Old English sheepdogs since 1984 - Suomen Kennelliiton myöntämä Vuolasvirtapalkinto #449 vuonna 2000
Näyttelyt ja uutiset vuodelle 2010
Tänään on maanantai 19.8.2019


Grey Coats O-pennut ulkoilivat ensikertaa ! 31.12.2010
Kuvaus
Vuoden viimeisenä päivä 31.12 pojat ovat päivää vaille 6 viikon ikäiset , sää ulkona suotuisa pakkasta n. 8-9 astetta joten voimme viedä pennut ulkoilemaan korkeintaan n. 10 min ajaksi ,emä Veera meni ensin ulos ja sitten kannoimme pennut perässä pihalle , hetken kummastelun jälkeen pennut tutuistuivat talviulkoiluun työntämällä kuononsa pehmeään lumihöttöön ...... mikähän paikka tämä mahtaa olla ja sitten mentiin välillä emän vanavedessä sitten pojat yhdessä ja välillä erikseen , hauskaa näytti todellakin olevan ja kerkes pojat ainakin kerran käymään emän maitobaarissakin nautiskelemassa mutta pian tuo kymmenminuuttinen meni ja oli aika lähteä tuvan lämpimään takaisin .
On ihana katsella pentujen uteliaisuutta ja kuinka ne nauttivat kaikesta uudesta joka on viellä niin jännittävääkin ja niin mielenkiintoista ...........
On sydäntä lämmittää katsella pentujen kehittymistä ja miten ne osaavat nauttia kaikesta uudesta :)

******Ulkoilukuvia lisätty GALLERIAAN > Grey Coats O-pennut > UUSIMMAT KUVAT******

Voittaja Winner 2010 Helsinki International Dog Show 12.12.2010
Kuvaus
Tuomari/ Judge: Elina Haapaniemi , FIN
8 + 11

Helsinki Voittaja näyttelyyn olin ilmoittanut myöskin Mapen mutta meillä täällä kaakonkulmalla oli aivan vuosisadan lumisade myräkkä ja katsoin viisaimmaksi jättää lauantaina näyttelyn väliin .


Sunnuntaiaamuna lähdettiin Mapen kanssa matkaan jo klo 03.00 aamuyöstä vaikka ajoin pysähtymättä aina messukeskuksen parkkihallin pihaan niin aikaa meni tuo 3 h , keli oli talvinen mutta onneksi ei satanut yhtikäs mitään taivaalta , pakkasta oli sitten reipaasti toista kymmentä astetta .
Auton sain aivan alimpaan kerrokseen ja etummaiseen riviin josta ei ollut pitkä matka kuskata häkkikuormaa näyttelykehän laidalle,
Mutta ennenkuin päästiin sinne piti odotella vajaat puoli tuntia kuitenkin "ovenrivassa" ennenkuin ovet aukeni "meille" .

Hyvin oli tilaa viedä tavarat perille ja saimme mukavat paikatkin Mirva oli ehinyt hieman ennen meitä sisälle Ayrtonin ja Sennan kanssa eli teimme leirin vierekkäin .
Aamupäivän aikana tilat kävivät vain aina ahtaammaksi ja porukkaa oli todella paljon kehien laidalla .

Rotumme aikatauluksi oli arvioitu n. klo 12.30 melkein ajoissa lampireiden arvostelu alkoikin , eniten mua jännitti Mapen kilpailija venäjältä joka oli venäjän tunnetuimpien kasvatattajan kasvatti , eilen olisi ollut suomalaiset junnut kehässä nyt oli kilpailija russiasta .

Mari ja Dimi saapuivat Helmin ja Hillan kanssa mutta valitettavasti kovin " myöhään" , en enää vajaassa tunnissa olisi ehtinyt siistimään tyttöjä , koska se olisi mennyt vain sieltä -täältä saksimiseksi joten Mari laittoin tytöt nyt " noin" kuntoon . Hillasta on kasvanut todella lupaava nuori lampuri joten turkin kunnostus näyttelyyn tulisi olla ok , samoin hieman enemmän kehätottumusta tarvittaisiin myöskin lisää ...... niin johan tyttö muuttuisi , eikä ainakaan huonompaan suuntaan. Kiitokset Marille & Dimille Helmin ja Hillan tuomisesta esille , tälläkertaa laatuarvosteluna molemmille oli EH eli erittäin hyvä :) :)

Niin Junnunarttuja oli 2 , ensimmäsenä kehään meni venäläinen junnu , en nähnyt mikä oli heidän nauhansa väri........... sitten mentiin Mapen kanssa kehään , jännäten kylläkin miten Mape juosta tohottaa oikein riemulla , sillä liikuntaa oli rajoitettu eilisen kunnostuksen jälkeen eli turkki pesty , kuivattu ja laitettu näyttelykuntoon. Jonkinverran oli Mapessa tempoa yllä mutta ei" pahasti" lainkaan , vaan Mape esiintyi melko hillitysti ja mukavasti.
Tuomari teki omat arvostelunsa kysäisi ikääkin ,joka oli 13 kk:tta . Päätteeksi kehäavustaja toi meille kauniin joulunpunaisen muovinauhan pätkän eli EH , kilpailuluokassa Mape voitti tullen ykköseksi eli luokkavoittajaksi ..... ja siinä se olikin tällä kertaa ? ei selistystä edes miksi vain eh ja molemmille , kun jokainen voi arvostelusta lukea ,että mitään sellaista "virhettä / vikaa" ei ollut ainkaan kirjoitettuna jolla ilman selitystä sanotaan vain ; et tänään ei anneta junnuvoittajan titteliä lampurille .........
Jotenkin tuntui et oliko" remmin toinen pää " ehkä se jolle ei haluttu antaa ;-) tiedä häntä sitten???

No enemmän kuitenkin hymyilytti ... onneksi sentään , ensi ihmettylyn jälkeen .
Jos ontuva koira palkitaan erillä mutta junnu jää ilman eriä koska ? ...on pentumainen vielä ...... en ainakaan itse haluaisi et junnuni näyttää aikuiselta jo 13 kk ikäisenä ... en todellakaan .

Kiitos Mirvalle mukavasta messaripäivästä vaikka kehässä " meillä" menikin miten meni , isot halaukset isukki Ayrtonille ! Mirva siinä olen samaa mieltä kanssasi ,et onhan yksi" kotimainen " vähemmän jolle vien jatkossa lampureitani .... onneksi sentään aika monta on viellä jäljellä :)

Mietin tässä samalla , josko sittenkin lähdetään tammikuussa Turkuun .... saas nähdä nyt mihin päädyn ilmoaikaa on vielä muutaman päivä jäljellä ;-)
******************************************************************************************************
Oikein Hyvää Joulunaikaa ja Onnekasta alkavaa Vuotta 2011 teille kaikille lampuriväki kera lampakoirineen !
toivottaa: Ulla & Grey Coats väki ☃❄☃❅☃❄☃❄☃❄☃❄☃

******************************************************************************************************
Nartut / Junior luokka / Bitches Junior Class
EH 1/ 1 / VG 1/ 1 ( class winner )
Show Me´s Talk of the Town

Vuoden ikäinen vielä hyvin pentumainen feminiininen. Sopivan tiivis juniori. Hyvä pää, silmät ja ilme. Oikea purenta . Hyvä kaula. Riittävästi kulmautunut etuosa . Kohtuullinen runko . Voimakkaasti takakulmaukset . Hyvä matala kinner . Liikkuu ikäisekseen hyvin.St.Petersburg International Dog Show , Russia 04.12.2010
Kuvaus
photo: SJ *** " Mape" Show Me´s Talk of the Town ***

Tuomari/ Judge : Eugeniy Lepekha , Russia
Old English Sheepdogs 3 (4) + 2

Pietarin KV näyttelyyn olin ilmoittanut vain "Mapen" Juniorluokkaan ,tuomari oli Venäläinen jolla en ollut käyttänyt koskaan aikaisemmin lampureitani en edes nähnyt häntä , joten jo mielenkiinnosta oli mukava mennä kehään . Olimme seuranneet hänen työskentelyä ennen lampureita ja todenneet hänen paneutuneen tehtäväänsä aidolla kiinnostuksella rotuihin , ei ollut pelkästään vain selän taputtelua ja silmämääräistä arvostelua kehäsihteerille paperiin kirjattavaksi , vaan koirat käytiin kunnolla läpi.
Työskentelystä kiitokset tuomarille. Myöskin lampureiden kohdalla koirat todellakin " tutkittiin" perusteellisesti / rodun osaavasti , eikä liikuttaminenkaan jäänyt vain yhteen kierokseen kehässä .
Hieman ihmettelin lampureiden vähäisyyttä näyttelyssä ........ ja kaikki kehässä esiintyneet olivatkin tuontikoiria .
Näyttelyhän on kaksipäiväinen mutta tällä kertaa "pieni bussilastillinen " suomen edustajia oli päättänyt osallistua vain esimmäisen päivän näyttelyyn .
Onnittelut kaikille mukana olleille koirille omistajineen ja kiitokset erittäin mukavasta matkaseurasta !
Hyvän mielen toi myöskin "Mapen" menestys junioriluokan kisassa sillä Mape vei siinä voiton ollen BEST JUNIOR kera RU J-CAC `n :)))

**************************************************************************************************************


Nartut / Junior Luokka / Bitches / Junior Class
ERI 1 , RU J-SERT , PARAS JUNIORI / EXC.1 , RU J-CAC , BEST JUNIOR
Show Me´s Talk of the Town

"Ayrtonin" & "Veeran" pennut syntyivät 20.11.2010
Kuvaus
photo: emä "Veera" ja pennut 2 päivän vanhoina 22.11.10


"Ayrtonin" & "Veeran" pennut syntyivät 20 pvä marraskuuta 2010 , 5 jäntevää ,komeaa ja elinvoimaista urospentua ,narttupentuja yhdistelmä ei nyt meille antanut ..... vaikka niin kovasti olimme odottaneet ja toivoneet .... minä / kasvattajana kuin uroksen/ pentueen isän omistaja Mirva ja kasvattaja ruotsinmaalta.

