Old English sheepdogs since 1984 - Suomen Kennelliiton myöntämä Vuolasvirtapalkinto #449 vuonna 2000
Pennut vuodelle 2011
Tänään on maanantai 19.8.2019


Vanhaenglanninlammaskoiran pennut syntyneet 29.10.2011!


photo: Grey Coats P-pennut syntyivät 29.10.2011 3 uros ja 4 narttu pentua
***************************************************************************************************************
GREY COATS P-pentue infoa 15.01.2012 !

MEILLÄ EI OLE VAPAITA PENTUJA !!!!

Pennut ovat tunnismerkitty mikrosiruilla , rekisteröity SKL ry:n ja rekisterikirjat ovat tulleet . Eläinlääkärin tarkistama terve pentue . Pennut ovat vahvat ja sosiaalisesti hyvin leimautuneet , syntyneet ja varttuneet sananmukaisesti vierihoidossa , kasvattajan makuuhuoneessa sägyn vieressä pennuille on annettu paljon aikaa ,puhuttu , sylitetty , hellitelty , huomioitu monia monia kertoja jokaisena päivänä, pennut ovat erinomiasesti leimautuneet ihmisiin ja kaikkiin kodin jokapäiväisiin
tapahtumiin , johon kuuluu paljon eri asioita . Pennut pääsevät ulkoilemaan useita kertoja päivässä toki kerrat riippuvat säätiloistakin pieniä pentuja ei voi joka säähän sentään vielä viedä.

Pentujen emä "Emmi´hän" oli meillä "lainassa" saapui 4 viikkoa ennen synnytystä ja lähti omistajiensa kanssa omaan kotiin pentujen olessa 2 päivää vaille 9 vko:n ikäiset Emmi oli esimerkillinen emä ja hoiti pentunsa hyvin , immetti pentuja vielä sinäkin päivän ,kun lähti pois .
Mutta meidän omat narttumme Veera ja Jessica ovat hyviä "keinoemoja" jatkossa opettamaan ja olemaan esimerkkinä pennuille näille kahdelle Einarille & Emmalle .
Pikkuhiljaa niin pennut kuin emä Emmi "unohtaa" vaikka ensimmäiset päivät erossa onkin asia jota ei oikein ymmärrä ja miksi emä ei nyt tulekkaan luoksemme:(

Kotikenneliin jää joka taupauksessa tällä kertaa 2 pentua .Näistä pennuista pidemme todella paljon :)

Erityisesti vanhempien luonteet ,terveys ja terveet tunnetut sukutaustat ,erinomaiset rotunsa edustajat kuin näyttelypuolella menetystä isä "Leon" on tämän vuoden Saksan Winner Dog 2011/ näyttelykoira Old English Sheepdog´ssa ikää Leon`la on vajaa 3 vuotta.
"emä-Emmi´llä" on myöskin mukavaa menestystä näyttelykehissä useamman maan valio ja voittaja- "titteleitä".
_______________________________________________________________________________

Grey Coats kennel........

Kavatustyössä panostan rodunomaisiin luonteisiin ,mahdollisimman hyvään terveyteen ja rodunomaiseen tyyppiin.
Pennut syntyvät ja kasvavat perheen parissa sosiaallistuen mahdollisimman hyvin jo alusta alkaen ja saaden näin " hyvät eväät" elämälleen :)
Pennut ovat luovutusikäisinä rekisteröity SKL ry:n rekisteriin , eläinlääkärin tarkastamat ja tunnismerkityt mikrosiruin , saavat kattavan kirjallisen ruokkinta kuin hoito-ohje oppaan , ruokaa kuin muutakin pientä viemistä uuteen kotiin.
Samoin liitän ja maksan ensimmäisen vuoden jäsenyyden rotujärjestömme jäseniksi Vanhaenglanninlammaskoirat ry:n
Kasvattajana ole mahdollisuuksieni mukaan käytettävissä aina silloin, kun tarvitaan jos "hätä on suuri" niin kellonaikaan katsomatta.

Tärkeintä itselleni on ,että jokainen pentumme saa hyvän rakastavan kodin jossa
siitä pidetään hyvää huolta ja pentu /aikuinen koira on yksi perheenjäsenistä .

Jos olet kiinnostunu viemään lampuriasi silloin tällöin näyttelyhin tai harrastat sen kanssa muutakin toimintaa kuten esim. agilityä , tokoa tai jopa paimennusta olen enemmän kuin iloinen teistä.

