieressä niin liput kuin hyvin pienellä kirjoitettu nimi ei vain pistänyt silmiimme ja Päivi lähti kyselemään ja siinähän se oli melkein auton kupeessa :)Joskin parkkipaikka oli hotellin sisäpihalla aika kapeaan väliin Päivi joutuin ison pakettiauton vekslaamaan niin ,että pääsimme aamulla sitten hyvin lähtemään näyttelypaikalle :) Selvittelyt respassa koirulit ja tavarat huoneeseen joka olikin mukavan suuri kaikkine "lisukkeineen" eli oikein hyvä ja tilava huone .
Samoin lampureiden ulkoilutuspaikat suhteellisen mukavat vaikka jouduimme ylittämään leveän vilkkaasti liikennöidyn kadun .

Näyttelypaikalle suoraa reittiä olisi ollut matkaa jotain reilu 300m .Mutta häkkissä 2 koiraa painoa tavaroiden kanssa varmaan 100 kg niin päädyimme mennä autolla ;-) Parkkiin saimme nappipaikalle jo senkin puoleen, että olimme ajoissa näyttelypaikalla .

Päivi oli aikaisemmin käynyt Rigassa omalla autolla minä ainoastaan linja-auton kyydissä yhteismatkoilla en edes tässä uudessa hallissa , kovasti oli muutenkin autokanta muutunut kuin koko kaupungin yleiskuva vaikka kaunis minusta Riga oli jo silloin vuosia sitten nyt vain EU -myötä eurooppalaistunut .

Näyttelyhalli oli suuri ja kaikinpuolin siisti valaistusta olisi toivonut paremmaksi kuvien ottamiseen , tekonurimatto josta isot plussat siksi ,että lattiapinta ei ollut "liukas" juostessa.
Tuomarimme oli vaihtunut ja näin ollen meillä ei ollut mitään kuvaa hänestä koska kumpakaan meistä ei ollut aikaisemmin lampureitamme hänen kehässään esittänyt . Paikalla oli 4 lampuria eli 1 junnu -uros , 1 nuortenluokan uros eli "Bono" , nartuissa 1 nuortenluokan narttu ja toisena "Lily" valioluokassa.
Lamurit arvosteltiin vasta iltapäivällä joten oli hyvää aikaa seurata oman kehän rotuja kuin viereisien kehienkin rotuja ja tuomareiden työskentelyä .
Kehänlaidalle viereemme tuli saluki ihmisiä suomesta samalle tuomarille ja näin tietenkin keskutelut virisivät kuin vanhoilla tutuilla., myöskin yhteisleirin myötä pääsimme käymään vuorotellen katselemasa näyttelypaikan myytikojujen tarjontaa , kun joku meistä jäi "leirivanhdiksi " ettei kukaan viesi koiriamme tai tavaroita .
En todellakaan olisi uskonut miten piiritettyjä Bono ja Lily olivat koko näyttelypäivän ... sitä kuvausten määrää ja ihmisten kiinostusta rodusta oli aivan uskomaton koska oletin, että onhan lampureita jo nähty Latviassa ...... mutta eipä vain olekkaan ;-)
Tuomari arvosteli koirat aika nopeaan tahtiin joten aikatulut piti . Hieman sydänalassa nipisteli, kun rotumme arvosteluvuoro lähestyi . Junnukoira omistajineen saapui n.10 min. ennen kehänlaidalle likaisena laittamattomana .... toki kiinnostus kilpailijaa kohtaan sai omat ensimietteet jo pelkä suttuinen ulkonäkö ihmetytti kuin tyyppinä en saanut ahaa elämystä , veikkuksena et suomessa olisi saanut laatuarvostelussa H:n mutta tänään tuomari katsoi ,että on junnusertin arvoinen ja rop-junnu ?

Sitten oli Bonon vuoro mennä kehään , normaalit juoksutukset , katsoi/ tunnusteli pään ,tarkasti purennan ja tais kokeilla kuonon vahvuudenkin mutta erittäin tarkasti pigmentin silmien ymmäriltä, laamaisi selkälinjaa ja hypisteli turkkia siinähän se sitten tais ollakin ai niin juostiin ainakin parit kierrokset kehässä jonka jälkeen CAC , CACIB ruusuke käteen . Nartuissa oli ensin nuortenluokan narttu lyhyt kaulainen suoraetuosa , pienehkö narttu joka oli kuitenkin puhdas ja hyvin hoidetun näköinen ja palkittiin jatkoon.
Päivi ja "Lilyn " luokka oli valionartut Lily on kaunis narttu niin seistessä kuin liikkeessä mutta toisesta silmästä puutuu pigmentti tätä Päivi hieman jo ennakoi .... tuli kilpailuluokan vuoro ja ensinmäiseksi tuomari katsoi silmien pigmentit sitten kehäkierrokset ja niin siinä sitten kävi et nuortenluokan narttu meni ykköseksi ja vei koko potin ( harmittaa Lilyn & Päivin puolesta koska narttuna Lily oli niin paljon parempi rakenteeltaan voittajakoiraa ) Lily oli siis PN 2 ja res. CACIB . Lilyllä ja Bonolla oli melkein sanasta sanaan samalaiset arvostelut , sen että Bonolla on pigmentit .
Paras narttu ja paras uros menivät kehään liikkeitä kahden kierronsen verran kuin pigmentin tarkastelut vielä kerran ja päätteeksi Bonosta tuli ROP ja nartusta VSP .
Toki olin enenmän kuin onnellinen eli sain Bonolle sen mitä tulimme yrittämäänkin :) mutta olen pahoillani Lilyn puolesta, kun tällä kertaa ns. hävisi huonommalleen ja vain siksi, että toisesta silmästä puutui pigmenti :(
Suomalaiset 3 salukin omistajat saivat kehästä ROP-junnun kuin rodun ROP :n mutta yhdelle koiralleen EH sekin siitä ,että tuomari ei pitänyt tämän koiran "kyömystä kuonosta "?????
Heidän mukanaan oli nuori nainen (tytär) joka juoksutti salukeja ennen kehien alkua ja esitti tosi kauniisti koirat . Joten ,kun Bonolla oli edessä myöskin ryhmäkehän meno niin heitin kysymyksen josko hän esittäisi myöskin Bonon ryhmässä ? hän sanoi ettei ole koskaan esittänyt lampuria mutta oli halukas kyllä esittämään ja niin pienen oppitunnin jälkeen se meni kuin vanhalta esittäjältä :)

Tiedän, että kasaan lampurin kyllä ok:si mutta en saa sitä parhaimpaan juuri liikkeessä koska en pysty juoksemaan niinkuin nuorempana .

Ryhmätuomari 1 ryhmässä oli Jaroslav Matyas (SK) en edes usakaltanut mennä lähellekään ryhmäkehää , Bonolla on taipumus etsiä mua jos haistaa vähänkin et olisin lähellä. Joten en tiennyt yhtään missä mennään ja kuulutuksista ei saanut mitään tolkkua. Päivi meni kehän laillalle ja otti kuvia isot kiitokset Päiville kuvaamisesta :) Bono sijoittui ryhmässä kolmanneksi 3 aivan upea sijoitus KIITOS nuoren taitavan handlerin :)

Hän esitti salukin junnun- ryhmässä 3-sijalle kuin myöskin heidän aikuinen saluki sijottui ryhmässä 3 sijalle :)) joten meidän suomi leirissä oli todella upea näyttelypäivä ONNITTELUT meille kaikille :))) Kuin KIITOS mukavasta näyttelypäivän seurasta!

Ilta oli jo pimentynyt kun saavuimme hotelliin , pieni lepotauko jonka jälkeen Bonon & Lilyn ruokalu ja sitten vuorossa olikin oma ruokailumme hotellin ravintolassa , emme jaksaneet lähteä etsimään ruokapaikkaa muualta . Yhdet viinilasit sentään käytiin nostamassa päivän menestykselle viinibaarin puolella . Myöhemmin iltalenkki Bonon & Lilyn kanssa tämän jälkeen tavaroinen pakkaus iltakahvit ja lekottelua jutustelun myötä , aamupalan jälkeen lähdetiin ajelemaan kohti Tallinnaa.
Paluumatka meni kaikin puolin hyvin paitsi merenkäynti oli melkoinen poistullessa Päivi ei voi pahoin mutta mulla oli naama väritön vaikka olin ottanut pahoinvointipillerin kuin laivan myymälät jäivät tyysti käymättä :( vaikka toisin olin ajatellut .

Satamaan tultiin hieman myöhässä ja säätila ei ollut onneksi huonompi, kun lähdettiin ajamaan kohti Mikkeliä Ensinäkin ISOT KIITOKSET Päivi mukavasta matkaseurasta ja kyydistä oli todella piristävää käydä pitkästä aikaa näyttelyssä Latviassa kuin Virossa "vaateostoksilla" lisättynä joulujuomakaupassa ;-)
Vaikka laivatuliaiset jäikin nyt ostamatta kovan merenkäynnin takia .

Kiitos miehellein Amille ,kun jaksoi viedä ja hakea miut ja Bonon Mikkelistä senverran oli huteraa oloa et olis ollut tinkkinen ajella yksin kotiin sateissa ja pimeässä säässä .
On mukava lähteä reissuun ja mukava saapua kotiin vain ikä alkaa"painaa" jotta palautumiseen tahtoo mennä päivä pari vaikka matka oliskin ollut vain Latviaan ;-)

*****************************************************************************************************************
Bono täyttää marraskuun 20 päivä 2 vuotta sillä on sertit suomen lisäksi nyt Virosta ja Latviasta samoin CACIB´t , kun ensivuoden puolella sitten jostain näyttelystä saa sen viimeisen suomen sertin niin samalla haetaan myöskin noiden maiden valioksi ja 2013 huntikuun 17 päivän jälkeen jos mistä vain saa cacib´n niin C.I.B CH valionarvo hakemus lähetetään vahvistettavaksi :) On se vaan niin ihku poika tuo ♥ Bono ♥

****************************************************************************************************************
Seuraava näyttely onkin joulukuun alussa Messarissa jonne olen ilmoittanut vain lauantaipäivälle Bonon ja Veeran mutta jos Veeran juoksu on alkanut niin sitten jää kottiin . Samalla reisulla tapaan Heidin ja ihanaisen lampuri-iskä Leon tätä tapaamista odotellaan:) Kiitos Mirva ja isukki "Ayrton" :))

****************************************************************************************************************
Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 1, SA , PU 1 , LV SERT , CACIB , ROP ja RYP 3 Latvian LKF:n titteli " ZOOEXPO 2012" EXC. 1 , BM 1, CAC, CACIB , BOB, Latvia LKF title "ZOOEXPO 2012 " and GROUP 3
Grey Coats Old Good Lovin

"Bonon" arvostelu:
23 months. Nice head, nice eyes. Strog muzzle, good neck, compact body. Moves well. Good coat and colour. Good temperament.

Latvia International Dog Show 11.11.2012
Kuvaus
photo: Latvian International Dog Show ryhmäkilpailut 11.11.2012 judge Jaroslav Matyas , (SK )
RYHMÄ 1 .
RYP 3 Grey Coats Old Good Lovin & handlerin esiintyen ensi kertaa lampurin kanssa ja vielä ryhmäkehässä :) Isot Kiitoset handlerille ( salukin omistajalle) upeasti menneestä ryhmäkilpailusta "Bonon" kanssa :)

HYVÄÄ 1-VUOTIS SYNTYMÄPÄIVÄÄ GREY COATS P- PENNUT !!!!!!! 29.10.2012
Kuvaus
Grey Coats P-pentue on kuvassa muutamien tuntien ikäinen ja tänään 29.10. 2012 on pentujen
1-vuotis Syntymäpäivä , näin toivotamme ihkulle seitsikolle hauskaa , riemukasta ja lampurimaisen Onnellista Juhlapäivää ♥ "Iitalle & ♥ "Aadalle " & ♥ Fannille" & ♥ Emmalle " & ♥ " Kaapolle" & ♥ "Eawokille" ja ♥ "Einarille" ♥ oman perheen parissa !

Halausonnitteluin ♥♥♥ Ulla & Aimo ja koko kotikennelin väki ♥♥♥


Seinäjoki KV näyttely / Seinäjoki INT Dod Show 27.10.2012
Kuvaus
photo: M.T
BOB Grey Coats Old Good Lovin & Ulla judge: Pamela Runderkamp Netherlands BOS Ladypaw´s Dance Of Joy & Mirva Tahvanainen

Seinäjoella en ole käynytkään moniin vuosiin joten pitkästä ajomatkasta ja mahdollisista talvisista keleistä huolimatta päätimme lähteä Päivin ja "Lilyn" kanssa KV näyttelyyn . Sen verran, kun tuota ikääkin jo on niin Päivi oli varannut hotelliin majoituksen yhdeksi yöksi . "Bonon" kanssa lähdettiin ajamaan kohti Mikkeliä iltapäivän puolella klo 13:sta, normaalisti Mikkeliin ajaa vähän yli tunnissa mutta nyt ennustettu lumisade oli jarruttamassa matkan tekoa jonossa ajeli parhaimmat kuskit 40 km / h :(

Päivin luonta lähdimme matkaan hieman yli klo 15 :sta ajokelit oli sitten aika talviset ja tienpinnat liukkaat kuin suurimmaksi osaksi suolaamattomat ja autokuskeja oli laidasta laitaan mutta nuo 40-50 km tunnissa ajavat tuppasivat välillä "nyppimään" , koska 80:n nopeus olisi ollut ok ilman "vaaratekijöitä" liikenteessä .Joten illalla n. klo 20 aikaan oltiin sitten hotelilla , emme edes pysähtyneet yhtään kertaa matkalla ,kun Mikkelistä lähdettiin;-)

Yksi "syy" oli lähteä vähän niinkuin ennakkoon "testaamaan" rotumme ensivuoden Erikoisnäyttelyn tuomaria koska hän on sama tuomari kuin Seinäjoen näyttelyssä ?Näin oma mielipiteeni oli ja on edelleenkin ,että 8:n kuukauden väli on hieman liian lyhyt aika tuomaroida rotu tai sitten olisi pitänyt anoa tuomarivaihdosta tähän Seinäjoen näyttelyyn ..... joten " ennakko pupatusta " tulee olemaan :(

Hotelli oli mukava yllätys vaikka sisälle meno olikin melkoisen tiivistunnelmainen, kun siellä oli yksityistilaisuus ja ihmisiä täynä aina ulko-ovelle saakka. Siinä sitten puikkelehdittiin koirien ja kamojen kanssa respaan , sisäänkirjoitus ja rappuset ylös toiseen kerrokseen jossa huoneet olivat . Myöhemmin illalla käytiin Päivin kanssa syömässä , kun muutenkin oli ruokailut jäänet siltä päivästä , ruokailun jälkeen alkoi sänky kummasti vetää puoleensa mukavasti . Lily ja Bono olivat senverran väsyneitä myöskin matkanteosta ,että asettuivat nukkumaan vierekkäin Päivin ja mun sänkyjen väliin no olivat kait liikkuneet yön aikana mutta hiljakseen jotta en kuuluut ainakaan :)

Herätys aamulla puoli kuuden aikaan huh....säätila näytti aika talviselta , pakkasta oli 11 astetta ja auton ikkunat jäässä ja osa ovien lukoista jäätynyt j onneksi ei kuitenkaan kaikki , Vito startasi ekalla kertaa :) ei muuta kuin puhditamaan jäitä pois ikkunoista jonka jälkeen ajoin sen lähelle ulko-ovea, kun illalla oli parkkipaikka aivan tupaten täysi .

Aamupalalle pääsimme jo ennen klo 7, joten olisimme näyttelyalueella samoihin aikoihin, kun sinne aletaan laskea sisälle, meidän kehä oli laitettu alkamaan jo klo 9 aamulla ,eli kiireinen reilu tuntinen olisi edessäpäin. Lampureita oli ilmoitettu kaikkiaan 16 mutta paikalla oli sitten 13 :sta.

Tuomo oli tullut Kaapon kanssa ja Soila Oonan kanssa tuli hieman myöhemmin . Oli mukava nähdä pitkästä aikaa vaikka vähäiseksi se nytkin jäin . Oonalla on ikää kahdeksan ja puoli vuotta mutta liikkeissään se on kuin nuoret lampurit eli sen Oona on perinyt isältään Linukselta joka on nyt yli 10 vuotias ja vieläkin ihmiset kyselee Kirsitä lenkillä olessa et minkä ikäinen tuo nuori koira on ;-) , kun kertoo iän niin ihmettelevät et ei uskois , kun katsoo miten liikkuu .

Harmittaa ihan vain pikkuisen:( itse en saanut kuvattua mitään enkä ketään kamera jäi yöksi autoon ja tuossa pakkasyössä se oli tyhjentänyt akun kokonaan eli se siitä sitten.

Tottakai tuomari kiinnosti ainakin meitä jotka emme ole koskaan hänellä koiriamme käyttäneet , hänellä oli oma tyylinsä arvostella ja aika pian huomasi mikä tyyppinä häntä mielyttää ollen hymyi-
levä ja ystävällinen ja käsitteli lampureita hyvin .

Ainut miinus jopa minustakin vanhasta naisesta oli kehän koko olisi saanut olla suurempi koska juostessa ei ole hyvä jos pienessä kehässä tekemään kulmakäännöksiä, samoin lattiapinta tuntui myöskin liukkaalta toki kehässä oli matot .
Muutoin näyttelypaikkana Seinäjoen Areena on hyvä ja saa kiitokset kaikin puolin !

