Old English sheepdogs since 1984 - Suomen Kennelliiton myöntämä Vuolasvirtapalkinto #449 vuonna 2000
Näyttelyt ja uutiset vuodelle 2008
Tänään on maanantai 19.8.2019


Helsinki Fair Centre / International Dog Show Winner 2008 13.12.2008
Kuvaus
photo : Tintti Viden New Winner -2008 Grey Coats Jennifer Blue


Tuomari : Rafael Malo Alcrudo ,Espanja
ryhmä 1 tuomari : Rainer Vuorinen , FIN


Old English Sheepdogs 2+ 1 , 11 + 9 (11)

Urokset Juniorluokka / Males Junior Class
ERI 2 , BEST JUNIOR 2
Grey Coats Much the Best
Urokset / Valioluokka / Males / Champion Class
ERI 2 , PU 4 / EXC.2, BM 4
INT & MULTI CH & V-03 & EST W-04 & BALTW-04
Handsome Sirius from Beautiful Highland
Nartut / Valioluokka / Bitches / Champion Class
ERI 1 , PN 1, CACIB , VSP , V-08 / EXC. 1 , BB 1 , CACIB , BOS , W-08
INT* EST & FIN & RUS CH Grey Coats Jennifer Blue

Tukholma, HUND 2008 International Dog Show - 08 07.12.2008
Kuvaus
photo : Sonny Larsson , No Town“s kennel
CH Grey Coats Jennifer Blue

Tuomari : Lena Danker , FIN

Old English Sheepdogs 14 ( 6 + 8 )
Nartut / Avoinluokka / Bitches / Open Class
EXC . 1 / 1 , BB 4

INT* & EST & FIN & RUS CH Grey Coats Jennifer Blue

Veera ensilumilla pian suomeen tulonsa jälkeen ......... 24.11.2008
Kuvaus
Torstaina 19.11.08 klo 22.20 laskeutuvalla lennolla Veera saapui suomeen, pikkuisen lampuritytön lentomatka alkoi keskiviikkoiltana 18.11 klo 17.30 Torontosta (Canada ) kohti Frankfurtia eli reippaasti vuorokauden odotuksineen oli aikaa mennyt.
Matkan pituudesta huolimatta meitä kuljetuspoksista vastaan tassutteli häntä heiluen hyväkuntoinen , reipas , avoin ja aivan ihana lampurinpentu ensi halaukset taputuksineen sitten ensimmäiset pisut Veera kyykistķ jo rahtiaseman jäätyneelle nurmikkoalueelle hieman yli tunti siitä ,kun kone oli laskeutunut kentälle . Olimme hoitaneet paperihommat käyneet tulissa ja saaneet Veeran luoksemme.

Veeran piti alunalkaen tulla jo meidän kanssa samalla lennolla NY:stä , kun palasimme Miamin matkalta suomeen mutta aina ei käy niin kuin suunnitellaan ja tuon Rabies rokotuksen takia tarvittiin viellä kolme viikkoa lisäaikaa ja nyt Veera joutui matkustamaan "rahtina" .
Mutta kolme ja puolikuisena hän oli todella reipas matkustamaan eikä minkäänlaista "pelottavaa juttua"
ole joutunut kokemaan niin luottavainen ja reipas oli heti kuin kotonaan eikä ikävänpoikanenkaan ole vaivannut .... ei edes yöaikaan .

Ulkoilessa Veera nauttii suunnattomasti lumesta juostessa ja leikkiessä Jessican kanssa. ( Jessica nauttii todella , kun huonosta takaosastaan huolimatta pennun kanssa voi leikkiä ja olla samalla pikkuisesta huolehtivana "sijaisemä" ).

Viralliselta nimeltä Veera on: Blueshire“s Canadian Lady synt. 4.8.2008
isä: Raffles Ewe“reka emä: CH Rhoad“d Willow of Pickwick (USA)
kasv. Amber Dupont

Tarto International Dog Show , Estonia 08.11.2008
Kuvaus
Tuomari / Judge : Charlotte Höier , Denmark

Old English Sheepdogs 0+1 , 7+ 5
Urokset / Juniorluokka / Males / Junior Class
ERI 1 , JUN SERT , ROP JUN. , PU 4 / EXC. 1 , JUN CAC , JUN BOB , BM 4
Grey Coats Much the Best

Florida Miami mereltä katsottuna veneessä vas. edessä Päivi & Masa takana Ulla & Aimo 16.10.2008
Kuvaus
Edellisen illan ennen kotiinpaluuta kiertelimme katsellen aivan ihanaa ranta-aluetta , matkaten myöskin n. yhden tunnin merikilpavene kierroksella katselemassa Miamin "ökyrikkaiden " huvilat eli palatsitalot " kuin ihastelemassa kaunista Miamia mereltä käsin .
Miten tuon paremmin kuvailisi kuin sanoen , että ikävä jäi jonnekin sydämen sopukkaan Floridaa & Miamia ja koko kultarantaa , Jupiter oli paikka josta vuokra-autonkeula kaartui tällä kertaa takaisin kohti
Mamia ;-))) ..........haavena kuitenkin sitä ennen nähdä pieni osa USA:n osavaltio Coloradoa ...............

Ruotsin OES EN-08 Brunnsparken , Söderköping 23.08.2008
Kuvaus
Photo: CH Grey Coats Jennifer Blue (odotellaan arvosteluun menoa)

Tuomari: Heidi Mµller-Heinz , Saksa

tulokset löytyy täältä: http://www.oes.no/nyheter.php?articleid=213

Tämän vuoden Ruotsin OES“n erikoisnäyttelyssä oli lampureita kaikkiaan 47 joista 3 "kaljua" pentuluokissa esitettiin vain 2 narttupentua 6-9 kk ja viralliset luokat 18 +24 .

Näyttelypaikka on erittäin kaunis ja viihtyisä puistoalue Götan kanavan varrella . Kehänlaitatunnelma iloisen hersyvää ja leppoisaa jossa tervehditään niin ystävät ,tuttavat kuin vieraatkin.
Suomesta lampureita oli vain yksi eli meidän "Vieno" ilmoitettuna avoimeen luokkaan. GC kenneliä edusti myöskin kasvattini "Betty" GC Leading Lady ( Ruotsin vientimme) sekä "Gaunerin" jälkeläisiä kolme ( 1+ 2) kuin myöskin Suomesta Pocket Lightning“s kennelin kasvatti ( Ruotsin vienti ) urosten junnuluokassa.

Ihan pikkuisen harmittaa, harvoja tilanteita milloin itselläni oli vain yksi lampuri mukana /laitettavana kehään , tottahan teen "trimmaukset & siistimiset "ihan mielelläni mutta olisi myöskin mukava katsella lampurikehää silloin ,kun siellä on noinkin paljon rotua edustettuna , joten urosten luokat meni teltan suojassa , sijoituksia ja tuloksia en edes käynnyt kirjaamaan , muutamia kuvia kuitenkin onnistuttiin saamaan kameran muistikortille.

Viralliset tulokset voi myöhemmin käydä katsomassa Ruotsin OES WEB-sivuilta kuin kuvia palkituista.