Mutta toivottavasti yksi -kaksi tämän yhdistelmän urosta sitten vartuttuaan ja aikanaan antavat meille narttupentuja , nyt emme voi muuta kuin jäädä odottamaan jospa niitä narttupentuja mahdollisesti syntyisikin viimeistään parin vuoden odottamisen jälkeen........ toiveemme mukaisesti.

Jos haluat käydä lukemassa "Veeran" synnytyksen kulusta kuin ensitietoa "urospennuista " niin ne löytyy Pennut-sivulta kuin mutamia uusia kuvia Galleriasta > Pennut > Grey Coats O-pennut > uudet kuvat .
Emä Veera kuin 5 "pentue veljestä" voivat erinomiasesti eli meillä GC:ssa on kaikki hyvin , paitsi kasvattaja on hieman väsynyt valvomisten jälkeen............mutta sehän kuuluu normaalistikin tähän pennuttamiseen :-)

"Veeran" Hoitopäivä 08.11.2010
Kuvaus
Tänään olin suunnitellut Veeralle täyden turkinhoito päivän huoltoineen ,sillä synnytykseen on enää aikaa vajaat pari viikkoa ja kyseistä hoito ja siistimispäivää en halua jättää aivan viimeiselle odotusviikolle.

Veera jaksoi hyvin harjauksen tassutrimmit & kynnenleikkuut sitten oli ulkoilu ja lepohetki paikallaan . Tämän jälkeen vuorossa pesuhuone , lampurin pesemisessä menee aikaa, kun ensin saat kasteltua märäksi paksun turkin läpikotaisin sitten mieto shampoopesu huolellinen huuhtelu jonka jälkeen pyyhekuivaukset mahdollisemman hyvin , ns. ilmakuivaus jäi nyt väliin vaan aloitin kuivaamisen tehokuivurilla puhaltaen mutta käyttäen Veeran turkkiin vain pienintä puhallustehoa joten kuivaaminen kesti huomattavasti pidempään , meillä on iso trimmauspöytä jossa lampuri mahtuu hyvin makailemaan jos haluaa , Veera jaksoi tai halusi seisoa koko kuivausajan , tassujen trimmaus vei hieman aikaa kuin muukin" pikku trimmi ", ihmetelin miten reippaasti Veera oli hommassa mukana vaikka maha alkaakin olla jo aika köllikkä .

Vihdoin homma valmis ja ulkoilukäynnin jälkeen Veeralle maistui maukas ruoka-annoskin melkein kokonaa, hoitopäivällä oli ollut sen verran pituutta ja väsymys painosti Veeran pitkälleen keittiökaapin viereen jossa on helppo olla myöskin selällään, kun siltä tuntuu....... näin voi myöskin esitellä kasvavaa mahaansa mukavasti ja odotella rapsutuksiakin siinä lökötellessä oikein kunnolla.

On se" Veera" FI & RU CH Blueshire´s Canadian Lady vaan sellainen lampurimami :-) vointi on ollut koko tiineysajan erinomainen, rauhallinen perusluonne on entístäkin rauhallisempi ............ ja me odotamme erittäin paljon Veeran & Ayrtonin pentujen syntymää , samalla jännittäen syntyykö pentuja tuo viisi mitä ultra näytti ..... tai jopa enemmänkin ?


Lahti KV näyttely / Lahti International Dog Show 31.10.2010
Kuvaus
photo: Mirva Tahvanainen *** "Mable" Show Me´s Talk of the Town 31.10.2010 & Ulla ***

Tuomari /Judge : Marianne Holm , FIN
dogs : 3 (4) + 5

"Mable" oli " eka kertaa " kehässä viralisessa Narttujen Juniori luokassa kuin eka kertaa suuressa hallinäyttelyssä ,
hieman Mapea hirvitti kuullutukset jotka kaikuivat hallitilassa ja saivat kai jostain lentomatkakokemusten kolinat / kuulutukset muistumaan mieleen ......jännittihän semmoinen mutta onneksi vain kohtuullisesti ja sit oli taas ihan ok olotila.
Tuomari tykästyi Mapeen jopa niin paljon ,et lopullinen sijoitus olikin paras narttu 2 kera serttin .
Todella mukavallehan se tuntuikin !
Kiitokset Mirvalle & Tiialle erittäin mukavasta näyttelypäivä seurasta , kuin Mapelta lampurikamuille Sennalle ja Hipalle:-))

Jyväskylän kv:n on ilmoitus Mapesta lähetetty ....... mutta emäntä miettii tarkkaan lähdetäänkö lainkaan sillä Veerukan & Arpan pikkuiset lampurivaavit ovat niin lähellä syntymää jo silloin .
Sen jälkeen onkin tämän vuoden viimeiset näyttelykehät kierrettävänä Helsingissä /Messukeskuksessa jonne ollaan tulossa molempina päivinä ja eiköhän siellä ole ainakin muutama GC -kasvattikin mukana :-))))
Nartut / Junior luokka / Bitches Junior Class
ERI 1 / 1 , PN 2 , SERTTI / EXC. 1 , BB 2 , CAC
Show Me´s Talk of the Town

arvostelu:
Viehättävä, narttumainen . Tiivis neliö. Vahva , ihanailmeinen pää , kaunis laula .Erinomainen täytynyt eturinta & tilava rintakehä.Kaunis ylälinja. Tyypillinen perä . Vaivaton ravi . Oikea rolling. Hyvä karva.

Uppsala / Rimbo National Dog Show ,judge : Eva Eriksson , Sweden. 26.09.2010
Kuvaus
photo -09 : Vanja & "Betty" SE CH Grey Coats Leading Lady

Congratulations new Sweden Shampion "Betty " SE CH Grey Coats Leading Lady and Eva & Vanja & familys and Old Sheeptorps kennel
Thank you very much to all you !
Nartut / Avoinluokka / Bitches Open Class
CK , BB 2 , CAC , NEW CHAMPION !!!
SE CH Grey Coats Leading Lady
own. Eva Sjöden , Old Sheeptorps kennel , Sweden

Vanhaenglanninlammaskoirat ry:n 40-vuotisjuhlaerikoisnäyttely Lohjalla 08.08.2010
Kuvaus

BOB & BIS puppy " Mable" Show Me´s Talk of the Town ( d.o.b 11.11.2009 )

breeder : Wayne & Linda Gunnufson Show Me´s kennel , USA and owner : Ulla Hellman Grey Coats kennel

Tuomari / Judge: Satu Tanner Drover´s kennel , FIN

Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 1 , PU 4 , SERT / EXC. 1 , BM 4 , CAC
Old Sheeptorps Wholehearted

own. Kirsi Laine & Ulla Hellman

Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
HYL / syy: kivespuutos
Grey Coats Nonstop Poser
Tuomari kuitenkin avosteli Veetin ja kirjoitti hylkäyksen syy. > kivespuutos

Katja oli epähuomiossa ilmoittanut Veetin " väärään" luokkaan eli oikea kehä olisi ollut " tule sellaisena kuin olet , mutta oli hienoa saada kuitenkin virallinen arvostelu tuomarilta.

Urokset / Veteraaniluokka / Males Veteran Class
EH 1 / VG 1
C.I.B & MULTI CH & V-03 & ESTW-04 BALTW-04
Handsome Sirius from Beautiful Highland

own. Kirsi Laine & Ulla Hellman

Narut Valioluokka / Bitches Champion Class
ERI / EXC.
FI & RU CH Blueshire´s Canadian Lady

Neliömäinen , erittäin voimakasrakenteinen. Hyvä pää ja purenta ja ilme .Riittävästi kaulaa. Hieman pysty lapa. Raajojen luusto erinomainen. Riittävä ylälinja.Hyvä rintakehä. Lyhyt lanne ja hyvä lantio. Toivoisin hieman pidemmät takaraajat .Liikkuu hyvin , mutta "ajaa polkupyörää" takajaloillaan hieman liikaa . Erinomainen turkki niin laadultaan , määrältään kuin väriltään.

