Old English sheepdogs since 1984 - Suomen Kennelliiton myöntämä Vuolasvirtapalkinto #449 vuonna 2000
Pennut vuodelle 2010
Tänään on maanantai 19.8.2019


MEIDÄN VANHAENGLANNINLAMMASKOIRAN PENNUT 2010 !


photo: MT 28.12.2010 "Ayrtonin " ❤ " Veeran " pojat 5 viikon ikäisinä :) vas. katsottuna pennut # "järjestyksessä " eli poika 1 jne...

❤ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ❤

Pennut muuttivat omien perheidensä luokse tammikuun 2011 puolenvälin paikkeilla , kuvat pennuista ja omistajista löydät Näyttelyt ja Uutiset sivulta kuin viimeisimpiä kuvia Galleriasta / Pennut > Grey Coats O-pennut > uusimmat kuvat .

❤ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ❤

27.12.10 käytiin eläinlääkärin luonna Imatralla , tällöin pennut saivat mikrosirunsa ( tunnismerkinnät) ja rekisteröinti on nyt siltäkin osin valmis , joten jäämme odottelemaan postia SKLry:stä.
pentueilmoitus tehtiin SKL ry:n Omakoira/ jäsenpalvelun kautta ja torstaina 30.12 posti toi kirjekuoren sisältäen pentujen rekisterikirjat , todella nopeaa toimintaa / palvelua SKL ry.ssä :)

Kiitokset Mirva jälleen kerran poikien kuvaamisesta :)

Kyllä tämä aika menee nopeasti pennut ovat jo viiden ja puolen viikon ikäiset . Odotamme vain ilmojen lauhtumista jotta päästäisiin pentujen kanssa eka kerran ulkoilemaan.... eiköhän se jo viikonloppuna onnistukkin .
Pennut kasvavat ja varttuvat erinomaisesti samoin Veera on emänä mallikelpoinen hoitaa ja huolehtiin pennuistaan todella hyvin kuin itsekkin voi hyvin.

Jokaisella pennulla on oma perhe ja koti valmiina , kotikennelistä muutto omaan kotiin on mahdollista aikaisintaan tammikuun 2011 puolessavälissä tai sen jälkeen , jolloin pennut ovat käyneet eläinlääkärin tarkastukessa .
Galleriasta löydät lisää kuvia pennuista kuin isä -Ayrtonin sivuilta "Ayrtonin ja Veeran pennut " suurkiitosket Mirvalle valokuvaamisesta kuin vierailuista meidän luonamme , tarkoitus on ottaa kuvia "perhepotretista" kunhan pennut alkavat olla lähellä luovutusikää .

Tässä "poikien" viralliset nimet ja kutsumanimetkin ovat nyt kaikilla :)

poika 1.Grey Coats Old of the Blues "Hubert"
poika 2. Grey Coats Only Good News " Kendo "
poika 3. Grey Coats Old Good Lovin "Bono"
poika 4. Grey Coats Old of the Show "Waldo"
poika 5. Grey Coats One for All " Rubert "

Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2011 teille jokaiselle !


****************************************************************************************************************
SuurKiitokset Mirva pentujen kuuvaamisesta :) Vierailkaapa myöskin Galleriasivulla "Ayrtonin & Veeran pojat " alla olevassa osoitteessa :
http://ayrtonjasenna.kuvat.fi/kuvat/Ayrtonin%2520ja%2520Veeran%2520pojat/

****************************************************************************************************************
Ayrtonin ja Veeran pennut syntyivät tänään 20 pvä marraskuuta 2010 , synnytys alkoi aamuyöstä klo3.30 jolloin sikiövesi tuli lämmöt oli nousseet 38.0 Veera oli rauhallinen kuten on aina vaikka kaikki tuleva olikin ensimmäistä kertaa koettavana .
Ensimmäinen uros syntyi klo 3:50 paino 380 g jäntevä & vanttera ja emän nisä löytyi pikavauhtia .
Toinen uros syntyi klo 4:35 paino 524 g oli erittäin vanttera ja meistä aika isokin:-) samoin tämäkään uros ei jäänyt huonommkasi emän nisälle mennessä.
Kolmas uros tulikin sellaisella vaihdilla , ilman kalvopussia ja istukkaa klo:n näyttäessä 4:55 , paino 356 g tähän mennessä "pienin" kooltaan mutta erittäin jäntevänä ja tietäen mistä nisä löytyy.