Tuomari tutki koirien rakenteen melko pian mutta tarkasteli pitkään hampaat /purennan joka näytti olevan erittäin tärkeä kohde koirassa , liikuttaminen oli vähäisempää , jota jopa itse olisin toivonut enemmän .Myöskin se ,että kaikki 42 lampuria saivat EXCELLENT`n ....... jälkeenpäin puhuttiin kyseisestä ja näin kuulema " erikoisnäyttelyssä voi tehdä" ? samoin avo urosten kuin avo narttujen kohdalla ei edes luokkavoittajia poimittu PU/PN kilpailulokkaan vaan ainoastaan champion luokan koirat olivat 1-4 ja serttin vei nartuissa nuortenluokan koira eli sijalla 5 .
Senverran kuitenkin haluan sanoa omaa mielipidettäni ,että aika yllättäviä ratkaisuja tuomari teki päivän aikana eikä itselleni ihan tullut "valaistusta " mitä hän loppujenlopuksi haki rodulta tai millä hän teki valintansa sijoituksista ?

Näyttely päättyi vasta klo 17 jälkeen eli täyden työpäivän mittainen erkkari saatiin viettää ilman vesisadetta tai pisaraakaan vettä , vaikka taivas oli puolipilvinen ja säätila viileähkö .

Parhaat kiitokset Evalle perheineen mahtavasta vieraanvaraisuudesta kuin teille kaikille todella mukavasta viikonlopusta Vanja & perhe ja Helena & Antti kuin isot kiitokset "tulkkausavustanne " ;-))

Eiköhän sitä jälleen ensivuonna mennä Ruotsinmaalle OES EN:n Tulee samalla reissulla tehtyä vierailu ja harrastusmatka ;-))


Nartut / Nuortenluokka / Bitches Intermediate Class
EXC 4. / 4
Grey Coats Leading Lady own. Eva Sjöden
Nartut / Avoinluokka / Bitches Open Class
EXC.1 / 1
CH Grey Coats Jennifer Blue

Vanhaenglanninlammaskoirien EN- 08 / OES Special Show- 08 , Kouvola 16.08.2008
Kuvaus
photo: Heidi Andersson
left : BOB INT CH Handsome Sirius from Beautiful Highland and
right : BOS CH Griland Beautiful Impreshen (RUS)

Tuomari / Judge : Heike Bilsheim , Saksa ( kennel aus dem Rotmaintal OES )
ryhmä 1 tuomari / Judge Group 1: Roger Vanoenacker , Belgia
kasvattaja ryhmien tuomarina / Breeder Class Judge: Zeen Trainin , Israel

Kaikkiaan Vanhaenglanninlammaskoiria oli kehässä 9 + 16

Elokuun 16 päivä oli harmaa ja sateinen kuin tämä kesäkin on ollut .....sataen viimeistään joka toinen päivä . Erikoisnäyttely oli tänä vuonna järjestetty Kouvolan kaikien rotujen näyttelyn yhteyteen ,paikkana Kouvolan ravirata ,ei ole niitä parhaimpia mutta onneksi oli sentään kehä saatu nurmikkoalueelle vaikka senkin pohja on aika epätaisainen "liikkua" .

Suurkiitokset Kirsille sillä hän urakoi "meidän koirien " juoksuttamisen kehässä, vain kasvattajaluokassa olin itse remmin päässä ja hetken aikaa PN luokassa.

Ehkäpä ensivuonna sää suosii rotumme erikoisnäyttelypäivää ja saisimme viettää sen jopa hellesäässä.

Kiitokset Joensuuhun Lahjalle & Päiville junnutyttöjen " Mollan " & " Wiiman " esilletuonnista , kun Kirsille taustajoukkoineen "Linus " ei viimeaikoina ole monessakaan näyttelyssä esiintynyt, niin vain jo vanheneva lampuriherra teki täydet yllärit olen rotunsa paras ja EN-08 BIS ! Mahtavat Onnittelut Linukselle kotijoukoilta viellä kerran ! HYVÄ SUOMI !..... huudoin niin taustajoukkojen isä Mika kuin lapset Miro & Oona yhtyivät kannustamaan :-)))
Suurkiitokset kasvattajille Siglinde“lle & Annetelle Saksaan "Linus on yksi elämämme lampuri "

Ryhmäkehä jäi väliin siksi ,että kenän pinta lillui kuravellistä ja Kirsi ei hallunnut kastella ROP koiraa , samoin kuin kasvattajaluokassa kolme just junnu-ikäistä ja yksi melkein valmis lampuri olisi ollut ehkä hieman keskeneräisen oloinen ryhmään.
Itse olin vähällä kääntää auton keulan takaisin kohti kotia, kun vettä alkoin juuri sadella näyttelyalueen parkkipaikalle tulessamme mutta onneksi niin en kuitenkaan tehnyt , vaikka kastuttiin kurapyykkiä tuli koneellinen kuin teltan ja kamojen kuivausta pariksi päiväksi niin "mukavalle " tuntuu nyt kuitenkin :-)Kiitokset myöskin EN-08 "puuhaporukalle" , kun jaksoitte ja jaksatte tehdä ! Special kiitokset jälleen Mikalle joka jaksaa roudata tavaroita pystyttää teltan ja olla apuna pyydettäessä kuin Kirsille viellä kerran urakasta esittää / juoksuttaa kolme lampuria kehässä .
Extra Kiitokset Lahja ja Päivi junnukaunottaret "Molla "ja "Wiima" nyt saatiin kokoon ja esitettyä pitkästä aikaa GC kasvattajaryhmäkin :-)))

........ Ihan pakkohan sen on paistaa ensivuoden erkkarissa " valoilmö nimeltään aurinko" ;-))))
Urokset / Valioluokka / Males Champion Class
ERI 1 , PU 1 , ROP , ( Paras INT CH & EN-08 BIS ) / EXC 1 , BM 1 , BOB , ( Best INT CH , OES Special Show -08 BIS )
INT & MULTI CH & Multi Winner
Handsome Sirius from Beautiful Highland own. Kirsi Laine & Ulla Hellman
Urokset / Juniorluokka
ERI 2 / EXC. 2
Grey Coats Much the Best
Nartut / Juniorluokka / Bitches Junior Class
ERI 3 , EXC 3
Grey Coats Midnight Moon own. Päivi Sivonen
Nartut / Juniorluokka / Bitches Junior Class
ERI 4 , EXC. 4
Grey Coats Moonlight Shadow own. Lahja Sivonen
Nartut / Valioluokka / Bitches Champion Class
ERI 3 , PN 3 , EXC. 3 , BB 3
INT* & EST & FIN & RUS CH ( * = vahvistamaton )
Grey Coats Jennifer Blue
Kasvattaja luokka / Breeder Class
1 KP , ROP -kasvattaja ryhmä / BOB Breeder
Grey Coats kennel

Kuopio International Dog Show 03.08.2008
Kuvaus
Photo : Minna Leino
BOS : Argovian Good News & BOB CH Grey Coats Jennifer Blue

Tuomari: Judy Docksey , Australia
Ryhmä 1 tuomari : Marja Talvitie , FIN

Vanhaenglannķnlammaskoiria ilmoittautunut melko mukavasti 15 , paikalla kuitenkin 13 lampuria . Rotumme arvosteltiin kehän ensimäisenä eli jälleen kerran koirat kunnostettiin melkoisella sutinalla.
Sama skaala jatkui tänäänkin arvosteluiden suhteen kuin eilen ...... tuomarina oli nyt Australialainen hänen ERI`sä arvoisia löytyi vain viisi ja loput kahdekan lampuria sai joko punaisen tai sinisen nauhan.