Vanhaenglanninlammaskoirasta on kaveriksi moneen menoon se on koko perheen koira :)

yhteystietoni:

Ulla / Grey Coats kennel
e.mail: ulla.hellman@pp1-inet.fi tai +358(0)50-4102723

*Vanhaenglanninlammaskoirien parissa yhtäjaksoista yhteiselämää vuodesta 1984 alkaen*

*SKL ry:n Lauri Vuolasvirta palkinto # 449 vuona 2000 toisena rodun kasvattajana suomessa ansiokkaasta Vanhaenglanninlammaskoirien kasvatustyöstä.


______________________________________________________________________________

Grey Coats P-pentueen syntymä.........

Emmin ja Leon pennut syntyivät lauantaina 29 päivä lokakuuta , ensimmäinen pentu syntyi aamupäivällä klo 10.30 ja kaikki 9 pentua olivat syntyneet klo 16.45 mennessä , viineinen pentu antoi odotuttaa itseään lähes kaksi tuntia edellisen syntymästä, luulimme jo synnytyksen olevan ohi mutta Emmin käytös ei vaikuttanut siltä vaan jotain oli vielä tulossa :)

mutta palaan itse synnytyksen kulkuun......
Olin aika levoton , kun toisena syntynyt narttu putkahti kohdusta ulos kalvoissa ja istukassa mutta tuo nestemäärä "pussissa" oli aivan liian suuri ? näin heti ... nyt pennun asiat eivät ole kunnossa , vaikka ulkoisesti oli yhtä valmis pentu, kuin ensimmäisenä syntynyt jopa hieman suurempikin mutta pennun väri se oli elottaman väri , suu oli hieman auki , kielenpää ulkona ja kieli todella kalvakan värinen , mitä .... mitä tässä on voinut tapahtua ? yritin myöskin hieroa pyyhkeellä napakasti pentua mutta se olisi aivan turhaa pentu oli kuollut jo kohdussa ollessaan , sikiövesi oli normaalin väristä joskin sen rmäärällisesti ihmetytti yhä, koskaan ennen ei ole tällaista tullut eteeni synnytksessä .

Muutamia kuolleena syntyneitä pentuja on ollut kasvattajataipaleeni aikana ja viimeisestä jo useampi vuosi , joten se tunne mikä tuli koettavaksi kulkee yhdessä P- pentueen mukana eikä sitä unohda , se suru ... on ja pysyy tuolla sydämensopukassa :(


Synnyttäminen jatkui normaalisti työntöpoltot olivat napakat ja vaikka synnytys olikin Emmin ensimmäinen niin rauhallisuus ja suhtautuminen itse synnytykseen oli kiitettävän osaavaa .

Kolmas ja neljäs pentu syntyivät normaalisti olivat jänteviä ja likkuvia heti , syntymä vuorossa viides urospentu , syntyi normaalissa kalvopussissa mutta kalvopussin sisällä näkyi väritön ja täysin veltto pentu joka sai aikaan melkoisen tykyttelyn rinnassa .... mitä on tapahtunut kohdussa viimehetkien aikana ........ ulkoisesti aivan samaa kokoa täysin kehittynyt mutta kuollut , tuntui todella karmean pahalle mitä on odotettavissa vielä syntyvien kohdalla , en todella löydä sanoja kertomaan miltä minusta silloin tuntui... synnytyksen tässä vaiheessa ja kaksi kuolleenna syntynyttä pentua ??????

Iloksemme ja helpotuksena loput 4 pentua syntyivät normaalisti normaaleina pentuina jopa isompina ja erittäin jäntevinä .
Näin ultrasta ell arvio , ainakin 8 pentua jopa 1-2 enemmän piti paikkansa , Emmin kohdussa oli 9 pentua mutta kahdelle näistä ei suotu elämää kohdun ulkopuolella :((

Jälleen kerran sain kokea mitään et koskaan tiedä varmasti mitä voi tapahtua synnytyksessä kuin muutenkin tässä kasvatustyössä ,odottamattomia tilanteita tulee olemaan mutta kasvattajana sinä et voi vain sanoa/ arvata etukäteen , että milloin ja missä tilanteessa ...... ne vain tulevat itse kullekkin ennemmin tai myöhemmin, ikävää mutta niin totta ...... koettuna kokemuksena vuodesta 1988 vuoteen 2011 näiden vuosien aikana lampurinarttuni ovat synnyttäneet yhteensä 24 pentuetta ja 140 vanhaenglanninlammaskoiran pentua .