Lunta satoi sakeasti ja se olikin päätökseni ,että vaikka nyt olisikin ollut mahdollisuus jäädä ryhmäkehään niin oli tehtävä toisenlainen päätös päivälle ja ilmoitin toimistoon ,että Vanhaenglanninlammaskoira ei jää ryhmäkehään tänään:( sillä jos ryhmät alkaisivat n. klo 17 niin joutuisin ajamaan pimeässä lumisateessa pahimmassa tapauksessa suurimman osan matkaa eli reilusti yli 450 km.

Näyttelyn jälkeen siistin vielä Kaapoa kun en aamulla ennen kehiä sitä kerennyt tekemään Kiitos Tuomo ja Lea "Kaapon " hyvästä hoidosta ja kiitos kun tuotte Kaapoa esille Onnittelut luokkavoitosta & SA:sta kuin res. SERT´stä :))
Kiitos Soila reippaan veteraanin "Oona" esille tuonnista ja isot Onnittelut ROP veter. Oonalle:))
Onnittelut Ayrtonin toiselle lapselle VSP " Nessalle" ja Mirvalle kuin Nessan kasvattajalle Marille :))I Kiitokset Mirva näyttelykuvista :)
Onnittelut " Lilylle" ja Päiville ja Kiitokset Päiville niin matka kuin näyttelypäivästä ja tähän yhtyy myöskin matkakumppani "Bono" Lily on niiiiiin ihana lampurityttö Bonosta :)
Onnittelut tasapuolisesti kaikille päivän menenstyneille lampakoirille omistajineen ja kasvattajineen :)
Loppuvuodelle on enää kolmena päivänä kisattavaa eli J:kylä KV ja Messari Winner ´t la ja su , itse en tule Jyväskylään ja Messariinkin tullaan vain lauantaipäivänä ;-)
Oikein mukavaa ja onnekasta loppuvuotta teille kaikille talvisissa merkeissä ainakin vielä tässä lokaluun loppulla näyttää ja tuntuu siltä ;-).


Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 1 , SA , PU 1 , SERT , CACIB , ROP / EXC.1 , BM 1 , CAC , CACIB , BOB
JW-11 Grey Coats Old Good Lovin

"Bonon" arvostelu:
23 months. Lovely over all picture.Strong built boy . Lovely head. Dark eye. Bite OK. Nice topline. Well angulated. Good bone. Nice coat for age. Moved with drive. Lovely temperament.
Urokset / Junior luokka / Males / Junior Class
ERI 1/ 1 , SA , res. SERT / EXC. 1/1 , res. CAC
Grey Coats Perfect Pal
own. Tuomo Heimosalmi & Lea Kestiö

"Kaapon" arvostelu:
11 months. Nice type. Masculine head. I'd prefer darker eye. Pigment ok. Body developing well. Typical topline. Coat needs more time. Nice bone. Moved ok. Lovely temperament.
Nartut Veteraaniluokka / Bitches Veterian Class
ERI 1 , SA , PN 4 , ROP -veter. / EXC. 1 PB 4 , BOB -veter.
C.I.B CH Grey Coats I´m so Beauty
own. Soile Lokasaari

"Oonan" arvostelu:
Young lady, 8,5 years but not showing her age. Nice type. Lovely feminine head. Wall-eye. Topline ok. Bite ok. Nice coat texture. Still moving like a youngster. Nice temperament.

"Antti" Vancot Xodus :) 26.10.2012
Kuvaus
"Antti" Vancot Xodus on Coton De Tulear urospentu ja saimme hänet luoksemme 23.10.2012 kun Vanja ja Eva saapuivat vieraaksemme yhdessä lampurinarttujen Fannin ja Tyran kanssa . Isot Kiitokset Vanjalle tästä niin reippaasta ja komeasta Coton pennusta jo muutamassa päivässä Åke´sta ja Antista on tullut niin hyvät "keverit" vaikka hieman ennekoimme hyväksyy jo yli 6 vuotias Coton uros heti pennun mutta niin vain meni ,että Åke otti heti Antin niinkuin olisi aina kuulunut perheeseen :) Samoin meidän lampurit olivat erittäin kiinnostunieta kukas se tämä on ;-) ja valvottaessa voi jokainen lampuri nuuskutella uutta tulokoasta mutta yhdessäpitäminen onnistuu vasta, kun Antti on kasvanut aika monta kuukautta vanhemmaksi , Åken kanssa he ovat hyvä pari jo nyt :)
Olimme jo pidempään etsineet Åkelle kaveria vaikka Åkella onkin lampurit kaverinaan niin siltikin tuntuu että se kaipaisi omankokoista seuraa leikkimiseen joten päädyimme sitten uuden Coton pennun hankintaan :) Vanjalla oli vapaana 2 urospentua ja hän etsi nimenomaan näille näyttelyissä käyviä koteja joten itsekkin pidin yhtenä "entona" sitä, että voin sitten aikanaan viedä näyttelyynkin. Koska meidän Åke joka on myöskin komea uros Coton niin sen purenta ei ole hyvä ja sillä on liikaa "väriä" jota ei toivota näyttelykoirille niin Åke on ollut meidän" sohvachampion" ja erittäin mukava sellainen :)
Virallisesta nimeltään Vancot Xodus on s. 12.08.2012 kasvattaja Vanja Hanssen , kennel Vancot Ruotsista. Meidän Åke on myöskin Vanjan kasvatti eli viralliselta nimeltään Vancot Old Spice s.27.09.2006 . " GC- laumassa on nyt 7 lampuria ja 2 cotonia :))

Turku KV näyttely / Turku INT Dog Show 21.10.2012
Kuvaus
photo: Mirva Tahvanainen " Iita" Grey Coats Pick of the Bunch ( s. 29.10.2011 )
tuomari/ judge : Dick Rutten , Hollanti

OES´s 6 + 10

Parhaat Onnittelut Iitalle & Tiialle ja Mirvalle hienosti menneestä näyttelystä :)))

Kiitos kaikille mukavasta päivästä ja extrat Postin Jennille mukavasta matkaseurasta ja avustavasta käsiparista :)
Ajomatkaa kertyi edestakaisin Turkuun n. 900 km . No olihan itse näyttelytapahtuma omassa rodussamme... "kokemusta kerrakseen " .Tokihan on mielenkiintoista, kun edessä on ns. uusi tuomari josta ei ennakkoon tiedä yhtään mitään mutta tällaista "ylläriä" harvempi varmaan haluaa kohdalleen :( Näytteleasettajat maksavat nykypäivänä melkein itsensä kipeiksi ilmoitusmaksuissa niin eikö sille rahalle nimenomaan haluta vastiketta ... tämä ei tarkoita ,että virheet jätetään " huomioimatta" mutta ei myöskään sitä ,että viereitä joita ei ole kirjataan virheiksi , ehkä tuomarikoulutustakin pitäisi säännöllisin väliaijoin tenttiä uudestaan jotta osataan se mitä tehdään . Jos kerran on saanut oikeudet niin onko se tae , että hallitaan monet rodut sitten niinkuin pitäisi osta? Pitkän linjan kasvattajat tietävät kyllä omien koiriensa virheet kuin hyvätkin ominaisuudet joten he myöskin toivovat tuomareilta ammattiosaamista työssään etsiä nuo samat ominaisuudet omista koiristaan , kun kohdalle sitten osuus tuomari osaa ja löytää virheet /kuin hyvät puolet niin vaikka koiralle sillä kertaa sijoitusta tulisikaan niin kiitokset hän kuitenkin saa työskentelystään , näin se on :)
Seinäjoella nähdään viikon päästä :) omalla kohdallani ei ole aikaisempaa kokemusta myöskään tämän tuomarin kehätyöskentelystä ;-)
Nartut / Junior Luokka / Bitches / Junior Class
ERI, JUK2, SA / EXC. 2 , HP
Grey Coats Pick of the Bunch
om. Mirva Tahvanien & Tiia Rintakoski

"Iiitan" arvostelu :
11 months compact, feminine bobtail. Very nice head, good expression, flat scull. I´d prefer in topline more tension in loins. Well sprung ribs. Strong bone. Excellent angulated. I prefer this type of coat. Movement is correct, sometimes typical."

Turku KV näyttely / Turku INT Dog Show 21.10.2012
Kuvaus
photo: Mirva Tahvanainen "Bono" JV-11 Grey Coats Old Good Lovin d.o.b 20.11.2010

tuomari/ judge: Dick Rutten ,Hollanti

OES´s 6+ 10

Urokset / Nuortenluokka
EH 2 / VG 2
Grey Coats Old Good Lovin

"Bonon" arvostelu:
Very good in type.Skull should be flatter. Correct eyes and scissorcbite . Bodi is too long. Correct forechest. Well sprug ribs. Correct and slightly overbuilt. Strong bone. He´s falling in front in movent, be couse of that a very good.

Super suuret Onnittelut "Kendo" Grey Coats Only Good News upeista terveystuloksista !!! 17.10.2012
Kuvaus
photo: "Kendo" juhannuksena Rovaniemellä 2011

Aivan mahtavat ONNITTELUT KIITOKSIN "Kendo`le " & Lotta`le & perhelle :))
Kendon lonkat HD A-A ja kyynärät ED 1- 0 , silmät ( katsotaan myöhemmin) , omistaja Lotta Valkkinen

Porvoo KR Koiranäyttely / Porvoo National Dog Show 09.09.2012
Kuvaus
photo: Jenni Posti "Bono" JV-11 Grey Coats Old Good Lovin

Tuomari : Päivi Eerola , FI

OES´s 3 + 2 (3)

Kesän viimeinen ulkonäyttely saatiin viettää kauniissa mutta eritäin tuulisessa säässä . Kiitos Jenni ja Jesse seurasta aina niin auttavista "apukäsistä" kuin kuvista ja kuvaamisesta :)) Kiitos Päiville ja Marlikselle mukavasta seurasta kehälaidalla :)) Mukavaa syksynaikaa teille kaikille !
Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 1 , SA , PU 2 , SERT / EXC.1 ,BM 2 , CAC
Grey Coats Old Good Lovin

arvostelu:
Erinomainen tyyppi.Erinomainen koko , mittasuhteet. Lupaava pää. Hieman etuasentoiset lavat . Pehmeyttä ylälinjassa. Hyvin kehittynyt rintakehä.Reisi voisi olla leveämpi.Erinomainen karvanlaatu. Kauniisti esitetty .

"Oscar" Grey Coats Grand Old Man s.02.12.2002 - k. 23.08.2012 on poissa:( 30.08.2012
Kuvaus
photo: A.K "Oscar" Grey Coats Grand Old Man

♥♥♥ IN MEMORIAM ♥♥♥

"Oscar " Sinä lähdit, et kertonut minne, tähdeksikö asetuit , vai tuulenako kuiskaat puissa ? Vai olitko se häikäisevä aalto , jonka rannalla näin?
Vaan ,kun kuutelen tarkasti , Sinä sittenkin kerrot :
-teihin jäin.
♥♥♥
"Oscar" You left, you did not tell where,
a star or the trees ,
whisper like the wind?
or was it s dazzling wave
of the beach to see?
But when I listen closely, after all, to tell you:
I stayed wiht you.
♥♥♥

"Oscar" Grey Coats Grand Old Man d.o.b 02.12.2002 -
beab 23.08.2012 , Florida, USA

sire: C.I.B & FI & EE & RU & LT CH & LTW-03 Beautiful Impression´s Baltic Blizzard
dam: C.I.B & FI & EE & RU CH & EUJW-00& NORDW-01 & EEW-02 & PL & PzJW-00 & LTW-02 Grey Coats Zelda Ladylike

"Oscar" oli alustavasti varattu jo ennen syntymäänsä ,( jos uroksia vain syntyy ) , "Camillan" & "Jonin" pennut syntyivät toinen päivä joulukuuta vuona 2002 , 2 urosta ja 3 narttupentua . Näin saimme kertoa iloiset uutiset puhelimen välityksellä Venäläiselle pariskunnalle Alex´lle ja Irinalle , tällöin he asui Venäjällä. Joten pennun valitseminen kahdesta uroksesta jäi viimekädessä kasvatajalle eli minulle . Vierailumatka meille olisi ollut (vaikka vain kerran ) kohtuutoman pitkä jopa hankala, koska he asuivat Perm´n kaupungissa n. 1500 km Moskovasta itään. Mutta Alex oli ilmoittanut jo pentua varatesessaan , että tulevat noutamaan pennun Suomesta eli Helsingistä jos me vain voisimme tuoda "Oscarin " lentokentän lähellä olevaan hotelliin . Kaikki tarvittava oli valmiina pennun kohdalla niin rokotusten kuin paperipuolen lisäksi. Kiitokset ystäväperheemme Jaskalle , saimme hänet avuksemme erinomaisine englanninkielitaitoineen :)

En voi sanoa etteikö mimua olisi jännittänyt tämä aivan uusi tilanne luovuttaa pentu ,mutta se kanssakäyminen jonka olimme puhelin välityksellä käyneet antoi kuitenkin turvallisen tunteen ,että pennulla tulee olemaan kaikki hyvin, edessä tulee olemaan pitkä kotimatka vaikkakin lentäen, uudet vierasta kieltä puhuvat läheiset ihmiset, onneksi pennut oppivat ja sopeutuvat pian kaikkeen uuteen, kun ympärillä on turvaa hellyyttä huolenpitoa antavat ihmiset:)

Pennun luovutukseen ja "virallisen asiapuolen " hoitamiseen ei jäänyt kovinkaan paljon aikaa koska heidän piti lähteä lentokentälle . Kaikki tarvittava hoitui ajallaan kuin valokuvauskin , joka ei vielä silloin ollut "tätä aikaa" kameroiden kanssa ;-) Puolin ja toisin olimme tyytyväiset Alex saamaansa lampurinpentuun ja me siihen ,että Oscarilla tulee olemaan erinomainen perhe ja koti .
Jatkossa lähetimme e.mail postia aina silloin tällöin kertoen kuulumisia ja olin todella onnellinen Oscarin kuulumisista ja valokuvista . Neljä ja puolivuotta sitten he muuttivat jälleen USA:n Floridaan ja asuvat sielä Oscarin ja toisen 2 1/2 vuotiaan( rescuein Miami) lampurin kanssa.
He olivat lähteneet 4 päivän pienelle lomalle ja jättäneet lampurit hoitoon tuttuun kenneliin jossa olivat olleet aikaisemminkin . Kennel oli päästänyt koirat ulkoilemaan iltapäivällä Florida ja elokuu jossa on hyvin kuumaa iltapäisin ja "unohtaneet koirat " liian pitkäksi aikaa ulos ,Oscar on jo liki 10 v lampuri ja vanha koira jolle kuumuus oli liikaa saaden lämöhalvauksen :( kun he pääsivät eläinlääkärin päivystyspoliklinikalle niin Oscarin ruuminlämpö oli 43.1 astetta :( vanhukselle liian paljon jolloin vaurioita oli tullut ja kaikesta avusta huolimatta 24 h jälkeen heidän oli tehtävä päätös luopumisesta koska se oli ainoa ratkaisu ja he eivät halunneet tuottaa enää yhtään käsimystä Oacarille niin Oscar nukui pois 23 päivä elokuuta 2012 .Lainaten
Alex ja Irina viestiä " Oscar was a great friend and a great dog. We miss him terribly :) (suomennetuna)" Oscar oli hyvä ystävä ja suuri koira kaipaamme häntä kovasti".

Tässä lyhykäisyydessään "Oscarin " elämästä joka oli onnellinen kaikin puolin:) . Surulliseksi saa vain viimeiset tapahtumat jotka olisivat voineet jäädä tulematta ja antaa lisää muutamia vuosia Oscarille hyvään vanhanlampurin elämään omistajiensa luonna.