Meille ei kuitenkaan "selvinnyt" mitä hän loppujenlopuksi haki rodultamme mutta varmasti Kuopion kolmipäiväinen International Show jää mieleen jos ei muusta niin EH ja H tulosten ennätyksellisenä määrinä useammalla rodulla .
Urokset / Juniorluokka / Males / Junior Class
H / Good
Grey Coats Best the Much
Urokset Valioluokka / Males / Champion Class
EH 1 / Very Good
INT & MULTI CH & Multi Winer
Handsome Sirius from Beautiful Highland own: Kirsi Laine & Ulla Hellman
Narut / Valioluokka / Bitches / Champion Class
ERI 1 , PN 1 , CACIB , ROP / EXC. 1 , BB 1 , CACIB , BOB
INT* & EST & FIN & RUS CH Grey Coats Jennifer Blue
( * vahvistamaton)
Narut / Juniorluokka / Bitches /Junior Class
H / Good
Grey Coats Midnight Moon own: Päivi Sivonen

Kuopio International Dog Show 02.08.2008
Kuvaus
photo : BOB CH Grey Coats Jennifer Blue & BOS : Bluechannel Baron Knockout

Tuomari :Charlotte Höier , Taska
ryhmä 1 tuomari: Soile Bister , FIN

Vanhaenglanninlamaskoiria oli ilmoittautunut Kuopion kansainväliseen Sawo Show 2008 13 paikalla 12 lampuria. Toiveista huolimatta lampurit olivat arvosteluvuorossa toisena rotuna , ja kiire oli todellisuutta laittaessa koiria kehäkuntoon.
Isona plussana Kuopiolaisille järjestäjille tulee, kehät olivat samat molempina päivinä näin teltan kamoineen voi jättää paikoilleen! eikä seuraavana aamuna ollut samaa tavaroiden raijaamista leirin pystytystä edessä.
Tuomareista oli ennakkoon" kertoiltu " ja hirteishuumori tunelmissa aloiteltiin kehään menoa koiriemme kanssa.
En kuitenkaan ihan heti olisi uskonut ,että niin paljon jaettiin punaista ja sinistä muovinauhanpätkää kuin nyt tehtiin, vain kolme koiraa sai ERI“n , loput yhdeksän lampuria saivat joko punaisen tai sinisen nauhanpätkän.
Tuomari oli todella "tiukka" vai mikä oli perusteluna se jäi isoksi kysymysmerkiksi ainakin minulle , kun esim. yhdeksän kuukaiden ikäisiä pentuesisaruksia rokotettiin siitä , että ovat viellä niin pentumaisia ? onko se todella syy alentaa sijoitusta ........ei ainakaan jos on tarpeeksi tietoa rodun eri kehitysvaiheista ja miksi ihmeessä juuri juniorluokkaan siirtynyt pitäisi olla valmiimpi ? itse en kasvattajana moisesta kovin ilahtunut kuitenkaan olisi.
Kiitokset Kirsille ROP“n / " Vienon" esittämisestä ryhmäkehässä , nuorempi saa Vienon liikeet esille "vanhana naisena " en todellakaan jaksa juosta sitä vauhtia jota Vieno tarvitsee , näin toteutui tuomarimme pyyntö kehän päätyttyä.
Ryhmätuomari oli eri , jatkoon poimi vain neljä koiraa näiden joukossa ei kuitenkaan lampuria ;-)

Urokset / Valioluokka / Males / Champion Class
ERI 1 , PU 2 , CACIB / EXC 1, BM 2 , CACIB
INT & MULTI CH & Multi Winner
Handsome Sirius from Beautiful Highland own. Kirsi Laine & Ulla Hellman
Urokset / Juniorluokka / Males / Junior Class
H / Good
Grey Coats Much the Best
Nartut / Valioluokka / Bitches Champion Class
ERI 1 , PN 1 , CACIB , ROP / EXC.1 , BB 1 , CACIB , BOB
INT * & EST & FIN & RUS CH
Grey Coats Jennifer Blue
(* vahvistamon)
Nartut / Juniorluokka / Bitches / Junior Class
EH / Very Good
Grey Coats Moonlightshadow own. Lahja Sivonen

OULU INTERNATIONAL DOG SHOW 12.07.2008
Kuvaus
Tuomari /Judge Igor Seliimociv , Kroatia

2 + 2

Oulun harmaa sadesää, kuin näyttelyalue oli kuheassa (karmeassa ) kunnossa Äimmänraunion raviradalla syynä( melkein ) jokapäiväiset sateet ja kehien pystyttäminen nurmikkoalueelle ( pinta oli kyllä ruohokenttää) mutta sadeilmoista johtuen muuttunut multa-kura kentäksi jossa paikoin vettä nilkkoihin asti.Useat näyttelyasettajat olivat erittäin tuohtuneita ja pyynnöistä huolimatta kehiä ei siiretty juoksuradalle eli hiekka-alustalle joka olisi ollut "kuiva".
Siksi olin pättäänyt , jos sunnuntaiaamuna 13.7 sataa vettä en vie koiriani kehään en kastele heitä enkä itseäni vaan auton keula kääntyy kohti eteläsuomea ja niin myöskin tein.
(vaikka kahden koiran kalliit näyttelymaksut menivät kannatuksen piikkiin.)

Urokset / nuortenluokka / Males Intermediate Class
H
Grey Coats Lovey Dovey

(Good format . Nice looking head . Good pigment , Short. Straigh back good angulation movens easily. God coat . Bite is not compact.)
Nartut / Valioluokka / Bitches Champion Class
ERI 1 , PN 2 , CACIB / EXC 1 , BB 2 , CACIB
CH Grey Coats jennifer Blue

( Strong compact bitch Good line of the head. Good heat.Excellent toplina. Good coat. Good angulations. Movens easily . )

World Dog Show 2008 Stockholm International Fairs 04.07.2008
Kuvaus
photo: ( kuva Ruotsin EN-08 ) CH Jennifer Blue

Tuomari / Judge: Christine Smith , Englanti

WW-2008 Dog Show oli Old English Sheepdogs kaikkiaan 57. Suomesta edustettuna mahtavat 14 lampuria joista poissa 3 .
Tulokset kokonaisuudessaan ovat nähtävillä linkistä ( tulossa myöhemmin )
Onnittelut kaikille suomalaisille lampureille omistajineen kuin erikois onnittelut päivän menestyneille !
Kiitokset mukavasta näyttelypäivästä "kamuille" !
Nartut / Avoinluokka / Bitches Open Class
EXC.
CH Grey Coats Jennifer Blue