Emä ja 7 pentua voivat erinomaisesti kuin emä- Emmi saa kiitoshalauksia ja kehutaputuksia miten mallikkaasti hoitaa pesuettaan . Menkin olemme "avustamassa" mieheni kanssa omalla tahollamme valvoen vuorotellen 24h vrk:ssa ainakin tämän ensimmäisen viikon ajan ja näin varmistamme, että pentulaatikossa kaikki on hyvin :)

______________________________________________________________________________


"Emmin" mammaloma luonamme alkoi 4päivä lokakuuta 2011 ........

"Emmin" kohdalla muutto suomeen "mammalomalle" tuli ajankohtaiseksi toiveeni mukaan tai sitäkin aikaisemmaksi ajankohdaksi :-) Keida & Indrek saapuivat Emmin kanssa meille tiistaina 4.10 , näin Emmille jää aikaa kotiutua ennen pentujen syntymää , onhan Emmi vieraillut meillä aikaisemminkin muutaman kerran ja astutusmatkalla oltiin tiiviisti yhdessä viikon verran joten tutut ihmiset ja tuttu paikka .

Vaikka Emmi oli ultrattu Virossa niin heidän ell ei ollut halunnut antaa mitään tarkkaa arviota montako pentua näkyi .... hän oli vain sanonut , että useampia. Joten tilasin Emmille ajan eläinlääkärillemme "uusinta ultraan " saamaan n. arvion syntyvistä pennuista . Aamulla 5.10 ajoimme Imatran Pieneläinklinikalle aika ultraan oli klo 9.00 , ensin katsottiin Emmin paino joka oli 36.6 kg sen jälkeen tietojen kirjaaminen , kun Emmillä ei ole aikaisempia käyntejä ja siirtyminen tutkimuspöydälle. Kyllähän Emmistä näkee ,että odottaa , kolmas päivä lokakuuta tuli 5 viikkoa . Emmi sai myöskin monipuolisesti kehuja eläinlääkäriltä siinä tutkimusten lomassa :)

Ultratessa näkyi selvästi 4 pentua sitten käännös toiselle kyljelle ja aivan samoin siellä oli 4 pentua eli vähintään 8 on odotettavissa , tässä vaiheessa ultrattuna pennut ovat jo aika isoja joten kaikkia pentuja ei voi täysin varmasti nähdä ultrassa mutta ell Sarkasen arviona sielä voi hyvinkin olla 2 enemmän , joten suurta pentuetta voimme odottaa syntyväksi Emmille .
Olin todella ihmeissäni päivitellen noin montako .... todellako ...... meidän pitkä astutusmatka Saksaan Leon luokse tais ollakin täyden "10" luokkaa :)

Keida & indrek olivat lähdössä 5.10 Raskaan MM 2011 Agility kisoihin ja palaavat 17.10 , näin Emmin tuonti suomeen aikaistuin vielä n. viikolla aikaisemmaksi, sopimuksestamme, nyt Emmi ehtii olla luonamme melkein 4 viikkoa ennen synnytystä , josta olen enemmän kuin kiitollinen Keidalle & Indrek´lle :)
Emmin tuonti oli todellakin matkanaikana tapahtuneiden viiveiden syistä teille "pikavierailu " suomeen ;-)

Emmi on kotiutunut erinomaisen hyvin on erittäin rauhallinen ja tasapainoinen lampuri vatsa kasvaa melkein "silmissä" synnytykseen on kuitenkin vielä reilut 3 viikkoa :)

****************************************************************************************************************
"EMMI" ON ULTRATTU Virossa 21.9.2011 JA PENTUJA ON TULOSSA !
Aivan upeat uutiset Keidalta :)
Nyt odotamme komean Leon ja kauniin Emmin pentujen syntymää lokakuun lopulla .


****************************************************************************************************************
"Emmi" on ASTUTETTU " Leon´la " 29.08.2011 :))

Progutestien jälkeen matka Saksaan alkoi illalla 24.8 jolloin matkasimme laivalla Tallinnaan ja yöpyen myöskin laivassa . Aamulla klo 7 jälkeen lähdimme ajamaan kohti Pärnua jonne Keida saapui Emmin kanssa ja näin 2000 km matka Saksaan Baltian läpi jatkui , matkalla jolla sattui ja tapahtui kaikenlaista ;-) .... paluumatkan ajoimmekin viisaampina ensin Tanskaan ja sitten Ruotsin puolta Tukholmaan täältä laivalla Tallinnaan josta Keida ja Emmi tultiin hakemaan ja me taas ensimmäisellä laivalla Helsinkiin eli matkaa kertyi tätäkin kautta reilusti yli 1300 km kotiimme Lappeenrantaan.
Jos milloin omalla autolla sama matka tulisi ajankohtaiseksi niin ehdottomasti Helsingistä laivalla Saksaan tai vaihtoehtoisesti Ruotsin ja Tanskan kautta Saksaan tai sitten aikaa mitäisi olla reilusti yöpymiseen matkan varrella ainakin yhden kunnollisen yön verran .