Sydämen täydeltä kiitoksemme Alex & Irina annoitte erinomaisen perheen ja kodin Oscarille kuin nyt surusanne mukanaeläen Oscarin mentyä sateenkaaren sillalle :(

Ulla & Aimo ja Grey Coats "Oscarin " kotikennel :)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Gotland , Visby International Dog Show 26.08.2012
Kuvaus
photo: E.S BOB " Hermanni" & Erno judge: Andras Korozs BOS " Fanni" Grey Coats Pastelblue Lady & Eva

Parhaat Onnittelut BOS & CAC " Fanni " & Eva ja Vanja perheineen :))) Todella mukava nenestys vajaa 9 kk ikäiseltä junnutytöltä , Kiitos Eva & Vanja :))
Kaikkea hyvää teille jatkossakin ja oikein hyvää syksyn alkua teille kaikille kuin isot halaukset ihanalle Fannille :)
Nartut / Juniorluokka / Bitches / Junior Class
ERI 1,SA , PN 1, SERT ja VSP / EXC.1 , HP , BB1, CAC, BOS
Grey Coats Pastelblue Lady
own. Eva Sjöden & Vanja Hansson, Sweden

"Gauner" C.I.B & FI & SE & EE & LT & RU CH Vilnan W-2005 Gauner Aus Der Boverheide on poissa 10.08.2012
Kuvaus
photo: "Gauner" C.I.B & FI & SE & EE & LT & RU CH & Vilnan Winner 2005 Gauner Aus Der Boverheide
s. 30.04.2003 - k. 10.08.2012 lähti niin odottamatta pois luotamme :(

Voimasi uupui , sydänmesi oli hyvin kipeä.
Me katsoimme silmiisi sulkeutuviin,
toivottaen Gaunerille hyvää matkaa
tästä sinun täytyy yksin jatkaa sateenkaaren sillalle ,
mut´sielä odottavat ja vastaanottavat tutut lampurienkeli kaverit.
Hyvästelemme , silmämme sumentaa surun kyyneleet :(

Ulla & Aimo ja Grey Coats väki ♥♥♥
_____________________________________________________________________________

Noin hieman yli kaksi viikkoa sitten Gauner alkoi yskiä tavalla jota en ollut koskaan aikaisemmin kuullut, niin nielu kuin suukin tarkastettiin upeampaan kertaan olisko jotain kuitenkin jäänyt nieluun joka ärsytti noin pahasti ,etenkin, kun Gauner kävi maakuulle ,mietin itsekkin jo olisiko vanhan lampurin sydänmessä tai keuhkoihin tullut jotain ? Muutenhan Gauner oli entisensä söi ja joi normaalisti.
Olimme viimeaikoina kehuteetkin miten terve pian yhdeksän ja puolivuotias Gauner on ollut ja miten upean sosiaalinen luonne sillä on aina ollut . Viime viikonloppuna olin Ruotsin EN-12 ja kotiin tultuani huomasin heti et Gauner oli laihtunut ihan silmissä mielessä kävi , onko vanhalla herralla keuhkoissa jotain pahanlaatusta sittenkin. Sain omalle ell. ajan perjantaille klo 14.20 , kertonut ell. avustajalle Gaunerin voinnista alustavasti ,vastaanotolla ell. kuunteli ensimmäiseksi sydänmen ja sanoi , enempiä tutkimuksia ei tarvita diagnoosi oli varma : Kardiomyopathia (Gaunerilla oli selvästi nähtävillä kuivuminen ja nestekeräymä vatsassa eli kahexia / ascites ) ensimmäinen kysymykseni oli mikä on ennuste ? ell. sanoi, että hyvin huono , Gaunerin sydän löi tahtiin ei mitään rytmiä vaan epämääräistä lepatusta yli 200 x min:ssa Gauner on todella kipeä ja vointi sen mukainen, mietimme mikä olisi oikea päätös Gaunerille ja vaihtoehtoa ei ollut käytettävissä , meidän on luovutettava :( ell. antoi rauhoituspiikin ja sen jälkeen Gaunerista otettiin DNA -verinäyte Lohen Geenipankkiin koska Kardiomyopathia on perinnöllinen sairaus ja näin verinäyte on apuna omalta osaltaan myöhemmin , kun sitä tarvittaisiin tutkimuksiin.
Gauner nukahti ikiuneet halatessani ja silittäessäni vanhanherran päätä hellästi ... kaikki ne vuodet siitä asti, kun haimme Gaunerin pentuna Saksasta kulkivat kuin olisi katsellut filmiä pennusta- veteraaniin ja tähän päivään jolloin jätimme jäähyväiset :'( Gauner oli ja on aina yksi "elämäni lampureista "

Ruotsin OES Erikoisnäyttely / Sweden OES Special Show Herrfallet 04.08.2012
Kuvaus
photo: JW-11 Grey Coats Old Good Lovin

sire : C.I.B & Multi CH Argovian Good News
dam: FI & RU CH Blueshire´s Canadian Lady (imp. Canada)

Ruotsin OES EN-2012 pidettiin tänävuona uudella paikkakunnalla Herrfallet´n Leisure and Conference Center joka sijaitsee 15 km Arbogasta Lake Hjälmaren järven rannalla . Erittäin kauniilla paikalla , noin 150 km Tukholmasta , tiet E 18 ja E 20 joiden kautta pääsee pikkukaupunki Arboga´n täältä opasteet Herrfalet´n. Paikkaa voi suositella lämpimästi vaikka kesäloma kohteeksi .

Ruotsin EN osallistui kaikkiaan vain 40 OES´s jakautuen seuraavasti :
Pennut 4-6 kuukautta 0+1
Pennut 6-9 kuukautta 1+1
Juniorluokka 7 + 5
Nuortenluokka 2 + 4
Avoin luokka 4 + 1
Valioluokka 4 + 6
Veteraaniluokka 2 + 1

Tuomarina : Woody Nelson , USA

Näyttelypäivää suosi kaunis ja lämmin sää paikkana oli nurmikenttä joka oli hieman epätasainen ja sai aikaan "komastumisia" niin esittäjien kuin koirienkin jaloissa .
Muuten kaikki oli järjestetty aika mukavasti , teltat kehälaidalla , autoparkki lähellä , kahvio , muutama myyntipöytä lampuriaiheista tarvaraa . Näyttelyluettelo on ulkoasultaan mukava yllätys joka sopisi meidänkin erikoisnäyttelyyn malliksi hyvinkin .
Suomestakin oli mukana lampureita omistajineen eli kaikkiaan 6 lampuria 8 henkilöä .

Hieman "ihmetytti", kun lampureita ei kuitenkaan ollut suurempi osallistujamäärä naapurimaista tai euroopan puolelta Amerikkalaiselle tuomarille ? Tanskasta ja Norjasta ja Suomesta vain mutta näyttelypäivä antoi osaltaan vastausta .....

Onnittelut tämän vuoden Ruotsin EN:n ROP ja BIS suomalaiselle lampuriurokselle Veskulle ja omistajille Minnalle & Arille & kasvattajalle ! Onnittelut ruotsalaiselle VSP & SERT lampurinartulle "Ruth" kasvattaja & omistaja Lene´le & perheelle !

Onnnittelut kaikille suomalaisille lampureille omistajineen omien lampureiden menestyksistä ja sijoituksista ! Erikois Onnittelut junnunarttu "Fannille " Grey Coats Pastelblue Lady joka oli juuri täyttänyt 9 kuukautta kisaten junior luokassa saaden EXC. 4 :) Kiitos Vanja kauniin ja lupaavan Fannin esittämisestä :))
Tintille erikois exrta KIITOKSET mukavasta matkaseurasta :) kuin isot halirapsut Hectorille ja Bonolle :)) pojat oli heti ensi tapaamisesta alkaen mitä parhaimmat kaverukset keskenään aivan kuin olisivat olleet aina yhdessä :))

Kiitokset Päiville ja Rirvalle aamupalaseurasta vaikka se ei ollutkaan ihan täydellinen aamiainen
Bono ja Hector tykästyivät kovasti kun Lily ja Omena käväisivät tervehtimässä poikia :)

Oikein mukava viikonloppu on nyt takanapäin ,kunhan saa suuremmat väsyt leputettua niin tauko tekee todella hyvää muutenkin on ollut niin tiivistahtinen kevät /kesä kuin vielä tämä elokuukin ei yksin pitkistä näyttelymatkoista vaan meillä on käynyt kotona paljon ystäviä , kasvattien omistajia , koiraystäviä kyläilemässä lisättynä siihen muutamat viikonloppu " kekkerit ".
Seuraavat näyttelyt ovat taas ns. ei lähellä eli Tarvakoski KV ja meidän oman rodun Vanhaenglanninlammaskoirien erikoisnäyttely Kustavissa , joten aika ja jo ikääntynyt kasvattaja ei todellakaan pahemmin sammaloidu täällä kaakonkulmalla ;-) Lampurimaisen mukavaa loppukesää kaikille :)

Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
EXC.2 , CK
Grey Coats Old Good Lovin

arvostelu:
Very good head. Good eyes colour and pigmentation. Good bite.Good balance. Good Mover.Needs a little to the fontsection.
Nartut / Junior Luokka / Bitches / Junior Class
EXC.4
Grey Coats Pastelblue Lady

own. Eva Sjöden & Vanja Hansson

"Fanni" Grey Coats Pastelblue Lady 04.08.2012
Kuvaus
photo: "Fanni" Grey Coats Pastelblue Lady & Vanja

Ruotsin OES Erikoisnäyttelyssä / Sweden OES Special Show , Herrfallet

Nokian RN / Nokia Group Dog Show 04.08.2012
Kuvaus
photo : Tiia Rintakoski

Judge: Janiki Steinbock ,Israel & Tiia ja "Iita" Grey Coats Pick of the Bunch

Parhaat Onnittelut "Iita -ihanaiselle" upeasti alkaneesta ekasta virallisesta näyttelystä:) Parhaat Onnittelut Iitan omistajille Tiia Rintakoskelle ja Mirva Tahvanaiselle :))
Nartut / Junior Luokka / Bitches / Junior Class
ERI 1 , PN 1 , SERT , ROP / EXC. 1 , CAC, BOB
Grey Coats Pick of the Bunch

owv. Tiia Rintakoski & Mirva Tahvanainen

arvostelu:
Oikeat mittasuhteet. Hyvä pää. Tasapurenta . Tyylikäs kaula . Hyvä ylä -ja alalinja, luusto kulmaukset . liikkuu hyvin. Hyvä karvanlaatu.

"Iita" Grey Coats Pick of the Bunch Tampereella mätsärissä 31.07.2012
Kuvaus
photo: Tiia Rintakoski

"Iita" Grey Coats Pick of the Bunch osallistui eilen Tampereella pidettyyn mätsäriin olen punaisten pentujen 2. Paljon Onnea "Iita " & Tiia ja Mirva hienosta menestyksestä :))) mätsäriin osallistui myöskin Iitan velipoika "Kaapo" Grey Coats Perfect Pal omistajat Lea & Tuomo mutta tällä kertaa "menestystä" ei Kaapolle tullut kilpailuluokissa . Mätsärit ovat hyvää harjoitusta näytteyihin ja Kaapon näenkin sitten lampureiden erikoisnäyttelyssä 26.päivä elokuuta ," Iita" ei pääse tulemaan :( mutta" Iita" osallistuu edellisenä päivä olevaan Tervakosken KV näyttelyyn jossa näen " Iitan" ja Tiian :) pentue kilpailee nyt junnuluokassa eli täyttivät 29.7 9:n kuukautta :) Isot kiitokset teille pidätte hyvää huolta "penukoista " ja tuotte kasvattejani esille näyttelyissä :) Oikein hyvää loppukesää kaikille ja isot halaukset rapsutuksineen Iitalle ja Kaapolle :))

"Kaapo" Grey Coats Perfect Pal ja "Iita" Grey Coats Pick of the Bunch 31.07.2012
Kuvaus
photo: Tiia Rintakoski
Tampereen mätsärin jälkeen "velipoika-Kaapo" ja "siskolikka -Iita " pistivät leikiksi :))

Mikkeli KV näyttely / Mikkeli International Dog Show 29.07.2012
Kuvaus
photo: JV-11 Grey Coats Old Good Lovin d.o.b 20.11.2010
sire : C.I.B & Multi CH Argovian Good News
dam: FI & RU CH Blueshire´s Canadian Lady

Mikkeli INT Dog Show 29.07.2012 tuomari / judge: Maija Sylgren , FI
0+1 , 4 + 3 OES´s

OES´s arvosteltiin viimeisenä rotuna kehä 12:sta jossa tuomarina oli Maija Sylgren , hän on uusimpia rotumme tuomareita . Olin ilmoittanut omia lampureitani vain yhden eli Bonon ja saavuimme Mikkelin raviradalle hieman ennen klo 12:sta . Matkaa autolta kehään oli liki kilometri joka tuntui kohtuuttoman pitkälle , sadekuurokin yllätti rajuudessaan myyntikojujen luona ja kysyttyäni voisinko tulla suojaan katoksen alle, tästä erittäin erittäin kiitollisena yksi lampuri-immeinen:) . No kaatosadekuuro loppui onneksi aika pian ja pääsin jatkamaan matkaa kehänlaidalle , myöhemmin taas tummat pilvet saapuivat tuoden kunnon kuuron näyttelypaikalle, onneksi ei ollut niin kasteleva kuin tuo aikaisempi sadekuuro , ihmettelyä heräti miten taivas vain kirkastui ja edessä oli tämän kesän kuumin iltapäivä lämpöä 27- 29 asteen välillä kuumaa ja kosteaa trooppista säätilaa. Näissä oloissa juoksutettiin lampurit omistajineen ,oli todella ihme et koirat yleensä liikkuivat noin hyvin tuossa helteessä itselle se oli hieman hankalampaa.
Kiitos mukavasta näyttelypäivästä Tom perheineen ja junnupoika "Eawokki" kuin Saana ja "Rubert" joka oli tällä kertaa kannustumassa Eawokkia ja paljon kiitoksia vierailustanne näyttelyn jälkeen luonnamme "poikien" kotikennelissä :)) Onnittelut kaikille päivän menestyjille lampakoirille omistajineen tasapuolisesti :)
Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 1 , SA , PU 2 , SERT , res. CACIB > CACIB / EXC 1, BM 2 , CAC , res. CACIB > CACIB
JV-11 Grey Coats Old Good Lovin

arvostelu:
20 kk, oikeat rungon mittasuhteet omaava ,hyvä luustoinen nuori uros jolla oikea pään ja kuono-osan vahvuus, Ihana iso kirsu .Purenta OK. Ryhdikäs kaula .Tilava rintakehä.Hyvin kulmautunut niin edestä kuin takaa, liikkuu hyvällä askelpituudella. Runsas, oikeanlaatuinen karvapeite. Rauhallinen käytös.
Urokset / Junior luokka / Males / Junior Class
EH 1 / VG 1
Grey Coats Proud Monarch
own. Tom Forsblom

Eawokin arvostelu:
Tässä kehitysvaiheessa korkea raajainen, 9kk juniori uros jolla lupaava pään malli. Hyvä kuonon osan vahvuus. Ihana, iso kirsu. Purenta ok. Alaleuka saa voimistua. Hyvä kaula. Lupaava rintakehä. Hieman tasainen ylälinja. Rodunomaiset kulmaukset. Liikkuu erinom. askelpituudella. On ylpeä hännästään. Lupaava karvanlaatu ja väri. Miellyttävä käytös.

"Rubert " & " Eawok " ja Forsblom ´n perhe vierailulla Mikkelin näyttelyn jälkeen 29.07.2012
Kuvaus
photo: "Eawokki" & "Rubert " ja Forsblom perhe "poikien" kotikennelin pihalla
"Eawokki " oli ilmoitettu Mikkelin näyttelyyn täytti juuri tänään 9 kk :tta eli ensimmäinen näyttely junior luokassa . Näyttelypäivään mahtui kaksi kovaa sadekuuroa , sitten kesän kuumin hellepäivä joka oli kuin suoraan trooppisesta ilmastosta . Olimme sopineet vierailusta Forsblomin perheen kanssa:) Lampurit olivat kehä 12 viimeisenä rotuna ja pääsimme lähtemään kohti Lappeenrantaa lähempänä klo 16:sta, meille ajaa noin puolitoista tuntia jopa kauemmin , riippuen liikenteestä.

Olin kotonna hieman ennen kuin Forsblom´n perhe ajoi pihaan . Kahvittelimme ensin ja sitten laitoin ruuan , syötiin,( päivä oli mennyt paastotessa) ja keskusteltiin lampureiden touhuja katsellessa :) Eawokki tutustui sisaruksiinsa olihan siitä aikaa ,kun viimeeksi olivat nähneet keväällä Lahden pentunäyttelyssä . Rubert nautti ulkona olemisesta ja meidän Jessica oli mielissään, kun sai uuden "poikakaverin " Veera nautti enemmän , kun sai pitää silmällä näitä " uusia poikia " tietysti tuo tukala kuumuuskin sai aikaan etsiä vain viileämpää paikkaa pihalta kuin sisätiloista .