*************************************************************************************************************
"Veera" käväisi vain kerran avoluokassa eli edellisenä päivänä Porvoon ryhmiksessä ja tuli valioksi , joten champion narttukehässä kisaaminen oli kuin olis hypännyt nuorista suoraan valmisluokkaan ;-)


Narut Valioluokka / Bitches Champion Class
ERI 2 , PN 2 / EXC.2 BB 2
C.I.B * & NORD CH & FI & NO & SE CH Grey Coats I´m so Beauty
own. Soila Nyrhinen

(C.I.B * > vahvistusta vaille )
Nartut / Pentuluokka / Bitches / Puppy Class
1 KP , ROP ja BIS pentu
Show Me´s Talk of the Town

Erittäin hyvä tyyppi. Narttumainen, Riittävä pää ikäisekseen .Hyvä luusto.Riittävä rintakehä.Riittävästi kulmautunut edestä , hyvin takaa.Ylälinja varmasti parantuu itsevarmuuden kasvaessa. Liikkuu kauniisti sivulta ja hyvin edestä ja takaa , mutta pyrkyy liikkumaan kahta uraa. Erinomainen karva tulossa.

ps.
Erikoisnäyttely oli kolmas näyttely mutta ensimmäinen hallitilassa ja " Mabea" jännitti pikkuisen uusi "tilanne" iltapäivällä oli jo sinut paikan kanssa.

Porvoon Ryhmänäyttely Ryhmät 1 & 3 / Porvoo Dog Show FCI Groups 1 & 3 07.08.2010
Kuvaus
photo: Mirva Tahvanainen BOB AND NEW CHAMPION > FI & RU CH Blueshire`s Canadian Lady


Tuomari / Judge : Päivi Eerola , FIN
Ryhmä 1. tuomari : Päivi Eerola , FIN
0+1 , 1+ 1 Old English Sheepdogs

Olin ilmoittanut koiramme Porvoon ryhmikseen Veera oli täyttänyt 3 päivää aikaisemmin 2 vuotta ja olisi enimmäinen mahdollisuus valioitumiseen .
Rotumme EN- 10 Lohjalla sunnuntaina 8 päivä, joten lähdimme matkaan perjantaina aamupäivällä vieden puffet tarjottavat samalla näyttelypaikalle hallin kylmätilaan .Yöpymiset oli varattu Nummelasta Air Hotellista .
joten Porvoon ryhmis oli mukavan lyhyen ajomatkan päässä .
Ryhmikseen lähtivät Morris & Veera ja Mable , vanhaherra Linus sai jäädä hoteliin viettämään lepopäivää .
Mirva oli lupautunut jälleen tulemaan näyttelypaikalle auttelemaan esittämisessä ,kun en edelleenkään ole kovin varma juoksemaan epätaisella nurmella muutaman viikon takaisen kompuroimiseni jälkeen .

Suurkiitokset Mirvalle kaikesta avustasi kuin CD:llä olevista kuvista ....joita oli todella paljon lampureistamme :-)
Mirva esitti pentuluokassa kilpailevan Mablen ROP -pennuksi , olin iloinen pentu saa hyvää kokemusta eri esittäjän viemämä ja mukavasti Mable esiintyikin vaikka on" normaalisti "aika eloisa pakkaus ;-)
Urosten Nuortenluokassa kisaava Morris meni kehään Kirsin kanssa vaikka jännäsimme miten vauhdikas poika vie kehässä mutta hellesää oli rauhoittanut Morriksen ja esiintyminen oli melkein mallikelpoista tuloksena PU & SERT & VSP :-)))

Veera juoksee rauhallisen tasaisesti joten tänään menin Veeran kanssa kehään , pitkästä aikaa jännityksen poikanen antoi merkkejä itsestään......
Toki huomasin et tuomari tykästyi Veeraan , eka kerta avoluokassa jäis sitten myöskin viimeiseksi Veera palkittiin SERT´llä ollen myöskin päivän ROP -koira ! Veerasta tulee nyt yhdellä kertaa 2:den maan valio eli FI & RU MVA :-))) hieno näyttelypäivä elokuun helteestä huolimatta , omistaja oli todellakin ONNELLINEN :-)

Mirva lupautui vielä viemään Veeran ryhmäkehään josta kiitollisena Mirvalle , ryhmässä Veera poimittiin 8 joukkoon mutta myöhemmin käteltiin pois 4 joukosta , oikeasti Veera ei ole vielä lähellekään valmis lampurinarttu vaan ikäisenä näköinen ihana Veeramme .

Kiitokset Mirvalle & Kirsille , Mikalle , Oonalle ja Mirolle oikein mukavasta seurasta & näyttelypäivästä ja Isot Onnittelut kotijoukoilta Mable´lle & Morrikselle ja Veeralle ! ... eipä todellakaan ollut hullumpi lauantaipäivä porottavan helteisessä Porvoon ryhmiksessä ;-)

Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 1 , PU 1 , SERT , VSP / EXC.1 , BM 1 , CAC , BOS
Old Sheeptorps Wholehearted
own. Kirsi Laine & Ulla Hellman
Narut Avoinluokka / Bitches Open Class
ERI 1 , PN 1 , SERT > uusi FI & RU MVA , ROP / Exc. 1 , CAC , news Champion FI & RU CH , BOB
Blueshire´s Canadian Lady
own. Ulla Hellman

Kaunis narttu erinomainen tyyppi ja voimakkuus .Selvä sukupuoli leima. Tasapainoiset kulmaukset . Mielyttävä ilmeinen hyvin narttumainen pää.Hyvä ylälinja, erinomainen etulinja. Tyypilliset tehokkaat liikkeet .Kaunis hyvinhoidettu karvapeite. Hyvin mielyttävä kokonaisuus.

Nartut Pentuluokka ( 7-9 kk ) / Bitches Puppy Class
1 KP & ROP -pentu / BOB puppy
Show Me´s Talk of the Town
own. Ulla Hellman

Varsin lupaava pentu. Lupaavat mittasuhteet tasapainoiset kulmaukset. Hyvä ylälinja , eturinta voisi olla voimakkaampi jo nyt.Takaosa hienosti etuosaa leveämpi matala kinneraskel. Hyvä askelpituus .Mielyttävä käytös. Esitetään edukseen .


"Veera" Blueshire´s Canadian Lady "tupla" - juhlapäivä !!! 04.08.2010
Kuvaus
SYDÄMEN TÄYDELTÄ HALAUKSIA ONNITTELUINEEN VEERALLE 2 -VUOTIS SYNTYMÄPÄIVÄN JA VEERAN NIMIPÄIVÄN JOHDOSTA !
Kuin kiitoksemme Canadaan Blueshire´s OES kenneliin Amberille & perheelle maaliman ihanimmasta lampuritytöstä Veerasta !

Happy Birthday to Veera she is today two years old and celebrate at once Veeran nameday Super Congratulate lovely Veera !
Thank you very much Amber & family from exquisite to Veera , we are so very happys of her .


Helsinki /Tuomarinkartanon KR Näyttely / Helsinki Tuomarinkartano National Dog Show 25.07.2010
Kuvaus
photo: ROP -pentu / BOB -puppy Show Me´s Talk of the Town

Tuomari / Judge : Elina Haapaniemi , FIN
0+1, 2 + 3 OES´s

Suurkiitokset Mirvalle Veeran esittämisestä kehässä kuin kaikesta muustakin avustasi näyttelypäivä .
Mable oli ekaa kertaa näyttelyssä tullen melkein kuin "mottimetsästä" ilman suurempia harjoitteluja miten kehässä esiinnytään . Pientä asennossa seisomista olemme kotona harjoitelleet muutamia kertoja ja viellä vähäisemmin remmissä juoksemista mutta yllätyksenä Mable esiintyi kuin vanhat tekijät ja tuomari kehui mallikkaaksi esiintyjäksi ollen myöskin ROP -pentu KP:llä.
Kompastustapaturman takia en ollut esittämiskuntoinen Veeralle sillä juokseminen oli hankalaa joten Mirva oli lupautunut esittämään Veeran kehässä , loppusijoituksena VSP . Kiitos Mirva !
Veera kaipaisi juuri sinunlaistasi esittäjää kehissä etenkin liikkeiden puoleen .
Kiitos myöskin miehelleni Aimolle joka ajoi matkat kuin kärräsi häkit ja muut "näyttely romppeet" kehänlaidalle ja kehän loputtua autoon takaisin ,ilman häntä ja Mirvan apuja en olisi selvinnyt näyttelypaikalle ja näyttelypaikalla. Eikä Veera ja Mable olisi esiintyneet kehässä.

Kiitos mukavasta kehänlaita tunnelmasta lampuriväki kuin "erirotuiset" harrastaja ystävät .
Tällaista leppoisaa näyttelypäivää kaipasikin jo liki 2 kk:n tauon jälkeen jolloin olimme viimeeksi kehässä.
"syynä" taukoon on ollut työvuoroni juuri niinä viikonloppuina, kun olisi ollut kiinnostavia tuomareita näyttelyissä ;-)
Mutta "lepotauko" tekee todella hyvää ja näyttelyitä on muutenkin yllinkyllin.....
Nartut /Pentuluokka 7-9 kk / Bitches / Puppy Class
1 KP , ROP-pentu / BOB -puppy
Show Me´s Talk of the Town

Pian 9 kk vanha hyvin soma narttupentu jolla on kauniit ääriviivat ja hyvät mittasuhteet. Tasaisesti kehittynyt ikäisekseen. Lupaava pää. Kauniit tummat silmät.Hyvä purenta.Hyvä luusto. riit.kulm. lapa. Hyvä runko. Erittäin hyvät takakulmaukset. Sopiva matala kinner. Liikkuu ikäisekseen hyvin. Esiintyy mallikelpoisesti.