CAC Breed Club Show 2008 (Circuit ) Almare Stäket , Kungsängen , Swerige 02.07.2008
Kuvaus
photo: CH Grey Coats Jennifer Blue

Tuomari / Judge : Luis Gävert - Asplund , Swerige

Circuit järjestettiin Ruotsin Maailmannäyttelyn yhteydessä Old English Sheepdog “n CAC Breed Club Show oli keskiviikkona 2.7.08 kaikkiaan OES oli ilmoittautunut Circuit“n 25 . Tuomarina ruotsalainen Luis Gävert - Asplund .
Suomalaisedustus oli 3 (5) ( joista poissa 2 )
Kiitokset mukavasta matkaseurasta Ritva , Pävi & Lola ja Päivi & "Serra-Aqva" .
ps. Linkki / tuloksiin myöhemmin tällä sivulla.
Nartut / Avoinluokka / Bitches Open Class
EXC . 3
INT* & EST & FIN & RUS CH Grey Coats Jennifer Blue
(* vahvistamaton)

Estonia / Pärnu International Dog Show 28.06.2008
Kuvaus
Photo: "Jaska " Grey Coats Lovey Dovey
Tuomari / Judge : Istvan Laszlo , Unkari / Hungary

Old Engish Sheepdogs 0+0 , 4 + 5
Urokset Nuortenluokka / Males Intermediate Class
EXC 1, BM 2 , CAC , res. CACIB > change CACIB
Grey Coats Lovey Dovey
Nartut Avonluokka / Bitches Open Class
EXC 1 , BB 1 , CAC > NEW EST CH , CACIB > NEW INT CH and BOB
FIN & RUS CH Grey Coats Jennifer Blue

Tuurin Miljoonakoira kaikkien rotujen näyttely 08.06.2008
Kuvaus
photo: BOB " Linus " & Kirsi -Judge : Jaana Hartus - BOS " Vieno" & Ulla

Tuomari: Jaana Hartus , FIN
ryhmä 1. tuomari Elena Ruskovaara , FIN

Varhain lauantaiaamuna alkoi matka Tuuriin, Vito "lastattu" melkoisella tavaramäärällä näyttelyä varten kuljetuspokseissa oli matkustajina lampurit Vili , Vieno ja Linus, auton etupenkillä kuljettajan paikalle istui Mika hän oli lupautunut olemaan kuskina koko matkan ajan , joten " me" Kirsi kanssa saatiin nauttia suomen suven kauneimmasta kesämaisemasta kotoa Tuuriin ja takaisin......

Matkaa oli kuitenkin sen verran , että olimme varanneet yöpaikan aivan mahtavan kauniilla paikalla olevasta hotelli Mesikämmenestä Ähtärin eläinpuiston kupeesta .Mitkä ulkolupaikat koiraväelle ja aivan oma hotellisiipi lemmikkien omistajille!

Iltapäivällä menimme tutustumaan / ja ostoksille Tuurin kuuluisimpaan paikkaan eli Tuurin kyläkauppaan se olikin melkoinen kokemus tavaramäärältään ja suuruudeltaan , "kauppakeskuksen " kupeessa oli hiekkakenttä jossa nyt kolmannen kerran Tuurin koiranäyttely pidettiin , koiramääräkin melkoisen suuri yli 2000 koiraa kahden päivän näytelyssä. Kokonaisuudessaan näyttely oli hyvin järjestetty ainut mikä haittasi oli navakat tuulenpuuskat jolloin kuiva hiekanpöly kaihersi silmiä kuin narskuin hampaissa , lämmintä oli riittämiin auringon helottaessa täydeltä terältä koko päivän hellelukemissa.

Vanhaenglanninlammaskoiria oli ilmoitettu kaikkiaan viisi joista kaksi urospentua , yksi valio uros ja nartuissa yksi nuortenluokan ja yksi valioluokan narttu.
Päivän viimeisenä rotuna kehä viidessä arvosteltiin lampurit ja kotiinviemisinä oli "koko potti" Kirsin & Ullan yhteisomistuksessa oleva Linus oli päivän ROP meidän Vieno VSP kuin Vili ROP-pentu ja velipoika Manu paras pentu 2 saaden myöskin KP:n

Poislähtiessä käväisimme viellä katsomassa Manua ja perhettä , kiitoksemme kahvituksesta Sanna! ja Suurkiitos teille Manun erinomaisesta huolenpidosta ja hyvästä kodista ! Toivottavasti " näyttelykärpänen" puraisi hieman enemmänkin ;-)
Kiitos Mika ja Kirsi auttavista käsipareista kuin mukavasta matkaseurasta ......Kirsi miten olis "mustikkamouch....." vai miten se loppuosa menikään.......ensi kerralla ;-)))))
Seuraava näyttely " meidän pojilla " onkin jo viikon päästä Kotkassa.............
Urokset Pentuluokka / Males Puppy Class
2 KP
Grey Coats Meet Mr. Handsome
own. Sanna Lavila

1 KP , ROP-pentu / BOB -puppy
Grey Coats Much The Best
own. breeder
Urokset / Valioluokka / Males Champion Class
ERI 1, PU 1 , ROP / EXC.1 , BOB
INT & MULTI CH & MULTI Winner Hansome Sirius from Beautiful Highland
own. Kirsi Laine & Ulla Hellman
Nartut / Valioluokka / Bitches Champion Class
ERI 1 , PN 1 , VSP / EXC.1 , BOS
FIN & RUS CH Grey Coats Jennifer Blue
own. breeder

Tallinnan Winner-2008 International Dog Show 01.06.2008
Kuvaus
photo: "Vieno" FIN & RUS CH Grey Coats Jennifer Blue

Tuomari / Judge :Natalia Nekrosiene , Liettua / Lithuania

Tallinnan Winner 2008 näyttelyssä oli vanhaenglanninlammaskoira edustus (10 ) melkeinpä kokonaan suomesta , 4 urosta joista 2 junioria ja 2 aikauista , Katjan Calle ja Merjan & Ernon Max , junior nartuissa Marilyn ja nuortenluokan narttu Lola , sitten meidän Vieno oli ilmoitettu avoluokkaan kilpailijoita siis 2, valioluokan narttuja Salla , ja nuo kaksi Virolaista lampuria 1 nuortenluokan ja 1 avoluokan narttu jotka olivat Lolan ja Vienon luokissa .

Sää suosi meitä todella auringonlämmöllä , melkeimpä rikkoontui alkukesän lämpöennätys ,onneksi oli teltta matkassa sen antama suoja antoi viileyttä koirillemme kuin myös meille.