Hieman ennen poislähtöä Eawokki , Rubert ja Veera pistivät sellaisen maakellarikaton ympäri juoksu kierrokset et ihan hirvitti .... vauhti oli suorastaan uskomaton johon oli pian puututtava jotta säästyttäis vahingoilta tai yhteentörmäyksestä , ruohikko kuitenkin oli kosteasta ilmasta johtuen nihkeän märkää ja petollisen liukastakin.
Oli todella mukava, kun kasvattien omistajat käyvät vierailulla , tällä kertaa vierailuaika jäi vain muutamaan tuntiin . Lämpimät Kiitokset vierailustanne ja tervetuloa uudestaan , kun vain aikanne antaa myöten vaikka tuota ajomatkaakin tulee jokun verran meiltä Orivedelle , näemme , toivon ainakin niin jossain näyttelyssä viellä syksyn aikana ja jos saadaan onnistumaan se syystapaaminen majalla niin silloin ainakin . Kiitos teille "poikien " hyvästä ja huolehtivasta hoidosta :)) Oikein mukavaa loppukesää teille ja halirapsut Rubertille ja Eawokille meiltä kotikennelin poppoolta :))


Kemi KV näyttely / Kemi International Dog Show 21.07.2012
Kuvaus
photo: JW-11 Grey Coats Old Goog Lovin d.o.b 20.11.2010
sire: C.I.B & MULTI CH Argovian Good News dam: FI & RU CH Blueshire´s Canadian Lady (imp. Canada)

Tuomari /Judge : Eva Eriksson , Sweden
OES´s 0+1 , 2+ 1

Eipä ole Kemissä tullutkaan käytyä yhtään kertaa näyttelylyssä ( muistini mukaan) Torniossa kylläkin vuosia ...vuosia sitten . Mukana lähti Jenni P. seuraksi ja apukäsiksi ,isot Kiiitos Jenni taas kerran mukavasta seurasta ja avustasi näyttelyreissulla :)
Lampureita mukana Bono nuortenluokan uroksena ja melkein vuoden taolla ollut Mape avoluokkaan vaikka tiesin et ruotsalais tuomarit pitävät isommista lampureista kuin Mape on ja sen turkkikaan ei ole ole paras mahdollinen etenkään kahden täysturkkisen uroksen jälkeen.... näytti todella "pienelle nartulle " mutta laatu on erittäin hyvää vain sitä pituutta puutuu aika lailla ;-) ja niinhän siinä sitten kävikin et Mape veti 7:ssä näyttelyssään aivan "pohjalukemat" eli H arvostelun voi lukea tuolta alempaa sivuilta . Kiitos Jenni kun juoksunut Mapen kehässä .
No mitäs siinä muuta kuin yrittämään sitä viimeistä serttiä sitten toisen kerran . Onneksi polvivamma on kuntoutunut hyvin ja edes pääsee näyttelyyn .
Bono on nuori uros sai kehuja tuomarilta sijoitus menikin jo rutiinisti "Veskun" jälkeen... paras uros kakkonen lisukkeineen ;-) Bono on uros joka kehittyy hitaasti mistä itse pidän ja uskoisin pojan olevan valmista vasta n 4 vuoden ikäsenä;-)

Matkaa tuli edestakaisin n. 1400 km yövyimme perjantain ja lauantain välisen yön hotellissa ja näyttelyn jälkeen ajoin Kemistä Lappeenrantaan parilla pysähdyksella n. 8 tuntia . Joten hyvät yöunet sai nukuttua kotona reissun jälkeen :) Ensiviikonlopulla olis kanssa aika tiukka näyttelyputki mutta katsotaan nyt millaisia ilmoja on luvassa ainakin Porin suhteen .......
Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 1 , SA , SERT , res. CACIB siirtyy CACIB / EXC.1 , BM 1 , CAC , res. CACIB > CACIB

JV-11 Grey Coats Old Good Lovin

arvostelu:
Tilltalande ung hane, maskulin helhet, kraftfull huvud , bra hals , utm. kropo benstomme med den typiska höjninsen överländen , goda vinklar, bro päls, fria rörelser.

arvostelu suomennettuna:
Lupaava nuori uros , maskuliininen kokonaisuus , voimakas pää,hyvä kaula , erinomainen keho ja luusto,tyypillinen nouseva ylälinja, hyvät kulmaukset , hyvä turkki ja hienot liikkeet .
Nartut /Avoinluokka / Bitches Open Class
H / Good
Show Me´s Talk of the Town

arvostelu :
Liten tik , ett passande huvud,Feminin helhet, tillr. hals, mkt. goda Kvadratiska kropps propotioner men kunde har en tydligare höjning överländer , fina vinklar , för bagen inte för mycket päls, treevlig temperamet.

arvostelu suomennettuna:
Pieni narttu, riittävä pää , narttumainen kokonaisuus, riittävä kaula oikein hyvät neliömäiset kehonsuhteet mutta voisi olla selvempi nousu ylälinjassa , hyvät kulmaukset , ei tänään parhaassa karvassa, hyvä luonne.

Kemi International Dog Show "Mape" Show Me´s Talk of the Town 21.07.2012
Kuvaus
photo: "Mape" Show Me´s Talk of the Town d.o.b 11.11.2009 ( 3 x CAC , 1 x CACIB , 2 BOS )
sire: AM CH Zottels Made to Measure
dam: Show Me´s Chantilly Lace
breeder : Wayne & Linda Gunnufson , USA


"Eawokki" Grey Coats Proud Monarch Leviä valloittamassa / päivitys 15.07.2012
Kuvaus
photo: Tom. Forsblom

"Eawokki" & poro Levin upeassa luonnossa . "Eawokki on n. 9 kuukauden ikäinen "Levin valloittaja ". Kiitos Tom ja perhe hienoista matkakuvista , Eawokkilla on ollut monipuolinen kokemusmatka pohjoisen ihanaan luontoon :)
_________________________________________________________________________________

"Eawokki" & reindeer Levi in breathtaking natural surroundings. "Eawokki is about 9 months old," Levi conqueror. " Thank you Tom and family the of fine travel pictures, " Eawokki" has been a rich experience of traveling north wonderful nature :)

Laukaa KR Näyttely / Laukaa National Dog Show 30.06.2012
Kuvaus
photo: Grey Coats Old Good Lovin

OES´s 1+0 , 4+3
Tuomari / Judge: Paavo Mattila , FI

Urokset Pentuluokka 7- 9 kk / Males Puppies Class 7-9 month old
1 KP , ROP-pentu / 1 HP , BOB-puppy
Grey Coats Perfect Gentleman

arvostelu:
Kaunis pentu, jolla hyvän mallinen pää. Erittäin hyvin kehittynyt runko. Hyvä asentoiset raajat . Lupaava karvapeite. Liikkuu edestä erittäin hyvin , takaa vielä epävarmasti. Miellyttävä käytös.
Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 1 , SA , PU3, SERT / EXC.1 , BM 3 , CAC
JW-11 Grey Coats Old Good Lovin

arvostelu:
Kaunis, hyvin terverakenteinen nuori uros.Hyvän mallinen pää. Riittävän vahva runko .Erittäin hyvät raajat . Hyvä turkki . Liikkuu erittäin hyvin. Seistessä hyvin kauniit ääriviivat . Miellyttävä luonne.

"Einari" Grey Coats Perfect Gentleman Laukaan KR Näyttelyssä ROP-pentu 30.06.2012

"Veeti" ja Syväjärven perheen Juhannusterveiset ! 21.06.2012
Kuvaus
photo: "Veeti " on perheen 3 lampuri Grey Coats kennelin kasvatteja 18 v. aikana :))) "Veeti" Grey Coats Nonstop Poser s. 5.3.2009 HD B-C , ED 1-0 , eyes clear
own. Katja Tarkka & Simo Syväjärvi
sire: AM CH Bugaboo Big Paff Daddy OFA GOOD , eyes clear
dam: FIN & JW-06 Grey Coats Kissing Lady HD A-A , ED 0-0 , eyes clear owe. Mari Hartikainen
Harmiksemme "Veetille" ei koskaan laskeutunut toista kivestä ja niin mahdollisuudet näyttelyihin karsiutuivat mutta poika on perheen rakas "soffachampion" Tuhannesti Kiitoksemme Katja ,Simo , Milla ja Emilia te ollette paras perhe ja koti lampuripojille :)))

Tässä pieni historiikki Syväjärven perheen vanhaenglanninlammaskoirista Grey Coats kasvateista , ensimmäin "Josu" Grey Coats Fozzie Bear s.29.06.1991, isä: C.I.B & FI & EE CH & V-93 & PL & PZSg-93 & EEW-94 Grey Coats After The King s. 23.10.1988 , HD A 1, ED 0-0 , terv. silmät emä: FIN CH Krumme Furche Macig Woman 28.10.1986 HD X * ( terveet lonkat ja silmät)
"Josulla" oli terv. silmät mutta lonkiltaan todella huono HD E-E kaikesta huolimatta sai elää hyvän pitkän lampurielämän , tullen kuitenkin toimeen lonkkiensa kanssa hyvässä huolehtivassa hoidossa."Josu" sai näyttelyissä ainakin kerran SERT´n ja pentunäyttelyssä oli ROP -pentu ."Josu" muutti enkelikoiraksi jos en väärin musta 12-13 vuoden ikäisennä:(

Toinen Syväjärjen lampureistä oli "Eetu" Grey Coats Patri Monyshoot s.6.8.1994 HD C-C ,ED 0-0 , terv. silmät , isä: C.I.B & FI & EE CH & V-93 & PL & PZSg-93 & EEW-94 Grey Coats After The King s. 23.10.1988 , HD A 1, ED 0-0 , terv. silmät emä: FIN & EST CH Vigilat´s Qrey Coated Pearl s.26.11.1992
HD A-A , ED 1-2 , terv. silmät . Vnahempien hyvä lonkkaterveys jäi periytymättä tässä pentueessa joita syntyi kaikkiaan 7 (6+1) mutta vain 3 urosta syntyi elävänä :( se oli kokemuksena hyvin vaikea vielä aika nuorelle kasvattajalle enkä koskaan toivoisi sen uusiutuvan en itselle kuin kenenkään kohdalla . "Eetu" sai elää pitkän lampurielämän perheen sen hetkisen eläntilanteen vuoksi , kun lapset syntyivät ja oli talonrakentaminen niin aika ei antanut enää osallistumaan näyttelyihin en myöskään ole sitä
koskaan vaatinut. Tärkeintä kuitenkin koiralle on hyvä rakastava ja huoleltiva koti :)
Vanhemmalla iällä Eetulle kasvoi pahanlaatuinen ienkasvain ja näin päätös luopumisesta oli oikea , koska ennusteeltaankaan se ei muuksi muuttanut. Sain lähdä "Eetun" kuitenkin sen viimeisen elinvuoden aikana kerran , tästä lämmin Kiitokseni Syväjärven perheelle :)


Helsinki KV Näyttely Tuomarinkartano / Helsinki International Dog Show 17.06.2012
Kuvaus
photo: Tiia Rintakoski "Iita" Grey Coats Pick of the Bunch

judge : Barbara Muller , Sveitsi

OES´s 0+1 , 5 + 3 ( poissa 1+1, 1+ 0 )

Parhaat Onnittelut ROP -pentu "Iitalle " :) & omistajille Tiia´le ja Mirva´le kuin Parhaat Onnittelut junnutyttö Nessalle VSP & SERT ja ROP Junior :) kuin isukki Ayrtonille PU 2 :lle & omistaja Mirvalle :)
Onnittelut myöskin Waldolle ERI´stä & omistaja Tuijalle:) ( tämä näyttely jäi ? -merkiksi Waldon kohdalla)
Säätila ei ollut todellakaan mikään turkkirotuja hellivä eli sadepisarat ropisivat ......


Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 1, SA / EXC.1
Grey Coats Old of the Show
own. Tuija Posti
Nartut /Pentuluokka 7-9 kk / Bitches / Puppy Class
1 KP , ROP-pentu / 1 HP , BOB -puppy
Grey Coats Pick of the Bunch
own. Mirva Tahvanainen & Tiia Rintakoski

arvostelu:
7 months. Nice head, dark brown eyes. Good pigment. Already nice chest. Quite good topline. Very well angulated in rear, with low hocks. Moves happily like a youngster.

Kotkan Ruusu KV näyttely / Kotka International Dog Show 16.06.2012
Kuvaus
photo: ROP / BOB Grey Coats Old of the Show own. Tuija Posti & handler Reetta Posti & tuomari / judge Veli -Pekka Kumpumäki, FI & VSP / BOS Ladypaw´s Dance of Joy & own. Mirva Tahvanainen

OES´s 3 +2

Super suuret Onnittelut ROP/ BOB "Waldolle" & Tuijalle taustajoukkoineen kuin VSP/ BOS "Nessalle" & Mirvalle ja kasvataja Marille !
Kiitos mukavasta mutta helteisestä näyttelypäivästä teille kaikille ! "Waldo" poimittiin ryhmässä vielä 8 koiran joukkoon mutta ei kuitenkaan sijoittunut sitten 4 parhaan joukkoon :)

Grey Coats kennelin O-pentueen isä: "C.I.B & Multi CH Argovian Good News & emä: CH Blueshire´s Canadian Lady´n jälkeläiset olivat tämän päivän urosten parhaat "Waldo ROP ja " Bono" PU 2 :))
ja narttujen voiton vei isä: "C.I.B & Multi CH Argovian Good News & emä: JV-06 & FI CH & TK 1 Grey Coats Kissing Lady´n kaunis junnunarttu Ladypaw´s Dance of Joy :))

Oikein mukavaa Juhannusta & kesänjatkoa teille kaikkille kuin hyviä menestyksiä näyttelykehiin kasvateilleni jälkeläisineen isojen halien myötä :)
Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 2 , SA , PU 2 , res. SERT , res. CACIB / EXC.2 , BM 2 , res. CAC ,res.CACIB
JW-11 Grey Coats Old Good Lovin
own. breeder
arvostelu:
Ikäisekseen hyvin kehittynyt vanvaluustoinen tiivisrunkoinen nuori uros,. Hyvä kallon leveys vahva kuono-osa.Hyvin kehittynyt eturinta.Hyvä kaula,saisi lanneosaan kaareutua paremmin ja sääri voisi olla pidempi.Erinomainen karvanlaatu hyvässä näyttelykunnossa.Hyvät takaliikkeet .
Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 1 , SA ,PU 1 , SERT , CACIB , ROP / EXC.1 , BM 1 , CAC , CACIB ,BOB
Grey Coats Old of the Show
own. Tuija Posti

Salo KR näyttely / Salo National Dog Show 09.06.2012
Kuvaus
Tuomari/ Judge: Katarzyna Fiszdon , Puola

8 OES´s
Narttupennut 7-9 kk / Bitches puppy 7-9 months old.

1 KP , ROP pentu / BOB -puppy
Grey Coats Pick of the Bunch

om. Mirva Tahvanainen & Tiia Rintakoski

Parhaat Onnittelut "Iitalle" :) ja omistajille :))

Iitan arvostelu:
Very nice, typical head. Correct proportions, deep & wide chest. Parallel exc angulated legs. Exc pigmentation. Nice movement. Very promising.

EURO OES SHOW , Miesbach , Saksa 27.05.2012
Kuvaus
photo: "Bono" Grey Coats Old Good Lovin

Pari vuotta on mennyt jo aikaa viimeisestä Euro OES Show 2010 matkasta Tanskaan jonka tein Tintin ja meidän "Veeran " kanssa . Jostain vain tuli "kimmoke" lähteä pitkälle n. 5000 km automatkalle etelä Saksaan Miesbach ´n aivan Itävallan rajan läheisyyteen lampureiden 25:n EURO OES SHOW´n

Olimme suunnitelleet matkaa yhdessä Mirvan kanssa , hänellä oli mukana "Bonon" isä "Ayrton" ja Ayrtonin & Helmin junnutyttö "Nessa".
Meillä mukana " Bono " nuortenluokaan ja Leon & Emmin melkein 7 kuukauden ikäiset pennut "Einari "ja "Emma" . Joten kahden auton kanssa startattiin matkaan 22.5. kehä 1:ltä kohti Turkua ja satamaa sieltä iltavaivalla Tukholmaa . Laivamatka meni todella hienosti meidän pentukaksikolta, vaikka käyntejä on vain eläinlääkärin luonna ja yhdessä ainoassa pentunäyttelyssä ennen matkaa ;-)

Tukholmasta pääsimme aamuvarhain jatkamaan matkaa kohti Saksaa ja Hannoveriä , mennessä ajoimme kuitenkin pidemän lenkin eli Taskan kautta Saksan puolelle ja olimme illalla myöhään perillä Heidin ja Rolf luonna . Suurkiitos Heidi & Rolf vieraanvaraisuudestanne :) heidän luonaan yövyimmekin sitten 2 yötä . Saimme samalla Heidiltä hyviä "oppeja & niksejä" muuttuneesta lampureiden "laitosta" kehään. Heidän komea lampuriuros "Leon" on "Einarin & Emman" isä eli GC P-pentueen isä.

Perjantaiaamuna aikaisin lähdimme ajamaan Rolfin neuvomaa moottoritietä kohti etelää , he lähtivät vasta muutamaa tuntia myöhemmin koska heillä on omat aamutyönsä hoidettavana ennen viikonlopun matkaa. Ajomatkaa oli päivälle 700 km ja Saksan autobaanat ovat todella täysiä etenkin viikonlopunlopulla , ajonopeudet moottoritiellä ovat 120-130 km tiet eivät ole parhaat mahdolliset ajaa koska sielä on paljon petonipinnoitettuja aika kuluneita tienpintoja joten "jymsytys" on ajoitan melkoista kovasssa vaudissa. Meidän pakettiauto on "vanhus" ja turbo ei toimi niinkuin pitäisi mutta hyvin sekin pysyi liikenteen mukana . Mirva suihki omalla uudella autollaan hetkessä näkymättömiin ;-) Mutta pidimme sitten yhteyksiä puhelimella ja olihan meillä navigaattorit mukana :)

Mutta se Saksalaisessa liikenteessä on iso plussa tiet ovat monikaistaiset ,omat kaistat rekkaliikenteelle kuin nopeille kulkijoille jotka ajoivat melkoisen paljon kovempaa kuin tuo 130 km ja kaistat jossa kulki tämä "hitaampi " 100-120 liikenne.