Nartut / Nuortenluokka / Bitches / Intermediate Class
ERI 1, PN 1 , SERT, VSP / EXC.1 , BB 1 , CAC, BOS
Blueshire´s Canadian Lady

23 kk vanha, vankka voimakas mittasuht.erittäin hyvä nuori narttu. Hyvä kallo . Sopiva otsapenger. keskiruskeat silmät . Kuono-osa saa tukevoitua, erittäin hyvä luusto . Hyvä lapa. Tilava runko . Hieman tasainen ylälinja.. Hyvin kulm. takaosa. Liikkuu hyvin askelin. Aavistuksen raskas yleisvaikutelma liikkeessä.


Ylivieska KV Näyttely / Ylivieska International Dog Show 18.07.2010
Kuvaus
Tuomari / Judge Hans Erik Pedersen , Tanska / Denmark
Narut Valioluokka / Bitches Champion Class
ERI 1 , PN 1 , CACIB , VSP / EXC1. , BB1, BOS , CACIB
(C.I.B CH *) NORD & FI & SE & NO CH Grey Coats I´m so Beauty
own. Soila Nyrhinen

Gällivare , Ruotsi KV Näyttely / Gällivare Sweden International Dog Show 11.07.2010
Kuvaus
Tuomari/ Judge : Eva Valinger , Sweden
Nartut / Valio luokka / Bitches / Champion Class
EXC 1 , BB 1 , BOS , CACIB > NEW C.I.B CH !
NORD CH & FI & NO & SE CH Grey Coats I´m so Beauty
own. Soila Nyrhinen

Kotka KV. Näyttely / Kotka International Dog Show 20.06.2010
Kuvaus
photo: Mirva Tahvanainen , " Morris" Old Sheeptorps Wholehearted & Kirsi

Tuomari / Judge : Austin Long Doule, Irlanti
Urokset / Junior luokka / Males / Junior Class
EH 1 / 1 / Very Good 1.
Old Sheeptorps Wholehearted
own. Kirsi Laine & Ulla Hellman

Belye Nochi International Dog Show St.Petersburg ,Russia 12.-13.6.2010 12.06.2010
Kuvaus
photos : "Veera" Blueshires Canadian Lady

12.6.10 Dog Show tuomari/ judge : Wyacheslav S. Werbitskij , Belarus/BLR
oes ´s 3 + 3
13.6.10 tuomari / judge :Laszio Istvan , Unkari / Huhgary
oes´s 2+ 3

Aikaa olikin kulunut jo 3 vuotta siitä, kun viimeeksi olin ollut Pietarin näyttelyssä, siihen mennessä näyttelyt olivat aina olleet sisähalleissa mutta uudet tuulet olivat puhalteneet myöskin Pietariin ja näyttely pidettiin ulkona nurmikentällä .
Hyväuskoisena jätimme teltan pois mutta onneksi muu "sadesään" varustus oli matkassa .Joten molempina päivä ilma oli sateinen tuulinen ja kylmä , sunnuntaina aamupäivällä paistoi hetken jopa aurinkokin .

Lauantaipäivän tuomari herätti melkoisesti kipakkaa keskutelua kehän laitamilla ja harvoin noin pikaiseti olen kehässä lampurin kanssa pyörähtänyt , tuomarillle oli päätavoite katsoa purennat ja ne tutkittiin ihan nielurisoja myöten muuten arvostelu hoitui katselemalla koiria no sentään kierros saatiin juosta , tämän jälkeen tuomari yksitotiseti sanoi excellent ... se siitä ei muuta lisuketta nuorelle nartulle , sen mitä arvostelussa luki venäjäksi on venäjää edelleenkin.......

Sen päätöksen tein jos 40 euron näyttelymaksun maksaneena ei saa edes kunnon katselmusta koiralleen niin tämän tuomarin kehässä en vastaisuudessa esitä lampureitamme .

Hotelli johon olimme majoittuneet sijaitsi n. 13 km näyttelupaikalta , erittäin ystävällinen henkilökunta , todella siisti & tasokas hotelli eritoten koiraihmisille mieleinen niin huoneiden kuin ¨koirien ulkoilutuksen puoleen pihalaue aidattu ja nurmikolla koirat pysyivät siisteinä.

Sunnuntaiaamu näytti sään puoleen oikein lupaavalta ,lampurit olivat iltapäivällä joten toivoin todella sadekuurojen pysyvän poissa .

Viereisen teltan porukka oli tullut Moskovasta asti näyttelyyn ,vaimo venäläinen mies suomalainen asunut -70 luvulta alkaen Moskovassa ,heillä oli belkari uros suomalaiselta kasvattajalta joka veikin rotunsa parhaan tittelin tänään . Onnittelut heille ja kiitokset Veeran arvostelun tulkkaamisesta suomeksi .
Samoin he kertoivat ennakkotietoa kehämme tomarista , erittäin ankara mutta oikeudenmukainen ,mielyttäväkäytöksinen vanhempi miestuomari joka tuntee myöskin 1 ryhmän rodut hyvin .

Jänityksellä odotin lampurikehän alkua katsellen samalla taivaalle uhkaavien pilvien lähetessä .

Urosten jälkeen oli Veerai vuorossa, tuomari kysyi iän kysyen samalla olinko suomesta .... ja kyykistyi katsomaan Veeran purennan (tätä ennen koiran esittäjät olivat näyttäneet koiriensa hampaat tuomarille , rodussa kuin rodussa )
tuomari tarkasteli Veeran perusteellisesti mikä iso plussa eilisen jälkeen , juoksutti useampia kieroksia seuraten miten koira todella liikkuu .
Sanelun jälkeen ;
Excellent , luokkavoitto ja RUS CAC ,olin todella iloinen serttistä , joka oli ollut "tavoitteemme" Veeralle tällä kertaa . Kiitokset myöskin toistamiseen viereisen teltan henkilölle Veeran arvostelun suomennoksesta hän sanoi ,että tällä arvostelulla olisi pitänyt tulla cacib´n ...... no ensi kerralla sitten yritämme valkoista ruusuketta .
ROP oli valioluokan uros ja VSP valuoluokan narttu molemmat tuontikoiria venäläisten omistuksessa , eli samat lampurit ROP & VSP kuin launatainakin ,Onnittelut !
n. viiden minuutin kuluttua lampurikehän päätyttyä alkoi sataa taivaan täydeltä Veera oli suojassa häkissään samoin tavarat oli suojattu sateelta itse saimme suojaa naapuriteltassa .

Meidän porukkaa pikkubusissa oli 10 henkeä + 9 koiraa näyttelymatkalla ,kukaan ei jäänyt ilman serttiä tai cacibia oli useampi rop & vsp mutta olimme sopineet ,että sunnuntaina rop koiranomistajat eivät jäisi ryhmäkehiin ja pääsemme hyvissä ajoin lähtemään paluumatkalle suomeen , kuitenkin paluumatka venyi rajoilla odotellessa .... ensin kolme ja puoli tuntia sitten viellä Vaalimaalla n. tunnin saimme odottaa ........ itänaapurin näyttelymatkoilta ei koskaan tiedä meneekö aikaa kauan vain vähän..... melkein aina kuitenkin tuo ensimmäinen vaihtoehto on lähempänä totuutta.

Pietarin katukuva on muuttunut melkoisesti kolmen vuoden aikana , eikä ainakaan huonompaan suuntaan .....
ja rajamuodollisuuksiin sitä sujuvuutta ilman monien tuntien odotteluja .
Nartut / Nuortenluokka Bitches Intermediate Class
12. 6.2010
EXC.
Blueshires Canadian Lady

*************************************************************************
13.6.2010
EXC.& CW 1. & RUS CAC
Blueshires Canadian Lady

Raahe Ryhmänäyttely / Raahe Group Dog Show 12.06.2010
Kuvaus
photo: Soila Nyrhinen "Oona" Grey Coats I´m so Beauty

Tuomari / Judge : Pamela Runderkamp
Nartut / Valio luokka / Bitches / Champion Class
ERI 1 , PN 1 , ROP , RYP-4 / EXC.1 , BB 1 , BOB , GROUP-4
NORD & MULTI CH Grey Coats I´m so Beauty
own. Soila Nyrhinen

Jämsä KR Näyttely / Jämsä National Dog Show 05.06.2010
Kuvaus
photo: "Veera" Blueshire´s Canadian Lady