Uskoimme , että nyt olisi jo narttupennun vuoro syntyä .....mutta niinpä vain ei käynytkään.

Neljäs uros syntyi klo 6:25 painoa pennulla oli 429 g eli toiseksi suurin syntymäpaino tähän mennessä
ja aivan samoin myöskin tämä uros oli perillä mitä sen jälkeen on vuorossa kun "avustajan " pyyhkeilyt ja emän pentupuhdistus on sopivasti tehty.

Mutta missä viipyy meidän "tytöt" ???? ........ uroksia on nyt 4 Veeran olemuksesta näkyy , että synnytys ei ole vielä ohi.... aikamme odotettua .....alkoi jo hieman huolettaa miksi pentua ei vain kuulu , sitten" syntyi" tuo ainut istukka joka oli jäänyt emän sisälle synnytyksessä , eikä siitäkään olisi nyt huolta.

Veera kävi ulkona tarpeillaan koska näytti aivan selvästi et haluaa mennä käymään pihalla . Pikainen reissu alapihalle ja takaisin pentulaatikkoon oli kuitenkin se tärkeä asia Veeralle.
Edelleen Veeralla oli työntöpolttoja mutta pentua ei vain kuulunut ..... huolestuin sen verran ,että soitin omalle eläinlääkärilleni kysellen neuvoja miten toimittaisiin ja missä aikataulussa ,tulimme päätökseen odottaisimme n . tunnin viellä.....
Mutta kuikas siinä kävikään , kun menin takaisin niin eikös Veeran viimeinen urospentu tulla tupsahtanut maalimaan klo 10:25 ....... alkoi "säpinä" hetkeksi , kun pennusta näkyi ,onneksi vain vähäisesti ,että on ollut "matkalla" jostain syystä pidempään kuin normaalisti vaikka pentu syntyi napakasti kalvopussissa istukka mukana..... varoksi tehostettua hierontaa pyyhkeellä ja puhdistusta mutta sen jälkeen pentu oli valmis emän nisälle , eli kaikki oli hyvin ja tuntui todella hyvälle . Painoa viidennellä urospennulla oli 410 g .... Nyt Veerastakin näki synnytykset oli tällä kertaa tässä ... " rauhoittuminen pentulaatikkoon ja näin me jäimme kaipaamaan noita narttupentuja joita emme tulisi tällä kertaa saamaan . Mutta luonnon päätöksille emme voi mitään vaikka se hieman harmittaakin .
Pääasiahan on ,että nyt syntyneet pennut ovat jänteviä hyvin alkuelämässä kiinni olevia pentuja.
Urospentujen viisikko mielyttää kasvattajaa erittäin paljon , vaikka niin odotetut narttupennut jäikin haikeaksi haaveeksi tällä kertaa..........

Meillä voidaan kaikin puolin hyvin niin emä Veera kuin 5 komeaa urospentua :-)))

SuurKiitokset Mirva, kun olit mukana & apuna Grey Coats O -pesueen synnytyksessä kuin kaikesta muustakin !!!! Halaa isukki Arppaa hellästi ja kerro miten komeat pojat on saanut Veerukan kanssa aikaan ;-)

**********************************************************************************************************

"VEERA" ON ULTRATTU KANTAVAKSI 12.10. Ja UUSINTA ULTRASSA VARMISTETTU 15.10 , että AINAKIN 5 PIENTÄ LAMPURINALKUA ON KASVAMASSA VEERAN "MASUSSA" kuin mahdollisesti useampikin :-)))

Veeran" virtsarakko oli täysi ensimmäisellä ultra käynillä ja silloin varmistui vain et on KANTAVA , koska osa "alkioista " jäi rakon taakse näkymättömiin !
"AYRTONIN" & "VEERAN" PENNUT SYNTYVÄT MARRASKUUSSA VKO:LLA 46 noin 20.-21.11 päivien paikkeilla .