Pitkästä aikaa kehänlaidalla oli mukaavaakin mukavampi "yhteishenki" tunnelma ,yhdessä pystytimme teltan ja "kamat" leiriämme varten , ensimmäiset tunnit menivät ,kun harjasimme ja laitoimme koiramme kehätrimmiin , keskustellen ja arvaillen kuikahan "meille" tänään käykään tuomari on ollut erittäin tiukka arvostellessaan eri rotuja ennen omaa rotuamme joka lisäsi hieman "jännitystä sisuksiin"

Kaikki suomalaiset lampurit palkittiin ERI“llä , Katjan & Päivin ja Marikan yhteisomistukessa oleva Huugo oli paras VSP junnu-uros tittelien kera . Merjan ja Ernon Marilyn - juniornarttu josta tuli myöskin rotunsa paras JUNIOR titteleineen. Katjan Calle voitti urokset ja korjasi urosten ruusukkeet kuin Winner-08 tittelin tullen samalla uudeksi EST CH ollen VSP ja cacib.
Nuortenluokassa Päivin Lola voitti luokansa saaden ERI ja sijoittuen paras narttu luokassa 4:lle sijalle.
Meidän Vieno voitti myöskin luokkansa saaden avonarttujen ERI “n , paras narttu luokassa Vieno sijoittui toiseksi saaden vara-CACIB“n , sitten valionartuissa Marikan Salla näytti mistä on lamparouvat tehty voittaen natut , tittelinä uusi EST CH & “ESTW-08 & CACIB uusi INT CH titteli ja päivän ROP eli koko potti !

Tuomari teki oikeat valinnat sillä valmiit koirat voittivat tänään ollen ROP & VSP Parhaat Onnittelut teille kaikille tasapuolisesti !

Kiitos todella mukavasta näyttelypäivästä kamut , suomalainen "Me" henki oli mahtava !

Vieno & omistajat käyvät kesäkuun lopulla viellä Pärnun KV näyttelyssä jolloin Vieno kisaa cacibista , mikä tarvitaan ,kun aikaraja täyttyy 25 .6 .08 ......... ja heinäkuun alussa matkataakin jo porukalla Tukholmaan WW -2008 näyttelyyn ...........

ps. Viralliset tulokset löytyvät täältä : http://info.palstani.com/nayttelytuloksia-f3/eestin-voittaja-08-tallinna-kv-1608
Nartut Avoinluokka / Bitches Openclass

EXC.1 , BB 2, res. CACIB

FIN & RUS CH Grey Coats Jennifer Blue

PITEÅ KV / Ruotsi / PITEÅ INTERNATIONAL DOG SHOW / SWEDEN 01.06.2008
Kuvaus
photo: "Oona" CH Grey Coats I“m so Beauty ( ei Ruotsin näyttelymatkalla otettu ).

Tuomari / Judge:
Anatoli Zhuk , Venäjä / Russia

Parhaat Onnittelut uudelle Ruotsin muotovaliolle "Oonalle " FIN & N & S H Grey Coats I“m so Beauty
nyt vain se viimeinen cacib ulkomailta viellä uupuu.Suuskiitokset Soila kasvattini esilletuomisesta hienoin menestyksin !
Hyvää ja lämmintä kesää teille kaikille ja halit taputuksineen Oonalle !
toivottaa , kotikennelin väki
Nartut / Avoinluokka / Bitches Champion Class
ERI , PN 2 , SERT > uusi S MVA , res. CACIB / EXC. 2 , CAC > new S CH , res. CACIB
CH Grey Coats I“m so Beauty

own. Soila Nyrhinen

Hamina KV koiranäyttely 25.05.2008
Kuvaus
photo: "Vili" Grey Coats Much the Best s. 08.10.2007

Tuomari / Judge: Boris Spoljaric , Kroatia

Vili ja Vieno olivat kehässä tänään Haminan KV näyttelyssä , Vili esiintyi toista kertaa kehässä iloisena ja vilkaana pentuna se kuitenkin onnistui suhteellisen mukavasti ja saatiin jopa valokuvatkin onnistumaan tällä kertaa.
En tiedä mikä Haminan Bastioni ketällä on " hajuna" kun koiruudet olivat hieman outoja ja tahtoivat liikkeessä vain haisetta maata .......... tämä ei ollut uusi ilmiö vain tänään vaan aikaisemminkin olen huomannut koirillani saman "homman" kun ollaan oltu Bastioni katoksen alla .
Urokset / Pentuluokka / Males / Puppys Class
1 KP , ROP -pentu / BOB -puppy
Grey Coats Much The Best
Nartut / Valioluokka / Bitches Champion Class
ERI 1 , PN 2 , CACIB / EXC1 , BB 2 , CACIB
FIN & RUS CH Grey Coats Jennifer Blue

Terni International Dog Show , Italia 24.05.2008
Kuvaus
Tuomari / Judge: Vandoni Guido , Italia

Sallalta jälleen kerran iloiset uutiset Italiasta ,todella helteisessä säässä viettäen näyttelypäivää..... hieman haikeudella tuota lämmintä alkaa toivoa jo meille kotisuomeenkin .
Kiitos Salla kasvattini esilletuonnista , eiköhän sertitkin kohta ole kasassa mitä Italian CH :n tarvitaan .Todella upea juttu!
Nartut / Avoin luokka / Bitches Open Class
ERI 1 , PN 1 , SERT , CACIB , VSP / EXC. 1 , CAC , CACIB , BOS
Grey Coats Jolly Dolly
own. Salla Turunen

Joensuun KV näyttely 18.05.2008
Kuvaus
Tuomari : Jaana Hartus , FIN

Aamulla klo 4 soi herätyskello , katse ulos paljasti karmean todellisuuden vettä satoi melkein kaatamalla.
Mietin kaksi kertaa lähdenkö lainkaan näyttelyyn , sillä säätila ei ollut luvannut juurikaan parempaa säätä kuin ulkona nyt oli.
Niin siinä kuitenkin kävi ,että lampakoirat Vili ja Vieno matkasivat Vitossa kanssani kohti Joensuuta.
Onneksi Jenni oli lupautunut auttamaan teltanlaitossa , koirien & tavaroiden roudaamiesta kehän laidalle.
Hieman minua jännitti miten Vilin kanssa mennään olihan poika täyttänyt reilu vikko sitten 7 kuukautta ja kehäesiintymistä harjoiletu melkein kuin ei lainkaan.
Kuitenkin aika mukavasti tuo ensikerta kehässä meni samoin kuin koko näyttelytouhu, Vili makoili trimmauspöydälläkin kuin "vanha tekijä".
Vieno on hyvänä esimerkkinä Vilille .
Näyttelyyn saapuivat myöskin Vilin sisarukset Wiima & Molla mutta tänään oli Mollan vuoro esiintyä kehässä .
Samoin kasvattini "Helmi" & Mari kuin" Venla" ja Jutta.
Lämpimät erikoiskiitokseni teille Lahja & Päivi & Mari ja Jutta ,kun jaksatte tuoda esille GC -kasvatteja .
Sateesta ja hyytävän kylmästä säästä huolimatta näyttelypäivä oli mukavaa yhdessäoloa , harmi vain valokuvat jäi ottamatta .