Tuomari/ Judge:Gwen Fleming , Australia 4(5)+ 2

Olin ilmoittanut Hemmon ( joka jäi kotiin ) ja Veeran Jämsän näyttelyyn mielenkiinnosta koska tuomarina olisi kasvattajatuomari Australiasta , jälkeenpäin kerrottiin ,että hän on kasvattanut joskus 80- luvulla, yhtään pentuetta en kuitenkaan löytänyt jälkeenpäin heidän kotisivuiltaan ? No oli miten oli .....
Säätilakaan ei ollut kovin suosiollinen joten kylmästä kankeana odottelimme kehään menoa , Ihmetystä herätti tuomarin linjanveto ja vielä enempi hölmistytti ,kun hän oli Veeran kohdalla pyytänyt kehäsihteeriä mainitsemaan minulle ,että ole tarkkana jatkossa .....koirassa on liikaa valkoista väriä ??? olin todella ihmeissäni missä sitä liikaa valoista on .....tohkeissani en heti oivaltanut ,että olisin mennyt kysymään mitä tuomari tällä liialla valoisella tarkoitti nuoren nartun kohdalla jolla todellisuudess ei ole liikaa valkoista
Kuudesta lampurista 1 sai ERI`n ja loput EH `n aika erikoinen oli kasvattajatuomarin linjaveto ? mitä hän haki ja mistä hän rokotti ...........jäi ikuisuus kysymykseksi ainakin omalta kohdaltani.
Jatkossa kyseisen maan tuomarit mitä todennäköisemin eivät arvostele GC tai omistamiani lampureita siksi kalliit ovat näyttelymaksut nykyisellään , että ihan mistä vain en suostu maksamaan.
Ajomatkaa edestakaisin kertyi liki 600 km ja meno yövuoroon näyttelyn jälkeen .
Joten tulipa yksi näyttelykokemus lisää muisteltaviin.

Nartut / Nuortenluokka / Bitches / Intermediate Class

EH 1/ 1 / Very Good
Blueshire´s Canadian Lady

Veeran arvostelu:

22 mont old bitch. nice headqualities. lovely dark eyes. enough reach of neck. enough topline. watch her white. correct front and rear angles. lovely sidegaite. feminine bitch.


Joensuun KV. Näyttely / Joensuu International Dog Show 30.05.2010
Kuvaus
Tuomari / Judge: Christian Stavarache , Romania
Nartut / Avoinluokka / Bitches Open Class
ERI 1 , PN 2 , SERT , res. CACIB / EXC.1 , BB 2 , CAC , res. CACIB
Grey Coats Midnight Moon
own. Päivi Sivonen


Joensuu KR Näyttely / Joensuu National Dog Show 29.05.2010
Kuvaus
Tuomari / Judge: Diogo Ramalho
Nartut / Avoinluokka / Bitches Open Class
ERI 1 , PN 1 , SERT , VSP / EXC.1 , BB 1 , CAC , BOS
Grey Coats Moonlightshadon
own. Lahja Sivonen

Euro OES Show 2010 , Nyborg Strand Denmark 23.05.2010
Kuvaus
Odotettu Tanskanmatka Euro OES Show Nyborg´n oli vihdoin alkanut , olimme sopineet Tintin kanssa ,että haen hänet mennessä Kankaanpäästä . Joten lähdimme matkaan Veeran kanssa torstaina 20.5 aamupäivällä.
Tintin luokse saavuin hyvissä ajoin iltapäivällä , ehdin ulkoiluttaa Veeran. Katsella ja ihastella Tintin maalamat ihanat taulut päiväkahvin kera . Veera nuuskutteli Mimmin , Ransun ja Rasmuksen kuin kisulinkin.

Laiva Turusta Tukholmaan lähti vasta illalla klo 21 joten kiirettä ei tullut aikatauluun päivän aikana .
Laivalla odotti puffet illallinen ja A luokan hytissä oli tilaa reilummin ja tuo kulkeminen autokannelta hyttiin koiran kanssa on iso plussa varatessa laivamatkaa. Samanlainen paketti oli varattu myöskin tulomatkalle.
Hyvän yöunen jälkeen olimme Tukholmassa aamuvarhain eli klo 6.30 paikalista aikaa. Kuin sopineet Mirvan & Sarin kanssa treffit aamupalapaikkaan jonne matkaa oli n. 50 km Tukholmasta etelään. Tästä jatkoimme kahden auton "kimmassa" aina perille Tanskaan ja Nyborg`n , menomatkalla pysähtelimme useita kertoja samalla koirat saivat ulkoilla , kuvaustuokio vanhoilla linnanraunioilla Wättern järven rannalla Mirvan & Tintin kuvatessa Ayrtonia & Veeraa ,mutta kyllä mekin Sarin kanssa muutamissa kuvissa poserataan.Aivan uskomattoman kaunista luontoa / maisemia on katseltavana ajaessamme etelä Ruotsissa.

Illalla saavuimme vihdoin perille ,hieman harmitti viimeiset kymmenet kilometrit ajaa moottoritiellä jossa melkoinen Taskalainen työstäpaluu ruuhka se ei ollut ajamista hitaasti ja sujavasti vaan matelemista ja erittäin nykivää hidasta ajoa.... joka kesti ajallisesti "kauan ", matkaa oli siinä 20-30 km verran , emme myöskään päässeet selville miksi ruuhkaa oli , kun jonoista ei poistunut eikä moottori- tielle tullut autoja rampeista ? Tuntui todella turhauttavalle yli 700 km ajetun matkan jälkeen junnata loppumatka tuossa ruuhkassa.
Majoittuminen hotellin sujui hyvin ilman mittän kommervinkkejä . Huonevarraus oli tehty kolmelle vuorokaudelle mikä tuntui erikoisen mukavalle nyt juuri. Viisi vuotta sitten, kun Tanskassa oli edellisen kerran Euro OES Show aikataulumme oli todella tiukka .

Tällä kertaa meille jäi kokonainen lauantaipäivä katsella kaupunkia autoillen ja jalan . Jossain vaiheessa etsimme ja etsimme ihan tavallista ruokamarkettia mutta sitäpä ei löytynyt ,ainoastaan Lidl´n josta saimme pientä purtavaa ja juomista hotellihuoneeseen.
Illansuussa oli tarkoitus kunnostaa Veeran huomiselle päivälle , mutta pitästä matkasta huolimatta Veera oli pysynyt erittäin siistinä joten nopea siistimispuhdistus & harjaukset jätin sittenkin huomiselle aamuulle ennen näyttelyä ja nartuthan olisivat vasta iltapäivällä.
Illansuusa kävimme Tintin kanssa pystyttämässä teltan näyttelypaikalle kuin muutkin tarvittavat varustukset telttaan valmiiksi .

Hotelliaulassa tavattiin lampuriväkeä ystäviä & tuttavia nauttien " pari rentouttavaakin."
Ehdimme tehdä jopa ensimmäiset ostokset "lampuritavara valikoimasta " joka oli esillä aulassa.

Sunnuntaiaamu oli onneksi poutainen mutta aivan mahdoton tuuli haittasi koko näyttelypäivän ajan
itseäni paleli kurkku tuntui kipeältä eli taitaa " kunnon röhätauti" tehdä tuloaan .
Harmitti sillä jouduin olemaan aika paljon teltan suojassa päivän aikana ja näin vain kehä 2. koirien turneeta , iltapäivällä olivat vuorossa narttukehät. Valioluokan jälkeen oli vuorossa nuoret nartut joita oli 11 joista Veera oli 10 kehävuorossaan , suurimmalla osalla nuorissa nartuissa oli aivan täydet turkit siis uskomattoman valmiit turkeiltaan . Muutenkin Veeran pääkarvoitus on kärsinyt johtuen " pentu Mable´sta" joka on taitava repimään kuminauhat , pampulat ja niiden myötä pääkarvoitusta leikkiessään etenkin Veeran kanssa, Veera ei ole moksiskaan vaikka roikkuu karvoissa kuin takiainen.

Vihdoin oli Veeran vuoro pyörähtää kehässä tuomari katsoi muutamin kosketusvedoin, juostiin normaalit kuviot ja arvostelussa ei juurikaan ollut pituutta punainen nauha käteen ja kiitos ..... hieman ihmettelin ..... ensiksi arvosteluun oli kirjoitettu Excellent mutta muutettu Very Good ,itse olen tyytyväinen sillä Veeran tämänhetkinen turkki ei ole show kunnossa.

Kiitokset Tintille hän oli kuvannut koko päivän lampureita kehissä ja kuvasi myöskin Veeraa .Samoin Kiitokset Mirvalle kuvista , itse en saanut aikaiseksi kuvia ( kamerani ei ole niitä parhaimpia ) kuin kiitokset Leinon Minnalle Veeran kehäkuvista.
Tanskalainen OES Euro Show 2010 team ansaitsee isot kiitokset hyvin järjestetystä lampuritapahtumasta . Erityiskiitokset upeista lampuriaiheisista myynti, arpajais ym. tuotteista ja pakkohan niitä oli ostaa .