***********************************************************************************************************

"Ayrton`n " kotisivut löydät osoitteesta ➜ http://ayrtonjasenna.com/Ayrton.html

Ayrtonin & Veeran pentue on nyt odotettavissa . Viikonlopun tappaamisten yhteydessä pari ei kuitenkaan onnistunut jäämään "kiinni" jostain selittämättömästä syystä , joten varmistimme 20.9 2010 Mäntsälän Eläinlääkäriasemalla , Veera tutkittin ja samalla otettiin pika näyte kuin verinäyte progutestin määrititykseen, kokeiden tulokset vahvistivat kaiken olevan ok ja päivät oikeat vastaten astutusajankohtaa , kuin Ayrtonin sperman tutkiminen joka oli aivan erinomaista laatua, näin Ayrton & Veera on terveiksi tutkittu myöskin näiltä osin . Joten katsoimme melkoisen "uurastamisen" jälkeen , Veera keinosiemennetään Ayrtonin tuorespermalla .
Nyt toiveemme onkin, että Vanhaenglanninlammaskoiran erittäin odotettu pentue olisi saanut alkunsa viimeistään maanantai-iltana 20 päivä syyskuuta .
Veeran tiineys varmistetaan UÄ:llä vko:lla 41, jolloin tiedetään onko Ayrtonin & Veeran pentuja syntymässä marraskuun loppupuolella vko:lla 46 . Jos kaikki menee suunnitellun mukaisesti niin pennut olisivat luovutusikäiset tammikuussa 2011 vko:lla 2 tai sen jälkeen. .

SuurKiitokset Mirva kaikesta , kuin hellät halaukset komealle erittäin mielyttäväluonteiselle Ayrtonille uurastuksesta pitkänä viikonloppuna , olet aivan uskomattoman ihana" lampurimies" !

"Veeran" & "Ayrtonin" ja omistajien " pitkä viikonloppu" .............

Perjantai 17 päivä syyskuuta oli Veeran 11 päivä juoksun alkamisesta , meillä kotona urokset "heräsivät" joten tiedustelin Mirvalta voidaanko sittenkin tulla jo tänään Veeran kanssa Ayrtonin luokse kylään , ajoimme Helsinkiin.
Ayrton oli heti mukana tietäen " mikä tyttö tuli" tavatessaan Veeran ja niin näytti siltä et päivät alkavat todella olla "kohdallaan"...... Ayrton innostui heti yritys oli aivan uskomattoman innokasta , mutta homma ei mennyt loppuun asti niinkuin odotimme . Jospa sittenkin oli liian aikaista ?
Jatkaisimme huomenna .........
Lauantaiksi 18.9 sovimme Mirva halusi ajaa Ayrtonin Sennan kanssa luoksemme Lappeenrantaan tästä olin todella iloinen ja kiitollinen hänelle . Jo siksikin, että olin sopinut ystäväperheen vierailusta luoksemme lauantai-illaksi .

Lauantaina Ayrtonin kiinnostus ja astuminen oli todella innokasta mutta aivan samoin kuin eilenkin pari ei jäänyt kiinni ... lepotaukojen lomassa mietimme mikä voi olla se syy miksi Veera & Ayrton ei jää " kiinni " , kun muuten on sopivasti paikallaan ........ kahvittelun ja ruokailun jälkeen annoimme parin jälleen olla yhdessä meidän apukäsien valvoessa miten homma hoituu ..... kaikki meni niinkuin pitikin mutta se viimeinen "naks" jäi puuttumaan kuitenkin ,edelleenkään emme kaikesta pähkäisystämme huolimatta tieneet miten tai mitä voisimme vielä tehdä ......

Illantullen Mirva & Ayrton & Senna lähtivät ajamaan kotiin . Kiitollisena vierailustasi Ayrtonin & Sennan kanssa . Oli mukana nähdä miten uskomattoman kiinnostunut Ayrton oli , kun valmistelin ruokaa , osallistui innokkaasti mukanaolollaan "ruuanlaittoon" kaiken uurastuksen välillä :-)

Jatkaisimme sunnuntaina 19.9 , jolloin on 13 päivä Veeran juoksun alkamisesta , Mirvan luona Helsingissä , kiitos Mirva kahvituksista kuin maistuvista kahvileivistä!.