Urokset / Pentuluokka / Males / puppyes
1 KP , ROP -pentu / BOB -puppy
Grey Coats Much the Best
Nartut/ Valioluokka / Bitches Champion Class
ERI 1 , PN 1 , CACIB , ROP / EXC. , CACIB , BOB
FIN & RUS CH Grey Coats Jennifer Blue
Nartut / Valioluokka / Bitches Champion Class
ERI 2 , PN 2 , res. CACIB / EXC. 2 , res. CACIB
JV-06 & FIN CH & TK 1
Grey Coats Kissing Lady
own. Mari Hartikainen
Nartut / Pentuluokka / Bitches / Puppy Class
1 KP , VSP-pentu / BOS puppy
Grey Coats Moonlight Shadow
own. Lahja Sivonen
Nartut / Nuortenluokka / Bitches Intermedia Class
HYL ( kulmahammas painaa hieman ientä )
Grey Coats Lady Mac Beth
own. Jutta Martikainen

Joensuu kaikkienrotujen näyttely 17.05.2008
Kuvaus
Tuomari / Judge : Elena Ruskovaara , FIN
Nartut / Valioluokka / Bitches Champion Class
ERI 1 , PN 1 , ROP / EXC. 1 BOB
JV-06 & FIN CH & TK 1
Grey Coats Kissing Lady
own. Mari Hartikainen
Nartut / pentuluokka / Bitches Puppy Class
1 KP , ROP -pentu / BOB-puppy
Grey Coats Midnight Moon
own. Päivi Sivonen
Nartut / Nuortenluokka / Bitches Intermedia Class
HYL ( yksi kulmahammas vinossa)
Grey Coats Lady Mac Beth
own. Jutta Martikainen

Parikkalan Ryhmänäyttely / Group Dog Show Parikkala 04.05.2008
Kuvaus
Kuvassa : JV-06 Grey Coats Kissing Lady (talvella 2008)

Tuomari / Judge : Päivi Eerola , Finland

Super Onnittelut uudelle FIN MVA & JV-06 Grey Coats Kissing Lady ja Parhaat Kiitoksemme Marille joka on esiintuonut kasvattiani , "Helmi " on Grey Coats kennelin 24:s FIN MVA ( omat kasvatit )
Onnea ja menestystä tuleviin koitoksiin "Helmi" ja Mari niin näyttely kuin TOKO puolella !
Nartut / Avoinluokka / Bitches Open Class
ERI 1 , PN 1 , SERTTI > UUSI FIN MVA ! , ROP / EXC. 1 , CAC > NEW FIN CH ! , BOB
FIN CH & JV-06 Grey Coats Kissing Lady
own. Mari Hartikainen

Italia , Grossoto International Dog Show ( CACIB ) 03.05.2008
Kuvaus

Tuomari/ Judge : Sofia Falleti Bellan , Italy

Tuomari oli ollut erittäin tiukka arvostellesaan rotua , hän oli rokottanut "Ja-Ja" turkista koska se on viellä keskeneräinen näin hän palkitsi kyllä EXC:llä ja PN 1:llä mutta ei palkinnut CAC ja CACIB“lla tällä kertaa , oli pyytänyt tulemaan uudestaan hänelle kunhan Ja-Ja“n turkki valmistuu .
Kiitos Sallalle kun jaksat viedä ja esiintuoda lampureitasi Italiassa ja etenkin kasvattiani "Ja-Ja" Grey Coats Jolly Dolly “a .
Onnea ja menestystä jatkossakin tuleviin näyttelyihin !
Nartut / Avoinluokka / Bitches / Open Class
EXC. 1 , BB 1
Grey Coats Jolly Dolly
own. Salla Turunen

Italia , Rooma National Dog Show (CAC ) 27.04.2008
Kuvaus

Tuomari / Judge : Rui Oliveira , Portugali / Portugal
Nartut / Avoinluokka / Bitches Open Class
EXC. 1 , CAC , BOS
Grey Coats Jolly Dolly
own. Salla Turunen

Lahti KV näyttely 26.04.2008
Kuvaus

Tuomari: Barbara Ann Brooks , USA
Urokset /Nuortenluokka / Males / Intermediate Class
EH / VG
Grey Coats Lovey Dovey
Nartut /Valioluokka / Bitches Champion Class
ERI 2 / EXC. 2
CH Grey Coats Jennifer Blue

Rieti Italia / Rieti Italy International Dog Show (CACIB ) 26.04.2008
Kuvaus
Tuomari / Judge : Mentasti Gianercolo , Italy
Nartut / Avoinluokka / Bitches Open Class
EXC. 1 , CAC , CACIB , BOB
Grey Coats Jolly Dolly
own. Salla Turunen

Jyväskylä Kansainvälinen Koiranäyttely / Jyväskylä International Dog Show 19.04.2008
Kuvaus
photo:Maria Ikonen
Jyväskylä International Dog Show judge: Javier Sanchez , Spain

BOS CH Grey Coats Jennifer Blue & Päivi and BOB Grey Coats Lovey Dovey & Ulla

Tuomari / Judge
Javier Sanchez , Espanja / Spain

Jyväskylän näyttelyyn olin ilmoittanut Jaskan ja Vienon , rotumme tuomarilla en ole aikaisemmin käyttänyt koiriani , joten eipä meillä ollut oikein "tuntumaa" siitä minkätyyppiset lampurit miellyttää ja mistä virheistä rokotetaan.
Olimme sopineet Päivin kanssa jotta otan hänet ja " Lolan " kyytiin Mikkelistä niin ei huoli peräkkäin ajella . Kiitos Päivi mukavasta matkaseurasta ja auttavista käsistä sitten rop- kehässä
.
Näyttelypäivä oli todella mieluisaa ylläriä täynnä ,tuomari valitsi ROP:si Jaskan ja siskopuolensa Vienon VSP:si :-)))) ja kotona myöhemmin se yllätys vasta olikin , arvosteluja katsellessa ei niinkään mitä niihin oli kirjoitettu vaan ROP oli vaihtunut VSP ??? En pystynyt jäämään ryhmäkehään , joten hain palkinnot enkä katsonut arvosteluista niitä kohtia jossa oli ROP ja VSP ruksit vaan oletin ilman muuta , että kaikki ok , etenkin, kun ollaan suomessa , sanoinhan kehäsihteerille arvostelulappuja odotellessa , että uros oli sitten ROP ........... no vaikka tällä vaihdoksella ei olisi suurtakaan merkitystä, kun molemmat ovat omia kasvattejani /omistamiani lampureita niin tärkeintähän ovat sertti ja cacib“t mutta harmittaa todella ,että näin käy meilläkin arvostelulappujen kanssa, tietenkin tämä on osaksi "oma moka", kun ei tarkasta onko kaikki niinkuin pitääkin olla mutta myöskin kehäsihteerin kuuluu tarkastaa oliko sijoitus todella oikea.
Olen ottanut yhteyttä henkilöihin ja kysynyt miten ja mitkä mahdollisuudet on jälkikäteen korjata tuo tulos ....nyt ei muuta kuin odotellaan vastausviestiä .
Tämän vuotisen J:kylän KV :n varmasti muistaa upeana juttuna tuplavoitoista mutta myöskin miten ROP:sta tuli VSP ja VSP:stä ROP !!!!! ..... jos nämä jäävät voimaan .