Tulokset ja paljon ihania lampuri valokuvia on katseltavissa rotujärjestömme kotisivuilta > Keskustelu josta löydät linkit Euro OES Show 2010 .

http://www.phpbber.com/phpbb/viewforum.php?f=3&sid=7d2702ffcdca5f5189822579633b5a9a&mforum=oldenglishsheep

http://picasaweb.google.fi/tinttiw/EUROOESSHOWTanska2010Holly?authkey=Gv1sRgCM6DsJ3nmpzU6AE&feat=email#

Sunnuntaina näytelyn jälkeen oli perinteinen Gaala-illallinen , joten juhlatamineet ylle ja illallista nauttimaan , joka ei kuitenkaan hivellyt meidän makuhermojamme 50 € arvosta sen sijaan illan ohjelma oli todella hyvä ja kiitokset ansaitseva .

Kuten jo aikaisemmin mainitsinkin itselläni röhätauti pahentui pikkuhiljaa joten se verotti osan ilonpidosta.
Lähdimme jo hyvissä ajoin Tintin kanssa pakkaamaan laukut aamua varten koska aamiaisen jälkeen on lähdettävä välittömästi ajamaan kohti Tukholmaa matkaa edelleenkin tuo sama yli 700 km pysähdyksiä tarvitaan joten kovin paljon meille ei jää ylimääräistä aikaa.
Paluumatkan ajoimme Mirvan & Ayrtonin ja Sarin kanssa samassa letkassa aina lähelle Tukholmaa jossa tiemme erkanivat eri satamiin . Kiitos Mirva ja Sari mukavasta Tanskanmatkasta Veeralta lipaisut komealle Ayrtonille :-)
Laivaan päästyämme tuntui todella hyvälle yli 700 km pitkän ajomatkan jälkeen .
flunssasta huolimatta Euro Show matka oli kokemisen arvoinen kaikin puolin .
Suurkiitokset Tintti mukavasta matkaseurasta ,hyvistä valokuvista ja kiitos vielä, kun olit apuna Turussa , sillä jouduin käymään terv. kesk. päivystyksessä ennenkuin lähdin ajamaan kohti Lappeenrantaa ja kotia Veeran kanssa . Kiitokset Mirvalle & komealle Arpalle ja Sarille matkaseurasta , taukopaikkojen tuokioista oli todella mukava ajella kimpassa mennen tullen .
Eiköhän oteta ensivuona uusiksi joskin olisi hieman pidempi matka ajettavana Euro OES Show´n , nyt auton mittariin kertyi kilometrejä 2700 .
Halitaputukset Arpalle & Veeralle osallistumisesta euroopan suurempaan OES -tapahtumaan 150 lampuria on sentään jotain olla mukana joukossa , nauhojen värit olivat tälläkertaa punaiset eli molemmat saivat very good :-)

Kuvia löytyy Galleriasta > Uudet kuvat > Näyttelyt ja Vapaa-aika
Parhaat Kiitokset Tintille & Mirvalle kuvista ja, että saan käyttää niittä .
Nartut / Nuorten Luokka / Bitches / Intermediate Class
Tuomarit/ Judges : Mrs. Sally Duffin-Penney , England , Ring 1. and
Mrs. Kim Reeves , England , Ring 2.
(11 Intermediate bitches ,only three get Excellent )

EH / Very Good
Blueshire´s Canadian Lady

"Veeran" arvostelu
22 months old bitch , nice head, good dark eyes, nice mouth, good neck and shoulders, nice topline, good turn of stifle and meat hocks, moves well.


Hamina KV. Koiranäyttely / Hamina International Dog Show 23.05.2010
Kuvaus
Tuomari/ Judge : Jaana Hartus , FIN
Urokset /Juniorluokka / Males / Junior Class
ERI 1 , PU 2 , SERT , / EXC.1 , BM 2 , CAC
Old Sheeptorps Wholehearted

own. Kirsi Laine & Ulla Hellman
Urokset / Veteraaniluokka / Males Veteran Class
ERI 1 , PU 1, VSP , ROP veter. / EXC.1 , BM 1 , BOS , BOB- Veteran
C.I.B & Multi CH , V-03 , BALTW-04 , ESTW-04
Handsome Sirius from Beautiful Highland
own. Kirsi Laine & Ulla Hellman


Lappeenrannan Ryhmänäyttely , ryhmät 1 ja 4/6 / Lappeenranta Group Dog Show , Groups 1 and 4 / 6 15.05.2010
Kuvaus
photo: BOS Grey Coats Number One and Ulla & Judge & BOB Soft Motion´s By My Side & Heidi

Tuomari /Judge Veli-Pekka Kumpumäki , Finland
Old English Sheepdogs 2 + 3

Aivan mahtava näyttelysää hipoi hellelukemia joskin yksi kipakka sadekuuro kasteli hetken aikaa näyttelyaluetta.
Tuntui niin ruhtinaalliselta laittaa koirat kehäkuntoon jo kotona vain tupsuttaminen jäi kehänvierushommaksi.
Kaikki ilmoitetut lampurit olivat paikalla ja kehänviurustulma oli todella mukavaa jutustelua niin asioista kuin hurttihuumoria ´..... sillä sitä tarvittiinkin kehän venyessä venymistään ja me odotimme ja odotimme vuoroamme lampureiden kanssa .
Kirsi tuli paikalle turistiksi mutta Hemmo tarvitsee aika lailla kehäjuoksemisessa harjoitusta ,niinpä remmi Kirsille ja kieroksia Hemmon kanssa parkkipaikalla ....millä ihmeellä tän pojan saa juoksemaan niin, että ei liimaudu polvitaipeeseen kiinni tai tuijota katsekontaktia hakien koko ajan ja sitten mennään sinne tänne lengurtaen . Kiitos Kirsille ekoista kieroksista kehässä :-))) Menihän se sitten meikäläiseltäkin juoksutus ... vaikka happi meinas loppua ;-) Kiitos teille lampuriväki mukavasta näyttelypäivästä Onnittelut Heidille & Essu ROP:lle ja uudelle FI MVA´lle. Tuomari oli ensi kertaa arvostelemassa lampurit suomessa , ja aika osaavasti hän hommansa hallitsi & hoiti.
Loppukevennyksenä meidän koiruuksien arvostelusta Hemmo´lla......"hyvät pakarat"....Veera´lla " täyteläiset pakarat " enpä ole koskaan aikaisemmin näitä sanoja koirieni arvostelussa lukenutkaan :-)))


Urokset / Juniorluokka / Males Junior Class
ERI 1 , PU 1 , SERT , VSP / EXC.1 , BM 1 , CAC, BOS
Grey Coats Number One
Nartut / Nuortenluokka / Bitshes Intermediate Class
ERI 1 , PN 2 , res. SERT / EXC.1 , BB 2 , res.CAC
Blueshire´s Canadian Lady

"Mable" Show Me´s Talk of the Town 14.05.2010
Kuvaus
"Mable" takaapäin ikää 6 kk:ta paino 22kg ," vauhtimimmillä" riittää menoa aamusta iltaan eikä leikkiessään juuri säästele Veeran & Hemmon pääkarvoitusta toppuutukista huolimatta.......

Kangasniemen KR näyttely / Kangasniemi National Dog Show 13.05.2010
Kuvaus
photo : "Hemmo" Grey Coats Number One

Tuomarina / Judge : Malgorzata Supronowicz , Puola -Poland
Old English Sheepdogs 2+3


Hemmon ja Veeran ulkoilurajoitus kesti taas toista vrk:tta vain pakolliset tarpeet oli sallittuja. Kurjalta näytti aamuinen säätila hetken jo emmin lähteäkö lainkaan Kangasniemelle , tuomarikin oli vaihtunut eikä minulla ollut "harmainta aavistusta" hänen työskentelystään lampureiden parissa , no päivä sen kyllä kertoisi .
Onneksi säätila alkoi kirkastua ja pian paistoi aurinko täydeltä terältä ja plussa asteet nousivat reippaasti yli 20:n
Harjasin & tupsuttelin Hemmon ja Veeran kehäkuntoon ..... hikinen olo tais vaivata sekä koiruuksia et tupsuttajaa .
Välillä kurkistuskäynti kehänlaidalle, koska telttoja oli monessa rivissä edessämme, olihan kyseiseen näyttelyyn ilmoitettu n. 2600 koiraa joka on todella suuri määrä koiraväkeä tälle näyttelypaikalle tehden tiiviin tunnelman kehien reunustoille.
Titalta kyselin oliko hän koskaan käyttänyt koiriaan Puolalaisella tuomarillamme , kyllä oli ja kertoi mitä on aikaisemmin painottanut valinnoissaan , tykkää vahvoista ,mutta ei halua palkita nuoria koiria liian korkealle..... ? todellisuudessa tuomari katsoi/kopeloi seuraavasti hampaat ,silmät kaulanpituuden takakulmaukset pikakatselmus , rungosta ei mitään turkin veti kerran kädellään selän päältä ja arvio laadusta ja loput kait silmämääräistä ?
liikkeitä kierros pari luokassa , edestakaiset ja kolmio ja kilpailuluokan kierrokset.
Junnu-uroksia kaksi toinen niistä Hemmo jolle kehässä liikkuminen oli kaikkea muuta kuin sen olisi pitänyt olla eli pelkkää sähellystä. Pönötysasennossa sentään esiintyi mallikkaasti.
harjoitusta pitäs panostaa tosissaan tuohon liikepuoleen . Oliko tämä nyt vasta 6:s virallinen näyttely Hemmolla . ERI kuitenkin & PU 2 ja vara sertti :-)
Narttuluokissa koiria 3 .Veera liikkui ja esiintyi "mallikkaasti " mutta oliko " nuoruudella" osuus sijoitukseen tiedä häntä tuomarin mietteitä..... lopputuloksena ERI 1 PN 3 vara sertillä ;-)
Itselleni ei oikein selkeytynyt tuomarin linjaveto helteisenä Helatorstaina .