Hyvissä ajoin olimme sitte perillä ja majoittuneet hotelliin , respassa piti allekirkoittaa seuraavanlaista lomaketta - koirat ei saa olla sängyissä ja koiria ei saa pestä huoneissa ..... eipä ole samoihin sääntöihin aikaiemmin törmännyt ?
Meillä kävi siivoojat & "tarkastaja" eka päivän jälkeen , lähtiessään "tarkastaja" nyöksäsi et kaikki OK , kahtena muuna päivän kävi kyllä siivoojat mutta ei huonetarkastajaa .... tai emme nähneet häntä eli kaikki oli varmaan ollut ok. Mutta allekirjoittamaani en kuintakaan noudattanut näiltä osin, meillä koirat kävi sängyissä kuin pesin kolmen koiran valkoiset ostat kylppärissä ja vielä kuivasin parvikeen ovi auki kaikki kuivaajalla jotta mahdolliset karvat lensivät ulos mutta siivosin ammeen niin hyvin kuin osasin jopa irrotin sihdin ja poistin kaikki vähäiset koiran kuin ihmisten karvat siitä joten uskoisin et lisälaskua ei kuitenkaan ei ole tulossa ;-)

Eniten pelkäsin jos pennuille käy vahinko kokolattiamatolle mutta osasivat pidättää hienosti :) Muuten hotellihuone oli suuri , 2 isoa parviketta > ovi kylpäsistä ja hotellihuoneesta toinen ovi toiselle parvikkeille meidän huoneessa oli myöskin melko suuri eteishalli eli tilan suhteen ei todellakaan valittamista .
Miesbach on aika pieni hyvinhoidettu pikkukylä /kaupunki mutta todella kaunista seutua luonnon puolesta jota osaksi ympäröi vuoristo .
Hotellin ympärillä oli mukavasti ulkoilualuetta lampureille kuin hyvin huolehdittu jätösastioista pusseineen.
Aikaa oli todella niukasti edes lähteä katselemaan ympäristöä se tämä hitusen harmittaa..... lauantai meni suurimaksi osaksi koirien laittoon ja sunnuntaipäivä kokonaa helteisessä säässä näyttelypaikalla ja maanantai aamuna n. klo 7 lähdimme paluumatkalle.

Euro OES Show oli ilmottautunut kaikkiaan 161 lampuria (muutamia lampureita oli poissa ) , joten oli mielenkiintoista nähdä rotua näinkin paljon . Näyttelyalue oli kauniilla paikalla 15 min kävelymatkan päässä hotelistamme. Kehät ja ulkoiset puitteet olivat hyvin laitettu muuta ison miinuksen saa kuulutusten puuttuminen jonka ulkomaalainen koki harmittavaksi , koska mitään selvää ohjelmaa ei ollut kehien" aikataulusta" näkyvillä.
Tuomarit olivat meille suomalaisille aivan "uusia kokemuksia" joten pennut ottanut tuomari jätti aika "oudon tavan" suhtautua nimenomaan arvostelemalla pentua ? Mutta olipa se taas yksi kokemus lisää vuosien saatossa .

Nuoret urokset arvostellut kasvattajatuomari teki hyvää työtä ja näki, että hän todella tuntee rodun niin tarkasti hän "kopeloi" jokaisen koiran , liikkeet juoksuttaen joka suuntaan , runkoa , päätä, leuat / purenta oliva jota hän haki ,kuin myöskin englatilaisena turkki ja sen laatu olivat tarkassa "syynissä" . Se mikä itseäni ilahduttu oli hyvin tasainen nuortenluokan urosrivistö eli kaikki melkein saamaa kokoa :) turkkien määrässä oli kyllä eroja jonkin verran.

Nuortenluokan uroksia oli kaikkiaan 7 eli kaikki ilmoitettut paikalla , olin todella iloinen, koska näin et tuomari piti Bonosta arvosteluvaiheessa saaden suomeksi ERI´n ja jatkon kilpailuluokkaan, kilpailuluokassa Bono sijoutui vielä 4:ksi ison ruusukkeen ja ruokapaketin kera :)
Olin matkalle lähtiessä sanonut ,että en odota todella mitään mutta jos erit saadaan niin olen erittäin tyytyväinen ja niin myöskin olin tästä Bonon sijoituksesta erittäin tyytyväinen:)

Meillä olisi ollut Bono ja Einari yhtäaikaa kehässä mutta olimme sopineet, että Heidin mies Rolf esittää Einarin kehässä ja mukavalla menestyksellä Rolf " Einarin" kanssa pentukehässä sijoittuikin eli "Einari " oli 6-9 kk urospentujen toiseksi paras pentu komealla ruusukkeella & palkinnolla :) mistä aito riemu ja ilo kehässä kuin kehän ulkopuolella :) Super isot Kiitokset Rolf´lle !
(6-9 kk urospentuja 6 joista kaikki myöskin paikalla )

Sitten olikin vuorossa pieni hengähdystauko , narttupennut arvostellaan tuomareiden " tauon" jälkeen kuin myöskin kaikki narttuluokat .

"Emman" pentuluokkaan 6-9 kk oli ilmoitettu 8 pentua mutta paikalla oli vain 3 . Samoin tuomari vaihtui toiseen . Kaikki 3 pentua juoksivat aluksi kierroksen yhdessä ja sitte arvostelu Emma oli toisena vuorossa no kaikki meni ok siihen saakka, kun en todellakaan kuullut, että Emma piti pientä "kurkkuääntä" kuten emänsä Emmi pitää se ei tarkoita et olisi vihainen tai muutenkaan varautunut sitten tuomari näytti kädellään kohti Emmaa oletin et hän ei katso hampaita vaan ne pitää näyttää mutta hän sanoikin no.. no.... ihmettelin et mitä nyt ? sitten kuulin itsekkin tuon , Emma kurnutti tuolla kurkkuäänellä suu kiinni eikä reakoinut muutenkaan seisoin vain asennossa ..... jolloin tuomari alkoi selittää et pentu murisee..... no huonolla englannillani en tietenkään osannut kovin hyvin ilmaista et pentu ei todellakaan ole vihainen ..... en tiedä miksi hän ei vain halunnut käydä edes katsomaan Emmaa vaan ymmärsin et tämä olis" tässä nyt" tällä kertaa ja olin todella hölmönä ...... miten on mahdollista et kasvattajatuomari ei edes koske vajaa 7 kuiseen pentuun joka saanut perimänä tavan emältään tuohon "kurkkuääneen " eli Emman näyttely oli siinä :( ps. käypääpä katsomassa FB tai kotisivujeni galleriasta kuvia miten Emma on tyyni ja tyytyväinen niin tuomarin & kehäavustajan ja mun välissä ilman mitään "turinoita" . No empä ole tähän tilanteeseen aikaisemmin joutunut mutta kerta se on ensimmäinenkin , naurettiin jälkikäteen et tais olla vain "syy" heittää Emma pois kehästä jotta ei sijoittuisi ;-) tämän kasvattajatuomarin "ilmeet" olivat jo sitä josta en pitänyt ennen Emman arvosteluakaan..... ehkä hänessä oli jotain sellaista joka sai myöskin Emman pitämään tuota "kurkkuääntä" ? emä Emmi piti sitä aina silloin tällöin ,kun oli 3 kk ajan meillä pennutus lainnassa siihen en keksinyt syytä mikä sen sain aikaan....mutta vihainen se ei ainakaan ollut :)

Olisin itsekkin ymmärtänyt edes jotenkin tuomarin käytöksen jos kyseessä olisi ollut vanhempi tai aikuinen lampuri mutta 6 kuukautinen narttupentu niin sitä en oikein jaksa ymmärtää pelkän "kurkkukurinan" takia ei voi arvostella, kun olis pitänyt vain katsoa .... todella outo käytös ja vielä kasvattajatuomarilta , toivottavasti hänenlaiseensa ei koskaan enää törmää :(
Ensijärkytyksestä selvittyä huumoriksihan se meillä meni .

Päivän kruuunari super upea menestys " Emman & Einarin "ja GC P-pentueen isä todella komea ja upeasti liikkuva "Leon" CH Niedersachsen´s Pride Gentleman oli EURO OES SHOW 2012 ROP / BOB ja BIS kasv.& omist. Heidi Englich, Saksa SUPER SUURET ONNITTELUT MAHTAVASTA SHOW PÄIVÄSTÄ Heidi & Rolf !!!

EURO EOS SHOW :ssa oli paljon hyviä & komeita ja kauniita , hyvin liikkuvia ja runsaturkkisia kaniilla värillä olevia lapureita joskin sukutauluissa aivan liikaa samoja . Kehänlaidalta kuului rähihöitä ja ainakin kerran selvästi jotkut tappelivat keskenään mutta nämä "selvittelyt" eivät vieneet (ainakaan) omaa mielenrauhaani rotuun . Ensivuona jos vain mahdollista niin mennään Hollantiin 26:n OES Show´n , jolloin matkakin on hieman lyhyempi;-)

Sunnuntai-illan gaala jäi meidän osalta puolinaiseksi koska jouduimme luovuttamaan sen jo kohta puolenyön jälkeen aikaisen aamuheräämisen ja kotiinlähdön vuoksi mutta kiitokset saa illan ruokatarjoilu joka oli ehdottomasti paras mitä itse olen ollut Euro OES Show gaalaillan vietossa . Hienolta tuntui myöskin istua BIS lampurin "Leon" omistajien Heidin & Rolf kanssa iltaa samassa pöydässä :) Tunnelma ja aito iloisuus mukavien ihmisten seurassa olisi voinut jatkua aamutunneille ...harmi vain näin tällä kertaa meidän suomalaisten kohdalla :(

Kotimatkaa tehtiin melkoisella haipakalla 3 pysähdyksen kanssa 700 km matkan ajoimme 6 :ssa tunnissa likelle Hannoveriä josta matka jatkui Hampurin suuntaan . Nyt emme lähteneet kiertämään Tanskan kautta vaan ajoimme Saksan Puttgardenista laivaan ,matka kesti vain 40 min ja olimme Tanskassa josta Köpikseen n. 140 km tämä reittivalinta säästi ainakin 2h maantieajoa , Suunnitelmissa oli tarkoituksena nukkua yön seutu hotelissa etelä Ruotsissa mutta niin vain kävi ,että ajoimme pysähdyksin suoraan aina Tukholmaan asti mikä olikin viisas ratkaisu ,hiljaisen liikenteen olessa yöaikaan helpottamassa kulkuamme , satamassa olimme 4 aikaan aamuyöstä n. 22 h ajomatkojen jälkeen odottaen puukkausta aamuksi koska meilä olisi ollut paikat vasta iltalaivaan. Saimme paikat vaihettua ja hintakin halpeni joten saimme aterialiput( koska rahaa ei palauteta )ja käydä syömässä päivällinen seisovasta pöydästä ,kuin nukkua laivalla enemmät väsymykset pois . Kotona oltiin keskiviikkona 30.5 heti aamuyöstä ja voi sitä riemua , kun pennut ja Bono näkivät missä ollaan :) Kiva on reissata mutta mukava on tulla kotiin :) aika ikävä oli ollut meidän kotona olleilla lampureillakin vastaanotto ,kun oli sen mukainen . ISOT KIITOKSET Mikalle ja perheelle jälleen kerran olette extroja kotimiehiä :)

Kiitos Mirvalle ja "Ayrtonille & Nessalle" matkaseurasta matka oli todella pitkä mutta onneksi kaikki sujui hyvin ja pysyttiin terveinä kuin ilman autovikoja :)
Kiitokset Heidille & Rolf vieraanvaraisuudestanne , toivottavasti saamme teidät tänne suomeenkin käymään ja upeat lampurinne näyttelykehään !!

EURO OES SHOW , Miesbach , Saksa 27.05.2012
Kuvaus
photo: "Bono" kehässä

Tuomari / Judge: Pat Bradley kennel Hibray , Englanti

Urokset Nuortenluokka ( 7 urosta kaikki paikalla )

EXC.4 / VV 4
JV-11 Grey Coats Old Good Lovin

arvostelu:
18 month old boy, good prop. .nice neck, good bone, would have like harsher coat, good mover.

EURO OES SHOW 2012 Miesbach , Saksa 27.05.2012
Kuvaus
photo: "Einari"
Judge: Anne Turner kennel Barkston , Englanti

Urokset Pentuluokka 6-9 kk ( 6 pentua kaikki paikalla )
Paras pentu 2 / VV 2
Grey Coats Perfect Gentleman
arvostelu:
Nice promising little boy, good head , eyes and bite, would little more reach of neck, coat clearing and moved well.

handler : Rolf Englich * thanks very much Rolf :)

EURO OES SHOW 2012 Miesbach , Saksa 27.05.2012
Kuvaus
photo: "Emma"

Tuomari / Judge:
Anne Turner kennel Barkston , Englanti

Nartut Pentuluokka 6-9 kk ( pentuja 3 ilmoitettu 8 )

Grey Coats Perfect Melodie
_

Pälkänteen mätsäri 21.05.2012
Kuvaus
photo : "Eawokki " Grey Coats Proud Monarch om. Tom Forsblom

Pälkänteen mätsärissä Eawokki oli pentujen/ punaisten 1 ja BIS 2 pentu :)
Parhaat Onnittelut "Eawokki" ja Tom todella upea menestys :))

SUKOKA:n Pentunäyttely Tuomarinkartano / Puppy Dod Show Tuomarinkartano 17.05.2012
Kuvaus
photo: M.T "Iita" Grey Coats Pick of the Bunch & Tiia Rintakoski

Parhaat Onnittelut "Iitalle" ja omistajille Tiialle & Mirva Iitan upeasta esiintymisestä kuin kauniista valokuvista pentunäyttelystä:)
Iitan sisarukset Emma ja Einari eivät päässeet nyt mukaan Saksanmatkan "matkakiireiden" takia kasvattajan aikataulu on todella tiukkaa .
Suuret Kiitokset Tiia ja Mirva ja hellät halit kauniille Iitalle :)

Best Congratulations "Iitalle" and the owners of Tiia & Mirva Iita magnificent presence of the beautiful photo of the show :)
Iita sisters Emma and Einari could not agree now that the German tour, "traveling too busy" due to the breeder schedule is really tight.
A big thank you Tiia and Mirva and gentle hugs to the beautiful Iitalle :)


Nartut /Pentuluokka 5-7 kk / Bitches / Puppy Class 5 - 7 months old
2 KP / 2 HP
Grey Coats Pick of the Bunch
own. Mirva Tahvanainen & Tiia Rintakoski

Swerige, Kolbäck Puppy Dog Show 17.05.2012
Kuvaus
photo: E.S "Fanni" Grey Coats Pastelblue Lady & Eva Sjöden

Tuomari / Judge: Johan Andersson ,SE

Illansuussa sain jälleen upeita uutisia Ruotsista Fanni oli ollut pentunäyttelyssä ja menestys oli jälleen BOB & Group 1 ja BIS 3 pentu :))) Super Suuret Onnittelut "Fanni" & Eva ja perhe :) Tuomari oli pitänyt Fannista todella paljon , mikä on mukavaa palautetta kasvattajalle . Helatorstai oli pentunäyttelyiden päivä niin Ruotsissa kuin Suomessa :))

The evening I was again wonderful news from Sweden Fanni had been a puppy show and the success was once again BOB & Group 1 and BIS 3 puppy :))) Congratulations to the Super Major "Fanni" & Eva and family :) The judge had held Fannista a lot, which is nice feedback to the breeder . Ascension Day was the day the puppy exhibitions both in Sweden and Finland :))

Nartut /Pentuluokka 5-7 kk / Bitches / Puppy Class 5 - 7 months old
BOB, GROUP 1 and BIS 3 puppy
Grey Coats Pastelblue Lady

own. Eva Sjöden , Sweden

Hamina Pastioni INT DOG SHOW 13.05.2012
Kuvaus
photo: M.T "Bono" Grey Coats Old Good Lovin Haminan näyttelyn jälkeen

Tuomari / Judge: Tarja Löfman ,FI
OES´s 4+1

Kiitosket mukavasta näyttelypäivästä Mirvalle & "Nessalle" ja Marialle &" Morrikselle " ja Kirsille & Mirolle Onnittelut myöskin tätäkautta päivän ROP Morrikselle ja VSP Nessalle omistajineen:)) kuin meidän Bonolle :) jota alkoi kyllästyttää viettäessään monien tuntien verran viikonlopun aikana näytelypaikalla ja autossa matkustaen kotonakaan ei voinut "vapaasti" ulkona juoksennella jostain kumman syystä;-)
Kiitos Mirvalle kuvista kuin meidänkin kameralla ottamistasi kuvista .
Reilu viikon päästä sitä ollaan lähdössä sitten pidemälle reisulle etelä Saksaan OES Euro Show´n . Sitä ennen on viellä pentunäyttely joten oikein paljon Onnea ja menestystä "Iita -ihanaiselle " kehään , harmi...... Emmalta & Einarilta se näyttely jää nyt väliin :( viikon aikataulu on niin tiukalla et ei kertakaikkiaan anna myöten osallistua .


Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 1 , SA , PU 2, SERT , res.CACIB > CACIB
JV-11 Grey Coats Old Good Lovin

arvostelu:
Erinomaisen tyyppinen. Maskuliininen nuori uros. Rodunomaiset mittasuhteet. Hienot leveät leuat & vahva kuono-osa. Mallikas leveä kallo. Riittävästi kaulaa. Hyvä luusto. Oikeanmallinen rintakehä. Ylälinja voisi olla tiiviimpi. Liikkuu rodunomaisella askeleella. Tasapainoisesti kulmautunut. Laadukas karvapeite & kaunis väritys.


Tampere KV koiranäyttely / Tampere International Dog Show 12.05.2012
Kuvaus
Tuomari / Judge: Paula Heikkinen -Lehkonen ,FI

OES´s 8+ 3

Kiitos mukavasta näyttelypäivästä ja kehänlaita tunnelmasta erityisesti Saana & Tom ja "Rubert" kuin Lea & Tuomo ja "Paavo" :) Kiitos Tintille "tilaus tuotteista" aivan ihaniiiiii :) Olisin halunnut "kiitosheit " sanoa sinulle mutta en nähnyt missään silloin me lähdimme hallilta pois?