Aivan samoilla astumis innoilla Ayrton jatkoi heti , kun tapasi Veeran , olimme jo aikaisemmin kokeilleet kaikki pikku "jutut" joista olisi voinut olla apuja mutta kokoeron puoleenkaan ei tarvittu oikeastaan mitään muuta kuin liukumaton matto alustaksi . Ayrton on melkoinen uros kolmas päivä jo peräkkäin ja aina vain jaksaa olla yhtä paljon intoa täynä tokihan annoimme Ayrtonille lepotauot jotta kukaan ei oleta et uurastaminen Veeran kanssa olisi ollut yhtämittaista ilman lepoaikaa .

Muutaman kerran olin jo varma et nyt onnistuu ...... hetken kuluttua .... ovat kuitenkin erillään ei voi olla totta ...miksi näin käy.....???? .

Lepotaukojen aikana mietittiin todella paljon mikä voisi olla se syy , kun kaikki näyttää olevan ihan ok. Lähdimme ajamaan Lappeenrantaan ....huomennakaan ei olisi vielä liian myöhäistä astuttaa Veeraa ......
Jälleen sovimme Mirvan kanssa et hän ajaisi Lappeenrantaan luoksemme maanantaina 20.9 ,mutta illalla kotona tarkastelin Veeran takapäätä ties momennenko kerran jo tärppipäivien alettua ja olin sitä mieltä maanantaina aamupäivällä voimme ainakin vielä yrittää jos Ayrton vain jaksaa ? Veeran tärppipäivä olisi nyt 14:sta päivä juoksun alusta ja näyttää edelleen "hyvälle" joten ajoimme aamupäivällä Helsinkiin Mirvan luokse , Ayrton on tehnyt melkoisen " uurastamisen " näiden päivien aikana joten nyt katsotaan vain muutaman kerran onnistuuko ja sitten lopetetaan .

Olin viemässä Veeran iltapäivällä el. vast. otolle Imatralle jossa olisi otettu progutesti ja tarkastettu muutenkin onko Veeralla paikat kunnossa , mutta Mirva sanoi et soita Mäntsälään josta saa progutestin tuloksen muutaman tunnin kuluttua joten puhelu Mäntäsään selvitys mistä on kyse ja montako päivää olemme yrittäneet saada homman onnistumaan .

Sain ajan Veeralle klo 13.30 näytteet otettiin ja Veera tutkittiin kaikki oli ok ! mitään sellaista estettä tai vikaa ei ole joka olisi esteenä astumiselle , pikatesti kertoi juoksun olevan puhdas juuri päiviin sopivan ja klo 16 sain soittaa progutestin tuloksen arvo oli tuolloin 15.9 , el. oli sanonut jos arvo on 20 niin olisi turha enää astuttaa mutta nyt se on siinä lukemassa, että jos siemennetään se tehdään tänään !

Me olimme tuon parin tunnin aikana ajaneet Mäntsälästä kotiin Lappeenrantaan , pikapikaa kotona käynti n.25 min. käyttäen koirat tarpeillaan ja saman tien lähdimme ajamaan takaisin kohti Mäntsälää sillä olin saanut ainoan vapaana olevan ajan klo 19.00 Veeralle muita aikoja ei ollut vapaana .

Soitin Mirvalle aina ensin väliaikatiedot , joten myöskin hän ajoi illalla Ayrtonin kanssa Mäntsälään .
Paperitöiden ja esivalmistelujen jälkeen saimme tietää myöskin Ayrtonin sperman laadun joka oli aivan erinomaisen hyvää ja laadukasta . Uroksen kohdalla homma hoitui nepeaan ja Ayrton pääsi autoon odottamaan kotiinlähtöä , Veeran kanssa meni hieman enemmän aikaa mutta onnistui sitten oikein hyvin ,siemennys tehtiin suoraan kohtuun (takakautta) . Nyt odotamme ja toivomme onnistumista Ayrtonin & Veeran pentueelle., ehkä se olis toteutunut myöskin ilman kiinnijäämistä mutta halusimme kuitenkin varmistaa näin pentueen onnistumista .
Nyt odotamme jännityksellä Veeran uä:ssä käyntiä n. 24 päivän päästä tiedämme syntyykö Veeralle pentuja ............