Urokset Junior luokka / Males Junior Class
ERI 2 , PU 2 , res. SERT / EXC.2 , BM 2 , res. CAC
Grey Coats Number One
Nartut / Nuortenluokka / Bitches / Intermediate Class
ERI 1 , PN 3 , res.SERT / EXC.1 BB 3 , res. CAC
Blueshire´s Canadian Lady

Parikkalan Ryhmänäyttely / Parikkala Group 1. Dog Show 08.05.2010
Kuvaus
Tuomari/ Judge : Soile Bister , FIN

Old Englis Sheepdogs 1+ 1(2)
Urokset Junior luokka / Males Junior Class
ERI 1, PU 1 , SERTT , ROP / EXC. 1 , BM 1 , CAC , BOB
Grey Coats Number One
ow. breeder
Nartut /Avoinluokka / Bitches Open Class
H / G
Grey Coats Midnight Moon
ow. Päivi Sivonen

Lahden Kansainvälinen Koiranäyttely / Lahti International Dog Show 24.04.2010
Kuvaus
photo: Mirva Tahvanainen BOS Blueshire´s Canadian Lady & BOB BlueChannel Baron Knockout
Tuomari / Judge: Gunnel Holm , Fin

Lampureita vain 2(3) + 3 , koskaan en muista Lahden KV:ssä olleen näin pientä Vanahenglanninlammaskoirien osallistujamäärää ja näistä kuudesta kisaajasta juoduin vielä jättämään pois meidän Hemmon urosten junnuluokasta, koska tänään lähdin yksin Lahteen mietin kumman jättäisin kotiin ja nyt valintani oli Hemmo , harmittaa ...... mutta onhan näitä näyttelyitä jatkossakin ,olin ollut edellisen illan klo 20 työvuorossa sen jälkeen pesin / kuivasin ja siistin Veeran. Aamulla ennen seitsemää ajelin jo kohti Lahtea ja illalla oli edessä yövuoroon meno joten "katsoin" parhaaksi lähteä vain yhden lampurin kanssa.
Joskus tuntuu et on aivan kahju päästään tässä iässä no höperyyttä on monen laista yksi niistä näyttelyt silloin tällöin edelläkerrotuin miettein.
Näyttelypäivä meni mukavassa seurassa kiitos Mirva , Tiia ja Noora .
Kehän jälkeen tuomari tuli vielä juttelemaan VSP Veerasta ..... joka oli plussaa "menestyksen päälle "

Nartut / Nuortenluokka / Bitches / Intermediate Class
ERI 1 , PN 1 , SERT , CACIB , VSP / EXC.1 , BB1 , CAC, CACIB , BOS
Blueshire´s Canadian Lady

"Veeran" arvostelu:
Hyvärunkoinen nuorten luokan narttu. Hyvä narttumainen ilme. Tummat silmät. Hyvä kirsu. Erinomainen luusto .Hyvät takakulmaukset .Hyvät tassut. On hieman matalaraajainen liikkeessä. Liikkuu erinomaisen hyvin.


DNA verinäytteet Geenitutkimuksiin 21.04.2010
Kuvaus
kuva 4.4.2010 : vas. "Hemmo" Grey Coats Number One & oik. sisko "Hilla" Grey Coats Nimble Lady


Huhtikuun 21 päivä 2010 antoivat DNA verinäytteet Geenitutkimukseen Haminan M&M :ssä
Limus & Hemmo ja Veera , näytteet ottanut eläinlääkäri kehui kolmikkoa kuinka vaivattomasti näytteet saatiin otettua , josta rodulle tietenkin isot plussat :-)
lampurit virallisemmin :
"Linus" Handsome Sirius from Beautiful Highland s. 24.03.2002
"Hemmo" Grey Coats Number One s. 05.03.2009
"Veera" Blueshire´s Canadian Lady s. 04.08.2008


Lappeenranta Kaikkien rotujen näyttely 04.04.2010
Kuvaus
photo: BOB Multi CH Argovian Good News judge: Jahn Stääv (from Sweden) BOS Blueshire´s Canadian Lady

Perinteiseen Pääsiäisnäyttelyyn Lappeenrantaan oli ilmoitettu yhteensä kymmenen lampuria joista 9 paikalla , uroksia 7 ja ( vain) 2 narttua . Harjoitteluhalli ei ole niitä lämpimämpiä paikkoja varhain keväällä mutta onneksi ei kuitenkaan ollut pakkasasteita .Pressujen alla jää on aikamoinen juksualustana ainakin vanhemmalle naisihmiselle ;-)
Tuomarina ruotsalainen Jahn Stääv , hänestä me paikanpäällä olleet emme todella tieneet ennakkoon "yhtikäs mitään" .
Mutta yllätykseksi hän hallitsi lampurit erinomaisen hyvin rakenteellisesti kuin liikutti normaalia enemmän koiria . Juniorluokan lampureista hän piti mutta ei halunnut sijoittaa " korkeimmille paikoille " vielä.
Mutta meidän melkein "kaljun" nuortenluokan nartun hän katsoi VSP :n arvoiseksi rakenteen & liikkeiden olessa hänen mieleensä vaikka turkinvaíhto on melkoisen järkyttävässä vaiheessa , pienenä "miinuksena" vähän ylimääräistä rungossa , josta mainittiin myöskin arvostelussa.
Tämä oli näyttelypäivä josta voi sanoa , että jäi "hyvä maku "
Kiitos kaikille mukavasta näyttelypäivävästä , leppoisasta kehänvieri tunelmasta kuin Parhaat Onnittelut menestyneille kuin mukana olleille lampakoirille omistajineen .
Urokset / Veteraaniluokka / Males Veteran Class
ERI 1 , PU 4 , ROP vet. / EXC. 1 , BM 4 , BOB veteran
C.I.B & Multi CH & Multi Winner Handsome Sirius from Beautiful Highland
own. Kirsi Laine & Ulla Hellman
Urokset / Juniorluokka / Males Junior Class
ERI 1 , PU 3 , res. SERT / EXC.1 , BM 3 , res. CAC
Grey Coats Nymber One
own. breeder

EH 2 / VG 2
Old Sheeptorps Wholehearted
own. Kirsi Laine & Ulla Hellman
Nartut / Nuortenluokka / Bitches Intermediate Class
ERI 1 , PN 1 , SERT , VSP / EXC.1 , BB 1 , CAC , BOS
Blueshire´s Canadian Lady
own. Ulla Hellman
Nartut / Junior Luokka / Bitches Junior Class
EH 1/1 , VG 1/1
Grey Coats Nimble Lady
own. Mari Hartikainen

13.03.2010
Kuvaus
photo: Mablen eka aamu suomen kodissaan ja siankorva maistuu.........
ps.kasvattajan toive lempinimi on " Mable"

Pikaiset muutokset päätöksissä tuntuivat nyt mukavalle ,matkatessamme noutamaan Mablea lentoaseman rahtitavara terminaalista joskin jännityksen poikanen kaiveli .... mitenhän pitkä matka on mennyt ... ensin USA:n puolella Kansasista Washinton DC:n josta 11.3 lento jatkuin Saksaan Frankfurtiin sieltä edelleen Helsinkiin, tuloaika n. klo 17:40 mutta kaikkine tulliselvityksineen aikaa kului , koska tulliselvitys piti käydä tekemässä lentokentän terminaalin tullissa ( rahtipuolen tulli ,kun suljetaan maksujen osalta klo 18:ta )

No kaikki parerit ym. olivat kunnossa ja vihdoin n. ko 19 maissa saimme iloisen reippaan luonteeltaan todella avoimen pennun jolla ei pienintäkään merkkiä pelokkuudesta tai mistään lentomatkan rasituksista ,hyvä et pysyin edes perässä ,kun tarpeille mentiin ennen kotimatkalle lähtöä. Olin todella onnellinen Mablen matka oli mennyt erinomaisen hyvin kaikin puolin .

Kotiin saavuttua tutustuminen reippaasti ja iloisesti häntä heiluen ruoka maistui kuin vesikupilla piti käydä monen monta kertaa , eikä se unikaan tahtonut ihan ilman pientä ikävävöintiä tulla lohduttajia tarvittiin muutan kerran yön aikana mutta aamulla pihalla vauhtia riitti Veeran ja Jessican kanssa , harvoin olen nähnyt noin vauhdikasta neljäkuista lampurinpentua ;-) Veerakin tais jäädä kakkos-sijalle ,kun ulkona mentiin niin et lumi pöllysi .