Kaikkiaan lambureita oli ilmoitettu 11 joista 1 poissa .
Kiitokset mukavasta näyttelypäivästä teille lampaväki ja Parhaat Onnittelut kehässä menestyneille lampureille omistajineen & kasvattajineen tasapuolisesti !
Urokset / Nuortenluokka / Males Intermediate Class
ERI 1 , PU 1 , SERTT , CACIB , ROP / EXC. BM 1, CAC , CACIB and BOB
Grey Coats Lovey Dovey
Nartut / Valioluokka / Bitches Champion Class
ERI 1 , PN 1 , CACIB , VSP / EXC , BB 1 , CACIB and BOS
FIN & RUS CH Grey Coats Jennifer BlueLappeenrannan KV näyttely 24.03.2008
Kuvaus
photo: BOS CH Grey Coats Jennifer Blue & BOB INT CH Handsome Sirius from Beautiful Highland

Tuomari: Mari Palgi FIN ( EST
ryhmä 1. tuomari Elena Ruskovaara , FIN

Lappeenrannan pääsiäisnäyttelyyn oli ilmoitettu kaikkien aikojen ennätysmäärä koiria eli 2700 joka on paljon nyt ,kun näyttely on pidetty muutaman vuoden ajan vain kaksipäiväisenä, ahtaaksi kävi varsinainen hallitila ja harjoitushalli oli jääkaappiakin kylmempi.

Vanhaeglanninlammaskoiria oli ilmoitettu vain 8 joista yksi poissa eli oma kasvattini Joensuusta "Helmi" ei päässyt osallistumaan (lääkekuurin takia)
Tuomarimme oli uudemmasta päästä oleva rotutuomari ja hänelle isona plussana oli tarkastella lampa-
koirat todella perusteellisesti ja tiukalla skaalalla ensimmäisestä lampurista viimeiseen .

Kiitokset Kirsille & Mikalle ja MIrolle , Linus oli pitkästä aikaa taas kehässä ja päivän ROP !
Kiitos myöskin kaikille rotuystäville mukavasta näyttelypäivästä juttutuokioineen.
seuraava kohtaamispaikka taitaakin olla Jyväskylä KV ja sitten Lahden KV näyttely ...................
Urokset Juniorluokka / Males Junior Class
hylkäys ( syy: lievä alapurenta )
Grey Coats Lovey Dovey
Urokset / Valioluokka / Males Champion Class
ERI 1 , PU 1 , CACIB , ROP / EXC.1 BM 1, CACIB , BOB
INT & MULTI CH & MULTI Winner
Handsome Sirius from Beautiful Highland
ow. Kirsi Laine & Ulla Hellman
Nartut / Valioluokka / Bitches Champion Class
ERI 1 , PN 1 , CACIB , VSP / EXC. 1 , BB 1, CACIB , BOS
FIN & RUS CH Grey Coats Jennifer Blue

Tampere KV näyttely 15.03.2008
Kuvaus
kuvassa: "Jaska" Grey Coats Lovey Dovey s.29.10.06

Tuomari / Judge : Annukka Paloheimo , Suomi

ilmoittaessani koiriani näyttelyyn niin "pyllylleen menee mutta menköön "
katsotaan kuitenkin kuinkas meille käy?
"Jaska“n " JUN-luokassa ja "Vieno“n " VAL-luokassa Tampereen KV -08 näyttelyssä .
Lampureita oli ilmoitettu kaikkiaan 17 :sta , joista 2 poissa.

Tuomarina Annukka Paloheimo , hän oli saanut oikeudet arvostella rotuamme vasta reilu vuosi sitten joten menipä todella mielenkiintoiseksi näyttelypäivä ?

Lampureita arvosteltaessa nimenomaan odottaa arvostelun olevan sellaisen josta löytyy juuri rotutyypilliset ominaisuudet , eli tietää mikä rotu on kysymyksessä ?
nyt arvostelut olivat aikalailla " ympäripyöreitä"....... , lampuri on todentotta yksi vaikeimmista roduista
arvostella ja ilman näppituntumaa monikin asia näyttää ja tuntuu aivan eriltä .

Meidän Jaskaa kuin Vienoakin "rokotettiin" ja tuskimpa nuo "virheet " olisivat pahemmasta päästä jos katsotaan lampuria kokonaisuutena ,virheetöntä koiraahan EI OLE - EI edes päivän lampurikehässä !

Vienon kohdalla isohko todella vanhaluustoinen narttu tulkitaan lihavaksi ? tuomarin viitseliäisyys
tarkatella koirat tarkemmin onko kaikki todellakin sitä mitä kädellä sipaisten sattui tuntemaan ?
mikä on lihasta mikä luustoa mikä läskiä ......eihän lamburin kuulu olla rungoltaan kuin partis....
ei todellakaan !

Valiourokset olivat valmiita komeita rotutyypillisiä mutta tuomarin mielestä aivan keskeneräinen
pienehkö keskeneräisessä turkissa esitetty narttu oli rop koiran arvoinen ? ja valmis uros sai vsp -ruusukkeen.
Onneksi kuitenkin"näitä näyttelyitä/ tuomareita " on vähemmän joille merkitsee enemmän "pikkuvirhe"
kuin itse rotu kokonaisuutena.

Kyllä se vain harmittaa maksanutta näytteleasettajaa . Rahalleen , kun haluaa vastiketta jos ei muuta niin ainakin rodunomaisen laatuarvostelun koirastaan ,eiköhän sitä pitkän linjan kasvattajana tunne hyvinkin tarkasti omien koiriensa viat , virheet kuin ne virheettömätkin puolet ja odottaa tuomarin myöskin löytävän ne koirastaan .
Eiköhän tämä ole se realistinen "juju" näyttelyharrastuksesta ?
ps. Nämä mietteet ovat omiani joten kenenkään ei tarvitse vetää niistä "poroja sieraimiinsa" kun ajatuksien purkaminen on "toisaalla" ajautunut kovin "yksipuoliseksi " kehua kyllä saa mutta .........;-)

Urokset / Juniorluokka / Males Champion class
H ( tällä hetkellä lievä alapurenta josta tuomari rokotti )
Grey Coats Lovey Dovey
Nartut Valioluokka / Bitches Champion Class
EH ( tuomari piti ,että on lihavassa kunnossa ??? )
FIN & RUS CH Grey Coats Jennifer Blue

Ylihärmän Ryhmänäyttely (ryhmät 1 ja 2 ) 23.02.2008
Kuvaus
Tuomari / Judge
Gunilla Skallman , Ruotsi
Gunilla Skalman , Sweden

Ylihärmän Ryhmänäyttely pidettiin Anssin-Jussin Areenalla, paikkana viihtyissä, valoisa ja hyvällä alustasuojauksella päällystetty lattia juoksuttaa koiria vaikka kyseessä olikin sisäliikuntahalli. Suuresta koiramäärästä ja runsaasta yleisöstä johtuen tilanahtaus haittasi välillä aikalailla näytteilleasettajia.