En ole muutamiin vuosiin käyttänyt lampureitani päivän tuomarilla ja vastaisuudessa ei ole kiirettä käyttääkään , syyn voitte lukea arvostelusta joka herättää aika lailla kummastusta näyttelyssä oli toinen kin uros jonka säkämitta on aivan sama mutta sijoitui aina sertin ja uuden fimva verran eli turkkia on vanhempana hieman enemmän joten uskoako silmänäköön vai käsituntumaan päätelköön jokainen itse , minusta tässä olisi jo asallista käydä kertaamassa rotumääritelmää .

Samoin junioriluokassa esitetyllä koiralla jolla on normaali 6 etualahammasta niinkuin pitääkin olla niin tuomari laskee ja sanoo omistajalle , että niitä on 7 ?!?! jos tämä olisi kirjattu arvosteluun niin ell olisi haettu paikalle laskemaan hampaat .... Uros joka on säkäkorkeudeltaan rotumääritelmän mukainen toivotaan suuremmaksi ja sitten palkitaan toinen samalla säkäkorkeudella oleva ? herää todellakin kysmys mihin on unohtunut rotumääritelmän kohdat ilmavasta / korkearaajaisesta lampurista ...eikö nekin ole "virheitä"joita ei palkita SA:lla .......

Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 1 / 1
JV-11 Grey Coats Old Good Lovin

arvostelu:
Pieni mutta vankka ja urosmainen. Erinomainen pää ja täyteläinen rintakehä.Hyvät raajojen kulmaukset .Tasainen selkälinja .Vahva takaosa .Täyteläinen eturinta . Vaivattomat liikkeet. Voisi olla hieman isompi.
Urokset Junior luokka / Males Junior Class
ERI 2
Grey Coats One For All
om. Saana Forsblom

Lahti Jokimaan ravirata Pentunäyttely 06.05.2012
Kuvaus
photo: ROP -pentu Grey Coats Perfect Gentleman handler Tiia Rintakoski & tuomari Päivi Eerola &
VSP-pentu Grey Coats Perfect Melodie & Ulla

ps. lisää kuvia ja näyttelytietoa näet kelaamalla Näyttelyt ja Uutiset sivua alaspäin ! ________________________________________________________________________________

Pentunäyttelyyn oli ilmoitettu 4 pentua ja kaikki neljä olivat Grey Coats pentuja kaksi urosta ja kaksi narttupentua "Eawokki" & Einari & IIta ja Emma , Kiitokset Mirvallle & Tiialle ja Tom´lle & perheineen ja" kannustusjouko "Saanalle & "Rubertille" osallistumisesta pentueen ensimmäiseen
näyttelyyn 6 kk ikäisinä:)

No meidän kaksikolle Einarille ja Emmalle olikin kokemusta kerrakseen ,kun maalta tullaan aivan "outoon ympäristöön" oli paljon ihmisiä ja eri rotuisia koiria joten kummastelua riitti ja välillä vähän haukahdella kaikkea näkemistä ,kun kehänlaidalle häkissä mentiin , ja kas siellähän oli ihan samannäköinen kaveri ja myöhemmin tuli viellä toinen ihan Iita kamu :) mutta pitää antaa kehuja ekakertailaiseksi Emma ja Einari ottivat hyvin kaiken uuden kokemansa jopa kehässä esiintyminen meni mallikaasti vaikka harjoiteltua ei olle ollut muuta kuin "poseerus asentoja kotona" ja lenkkillä opettelua remmissä kulkemisessa. Itta -sisko ja veli- Eawokki olivat jo osaavia näissä kokemuksissa.

Onneksi sää oli suosiollinen ja aurinko paistoin pilvien lomasta hieman lämmittäen ja pisaraakaan vettä ei pilannut ulkonäyttelyä . Nurmikko oli kyllä melkioisen kosteaa yöllä olleen sateen jälkeen . Josta sain ihan käytännön tutaa, kun jossain vaiheessa Emma kääntyi jalkojeni eteen ja mennin nurin et tömähti , farkun polvet märkinä ja kuraisina , onneksi tämä keikaus vain hieman säikkäytti osapuolia.

Tiia oli lupautunut esittämään Einarin , myöhemmin viellä ryhmäkehää myöten josta isot kiitokset Tiialle :) Muutenkin päivä oli kaikinpuolin oikein mukava josta kiitän Tiiaa kuin Tom´n perhettä ja Jenniä, kuvaajana oli ( mieheni) Ami , no kaikki otokset ei ole "ammattilaisen " mutta kyllä niistä näkee jotain pennuista kuin esittäjistä ;-)
Nämä pentunäyttelyt ovat oikea paikka hakea ensituntumaa ja kokemuksia pennuille jonka jälleen totesi näistä meidän "maalaispenukoista " miten nauttivat jo yhdestä näyttelykerrasta , kun tuli kotiinlähdön aika niin molemmat saivat kulkea remmissä näyttelyalueen aina autolle saakka Emma viipotti etunenässä ja Einari rauhallisena kulki vierellä mutta välillä oli mentävä siskon kanssa samaa tahtia . Tiia ja" IIta" kulkivat kuin vanhat tekijät .

Kiitos teille kaikille viellä kerran ja erityisesti Tiialle :), joko lyödään lukkoon handler-jopi , kun samaan näyttelyyn mennään ?

Kaikkea hyvää Iita -ihanaiselle ja komealle -Eawokille :)) Kiitos Tiialle kuin Tom´lle perheineen pentujen erittäin hyvästä huolenpidosta kaikin puolin:))
________________________________________________________________________________

Urokset /Pentuluokka 5-7 kk Males /Puppy Class 5-7 month old
1 KP , ROP-pentu / BOB -puppy
Grey Coats Perfect Gentleman
om. kasvattaja

arvostelu:
Lupaavat mittasuhteet , selvä sukupuolileima , tilava rintakehä. Hyvin tyypillinen urosmainen pää, iso kirsu.Sopiva luusto.Lavat voisivat olla viistommat .Vahva ylälinja.Tasapainoiset kulmaukset . Yhdensuuntaiset joskin kapeat takaliikkeet . Hyvässä kunnossa , tiivis kokonaisuus .

Urokset /Pentuluokka 5-7 kk Males /Puppy Class 5-7 month old
Pentu 2. / puppy 2.
Grey Coats Proud Monarch
om. Tom Forsblom

arvostelu:
Tässä vaiheessa ilmavan kokonaisvaikutelman antava, hyvällä askelpituudella liikkuva urospentu. Hyvä pää hieman kapea alaleuka oikea alakulmahammas painuu ikeneen.Keskipitkä kaula. Lupaava ylälinja.Rintakehä tarvitsee aikaa.Kevyet liikkeet . Miellyttävä käytös. Reipas esiintyminen.
Nartut /Pentuluokka 5-7 kk / Bitches / Puppy Class 5 - 7 months old
1 KP , VSP-pentu / BOS -puppy
Grey Coats Perfect Melodie
om. kasvattaja

arvostelu:
Erinomainen tyyppi. Oikea olemus. Lupaavat mittasuhteet sopivat tasapainoiset kulmaukset .Hyvin asettuneet lavat. Lupaava ylälinja. Varma-asentoinen leveä takaosa. Hyvin narttumainen pää. Hampaat vaihtumassa , epätasainen purenta . Miellyttävä käytös . Lupaava karvanlaatu. Tehokas liikunta . Hyvin lupaava kokonaisuuus.
Nartut /Pentuluokka 5-7 kk / Bitches / Puppy Class 5 - 7 months old
2 KP , paras pentu 2 / best puppy 2.
Grey Coats Pick of the Bunch
om. Mirva Tahvanainen & Tiia Rintakoski

arvostelu:
Vankka, mittasuhteiltaan lupaava.Selvä sukupuolileima. Hyvin narttumainen pää. Hampaat vaihtumassa. Epätasainen purenta. Lavat saisivat olla viistommat ja kyynärpäät tiiviimmät. Hyvin kulmautunut takaa. Lupaava askelpituus. Miellyttävä käytös. Hyvä karvanlaatu. Esitetään eduksi.
Kasvattajaluokka / Pennut / Grey Coats kennel /Breeder Class / Puppys / Grey Coats kennel
Tuomari / Judge: Päivi Eerola , FI
Arvostelu:
2 urosta 2 narttua samasta pentueesta.Yhtenäinen tyyppi. Toinen urospennuista tässä kehitysvaiheessa hieman sisaruksiaan ilmavampi. Kaikki mielyttäväkäytöksisiä ja rodunomaisia lupaavia pentuja. Onnea jatkoon!

Lahti Jokimaan ravirata Pentunäyttely Narttupennut 06.05.2012
Kuvaus
vas. "Emma" Grey Coats Perfect Melodie & Ulla ja oik. "Iita" Grey Coats Pick of the Bunch & Tiia Rintakoski

Lahti Jokimaan ravirata Pentunäyttely Urospennut 06.05.2012
Kuvaus
vas. "Einari " Grey Coats Perfect Gentleman & Tiia ja oik. "Eawokki " Grey Coats Proud Monarch Tom Forsblom

Lahti Jokimaan ravirata Pentunäyttely Grey Coats kasvattajaryhmä 1 KP ja ROP kasv. 06.05.2012
Kuvaus
"Emma" & "Einari" & "Iita" ja "Eawokki"

ROP-pentu "Einari" Grey Coats Perfect Gentleman & Tiia 06.05.2012
Kuvaus
photo: Ryhmä 1. loppukisasta
Kiitos Tiia "Einarin" esittämisestä , todella hyvin esititkin! "Einarikin" esiintyi uskomattoman hyvin ensikertalaiseksi :)

Parikkala RN / Parikkala Group Dog Show 05.05.2012
Kuvaus
photo: BOS Grey Coats Nimble Lady own. Mari Hartikainen & BOB Grey Coats Old of the Show own. Tuija Posti / handler Reetta Posti

Tuomari / judge: Leni Finne , FI

OES´s 2+ 1

Parhaat Onnittelut ROP "Waldo " & Tuija ja VSP "Hilla" & Mari upeasta näyttelymenestyksestä ja uudesta Grey Coats valiosta :))))
_______________________________________________________________________________

Lots of congratulations BOB "Waldo" & Tuija and "BOS & NEW CH "Hilla " & Mari and thanks to the magnificent dog show date !!!

_______________________________________________________________________________
Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 2, SA , PU 2 , res. SERT / EXC.2 , BM 2 , res. CAC
JW-11 Grey Coats Old Good Lovin
Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 1 , SA , PU 1 , SERT , ROP / EXC.1 ,BM 1, CAC , BOB
Grey Coats Old of the Show
own. Tuija Posti
Nartut /Avoinluokka / Bitches Open Class
ERI 1, SA, SERT, VSP / EXC.1 , BB 1, CAC >new FI CH , BOS
Grey Coats Nimble Lady
own. Mari Hartikainen

Uusi FI MVA Grey Coats Nimble Lady / New FI CH Grey Coats Nimble Lady !!! 05.05.2012
Kuvaus
photo: Parikkala 5.5.2012 FI CH Grey Coats Nimble Lady

Parhaat Onnittelut / Congratulations "Hilla" & Mari ja Dimi !!!

Pentunäyttely Ruotsi , Söderköping 01.05.2012
Kuvaus
photo: E.S BIS 3 pentu "Fanni" Grey Coats Pastelblue Lady & own. Eva Sjöden
tuomari / judge : Jesper Andersson , Ruotsi


Parhaimmat Onnittelut " Fanni" & Eva ja perhe upeasta pentunäyttelypäivästänne ! Olemme niin onnelliset teidän puolesta , kaksi näyttelyä ja kaksi kertaa BIS 3 pentu menestys Fannille :))
ja miten tuomarit ovat pitäneet Fannista todella paljon :) Kiitoksemme Evalle ja perheelle ja kaikkea hyvää teille eteenkinpäin ja Fanni´le hyvää terveyttä kuin näyttelyihin mukavaa menestystä.
Onnentoivotuksin ylen onnellinen kasvattaja ja kotikennelin väki :)
______________________________________________________________________________

The best Congratulations "Fanni" & Eva and family puppy dogs show the day was wonderful! We are so happy for you, two exhibitions and two times the BIS 3 puppy's success Fanni :))
and how the judges have to keep Fanni so much :) Thanks to Eva and her family and all the best to you and Fanni'le cially towards the good health of the exhibition, a nice success.
Congratulations exceedingly happy home kennel and breeder :)
________________________________________________________________________________

Nartut / Pentuluokka / Bitches / Puppy Class ( 6-9 month old)
1 KP , ROP , BIS 3 pentu / 1 HP , BOB , BIS 3 puppy
Grey Coats Pastelblue Lady
own. Eva Sjöden , Sweden

Lahden KV koiranäyttely / Lahti Internatiomal Dog Show 28.04.2012
Kuvaus
photo: M.T "Bono" JV-11 Grey Coats Old Good Lovin ( näyttelyn jälkeen / after the show)

tuomari/ judge:Nina Janger , FI

OES´s 5 + 5
_________________________________________________________________________________

Mielenkiinnolla ilmoitin Bonon Lahden näyttelyyn koska tuomarina oli Suomalaisista tuomareista uusinpia rodun arvosteluoikeuden saanut .

Ensimmäisenä aamulla tulivat "järjestysmiehet" uhomaan heitellen pöytää keskemmälle lattiaa äänekkäästi mesoten et näin nämä pitää olla sitten oli vuorossa sanomista tuolista joka oli häkkiä vasten tilaa viemättä, että "lepotuoli" on oikein tuotu mukaan ,siinä vaiheessa alkoi tuntua et RR- nousee...... eikö meillä näyttelyasettajilla ole muuta oikeutta vastikkeesi jatkuvasti korottuville näyttelymaksulle kuin olla vain maksajina ja näyttelypaikalle tultaessa pyydellä anteeksi et voidaanko edes tulla" täyttämään" kehänlaita aluetta :(

Jos olisi ollut edes tilanpuutetta siihen aikaan aamusta niin olis voinut sanoa et tiivistelkääpä.... mutta, kun tilaa oli vielä siinäkin vaiheessa ylilkyllin käytää , kun kellonviisarit näyttivät yli puolenpäivää, poislähtiessä tavaroita kasatessa eikä kehänlaidalla ollut tungoksesta tietoakaan ( muuten lampurit oli kehässä aamun toisena rotuna joskin kehä oli aika lailla myöhässä)
Taitaa olla nykyajan palvelua parhaimmillaan ;-) eiköhän sitä jo yksinkertaisemmallakin "funtsauksella" tiedä et näyttelyyn tulee koira tai useampi koira & omistaja , lisäksi " häkki(-t) pöytä ja "lepotuoli " lisäsättynä " tarvikesalkku" / pussukka ja omistajan käsiveska välillä jopa kamera laukkuineen ;-)

Oli mukava nähdä " porukoita" , jutella .... no mistäs muuta kuin koira-asioista , eikä ollut kiirettä tai hoppua oman koiran laitolla kehään ,oli mukava nähdä Saana & hänen isänsä ja komea "Rubert" :) pojalla on aivan mahtava hyvinhoidettu turkki , kiitokset siitä Saanalle hän on malliesimerkki siitä miten ensimmäisenkin lampurin turkki on hoidettu / turkinvaihtumisineen kunnolla ja osaavasti :)

Harmi vain Rubert sai hyvän arvostelun muutoin mutta kehässä ne liikkeet jotka olivat puhdasta liikettä niin tuomari ei katsonut silloin koiraa vaan Rubert loikki ,pomppi ja peitsasi todella paljon eli liikkeistä näkee , että Saana &" Rubert" harrastavat muutakin, kun vain kehäliikuntaa .Tuomarin mielestä koira ontui?????? tämä näyttely on videoitu , olen katsonut videon 3 x läpi yhtään ontuvaa jalkaa ei Rubertilla ole mutta pomppimista ja peitsaamista kylläkin.

Toinen asia joka harmitti aika lailla , meitä aikaisemmin kehässä oli partikset ja tuomari itse sanoi et siinä oli esitetty juoksussa oleva narttu , urokset kulki kuono maassa etenkin tuomaripöydän luonna sitten vielä , meillä kotona on kolmella nartulla juoksut joten Bono ainakin" häiriintyi" aika lailla kehän "hajustuksesta " , lattiapinta veti kuonoa ja liikuakkin olis pitänyt samaan aikaan :( .

Jos viellä purkais mieltään, tuomarin katsontakantaa koirien liikkeistä niin ( tämä on sitten mun oma mielipiteeni ) en todella tiedä mitä hän oikeasti liikkeistä haki ? ainakaan etuliike ei häirinnyt oli se miten lyhyttä "töpöttävää " samalle mietteille menen takaliikeissäkin nopeaa tiheää lyhyttä askellusta , niin onko se oikea liikuntatapa lampurille ? eikö rotumääritelmässä sanota etu ja taka liikeen tulee olla yhdensuuntaiset maatavoittavat . Miinuksena vielä .... kehä oli pieni , matot suunniteltu niin jos koiraa oli tarkoitus juoksuttaa mattoja myöten niin juoksuttaminen ei onnistunut , mattojen suunnittelu oli melkeinpä sik-sakia.

Kiitos Mirvalle kuvaamisesta ja Tiialle "Bonon "juoksuttamisesta PU luokassa , kiitos Jennille apukäsistäsi jälleen kerran :) Hyvä asia oli ainakin se ,et pääsi lähtemään ajoissa kotiin eikä ollut pitkä matkaan ajella. Ensi viikonloppuna on uusi matka Lahteen silloin mennään sunnuntaina Pentunäyttelyyn :) jos intoa riittää niin olen ilmoittanut myöskin Bonon Parikkalan ryhmikseen lauantaiksi siellä on 3 GC -kasvattia , nartuissa "Hilla" , nuortenluokan uroksissa veljekset " Waldo" ja "Bono" .