"Mable" Show Me´s Talk of the Town on syntynyt 11.11.2009 eli päivän yli 4 kk ikäinen saapuessaan suomeen.
isä: AM CH Zottel´s Made to Measure AKCDN17616201 (imp. England) HD Good , eyes clear
emä: Show Me´s Chantilly Lace AKCDN18491002 HD Good , eyes clear

lisäilen myöhemmin terveys ja sukutaulun tiedot Omat koirat sivulle .
kasvattaja Wayne & Linda Gunnufson Kansas , USA , kennel Show Me´s

Toivomme todella nöyrästi ,että terveys on sitten aikanaan ok , ulkoiselta olemukseltaan Mable on oikein mieleiseni pentu niin ihastuttavalla takaosallaan ja aivan tumman ruskeilla silmillään ...........


Tampere UMT tukinäyttely FCI ryhmä 1./ Tampere FCI Group 1. Dog Show 14.02.2010
Kuvaus
photo: Grey Coats Number One ( 11 months old )

Tuomari / Judge : Elena Ruskovaara , FIN
Old English Sheepdogs
2+1 (1)

Herätys klo 3 aamuyöllä , Tamperetta kohden auton nokka kääntyi vartin yli neljä....... no koiraihmiset ovat hieman erinlaisia kuin ei koiraihmiset ;-)

Olimme sopineet ,että Syväjärven perhe tulee käymään "Veetin" kanssa hallille ennen kehän alkua , olipa mukava nähdä pitkästä aikaa komeaa hyvinhoidettua iloista Veetiä . Suurkiitokset Katja & Simo & Milla ja Emilia .

Näyttelypaikkana tällä kertaa Tampereen ratsastusmaneesi , en koskaan aikaisemmin ole ollut näyttelyssä niin kylmässä paikassa , yhdistettynä pehmeä maapohja , lisukkeena vielä " hevosdödöön voimakas hajuste", paleli siitäkin huolimatta vaikka oli kolminkertainen vaatetus yllä ( oman r-kerroksen lisäksi ;-) ) kädet ja kasvot "sinisinä" kylmyydestä villapipo ja käsineet kädessä myöskin kehässä koiraa esittäessä.
Lampurin juomakupissa vesi jäätyi , vielä tämäkin ..... aamulla kehän laidalle tultuani häkkikuormaa siirtäessäni paikoilleen kompastuin kehänreunus muovinauhaan ja kaatua tupsahdin polvilleni siihen "santakasaan" vaatteita puhdistaessa tuli sanottua muuta sananen ....
Onneksi Hemmoa ei tainnut palella juurikaan tuon turkln alta , niinkuin emäntää joka oli "kankea kylmyydestä" Kehän jälkeen sentään selvittiin kaikesta huolimatta autoon ja matka kohti J:kylää alkoi Sallan & "JaJan " luokse vieraisille , kotona oltiin illalla klo 22 paikkeilla.......
olipa yksi näyttelykokemus taas lisää .....

Urokset Junior luokka / Males Junior Class
ERI 1 , PU 2 , res. SERT / ECX. 1 , BM 2 , res. CAC
Grey Coats Number One

"Hemmon arvostelu"

Erinomainen tyyppi , hyvin vahva ja jämäkkä maskuliininen uros.Vielä pentumainen karva. Hyvä voima päässä tähän ikään. Hyvä silmien väri. Kevyesti nouseva ylälinja. Jo nyt erinomainen eturinta.Taka-askel voisi olla vieläkin painokkaapi . Erinomainen sivuliike.

Tamminäyttely Kajaani KV / Kajaani International Dog Show 10.01.2010
Kuvaus
photo : BOS Grey Coats Number One & Päivi and BOB CH Grey Coats I´m so Beauty & Soila
tuomari / judge: Satu Tanner , Finland

Old English Sheepdogs 2+ 4 ( 6)Tammikuun alkupuolella perinteinen Kajaanin KV näyttely on melkoinen haaste talven kylminpänä ajankohtana etenkin ,kun lähtee matkaan diesel -pakulla / käynnistysvaikeudet tolpapaikka kysymysmerkillä majoituspaikkassa , mahdollinen lumisadesää , paukkupakkaset ja ajomatkaa edestakaisin liki tuhat km.

Jostain kumman syystä sinne viileään / kylmäänkin maapohja pallohalliin on ilmoittanut lampureitaan monien vuosien ajan , näin tein tamminäyttelyyn 2010 ja nimenomaan siksi , että rotumme arvosteli pitkänlinjan kasvattajatuomari , halusin todellakin saada rodun tuntevan tuomarin arvostelun koiristani .

En mitään pöydän vierestä tehtyä silmämääräistä "katselmusta" & "käsintunnestelu" pari taputtelua sinne tänne koiraa ja päätteeksi muutan sanan arvostelun jossa kehutaan tai moititaan koiran virheitä joita sillä todellisuudessa on tai ei ole...... Arvostelu joka ei oikeasti kerro mitään rodusta , erikoispiirteistä..... arvostelu joka voi olla kuvaus mistä rodusta vain . Itse en todellakaan ole iloinen ja "hypi onnesta " tällaisen kehäkäynnin jälkeen vaikka koirani olisi palkittu korkeastikin .
Vuosia lampureita harrastavana tiedän ja tunnistan omien koirieni virheet kuin hyvät puolet joten toivoisin myöskin ne arvostelussa löytyvän .

Juttelin ennen kehään menoa kasvattini omistajan kanssa , sanoen tänään on turhaa "hämätä tupsutuksilla " koiran virheitä ne löydetään samoin kuin koiran hyvätkin puolet . Näinhän sen pitäisi olla joka ikisessä näyttelyssä .
Näyttelymaksut alkavat olla sitä luokkaa ,näytteilleasettaja haluaa rahalleen vastiketta , odottaa tuomarin arvostelevan rotua Vanhaenglanninlammaskoira ei vain tyylillä " annetaan kaikille erit "

Kajaanin näyttelyn Vanhaenglanninlammaskoirien osallistumismäärä ei ole ollut kovin montaa nyt kuitenkin lampureita oli ilmoitettu 8 joista poissa 2 omia kasvattejani näistä 3 ja omistamani tuontikoira neljäntenä .

Kehän päätyttyä tuntui todella mukavalle lukea arvostelua , tässä on arvosteltu kokonaisuutena juuri tätä Vanhaenglanninlammaskoiraa miten se täyttää rotuominaisuuksia ja missä toivottaisiin lisää.
Tuntui myöskin hyvälle saada tuomarin mielipide hänen ratkaisustaan rodun parhaan valinnan jälkeen .
Tämän vuotinen Kajaanin tamminäyttely oli todellakin käymisen väärti.

Kiitokset kasvattieni omistajille Soilalle & "Oonalle" ja Päiville & "Mollalle" ja omistaja Lahjalle , kotikennelistä oli mukana Hemmo ja tuontimme Veera . Kiitos Postin Jennille matkaseurasta apukäsineen kuin Päiville Hemmon juoksuttamisesta rop-vsp kehässä .....vai oliko se niin et Hemmo juoksutti Päiviä ;-))

Urokset / Juniorluokka / Males Junior Class
ERI 1 , PU 1, SERT , VSP , ROP-JUNIOR / EXC.1 , CAC , BOS , BOB -JUNIOR
Grey Coats Number One

"Hemmon" arvostelu:
Erittäin hyväntyyppinen ja sopivan kokoinen nuori uros jolla ikäisekseen sopivan kokoinen pää ja hyvä purenta.
Riittävä kaula . Hyvä ylälinja joskin toivoisin sitä aavistuksen takakormeammaksi. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa .Erittäin hyvä rintakehä ikäisekseen .Seisoo edestä vain aavistuksen ulos varvastaen. Liikkuu erittäin kauniilla , pitkällä askeleella,joskin takaa vielä hieman holtittomasti. Uusi karva , erittäin hyvää laatua .Hyvin hoidettu .
Nartut / Valioluokka / Bitches Champion Class
ERI 1 , PN 1 , CACIB , ROP / EXC.1 , BB 1 , CACIB , BOB
POHJ & FI & SE & NO CH & BH
Grey Coats I´m so Beauty
own. Soila Nyrhinen
Nartut / Nuortenluokka / Bitches Intermediate Class
ERI 1, PN 2 , SERT , res. CACIB / EXC.1 BB 2 , CAC , res. CACIB
Blueshire´s Canadian Lady

"Veeran" arvostelu :
Erittäin hyvä tyyppi ja kokonaisuus. Feminiininen pää , kuono-osa voisi olla vahvempi. Hyvä purenta . Riittävä kaula.Erinomainen runko ja luusto. Hyvä lyhyt lanne .Lantio erinomainen , viisto ja leveä. Ylälinja voisi silti nousta enemmän. Toivoisin aavistuksen lisää polvikulmausta. Liikkuu voimakkain maata voittavin askelin.
Toivoisin koiran osoittavan hieman enemmän tempperamenttiä. Hyvä karvanlaatu .
Nartut / Avoin luokka / Bitches / Open Class
EH 1 / 1 / VG 1 / 1
Grey Coats Moonlightshadow
own. Lahja Sivonen

Webpage by Ari Rusakko