Suurkiitokset Heidille & Rolf´le mahtavasta vieraanvaraisuudestanne kuin komealle lampuriurokselle Leolle olet niin extra komea" nuorimies ":) Kiitos Keidalle ja ihanalle "Emmille" matka oli todella pitkä ja tapahtumarikas mutta kotona sentään oltiin keskiviikkona 31.8 alkuillasta ,järkyttävän pitkän ajomatkan jälkeen .....
Toivomme todella paljon ,että matkamme ei mennyt vain turistikäynniksi vaan saisimme nähdä Leon & Emmin pentueen syntyvän :))

Mutta nyt on maltillisesti odotettava 4 viikoa ja Keida vie " Emmin" eläinlääkärille UÄ:ni tutkimukseen 21.9. ja toivottavasti saamme silloin oikein hyviä uutisia Keidalta :) "pentuja tulossa"
jolloin Vanhaenglanninlammaskoiran pentue syntyisi lokakuun lopulla eli vko:lla 43.

Näin pentujen luovutus menisi juuri joulunaikaan eli mikä olisi se ihanampi" joululahja itselle/ perheelle" kuin oma lampurinpentu jouluksi kotiin :)

****************************************************************************************************************
"Emmin" Jalostusoikeuden / kasvattajaoikeuden siirto suomeen ........

Nartun omistajan kanssa olemme tehneet sopimuksen jalostusoikeuden/ kasvattajaoikeuden siirrosta / käytöstä suomessa ja se toteutetaan SKL ry:n ohjeiden mukaan .
4.8.2011 on tullut SKL :sta varmistettua viestiä , "Emmi" on nyt rekisteröity valiaikaisesti SKL ry :n rekisteriin ja näinollen kaikki tarvittavat asiapaperit ovat kunnossa pentuetta varten .
Syntyvä pentue rekisteröidään SKL-FKK ry:n rekisteriin Grey Coats kennelnimelle ja kasvattajana Ulla Hellman .
*Näyttelymenestysten lisäksi "Emmi" kilpailee myöskin Agility 2 luokassa joka on lampureilla harvinaisempi saavutus :))
Suuri kiitokset Keidalle tästä mahdollisuudesta :) "Emmille" toivomastanne pentueesta joka toteutetaan suomessa kuin Mirvalle kaikesta moninaisesta avustasi :)

* Kasvattaja sivulla on enemmän alustavaa tietoa kasvattajasta kuin Grey Coats kotikennelistä,
kasvatustyöstämme jne..

****************************************************************************************************************


Sukupuu


Isä: Leon
"Leon"
DK & VDH & D CH Niedersachsen´s Pride Gentleman d.o.b 04.03 2009 , VDH/ZBrH OES 16723 , HD A-A , ED 0-0, eyes clear , BAER-tested clear (+/+) ,PCD +/+ test result 03.02.12012
breeder / owner : Heidi Englich / Niedersachsen´s Pride kennel , Germany

"Leon" is Germanys Winner Dog 2011 :) Congratulations Heidi and Rolf !!!

10x das CAC,
6x das BOB,
3x das CACIB
und 1x das Res. CACIB bekommen.
Dabei erreichte er 4x das Best in Group FCI Gr. 1 und 1x das Best in Show .

Mahtavat Onnittelut Leon`lle & Heidi´le and Rolf´le !!!!!!!!


Emä: Emmi
"Emmi"
ESTJW & ESTW-09 & BALTJW-09 & LVW-10 & ESTJCH & EST V CH & LVCH & FI CH & LV CH & BALTW-11
Argovian Irresistible Emotions d.o.b 10.04.2008 , EST-03878/08 / FI 41286/11
HD A-A , ED 1-0 , eyes clear , PCD +/+ test result 27.10.2011

breeder: Schibler Thomas & Claudia ,Switzerland , owner : Keida Tirmaste ,Estonia ja Ulla Hellman ollessani väliaikainen omistaja /Jalostusoikeiden/kasvattajaoikeiden siirtosopimuksen mukaisesti.


Webpage by Ari Rusakko