Oikein Hauskaa Vappua kaikille ja nauttikaan keväästä ...kesää odotellessa !!!
_________________________________________________________________________________

Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 1 , SA , PU 3 , res. SERT / EXC.1 , BM 3 , res. CAC
Grey Coats Old Good Lovin
arvostelu:
Erinomainen nuori vanha uros.Ihana uroksen pää jossa leveä uroksen kallo ja vahva kuono.Hyvä purenta . Kaunis ylälinja .Hyvin voimakas luusto ja valmis runko .Liikkuu riittävällä askelpituudella , hieman raskaasti . Lupaava karvanpeite . Tasapainoinen kokonaisuus. Hieman valkoista pyllyn päällä.
Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
EVA ( ontuu??? ) movements can not be criticized )
Grey Coats One for All

Lahti KV Dog Show 28.04.2012
Kuvaus
photo: M.T BM 3 Grey Coats Old Good Lovin & handler Tiia Rintakoski

Kiitos Tiia !

Tallinnan Winner 2012 International Dog Show 15.04.2012
Kuvaus
photo: M.T " Bono " JV-11 Grey Coats Old Good Lovin & Keida handler´na

OES´s 5+5
Judge: Ilona Onstenk-Schenk , Hollanti

Kiitokset Mirvalle ja "Nessalle" mukavasta matkaseurasta kuin Onnittelut Nesalle JUN VSP & JUN SERT & Tallinn JUNW-2012 tittelistä :) Kiitos myöskin Ernolle mukavasta laivaseurasta mennen -tullen kuin hotellivarauksesta .

Muutama vuosi on väliä viimeisestä Tallinnan näyttelystä , jossa olimme "Vienon" kanssa muistaakseni silloin , kun ensimmäistä kertaa uudessa Saku-hallissa pidettiin koiranäyttely .

Lampurit aamun toisena rotuna kehässä edellämme oli vain 2 koiraa. Paikkanahan tämä on hyvä niin pysäköinnin kuin tavaroiden kuljettamisen kannalta ok. Mutta sen ,että missään lappusessa ei olut aikaa monelta päästetään sisälle me olimme aika ensimmäisiä siinä ovi jonossa ja jouduimme odottelemaan reilun tunnin verran kunnes tuli henkilö jolla oli "valtuudet" avata puomit ja päästää meidät kehänlaidalle laittamaan koiriamme .

Joten tunnelmahan siinä lämpeni odotellessa... eikä yksin meiltä vaan aika monelta muultakin odottajalta :( se pakko-odottelu vei jo latteaksi näyttelyhengeäkin ,kun alkoi vauhdilla laitaa kahta koiraa kehäkuntoon , lisäksi mua pidempään vaivannut selkä-jalkavaiva oli aika ärhäkkänä reissaamisesta jo muutenkin . Onneksi Keida oli lupautunut viemään niin Bonon kuin Veeran kehään josta olen hänelle todella suuresti kiitollinen :)

Mirvalla oli " Nessan" turkinkunnostus ja esittäminen heti toisena koska Nessa on junnuluokassa ja Virossa niin uros kuin narttu junnu menee heti ensimmäiseksi kehään ja sitten oli ollut veteraani mutta se oli poissa tällä kertaa joten Bonon vuoro tuli siihen perään nuortenluokan uroksena .
Hieman Bonostakin " näkyi ,että vierasti" esiintymistä Keidan kanssa .... mutta oikein hyvin Keida Bonon esitti :) sitten vielä vinkkinä Keidalle , kun menee Veeran kanssa kehään niin Veera saattaa hieman "jarruttaa" menoa jos kaularemmistä kiristää mutta oikein hyvin Veera meni Keidan kanssa ja handlerin taidon Keida kyllä osaa :)

Kiitokset Mirvalle kuvista tai hänen kameraansa käytti Keidan ystävä . Muuten olisi kuvat jääneet jälleen ottamatta ;-) Kiitos näyttelypäivästä Mirva ja Keida , eikä se oikeastaan hullummin lampureillakaan mennyt , kaikki saivat EXC´n ja Nessa & Bono viellä" lisukkeetkin". Onnetteluhalit Nessa & Bono ja Veera :)))

Mirva soitti laivayhtiöön ja päästiin lähtemään jo klo 13.30 kohti Helsinkiä ......joten jotain hyvääkin tuo aikainen kehä sai aikaan päästiin lähtemään hyvissä ajoin kotimatkalle .
Veeran kanssa mennään ehkä käymään Virossa tämän vuoden aikana vielä mutta katsotaan nyt sitäkin mitä kevät tuo tullessaan..........
Oikein mukavaa kevään jatkoa kesää odotellessa Mirvalle & Keidalle & Indrek´lle kuin Ernolle & "kotimies"- Merjalle ja kaikkien teidän "karvakorville" :)
Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 1 , PU 3 , SERT , res. CACIB > CACIB´si / EXC. 1 BM 3 , CAC , res. CACIB > CACIB
JW-11 Grey Coats Old Good Lovin
Narut Valioluokka / Bitches Champion Class
ERI 2 , PN 3 / EXC.2 , BB 3
FI & RU CH Blueshire´s Canadian Lady

Tallinnan Winner 2012 International Dog Show 15.04.2012
Kuvaus
photo: M.T " Veera " FI & RU CH Blueshires Canadian Lady / Bitches Champion Class EXC. 2 and BB 3
and handler Keida Tirmaste :)

Lappeenrannan Koiranäyttely 09.04.2012
Kuvaus
photo: M.T "Waldo" Grey Coats Old of the Show & Reetta (handler )

Tuomari: Marjatta Pylvänäinen -Suorsa , FI
Ryhmä 1. tuomari: Tapio Eerola, FI

OES´s 4+3

Parhaat Onnitelut ROP "Waldolle" ja om. Tuija Postille ja handler Reetta :)))
Onnittelut myöskin meidän VSP "Veeralle" :)
Kiitos teille "kamuille" mukavasta näyttelypäivästä kehänlaita keskusteluineen ,tuomari oli ensimmäistä kertaa arvostelemassa rotuamme joten tämä herätti puhetta niin ennen kuin jälkeen kehän ;-) ja joku viisaudessaan oli laittanut lampurit ihan ensimmäiseksi roduksi kehä 8:n jossa arvostelu alkoi klo 9.00 ,ei ollut tungosta mutta harjakädet saivat tehdä napakasti työtä ennen kehään menoa .
Kiitos Jennille "Veeran" esittämisestä ! lattiapinta oli todella karmea vanhalle juoksuttaa jo muistakin syistä;-)
Kiitos Mirvalle & "Nessalle " iltapäivä meni mukavasti oman kehän jälkeen meillä , lampureilla riitti touhua keskenään ja meidän kavakorvat olivat aika väsyksissä illalla .Kiitos kuvaamisesta sain vihdoinkin Emmasta & Einarista "poseerauskuvia" . Bonosta jäi ottamatta mutta korjataan se viikonloppuna Tallinnan reissulla :)

Kasvattajana riemu roihati pintaan ,kun Reetta handler´nä juoksutti "Waldon "päivän ROP :ksi :))
Ryhmäkehä meni tyyliin kierros ja näkemiin ..... tuomarin suosikkirotuna lampuri ei ole ollut ;-)

Mukavaa kevätaikaa kaikille -näyttelyissä nähdään !

Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 1 , PU 1 , SERT , ROP / EXC. 1 , BM 1 , CAC , BOB
Grey Coats Old of the Show
own. Tuija Posti
Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 2 / EXC. 2
Grey Coats Old Good Lovin
own. breeder
Narut Valioluokka / Bitches Champion Class
ERI 1 , PN 1 , VSP / EXC. 1 , BB1 , BOS
FI& RU CH Blueshire´s Canadian Lady
own. Ulla Hellman

Lappeenrannan Pääsiäisnäyttely Lappeenramta National Dog Show 01.04.2012
Kuvaus
photo : "Waldo" & handleri Reetta ROP ja uusi FIN MVA Grey Coats Old Of The Show om. Tuija Posti
Parhaat Onnittelut Tuija ja "Waldo" kera taustajoukon :)

Tuomarimme oli Venäjältä Ekaterina Senashenko

OES vain 2 (3) + 1 nämäkin kaksi urosta ovat veljeksiä eli" Waldo "ja" Bono " ja sitten Ernon ja Merjan junnutyttö " Lumikki" poissa oli junnu-uros Päivin "Nalle ".


Lappeenranna kaikkien rotujen näyttely oli jälleen kerran isojen rotujen kohdalla ns. hajoitushallissa pohjana jää vaikka nyt oli laitettu kunnon katteet jään pintaan ja kehiin matot :)
Halli oli tänään todella kylmä ja talvitakki piti pitää tiukasti päällä oskasi harjatessa koiraa , kehään menin kuitenkin ilman takkia .
Samoin kuin eilen olipa ihana tunne ...lyhyt matka kotiin ja aamulla ei tarvinnut olla heti sisälle menossa kun ovet aukaistiin . Lampurit olivat kehässä vasta iltapäivällä klo 14 paikkeilla .

Purinoita kuului autojonot olivat näyttelypaikalle tulijoita haittaamassa , jonot liikkuivat hitaasti ja parkkipaikat täytyyivät jolloin autoja joudittiin ajamaan pidemmälle. Harjoitushallli oli tupaten täynä koiria , ihmisiä ja tavaroiden kanssa kulkeminen oli hankalaa .
Tuomarimme oli jälleen "uusi tuttavuus" kuvasi ainakin mieleisiään koiria eri roduista kuin lampureistakin kaikki 3 . Bono jäi Waldon taakse oliko siksi ,että liikkeelle lähtiessä laskee niskan "alaspän" eli ei juokse pää pystyssä kuten villakoirat vaikka rotumääritelmässä tästä sanotaankin ulkomuistista jotain näin.... laskee pään hieman alaviistoon liikkeelle lähtiessään ......kohdalleni on osunut muutamia tuomareita he eivät pidä lampurin tästä" tyylistä" juostessa ??? Muutoin arvostelut oli melkein sanasta sanaan samalaiset .
Ryhmässä "Waldo" ei kivunnut 4 joukkoon jonka melkein "tiesin" ryhmätuomarista . Reetta on nuori hyvä esittäjä ja saa lampurista parhaat puolet esille :)
Kiitos kaikille kehänlaita porukoille mukavasta tunnelmasta kylmyydestä huolimatta . Tuijan ja tyttöjen kanssa "kuplivat" nautitaan myöhemmin , onhan "Waldo" Grey Coats kasvateista 32´s FI Champion:)
Parhaat Onnittelumme !!!
Onnittelut omistajille & kasvattajille Ernolle ja Meralle VSP & SERT -tyttö "Lumikille" !!! Kahvit juodaan toisen kerran olin luvannut siskolleni et menemme kyläilemään kun "juputusta " on kuuluvut jo pidempään miksi emme käy ....
No pääsiäispyhät ovat paremmalla puolella ja oikean kevään ja kesän odotus valtaa mielen toivottavasti tulee lämpimämpi kuin viimekesä oli ja sateet olisvat poissa ainakin näyttely viikonloppuina........ mutta ainahan sitä voi toivoa vaikka säätiloihin ei voi mitenkään vaikuttaa ;)
Mukavaa kevään odottelua teille kaikille ja halatkaa lampureitanne aina ,kun siihen on tiaisiuus :) näyttelyissä nähdään !

"Rubert" Grey Coats One For All & erinomaiset terveystulokset 29.03.2012
Kuvaus
photo: S.F " Rubert " Grey Coats One For All own: Saana Forsblom

Saana käytti jo kuukausi sitten Rubertin lonkka ja kyynärpääkuvissa ja vasta tänään 29.3.2012 hän oli saanut upeat terveystulokset. Super suuret ONINITTELUT terveelle ♥♥ Rubertille ♥♥ lonkat
HD A-A ja kyynärät ED 0-0 & omistaja Saanalle :)) Kaikkea hyvää teille jatkossakin :) Täällä kotikenneissä ollaan todella onnellisia teidän puolesta . Moninkertaiset KIITOKSET Saana hoidat ja huolehdit "Rubertista " erinmaisesti kaikin puolin :) Hyvää kevättä ja hyviä kehämenestyksiä tulevaan näyttelykauteen "Rubertille" ja omistaja Saanalle :))

"Rubert" Grey Coats One For All > Health results for hips HD A-A and elbows ED 0-0 :))

Koiranäyttely /Pentunäyttely , Montala , Ruotsi / Dog Show / Puppy Show , Montala , Sweden 25.03.2012
Kuvaus
photo : V.H "Fanni" Grey Coats Pastelblue Lady d.o.b 29.10.2011 own. Eva Sjöden

Tuomari / Judge & Ryhmä / Group 1 Judge : Linda Bergqvist , Sweden
BIS Tuomari/ Judge : Ann Gistedt , Sweden

Fanni oli ensimmäisessä Pentunäyttelyssä Montalassa 25 päivä maaliskuuta tasan kuukausi siitä, kun veimme Fannin Ruotsiin kasvattaja ystäväni Evan ja perheen luokse .

Fannin menestys oli aivan upea tuloksella ROP & RYP 1 ja BIS 3 pentu :))) Aivan mahtavat Onnittelut Evalle ja "Fannille" menestyksestä ! me Fannin kotikennelin väki olemme niin ylen ONNELLISIA näyttelypäivästänne :))

Kaikkea hyvää teille jatkossakin , Onnitteluterveisten kera Eva & perhe ja "Fanni"
________________________________________________________________________________

Fanni was the first puppy show Montale 25 March exactly one month after the veidä Fanni breeder in Sweden my friend Evan and family join him.

Fannin's success was absolutely fantastic result BOB & BIG 1 and BIS 3 puppy :))) Just wonderful Congratulations to Eva and "Fanni" success! Fannin home kennel we the people we are so HAPPY promoted to show your day :))
All the best to you in the future, congratulations greetings with Eva & Family, and "Fanni"

Nartut /Pentuluokka 4-7 kk / Bitches / Puppy Class 4 - 7 months old
1KP , ROP , RYP1 , BIS 3 pentu / 1HP , BOB , GROUP 1 ,BIS 3 puppy
Grey Coats Pastelblue Lady

own. Eva Sjöden , Sweden

"Fanni" Grey Coats Pastelblue Lady muutto uuteen kotimaahansa Ruotsiin Evan & Martin´n luo 23.02.2012
Kuvaus
photo: "Fanni" Grey Coats Pastelblue Lady 23.2.2012 päivää ennen alkavaa Ruotsin matkaa
photo: "Fanni" Grey Coats Pastelblue Lady days before the trip to the Swedish Evan and Martin home


Koska Ruotsin SKK:n määräykset olivat muuttuneet 1.1. 2012 alle kolmen kuukauden ikäisen pennun vienistä Ruotsiin hieman "hankalammiksi" niin päätin ,että Fanni rokotetaan määräysten mukaisesti Suomessa ja , kun kaikki on kunnossa niin sitten Fanni on valmis muuttamaan Evan & Martinin luokse . Näin Fannin vieminen kuin vierailut ystäviemme luokse onnistuivat samalla kertaa.

Fannilla on nyt kaikki rokotukset kunossa kuin EU -koirapassi , varoaika Rabies rokotteesta oli 21 vrk:tta . Joten Fannilla on seuraavan kerran asiaa ell. luokse rokotusten puoleen vasta vuoden päästä.

Meille Fannista luopuminen olikin paljon "kovempi paikka" sillä kolmekuiseen pentuun kiintyminen onkin saanut aivan toiset mittasuhteet eikä se ollutkaan niin helppoa luopumista .

Evan & Martinin perheessä on koirien hyvä olla ja elää. Sunnuntaiaamuna, kun heräsimme ja näimme Fannin joka oli nukkunut ekan yönsä Evan & Martinin kanssa , väsyneenä matkasta ja kaikesta uudesta kokemastaan mitä oli tullut perjantaista alkaen pienen Fannin elämään lähdettyämme kotonta matkalle .
Fanni leikki toisten kanssa oli iloinen ja "näytti kotiutuneen" oikein hyvin , tämä tietenkin helpotti haikeaa oloani paljon. Mutta kyllä se vain oli haikea mieli ....... Fannin kuin perheen lähtöhalausten jälkeen.
Lähdimme varhain ajamaan kohti Tukholmaa koska olimme luvanneet mennä käymään ystäviemme luonna Tukholmassa ennen kotimatkaa .
Kiitos Evalle & Martinille :)) Fannilla on ihana perhe joka pitää hyvää huolta Fannista , kiitos vieraanvaraisuudestanne ja niistä ihanista "kanttarelleistä " hyvin säilyivät paksettuna kylmälaukuissa aina kotipakasteeseen asti. Kiitos Vanjalle ja kaikille teille jotka olitte mukana viettämässä yhteistä lauantai-iltaa Evan & Martini luonna:))
Toivon myöskin ,että Fanni tuo teille paljon iloa yhtenä lammaskoiristanne niin terveyden kuin ihana luonteesa puolesta .
Toivottavasti näemme Teidät ensikesänä täällä luonamme Kaakonkulmalla , viimekäynnistä onkin vierähtänyt aikaa muutama vuosi :)
________________________________________________________________________________

We will travel with the departure from home 24 days February and Evan at home to be 25 day all new.... so car like a ship travel but Fanni was a very brave traveler :).