Se miksi me täältä kaakonkulmalta olimme ilmoittaneet n.1000 km ajomatkoja olevaan Ylihärmän ryhmikseen oli alunalkaen puoli omistuksessa olevan "Vilin" vieminen Lapualle. Tämä siisrtyi kuitenkin työesteiden takia viikolla eteenpäin joten tuomarivaihdokstesta huolimatta päätimme kuitenkin lähteä näyttelyyn .Kiitos siitä taas kerran avuliaille "kotimiehille" :-)))))))

Ruotsalaistuomarilla en (muistaakseni ) ole aikaisemmin käyttänyt koiriani joten ei myöskään ollut mitään "ennakkotietoa" . Hän piti "Jaskasta" vaikka noista "ihanista tuoksuista" huolimatta pahvilla peitetty lattiapinta kiinnosti ensialkuun enemmän kuin tuomarin tarkastelu liikkeistä.
"Vienosta" tuomari vaihtoi muutaman mieltä lämmittävän sanasen viellä arvostelun jälkeenkin :-))
Joten hyvällä mielellä kylpylähotelissa (aivan näyttelypaikan vieressä) vietetyn yöpymisen ja mukavan näyttelymenestyksen jälkeen tuntui pitkä kotimatkakin lepoisalle.

Tuomarimme oli siis vaihtunut kotimaisesta ruotsalaistuomariin , kaikkiaan lampureita oli ilmoitettu 5 eli 2 urosta ja 3 narttua , kaikki paikalla.
Harmi taas kerran valokuvat ne onnistuneet jäi ottamatta mutta katsotaan jos saadaan jotain kuvia tässä aikaiseksi näin jälkikäteen.
Tintin uros "Rasmus" oli päivän PU 1 & ROP , meidän "Jaska " PU 2 ja SERT , päivän PN 1 & VSP oli
"Vieno" ja narttujen PN 2 & SERT“n vei "Iisa" Vaasasta. Parhaat Onnittelut kaikille päivän menestyjille !
Urokset / Nuortenluokka Males / Inermediate Class
ERI 1 / 1 , PU 2 , SERTTI EXC 1 , BM 2 , CAC
Grey Coats Lovey Dovey
Nartut / Valioluokka Bitches / Champion Class
ERI 1 / 1 , PN 1 , VSP / EXC.1 , BB 1 , BOS
FIN & RUS CH Grey Coats Jennifer Blue

Turku 27.1.2008 Winter Dog Show 27.01.2008
Kuvaus
Tuomari / Judge
Marja Talvitie , FIN
Ryhmä 1 tuomari Elina Haapaniemi , FIN


Olin loppuvuodesta (-07) ilmoitellut Vienoa näyttelyihin , yksi niistä myöskin Turku Winter Dog Show joka on kansainvälinen koiranäyttely.
Olimme lähteneet matkaan kukonlaulun aikaan siksi myöskin näytelypaikalla "hyvissä ajoin" ,joten aikaa jäi kerrakin seurata vieressä olevien kehien tuomarityöskentelyä , heidän arvostellessa koiria , oman rotumme kehässä oli ensin rotu jossa 42 koiraa sitten rotu jossa 19 koiraa ennen lampureita joita oli myöskin tuo 19:sta .

Päivän ensimmäisellä rodulla / esittäjillä ja tuomarilla oliko jokin "ongelma" ? ensimmäiset sijoitetut kutsuttiin takaisin kehään? "tiukkuus" myöskin vaaleanpunaisten muovinauhojen jaossa jatkui koko päivän ...... oliko tuomarilla vain ns. huono päivä vai olivatko koirat tavallista " huonompia" tänään? tiedä häntä uskoakko omia silmiään vain saatuja muovinauhoja.

Vihdoin iltapäivän olessa jo pitkällä oli lampureiden vuoro , narttupennut joita oli 2 saivat kp molemmat , niin valittiin rop-pentu ja pn -pentu 2.

Seuraavana vuorossa urokset ensin junnut , nuoret ja avo luokan urokset kukaan heistä EI saanut ERIÄ ? valioluokassa yksi ainut uros palkittiin erillä ja veteraaniluokan uros joka oli myöskin PU ja VSP loppukisassa.

Sama skaala jatkui narttujen kohdalla EI ERIÄ , yksi narttu ontui tai kuten se kuitattiin "liukasteli" sai eva:n vasta valionartuissa tuomarilta heltisi ERIT 3 :lle valioluokan nartulle joista yksi oli meidän Vieno , ihan ekaksi hän tokaisi , olet tämän päivän ensimmäinen joka osaa näyttää koiransa hampaat oikein! seuraava kommenti oli Vienon "tuhtius "????? Vienon säkäkorkeus 61 cm paino n. 40 kg sen luusto on todella vahva ja lihakset sellaiset et niitä ei taatusti joka lampurilta ihan heti löydy , isohko vahva narttu oliko tuo "tuhtius syy " PN 3 sijoitukseen "tänään" , jotenkin vain "mutu-tuntumanani " oli eiköhän sen ratkaisun tehnyt "remmin toinen pää", voittajanarttu ontui? tai "liukasteli" (nykytermi ontuvasta) sehän on katsojan silmässä miten haluaa sen nähdä tai tulkita ........
rop-koiran siskon sijoittuminen toiseksi" varmistettiin" ,kun esittäjä oli varmaakin varmempi ;-)
Hieman kakkamainen olo jäi pitkästä.... pitkästä aikaa näyttelyistä tai pikemminkin sen niistä "nurjista" puolista joita ei todellakaan toivoisi olevan vaan ikävä kyllä sille "ystäväpalkitsemiselle" ei tavallinen näyttelyharrastaja & "naama" voi mitään :-(

Nartut / Valioluokka Bitches / Champion Class
ERI 3 , PN 3 / EXC 3 , BB 3

FIN & RUS CH Grey Coats Jennifer Blue

TAMMINÄYTTELY KAJAANI KV / 05.01.2008
Kuvaus
kuvassa : FIN & RUS CH Grey Coats Jennifer Blue s. 18.10.05

Tuomari / Judge : Leni Finne , FIN
harjoitusarvostelija : Juha Putkonen , FIN

Muutaman vuoden tauon jäkeen olin ilmoittanut “"Jaskan" ja "Vienon" Kajaanin KV Tamminäyttelyyn , eipä ollutkaan huonompi valinta aloittaa uusi näyttelyvuosi viileässä maapohjaisessa Pallohallissa.
Kotiintuomisina oli ROP ja VSP , 2 x SERT , 1 x uusi FIN CH , 1 x CACIB .
Onnittelut uudelle FIN & RUS CH "Vienolle " ja "Jaskalle" ensimmäisestä SERT“stä tuomari olisi jakanut myöskin cacib“n mutta Jaskan ikä 14 kk ei sitä viellä sallinut.
Urokset / Juniorluokka / Males / Juniorclass
ERI 1 , PU 1 , SERT , VSP / EXC. 1 BM 1 , CAC , BOS
Grey Coats Lovey Dovey
Nartut / Avoinluokka / Bitches Openclass
ERI 1 , PN 1 , SERT > uusi FIN CH ja RUS CH , CACIB , ROP
EXC.1 , BB 1 , CAC > new FIN CH and RUS CH , CACIB , BOB
Grey Coats Jennifer Blue

Webpage by Ari Rusakko