Old English sheepdogs since 1984 - Suomen Kennelliiton myöntämä Vuolasvirtapalkinto #449 vuonna 2000
Pennut vuodelle 2017
Tänään on maanantai 19.8.2019


Grey Coats kennelin T-pentue syntynyt vain yksi urospentu 22.05.2017 🐾💕🐾


photo: emä "Mape´n " sektiolla syntynyt isokoinen uros pentu paino 616 g 💙. Samalla Mapelta poistettiin kohtu ja munasarjat koska ikää on pian 8 vuotta ja 3 pentuetta on nartulle sopiva pentuemäärä eli Mapen pentueet ensimmäinen pentue 4 joista yksi poissa joukosta , toinen pentue 13 pentua kaikki elossa ja kolmas pentue josta vain 1uros pentu eli yhteensä 17 pentua .
Tälle yhdelle uros pennulle toivon kaikkea hyvää etenkin terveyden puoleen, molemmat vanhemmat ovat USA;n tuonteja eivät sukua toisilleen näin yhdistelmän ainokainen uros pentu onnistuessaan voisi antaa pienen osan monimuotoisuutta rodulle , jota nykyisin on jo vaikea hakea sillä huolestuttavan paljon lampurit alkavat olla liian paljon suku taustoiltaan samoja pitää olla" show tyyppi" joka ei enää muistuta rotu määritelmän tyyppiä juuri lainkaan ........... vakavasti ottaen kannattaa miettiä tarkkaan mihin ollaan rodun kanssa todellakin menossa ?
************************************************************************************************************************
"Mape" FI CH Show Me´s Talk Of The Town d.o.b 11.11.2009 HD A-A , ED 0-0 , eyes clear (3 / 2017 ), PCD MUT1/+ (kantaja) EIC N/N terve , MH luonekuvauksen suorittanut ( USA tuonti )
priima purenta kaikilla hampailla , tumm. rusk. silmät täydellä pigmentillä .
2 X CACIB ei näyttelykäyntejä ulkomailla

"Moby" LVJW-15 & LTJCH & Saxen Farm´s American Mob Boss s. 09.07.2014
HD B-C , ED 0-0 , eyes clear (3 /2017) PCD+/+ terve & EIC N/N terve > molemat tutkittu suomesta käsin . CA terve vanhempiensa kautta ." Hyvä purenta täydet hampaat , k. tum. ruskeat silmät täysi pigmentti

Moby" on USA:n tuontimme , typistetty häntä joka rajoittaa näyttely käynnit vain maihin joissa typistyskielto ei ole ( vielä ) voimassa , tämä on omasta mielestäni epäoikeuden mukainen sääntö koska esim. Moby ´lla ei ole mitään sukutaustaa euroopan puolelle näin uros on omalta osaltaan antamassa monimuotoisuutta rotuumme omista sukutaustoistaan. Myöskin yhdistelmän narttu on USA:n tuonti mutta eivät ole uroksen kanssa sukutaustoiltaan yhdentyviä .

*****************************************************************************************************************
GC kasvattajan "puhinoita "
Jalostuksessa typistetty häntäinen ei ole kielletty . Mutta miksi ei voisi olla myöskin sääntönä jos koira tuodaan maasta jossa typistys on sallittu näin sillä olisi myöskin oikeus käydä näyttelyissä /kilpailussa jne. Tämä rajoitus pienentää aika merkittävästi ainakin oman pienehkön rodun monimuotoisuutta ja sen lisäämistä populaatioon . Harmittavasti suurin osa rodusta alkaakin olla sukutaustoiltaan samoja koiria ...... Terveys esim. lonkkien kohdalla on viety liian suppeaksi rajaten monimuotoisuutta ,kasvattajien maantieteellinen kotimaa hankaloittaa hyvin pitkien matkojen tekoon jos haluaa käyttää urosta joka ei ole sukua nartulle . Myöskin kustannukset tulevat liian suuriksi. Ikävä sanoa mutta mihin terve maalaisjärki on kadonnut koiran kasvatuksessa ............ kuin kuitenkaan mikään terveys tulos ei pysty 100% takaamaan toimiessani ohjeiden mukaan, että näin syntyy vain tervettä jälkipolvea . Näin ei todellakaan ole tosielämässä ...... sen liki 30 vuoden kasvattaminen on opettanut käytännössä . Muutenkin harmitta miksi meitä kasvattajia ei todellakaan "kuunnella " niinkuin pitäisi olen aika lailla vahvasti sitä mieltä ,että kymmenen kasvatusvuoden jälkeen voi itseään alkaa kutsua kasvattajaksi ja kaikki 10 vuodet sen päälle opettavat aina lisää ja tuskin tästä valmistuu koskaan valmiiksi kasvattajaksi sen verran tuo" luontoäiti " pitää nöyränä .

**********************************************************************************************************************

- Yhdistelmän molemmilla vanhemmilla on erinomaiset sosiaaliset ja hyvät luonteet .
Jos olet kiinnostunut yhdistelmästä ja mahdollisesta pennusta niin otathan yhteyttä kasvattajaan , jutellaan enemmän rodusta vanhemmista ja kaikesta siitä mitä haluat rodusta tietää , kuin olet tervetullut vierailemaan meidän kotikennelissä ja samalla tutustamaan Vanhaenglanninlammaskoiriimme rotuna.


*Sukutaulu lisätty 19.4.2017

Sukupuu


Isä: LVJW-15 & LTJCH Saxen Farm´s American Mob Boss
d.o.b 09.07.2014 , HD B-C , ED 0-0 , eyes clear (8.3.2017) PCD +/+ , EIC N/N terve , CA terve vanhenpien kautta . ( 4 x CACIB , 6 x CAC Latvia , Liettua ja Venäjä )
Emä: FI CH Show Me´s Talk Of The Town
d.o.b 11.11.2009 HD A-A , ED 0-0 , eyes clear ( 8.3.2017) PCD MUT1/+ (kantaja) EIC N/N terve , syntyvät pennut tutkitaan PCD testillä ennen luovutusikää . Kantajia ei suljeta pois jalostuksesta mutta kasvattajan velvollisuus on tukituttaa koko pentue kantajaa käytettäessä, pennut tulee tällöin olla myöskin tunnismerkityt . Kuin kahta kantajaa ei tule yhdistää vaan toisen osapuolen tulee tutkitusti olla AINA PCD+/+ terve.


Webpage by Ari Rusakko