Certainly a long way to tired to Fanni and Saturday night went to the closest watching everything new.
Fanni the first night to sleep in sleeping room Evan & Martin with and had slept well :)

Fanni in the morning was upbeat and fun as it would have been a long time in their own homes
A big thank you Eve & Martin, all of their hospitality. Thank you for good food and good company for all of you :)
We are very sad when it was time for hugs. how difficult it is to give up three months old puppy :(

Thank you for Eva & Martin:)) Fanni he has a wonderful new home and family :)Grey Coats P-pennut PCD +/+ terveitä vanhempiensa kautta 09.02.2012
Kuvaus
photo: T.F "Eawokki" Grey Coats Proud Monarch

Grey Coats P-pentue / Grey Coats P-litter d.o.b 29.10.2011

sire : CH Niedersachsen´s Pride Gentleman PCD +/+ (test result 03.02.1012 )
dam: CH Argovian Irresistilbe Emotions PCD +/+ (test result 27.10.2011 )

puppies: puppies from healthy parents to the though :)))))))

Grey Coats Perfect Gentleman PCD +/+ (m)
Grey Coats Proud Monarch PCD +/+ (m)
Grey Coats Perfect Pal PCD +/+ (m)
Grey Coats Perfect Melodie PCD +/+ (b)
Grey Coats Pastelblue Lady PCD +/+ (b)
Grey Coats Playgirl of Shepton PCD +/+ (b)
Grey Coats Pick of the Bunch PCD +/+ (b)


Grey Coats Q-pennut ovat tänään viikon vanhoja :) 07.02.2012
Kuvaus
Q-pennut viikon vanhoina :)Turku KV talvinäyttely / Turku International Winter Dog Show 21.01.2012
Kuvaus
photo: "Bono" JV-11 Grey Coats Old Good Lovin in the ring ......

tuomari / judge: Ashley Reid, Australia

OES´s 0+1 , 5 + 8

Turkuun on näyttelymatkaa yli 800 km meno -paluu yhteensä. Olimme sopineet Mirvan kanssa, että menemme samalla autolla , molemmilta mukaan lähtee vain yksi lampuri . Mirvan mukaan "Nessa" pentuluokkaan ja meiltä "Bono" junnuluokkaan( vaihtoehtoa ei vielä ole) Bonohan täytti 20.1 vasta 14 kuukautta. Tuomarista emme osanneet sanoa mitään niinkuin koiramaailmassa on tapana sanoa, kun on aivan "uusi nimi" lampurikehässä, ainakin meillä Mirvan kanssa .


Säätilaa oli luvattu aika huonoksi joten lähdin ajamaan kohti Helsinkiä klo 02.00 yöllä , herätys tuntia aikaisemmin joten unet tältä yöltä jäivät todella lyhyeksi . Bono onneksi sai nukuttua ainakin osan matkaa .... mutta kyllä siitäkin huomasi väsymyksen merkkejä päivän aikana.

Lunta ei onneksi satanut Lappeenrannan ja Helsingin välillä mutta ,kun lähdimme Mirvan luonta niin jopa oli sakea lumisade haittaamssa ajamista ja kesti aina Turkuun saakka , Pysähdyimme kerran vähän ennen Turkua ulkoiluttamaan Nessan ja Bonon ja samalla kävimme juomassa aamukahvit .
Auton saimme aika kivasti lähelle koirien sisäänmenoa eikä tavaroiden raijaaminen ollut niin työlästä.

Lampureita ennen kehässä oli n. 20 koiraa ja oma kehämme oli laitettu alkamaan klo 10 todellisuudessa se alkoin jonkinverran myöhässä . Meille jäi hyvin aikaa laittaa koiramme kehäkuntuun . Vaihtaa kuulumisia ja jutella niitä näitä koiramaaliman tapahtumista tuttujen ja ystävien kanssa .
Ensin Mirvan kanssa kehään meni "Nessa" pentuluokkaan , Nessa esiintyi todella hyvin ja sai kehuja tuomarilta , palkittiin KP näin Nessata tuli myöskin rotunsa paras pentu eli ROP -pentu .Paljon Onnea Nessa ja Mirva !!
Seuraavaksi vuorossa juniori urokset ja Bonon vuoro , juostessa huomasin ,että Bonoa taitaa sittenkin väsyttää tuo aikainen matkanteko mutta hyvin poika esiintyi ja näyttihän tuomarikin " tykkäävän" koska Bono sai ERI :n ja SA:n ja menee jatkoon kilpailemaan rotunsa parhaasta uroksesta .

Uroksia oli tässä näyttelyssä vähän koska yleensä viimeaikoina on ollut päinvastoin uroksia paljon ja narttuja vähemmän nyt nartut oli enemmistönä.
Niin uroksissa kuin nartuissa ihmetteyä herätti kehänlaidalla muutamien koirien selvä epäpuhdas liikkuminen eli ontuminen mutta tuomaria tämä ei "häirinnyt" vaan koirat palkittiin ERI & SA:lla ,joten ainakin itselläni näiltä seikoilta silmien "ummistaminen" ei anna kovin vakuuttavaa näyttöä tuomarin tuntemuksesta rotua kohtaan ...... ja miksi maksamme korkeita näyttelymaksuja jos arvostelu on vain rivi sanoja ilman todenmukaisuutta .
Sen verran pitää itsellä olla kritiikkiä omia koiria kohtaan ,että ei ummista vioille silmiään vaikka tuomari sen tekisikin sillä ns. hyvä tuomari ei ole se joka haluaa palkita kaikki koirat vaikka EVA olisi ollut se mikä olisi pitänyt antaa .
No eipä ole mielenkiintoa viedä jatkossa koiriaan samalle tuomarille . OES ei todellakaan ole rotuna helppo arvosteltava se pitäisi myöskin tuntea eikä yksin uskoa silmiään vaan käsiä kannattaa käyttää monipuolisemmin rotuun.

Paras uros luokassa Bono oli PU 2 ja sai SERT`n toki olin iloinen Bonon menestyksestä eikä huoli "hävetä" pojan liikkumistakaan .
Iltapäivän puolella lähdimme ajelemaan kohti Helsinkiä yhden pysähdyksen teimme koska halusimme Nessasta ja Bonosta kuvia luonnonvalossa hallikuvat jäivät tällä kertaa aika muutamaan otokseen .
Kiitokset myöskin teille kaikille kehänlaita ystäville ja tutuille mukavasta näyttelypäivästä ja erikoisesti Mirvalle mukavasta seurasta matkalla kuin näyttelyssä , meidän Bono kaipailee Nessan kanssa vietettyä lumileikki peuhausta ennenkuin lähdin ajamaan kohti kotia .
Seuraava näyttelypäivä taitaa olla vasta Lappeenranta ;-) Mukavaa ja leppoisaan talvenjatkoa teille kaikille !


Urokset / Junior luokka / Males / Junior Class
ERI 1 , SA , PU 2 , SERT / EXC.1 , BM 2 , CAC
JV-11 Grey Coats Old Good Lovin
own. breeder

"Nessa" Ladypay´s Dance of Joy 21.01.2012
Kuvaus
photo: Turku International Winter Dog Show 21.01.2012 BOB -puppy

"Nessa" Ladypay´s Dance of Joy PCD +/+
sire. C.I.B & Multi CH Argovian Good News HD A-A ED 1-1 eyes clear , PCD+/+
dam. JW-06 & FI CH & TK 1 Grey Coats Kissing Lady HD A-A , ED 0-0 , eyes clear
own. Mirva Tahvananen
breeder. Mari Hartikainen Ladypay´s kennel


"Bono" Grey Coats Old Good Lovin 21.01.2012
Kuvaus
photo: Turku International Winter Dog Show 21.01.2012 judge: Ashley Reid , Australia

EXC. 1 , BM 2 , CAC "Bono" Grey Coats Old Good Lovin
sire: C.I.B & Multi CH Argovian Good News HD A-A , ED 1-1 , eyes clear PCD+/+
dam: FI & RU CH Blueshire´s Canadian Lady HD A-A , ED 0-0 , eyes clear , PCD +/ +


"Aino" FI & LT CH & LTW-03 Grey Coats Classical Lady s.22.3.2001 - k. 21.01.2012
Kuvaus
photo: "Aino" joulukuussa 2011

Lämmin osanottomme "Ainon" muutettua lampurienkeliksi sateenkaaren sillalle ja suuressa surussanne myötäeläen Tarja ja Kai . Aino sai elää hyvän pitkän elämän luonanne ja niin kiintynyttä omaan omistajaansa kuin "Aino" oli Tarjaan näkee todella harvoin , teillä oli " yhteys " jo pentuiästä alkaen jatkuen läpi Ainon elämän se näkyi ja oli uskomattoman läheinen ihmisen ja koiran välinen ystävyyden side:)

"Ainon muistolle "

Tummuessa illan,
luona sateenkaarisillan,
kun auringon viimesäteet taipuu,
niin moni koira uneen vaipuu.
On päivän leikit jäänet taa,
ne onnellisna nukahtaa.
Nähden unta ystävistä,
perheistä ja hetkistä yhteisistä.
Odottaen sitä aamua valkenevaa,
kun jälleen yhdessä leikkien kirmata saa

Hellät jäähyväiset "Ainolle" meiltä kaikilta ♥


Kajaanin KV Koiranäyttely / Kajaani International Dog Show 15.01.2012
Kuvaus
photo: "Waldo" and Reetta 12 / 2011 ( kuva Messukeskuksesta )

Kajaanin tamminäyttely 15.01 2012 tuomari: Harri Lehkonen , FIN , OES´s 3(4) + 1(2)
Uusi näyttelyvuosi alkoi upeasti Waldon Grey Coats Old of the Show osalta .Parhaat Onnittelumme "Waldolle" kuin omistaja Tuija Postille jaWaldon esittäjälle Tuija tyttärelle Reetalle :)
Matka oli pitkä mutta näyttelymenestys oli upea !

Urokset / Junior luokka / Males / Junior Class
ERI , SA , ROP Juniori , ROP ja SERT / EXC. 1 . BOB Junior , BM 1 , CAC and BOB
Grey Coats Old of the Show
own. Tuija Posti

"Aada" Grey Coats Playgirl of Shepton muutto omaan kotiin :) 15.01.2012
Kuvaus
photo: " Aada" Grey Coats Playgirl of Shepton & om. Vili Ronkainen

"Aadan" koti on nyt Vilin luonna Joensuussa ." Aada " on Vilin ensimmäinen omassa omistuksessa oleva lampuri mutta kokemusta rotuun hänellä on jo ennestään. Vili on kiinostunut tuomaan myöskin "Aadaa" näyttelyihin kuin harrastuspuolella on kiinnostusta kokeilla Agia ,Tokoa esim. sitten myöhemmin, kun Aadalle karttuu ikää.
Kotimatka oli mennyt hyvin ja tutustuminen uuteen kotiin mutta se vie varmasti aikaa "Aadalta" muutaman päivän joskin pennut tottuvat uusiin asioihin yllättävän nopeasti :) Kaikkea hyvää teidän alkaneelle yhteiselämälle ja tuleville vuosille "Aada" & Vili . Kotikennelissä me olemme hyvillä mielin "Aadan" saadessa hyvän kodin omakseen Vilin luona :)Bichon Frise "Nappi" Grey Coats One Play Mate s.27.04.1994 - k. 11.01.2012
Kuvaus
photo: "Nappi" Grey Coats One Play Mate on varmasti yksi vanhemmaksi elänyt Bichon Frise suomessa Nappi olisi täyttänyt huhtikuussa kunnioitettavat 18 vuotta .

Kun kaipaus ja ikävä
polttaa niin, että satuttaa,
kuuntele silloin sydäntäsi,
joka kertoo sinulle,
että se oli onnea ja iloa parhaimmillaan,
ja nyt muistot ovat kauneinta
mitä sinulla on.

Lämmin Osanottomme Eevalle ja perheelle Napin muutettua sateenkaaren sillalle 11 päivä tammikuuta 2012 pitkän ja onnellisen elämän jälkeen . Kiitos, että näin monien vuosien jälkeenkin muistitte Napin kotikennelin kasvattajaa suuressa surussanne kauniilla viestillä , tämä viesti on kuin "timatti" kasvattajalle , Kiitos Eeva :)

Kerron terveiset kasvattamastasi pennusta.

6.7.1994 tehtiin kaupat koirasta nimeltä Grey Coats One Play Mate,Bichon Frise lempinimeltä Nappi. Nappi oli syntynyt 27.4.1994 ja kuoli 11.1.2012 eli olisi huhtikuussa täyttänyt 18 vuotta. Nappi eli koko ikänsä Vantaalla samassa asunnossa. Kahden vuoden ikäisenä hän sai veljen villakoira Väinön.Väinön kanssa olivat tosiaan kuin veljekset aina hyvässä sovussa. Lenkillä pojat saivat käydä arkisin kolme kertaa ja viikonloppuina neljä kertaa päivässä. Myös omalla pihalla saivat olla paljon ja juoksennella vapaana.Nyt viimeiset kuusi vuotta olen ollut eläkkeellä ja poikien kanssa kaiken aikaa.
Nappi oli muuten hyvinkin terve vain vatsa oli ajoittain ongelmana. Oksenteli aika paljon ja vain harva ruoka sopi hänen vatsalle.
Eläinlääkärin kautta löytyi sopiva kuivamuona,joka maistui ja pysyi sisällä. Nappi ei myöskään ollut koskaan ylipainoinen vaan tosi sutjakassa kunnossa koko ikänsä. Ei kerjännyt ollenkaan makupaloja ja sai myös liikuntaa runsaasti.Myös luonteeltaan hän oli ihanteellinen, tosi itsevarma eikä pelännyt ketään,oli kaikkien koirien kaveri eikä rähissyt kellekään.Aivan ihana ja kaunis koira,jota rakastettiin täydellä sydämellä. Napilla oli suuri sydän,jota kaikki koirat rakastivat ja kunnioittivat viimeiseen asti.

Nyt vanhana häneltä meni näkö kaihien takia,kuulo oli myös tosi huono ja lopuksi tuli munuaisten vajaatoiminta. Viimeiseksi takajalat petti,jonka jälkeen lääkäri kävi kotona päästämässä Napin taivaaseen. Nyt on vain suuri suru jäljellä ja hyvät muistot.

Väinö on vielä ilonamme vaikkakin jo vaivainen vanhus.

Kiitos ihanasta koirasta!
Terveisin Eeva Holttinen


"Einari" Grey Coats Perfect Gentleman vaihtoi lempinimensä suomalaiseen 07.01.2012
Kuvaus
"Einari " oli varattu USA:n mutta vakavan sairauden uusittua peruutus tuli ajankohtaiseksi näin "Ivan" joksi pentua oli alettu kutsua vaihtui tänään suomaisempaan perusnimeen eli katsoimme mieheni kanssa "Einari" nimi sopii tälle lampuripojalle oikein hyvin :)
Jossain kuvissa on ( jääkin ) nimi "Ivan " niin pentu on sama nykyinen "Einari" , pennusta on kasvanut jo melkoinen "pojanjytky" luonne on samlainen kuin isukki Leon ´n pehmoleluja kantee ja ynisee esitellessään niitä päivän aikan useita kertoja häntä heiluen .

Jotenkin siinä vain kävi , että yhteisenä päätöksenä tehtiin niin , että "Emma" kuin "Einari" jäävät kotikenneliin ja sisarukset " Fanni" &"Aada" etsivät edelleen omaa kotia / perhettä, toisen tytöistä voin sijoittaa tai puoliomistuskin on mahdollinen ! Tervetuloa käymään ainakin kannatais tulla katsomaan näitä siskoksia se, kun ei velvoita mitään :)


"Iita" Grey Coats Pick of the Bunch 04.01.2012
Kuvaus
photo:Mirva Tahvanainen "Iita" poseeraa :)

Ensiksi isot Kiitokset Mirvalle Iitan kuvista ja Kiitokset Tiian perheelle, että annoitte kodin Iitalle ja näin Mirva sai pennun jota halusi itselleen mutta ei tällä kertaa olisi voinut ottaa omaan kotiin neljänneksi lampuriksi ,kun Nessakin on vielä pentuvaiheessa , joten tämä oli erittäin mieluisa päätös kasvattajallekin :)

Iitan omistaja on siis Mirva Tahvanainen mutta Iita asuu sijoituskodissaan Hauholla Tiia Rintakosken perheessä johon kuuluu myöskin aikuiset lampuriurokset Retu ja Hippa Iitan "leikkivelikaverit" näin alkuun ihan kaikkeen leikkiin pentu ei voi vielä osallistua , tarvitsee vankistua ja kasvaa jonkinverran lisää :) mutta muutaman kuukauden päästä mennään jo vauhdilla peräkkäin.....

Mirva oli tänään katsomassa Iitaa ja otti muutamia kuvia pikku söpöliinistä , kovasti kuulema haluaa syliin ja hellittelyjä itselleen sitten taas mennään , ulkona nauttii juoksemisesta eli samoin kuin koko pentuesisarukset mutta hampaat ovat kuin naskalinpiikit ja tahtovat olla joka paikassa kiinni aina ,kun on tilaisuus siihen .... no onneksi se aika menee ohitse ja jos oikein ryöpsähtää riehaksi niin toki toputtaa pitää eli jossain on raja naskalihampaiden käytössäkin ;-)

Oikein mukavaa talvenjatkoa teille kaikille ja isot halaukset Mirvan ja Tiian lampurijoukolle :))))))


Webpage by Ari Rusakko