******************************************************************************************************
Molemmilla odotetun pentueen vanhemmista on erinomaisen mukavat ja sosiaaliset luonteet , joka on koiran tärkein ominaisuus yhdessä terveyden kanssa.
- viralliset terveystiedot löytyvät SKL ry:n Jalostustietojärjestelmästä osoitteet:
isän: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN10049%2F08&R=16
emän: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FIN62049%2F08&R=16

Kuin erinomaisen sukupuolileiman omaavat tyypikkäät rotunsa edustajat . Koiran sukupuolileiman tulisi olla niin selvän ,että se myöskin nähdään jo pelkästään katsomalla onko kyseessä uros vai narttu koira.

Toki toivomme , että pennut saisivat perintönä mahdollisimman hyvää perusterveyttä , rodunomaista luonnetta ja rotutyypikkyyttä niin vanhemmilta kuin sukutaustastaan.

Kuitenkin 26 vuotta rodun parissa harrastaneena ja 22 Vanhaenglanninlammaskoiran pentuetta kasvattaeena tiedän miten vaikea on "ennustaa" mitä mikin yhdistelmä tulee olemaan , EN VOI LUVATA tai TAATA varnasti ,että mahdollisesti syntyvästä pentueesta syntyy vain terveitä , voitokkaita huippuyksilöitä, täydellisiä " ihmelampureita " , vaan pennut kehittyvät , kasvavat ja valmistuvat aikanaan näyttäen miten hyvin "geenit natsasivat yhteen " juuri tässä yhdistelmässä .

Jos kuitenkin päätyisit valitsemaan rodun vanhaeglanninlammaskoira , kuin mahdollisesti pennun odotetusta yhdistelmästämme sen lampuripennun josta aikanaan kehittyy ja kasvaa yksilönä juuri sellainen lampuri millaisen perimän se on itselleen vanhemmiltaan saanut ilman valmiita ennakko-odotuksia :-)))

Tervetuloa tutustumaan kotikenneliimme , tulevan pentueen emään , toisiin koiriimme , eli vanhaenglanninlammaskoirien elämään perheen kanssa. Kysymysten ja vastausten vaihtaminen on näin "helpompaa" kuin mahdollistaa alustavan tutustumisen molemmin puolin, kasvattajan kuin madollisesti uuden pennunomistajan / perheen kanssa .
Tutustuminen rotuun ei velvoita pennunvaraukseen juuri meiltä .
Yhteystietoni löydät sivujen alaosasta.

Vieraile myöskin ➺ "Kasvattaja" - sivulla siellä enemmän tietoa Grey Coats kotikennelistä ja
pentuekasvatuksestamme ........

* Pentueen sukutaulu / pedigree lisätty *
Sukupuu


Isä: Ayrton
&C.I.B & NORD CH & FI & S EE & LV & NO CH & LT & LV & EE & BALT JCH & LTJW-08
Argovian Good News FIN 10049/08 d.o.b 03.04.2007 HD A-A , ED 1-1 , eyes clear ( imp. Sveitsi )
own. Mirva Tahvanainen
Emä: Veera
FI & RU CH
Blueshires Canadian Lady FIN62049/08 / UQ239431 d.o.b 04.08.2008 HD A-A , ED 0-0 , eyes clear
( DNA -näytteen antanut) ( imp. Canada )

9 x CAC (SERT ) , 1 x RUS CAC /(RUS SERT ) , 3 x res. CAC , 4 x BOB (ROP) , 4 X BOS (VSP) 1 x CACIB, 1 x res. CACIB
Sweden OES Special Show -09 BEST & BIS JUNIOR and BB 3 ( PN 3 )Webpage by Ari Rusakko